2016 Haziran bebekleri büyüyor

PembeLokum M miumao aynı sorunlar hep ben en çok uykusu yok bunun olayina gıcık oluyorum yahu var biliyorum sonra senin kucağındn alıp ver bakalım onu bi demeler falan...Bu arada korunmadan falan bahsetmissiniz bizde hala tık yok.eşim geliyo yorgun ben aksama kadar bitmiş oluyorum sonra çocuk uyutma seansimiz başlıyor bi bakıyorum gece olmuş ve sizmişiz nolacak böyle bilmem ben gazlı yavrum da sağolsun hiç durmaz deminden beri uyutmaya çalışıyorum eller kıpır kıpır en son pijamisinin içine soktum ellerini hihi :)))

Kızlar günaydın. Bu çemen otu mucize resmen. Sütüm çok arttı. Ne vitamalt, rezene, üzüm, dereotu, Mısır... Hiç biri böyle arttırmadı. Bugün 3. Gün. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama artık gece almayacağım, çok oluyor. Sütünü artırmak isteyenlere tavsiye ederim. Sürekli kullanmaya gerek olmayabilir. Hastalık, üzüntü vs yüzünden azalınca tekrar artana kadar da kullanılabilir.

Bizim kız yarın tam 3 aylık oluyor. Yapabildikleri;

1-kafasını yerden kaldırıyor, o esnada ellerini tutarsam benden güç alıp benim de biraz çekmemle oturur pozisyona geliyor
2-yüz üstü durmayı sevmiyor ama koyarsam bir süre durabiliyor, sonra kafasının ağırlığını kullanarak sırt dönüyor
3-sırt yatırırsam yatakta yan dönüyor(sert zeminde dönemiyor)
4-oyuncaklara uzanıyor, tutup ağzına götürüyor
5-bir şey uzun süre konsantre olabiliyor ve araya girilmesinini istemediğini çok net belli ediyor (tiz bir çığlıkla)
6-yüzü olan oyuncaklarla konuşuyor (duvardaki baykuş stickerı, aktivite halısındaki sallanan aslan mesela)
7-arabasında dışarı çıkmayı başaramadık ama kucakta yüzü dışarı dönük dün ilk defa gezdi. Bir palmiye heyecanla bağırıp gülmesine yetti :)
8-bizimle diyalog kuruyor. Kelime haznesi agu ve versiyonlarından ibaret (aaaaagu, aguuuu, aggu) ama değişik sesler çıkarıyor (piyuuuvv, hehe, aaaaay, brrrrrr)
9-Çiçek ve otları koparabiliyor, saçımı çekebiliyor ve kediyi tüylerinin içine elini sokup sonra çekmek süretiyle "seviyor"

Marifetlerimiz bunlar :)

Bu ara en iyi uykuluyken emzirebiliyorum. Sol tarafı hala iyi emmiyor. Kilo alması biraz yavaş.

sütten kesilene kadar böyle mi gezeceğiz? Benim 20 kilo fazlam var. Hala 70'im. Nasıl sabitlendi anlamadım halbuki gün içinde çok yoruluyorum. Bende de hasar bıraktı. Ensemde ödem oldu, belim tutuluyor ve duruşum bozuldu. Emzirme ayrı hasar veriyo. 75 takardım. Şimdi sağ 90, sol 1 milyon!

Alerji olabilecek herşeyi tüketiyormuşum resmen , heleki sucuk , dayanamıyorum resmen :)))))
kasaptan al sucuğu Can'ım. O katkısız olur alerji yapmaz. Memenin açılması için superselma nın dediği yöntem de çok işe yarıyor. Bebeği yanına yatırıp emzire emzire uyutuyorsun.

Canım ense için ortopediye gittin mi?
Ben de hala gitmedim
5sene önce yine olmustu
Görümcem fizik tedaviye gitmiş,
Bazı egzersizler göstermisti bana iyi geldi

Cushing mi oldum diye korkmadim değil yani..

Odanin köşesine geçiyorsun (veya kapıyı kapatiyorsun köşede kapı varsa)
Ayakta duruyorsun iki elini iki duvara omuz hizasında dayiyorsun. Köşeye doğru vücudunu uzatıp geri geliyorsun. Ensende hareket hissedersin. Umarım doğru tarif etmişimdir. Geçmiş olsun.

Reactions: 9ay
Köşeye doğru nasıl uzanacağımı anlamadım cnm ya

Ben de aynen cushing miyim diye düşündüm.
Çok da kötü görünüyor. Moralimi bozuyor.
Sende de mi oldu? Orotpediye mi gidiliyor? Daha hiç bir yere gidemedim. Dişlerimi yaptırmayı bitirsem gideceğim. Onu saymayı unutmuşum. Hamilelik dişlerime de zarar verdi.

Ama değer her şeye :)

Dok once bebegin ağzını sodali suyla sil arkasından mikostatin sur günde dört defa dedi 5-6 gün dedi iki hafta kullandım geçmedi ki ondan once üç hafta kullanmıştım dok söyledim tekrar kullan dedi göğüs ucumada bulaştı onun içinde krem verdi hergün duş alıyorum emzirmeden once yikiyorum sıcak yemek ve içecek icmiyorum ama iyilesmiyor tam geçti diyorum sabah bakıyorum bir iki yerde yine portlemis sütüm yetmediği için mamada veriyorum kilo problemi var uyku problemimiz var strese girdim

Doktorunun ne dediği önemli . Kilolu olunca sağlıklı olunmuyor. Kilo sağlık problemlerinin başlıca sebebi. Doktor normal diyorsa sağlığı iyi diyorsa sorun yok bence rahat ol. Benim kızım da 93.günde 5100 gram sen iyisin bile bizden

Teşekkürler canım umarım bir an önce sağlıkla büyütürüz bebişlerimizi

Berbat bir sabah geçirdim. 8de kalktık şimdi kahvaltı ediyorum.
Kızım sürekli ağlıyor. Uyuyor beşiğime bıraktığım anda ağlıyor.
Kimse yardım etmiyor. Annem var ananem var ama ben gün içinde hep yalnız bakıyorum çocuga. Hiç demiyorlar gelelim biz başında duralım sen işini yap. Bir gün bile böyle gelmediler. Hep kendi işleri için geliyorlar bir an evvel işleri bitirip çıkma derdindeler. Çok yoruldum.

Mikostatin surubu gogus uclarina da sur canim kurusun oyle gogus pedini t
ak.doktorum soyledi mantar olunca.
ben oyle yaptim cokta faydasini gordum. Cocugun agzinada kulak cubugunu suruba batirip onla suruyordum rahat oluyordu diger turlu acmiyodu agzini cubukla rahat suruluyor.gecmis olsun

Canım her bebek aynı olacak diye birşey yok , bizimkide 83 günlük 5200 gr , 60 cm . Eğer Vücudu dinçse bebeğinin sıkıntı yok bence , doktorunuz daha iyi bilir

Maşallah kzucuğuna canım :) ofisten Yenice geldim şu Çemen otu hapını günde kaç tane atıyorsun eczaneden MÜ aktardan mı alacağız :) bugun aldırayım bende :)bu seferki marşı Ağrılı değil ama çok kızardı ve yumruk gibi şişti ilrihaplanmoş antibiyotik başlamam gerekiyormuş

canım arkadaşlar da söylemiş senin bebeğinin başlangıç kilosu boyu bizimkilerin çoğundan azmış. ama aylık alması gerekeni gayet iyi alıyor gibi. önemli olan da bu zaten. yani biraz geriden başladığı için zayıf gibi gözüküyor yoksa gelişimi normal bence. birkaç ay sonra yakalar o da akranlarını. iyi beslemeye gayret et, sıkma canını hiç.

Bizi
Bizimki de bugun öyle cnm hatta dün de öyleydi psikoloji kalmadı artık benim eşim annem yardım ediyo ama beceremiuolar uyutmayi falan gazı oluyo emmiyo emmedigi için uyumuyo kısır döngü devam ediyo allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…