2016 Haziran bebekleri büyüyor

Yani ara ara bazen resmen çılgın gibı davranıyor bazen de baygın olduğu da oluyor. Su ara favori ama karşıdakine gülüo

ayol dünyada hangi insan ya da hangi canlı uykusu gelince veya uykudan yeni uyanınca canlı canlı olur ki? bebişin gayet normal bence. akşamüstü uykusu geliyorsa ağır çekime geçmesi çok doğal.
benim kızımda yeni uyanınca sakin oluyor bir süre, birşeyler yiyorsam bi işim varsa hemen o ayılmadan halledeyim diyorum mesela bir süre öyle bakınıyor vs. sonra ayaklar eller oynamaya çırpınmaya sesi çıkmaya başlıyor. uykusu gelincede yavaşlıyor hareketleri durgunlaşıyor baygınlaşıyor yüzü gözü kızarır gibi oluyor. hemen alıp uyutmazsam elini emmeye başlıyor diğer eliylede kulağını kafasını elliyor vs. bir süre sonra istemediğimiz kadar canlı ve hareketli peşimizde dolanacaklar inş. sıkma canını

Buarada laktamil kullanan varmi doktor ic dedi hergun 1bardak. Ama arastirmadan almak istemedim hemen
15 gundur kullanıyorum yaninda still tea de içiyorum. Ben faydasini cok gördüm. Su gibi geliodu sütüm simdi kivamli gibi. Ama hala takviye yapiom sedece mama verme araligini uzattım 3 saatte bir veriodum 5 saate kadar cikti

Benim kız tam tersi uykusu gelince deliriyor bağırıyor uyanınca da gülüyor :)

Onun bunun dediğini hiç takma ama olmuyor işte hele çocuksa söz konusu en ufak Bi Cümleyi Nasıl da irdeliyoruz iyice

kızlar bu arada geçen sene hamilelik haberleri almaya başladığımız zamanlara geliyoruz yavaş yavaş. ben bugünlerde son adetimi oluyordum bilmeden mesela. şimdi 2017 haziran anneleri almaya başlayacaklar haberleri. 2015 haziran anneleri bize yazmışlardı heyecanlı bekleyişiniz başlamış bile diye. biz de 2017 lere yazalım :)

Bugün bir kişi çok zayıflamışsın dedi. Bir kişi de doğum yaptın mı dedi :S evet dedim hımmm o Zaman yediklerimizde biraz dikkat edelim dedi başka biri de sen eskiden daha zayıftın sanki dedi.
Bu insanların lafları beni öldürecek. Boğcam Bi gün birini.

Iyi akşamlar kızlar bebeğinin ağzı pamukçuk olan anneler geçtimi sizinkiler brnim kızımın ağzı halen aynı iki ay oldu devlet has gittim özelede gittik aynı ilacı verdi kullandık ama bir türlü geçmiyor kafayı yiyecem neden iyilesmiyor birde hergün saat dört ile beş arası ağlama nöbetleri oluyo normal mi bu ay sadece 300 gr almış üç kilo doğan kızım beş kilo nerdeyse bir akıl verin kızlar

Evet ya Cidden benim son adet tarihim 8 eylüldü :) bugünmüş Zaman Nasıl da çabuk geçiyor

Benim kız tam tersi uykusu gelince deliriyor bağırıyor uyanınca da gülüyor :)
uykusu gelince sinyalleri almayıp uyku penceresini kaçırırsam son raddede benimki de delirip ağlama krizine girdi bi-iki kere. bu aynı açlık gibi dikkat kesilip anlayıp vakitlice ihtiyacı gidermekle ilgili biraz sanki. uyanınca sevimli sevimli gülümsüyor konuşursam benimki de ellemezsem bir süre sakin bakınıyor.

Alamıyorum ben o sinyalleri henüz hıc anlamıyom ne istiyo

Su mu veriyorsun ?

Kızlar buraya çemen otu tabletinin işe yaradığını yazmak için girdim. Sağmadığım için ne kadar arttı bilmiyorum ama sertlikten artmış gibi anlıyorum. Süt yapımı hızlandı. Eskiden 3 saatte doluyordu şimdi 2 saatte doldu. Yarın da böyle olursa sağacağım... Gelişmeleri yazarım :)

canım hangi ilacı kullandın?
sadece anne sütü mü alıyor, mama falan veriyor musun? su?
meme ucunda çatlak var mı? sadece bebeğin ağzına değil, kendi meme ucunada uyguluyor musun? sütyen veya göğüs pedini sık değiştirip meme ucunu temiz tutmaya çalış.
birde bu pamukçuk mantar enfeksiyonu biliyorsundur. yani bağışıklık sistemi bi şekilde baskılanmışsa (geçirilmekte olan birincil bir bakteriyel enfeksiyon varlığında, bebek aşırı yorgun uykusuzsa, yeterli beslenememişse güçsüz düşmüşse vs) ortaya çıkıp inatçı hale gelebiliyor. bebeğinin başka bir rahatsızlığı var mı onu anlamaya çalış. birde iyi beslenip dinlenmesine gayret et.

Alamıyorum ben o sinyalleri henüz hıc anlamıyom ne istiyo
Canım bak diyelim ki ağlıyor; hemen altını değiştir, süt teklif et birazcık ısrarcı ol, hala ağlıyorsa hemen tempoyu düşür, omzuna koyup müzik aç. Muhtemelen ya çok yorgundur uyumak istiyordur yada sakinleşmek, biraz kucağında boş boş durmak istiyordur.
Uykusu varsa gözlerini kaşır. Burnunu üstüne sürter.
Uykudan ağlayarak uyanıyorsa ya açtır yada gazı vardır. Hemen kucağına al, muhtemelen gaz çıkarır, kusabilir de.
Oyuncağına bakmaktan kendimi alamıyor ama yinede ağlıyorsa uykusu vardır.
Uyanık kaldığı süre 1.5-2 saat olduysa ve ağlıyorsa uykusu vardır.
Saate bak. Kalkar kalkmaz emzir, sonra altını değiştir ve oynat. 1-1.5 saat sonra eğer huzursuzluk varsa tekrar emzirip uyutmaya çalışabilirsin. 2 saat olduysa %90 çok uykusu gelmiştir.

Yani ara ara bazen resmen çılgın gibı davranıyor bazen de baygın olduğu da oluyor. Su ara favori ama karşıdakine gülüo

Onun bunun dediğini hiç takma ama olmuyor işte hele çocuksa söz konusu en ufak Bi Cümleyi Nasıl da irdeliyoruz iyice
Mandalinam07 aynı benim bebeğim de öyle. Bir de zaten gece uykusuna 7buçukta yatırıyorum. O yüzden akşam üzeri 6 buçuk gibi baygınlaşması normal yani. Gündüz sakinleştiremiyorum bile bazen eller kollar uçacak gibi oluyor :) A Alwayshappygirl ya aslında o kadar zaman geçmiş ki onlar bebek büyütmeyeli neyi ne zaman yapar bilmiyorlar. Sanki kırkı çıkınca hooop hemen hareketlenecek baş dik olacak vs vs beklentileri oluyor. Daha yapamıyor musun oğlum sen vs dediklernde sinir oluyorum sanki benim oğlumun eksikliği gibi. Diyorum boyunun posunun büyük olduğuna bakmayın minik benim oğlum daha diye. Gündüz geliyorlar amma çok uyuyor bu çocuk hasta mı vs vs. Ayy kendimden şüpheleniyorum olması gerekenin o olduğunu bildiğim halde.
Benim oğlumun da uzamış sarılığı var gelen geçen annesi gözleri sarı mı biraz sarılığı var bu çocuğun. Bir diyen bir daha diyo kv geliyor çocuk göZüme bir sarı görünüyor filan. Sarı renginden nefret ettim resmen :):):) ayy sanki ben gamsızım çocuğu doktora götürmedim :) hayır bir de açıkladım böyle böyle diye. En sonunda ay artık sarılık lafı duymak istemiyorum dedim.

Bazen şöyle aaaaaaaaa diye koca bir çığlık atasım geliyor. Onun yerine içime atıyorum :):):):)

Kiloyla ilgili yorumlari hic takma. Ben dogum oncesi kilomun bir kilo altina indim ama hala eski kiyafetlerimde zorluk cekiyorum. Vucut deforme oluyo ne yazik ki. Dogum yaptin mi diye soranda da biraz fesatlik var sanki :)

Bugün akrabalarımlaydım bebegim de sürekli ağladı krizlere girdi

Sürekli aynı lafları duydum

- Aç bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyooooorr
- Mama versene niye eziyet ediyorsun
- Mama ver de uyusun
- Senin sütün az
- Aç bu çocuk aççç
- Uyumuyor bu çocuk aç çünkü
- Mama ver de doysun
- Bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…