• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Sizlere bir sey sormak istiyorum gecen hafta cuma 4+3de dra gittim dlrek usg ile bakti keseyi gordu ama olcum yapamadi 2 hafta sonra gel dedi. Kan tahlili istemedi hamilelik var canlansin ondan sonra isteriz dedi. Ben tedirgin oldum. Sizce ne yapmaliyim baska dra gitmelimiyim

Düşüncemden erken evlendim biraz hiç aklımda yokken oldu :)

Yanlız değilsin bende sendenim :)
Ama ben mide bulantısından yiyemez haldeyim böyle ne kadar gidecek acaba diyorum. Dolu tarafından bakarsam da bulantı olması iyi dedi doktorum gelişimi devam ediyor anlamına geliyormuş :KK70:
Bende bir gün iyi bir gün kötü gidiyorum bulantı açısından:( ilk 3 aydan sonra bitmesi lazım bulantıların ama bakalım, inşallah uzun sürmez :KK51:

Ühüüüü bu durumda benim bebeğim gelişmiyormu bıçak gibi kesilde tüm belirtiler

Belirtinin durması, bulantının olmaması kötü bişey oldugu anlamına gelmiyor asla. İçini rahat tut tatlım, bebişin içerde uslu uslu büyüyor işte :nazar::KK15:

Ben folik asiti çok düzenli kullanamıyorum. :/
Saat olarak bir sıkıntı yok ama günlük almaya çalış ;) Gıdalarda da folik asit var mutlaka ama ilk üç ayda vücudun ihtiyaç duydugu miktarı sadece yiyeceklerden sağlamak biraz zor. O yüzden unutma alarm kur annesi folik asitini gönder minnoşuna :KK15::KK46:
Migde bulantısı için neler yapılabilir kızlar bendede var
Bende soğuk içecekler işe yarıyor, limonlu buzlu soda mesela.

Yeni eve geldim kızlar dualarınız iyi dilekleriniz için yanımda olup bana destek verdiğiniz için sizlere cok teşekkür ederim malesef benim hamilelik serüvenim bitti beta hcg değerim cok yavaş yukseliyormus kese iyi durumda yolk sac var ama şansım yüzde birden daha azmış doktor haftaya kürtaj dedi bu gittiğim ikinci doktordu ikiside aynı şeyleri söyledi son bir umut cuma gününe başka bir doktora randevu aldım oda aynı şeyleri söylerse cumartesi kürtaj olucam cok Üzgünüm yıkıldım Rabbim sizin meleklerinize uzun ömürler versin inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız yavrularınızı ben artık ocak annesi olamıycam; sizlerin herşey gönlünüzce olsun sağlıklı hamilelikler diliyorum hepinize hersey için teşekkürler Allaha emanet olu kızlar

@BaharKenan35 canimm cok üzüldüm Allah tan umit kesilmez. . Benzer durumdayiz :KK43:

Kizlar bugun ben de doktora gittim kalp atisi icin 6+6 dayim.. yolk sac gozuktu ama bebek gozukmedi 6+2 de de yolk sac gozukmustu hala bebek yok :KK43: pek umitli konusmadi doktor en gec haftaya gozukmesi gerek dedi

kızlar umarım bebekleriniz doktorlarınızı yanıltır ve sağlıkla gelişmeye devam ederler. Allahtan ümit kesilmez. Ama ne olursa olsun kendinizi bırakmayın, her şerde bir hayır vardır. Tüm kalbimle dua ediyorum ikiniz ve bebekleriniz için

Bana doktorun verdigi ilacin adi vinalacimmunitum'mus. Gebelik ve emzirme donemi icin yaziyor ustunde. 12 vitamin 9 mineral varmis. İcinde nelerin oldugu da ayrintili olatak yaziyor. Buna benzer bi vitanim verilen olmafi mi baska? Doktor bana da hicbi test tahlil yapmadan verdi bunu. Hamilelikten once folik asit aliyordum onu birak bunu kullan drdi icinde folim asit de varmis

Ben yurtdışındayım ilaç isimleri farklı oluyor türkiyedekiyle ama evet hamilelik vitamini kullanıyorum dediğin gibi içinde gerekli vitaminler mineraller ve folik asit var.

Merhaba,

Bende yeni üye oldum,ilk hamileliğim.Kesemiz 18 mm 6. hafta+4 günlük görünüyor. Kalp atışlarını duymak için dün akşam kontrole gittik ama birşey yoktu.Haftaya ancak görebiliriz dedi,birazda geç gelişiyormuş,canımız sıkıldı.

Hayırlı uğurlu olsun:nazar: Sıkma canını , ben 6+6 da vajinal ultrasonla duydum kalp atışlarını. karından bakılsa belki duymazdım. Haftaya büyük ihtimal duyacaksındır:KK51:

Arkadaslar bebe aspirini kullanan var mi doktor verdi ama herhangi bir yan etkisi olur mu

Merhaba kızlar, dün saat 18.00 gibi kahverengi lekelenme şeklinde kanama oldu. :KK42: Dün akşam düşük karşıtı iğne vurdular. Bugün yine devam ediyor ara ara. Dr düşük tehlikem olduğunu söyledi.. Trombofili testi istedi. Çok pahalı bir test. 2 hafta sonra sonuçlancakmış. Bu 2 haftada düşük olursa test bir işe yaramaz dedi:KK42: bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kanaması olan varmı ??

Kanamam yok ama doktorun neye dayanarak düşük tehlikesi var dedi? daha önce düşük yaptın mı? progesteron ve hcg testi yaptı mı? ya da ultrasonda yoğun kanama bölgesi mi gördü? Yani eğer bunlardan biri varsa bişey diyemm ama sırf kahverengi lekenelenmeye dayanarak bunu söylediyse ikinci bir doktora daha danıs derim.
Dediğin test düşüğü engellemek adına değil zaten ama allah korusun eğer düşük olursa bunun sebebini anlamak ve bir sonraki geneliklerinde gerekli önlemi almak açısından önemli. Madden sizi zorlamayacaksa yaptır bence.
İnşallah doktorun yanılıyordur ve bebişin sıkı sıkı tutunmuştur sana:nazar:

Çok afedersiniz safra kusmaya başladım. Normalde kusamazdım şimdi tuvalete zor atıyorum kendimi. Bir müddet buralarda olamayacağım böyle giderse :/

Geçmiş olsun tatlım :( Kötü bir şey gerçekten. Ben de öğürüp duruyorum kusamıyorum. Bugün sabah ay galiba bugün iyiyim biraz dedim ama dememle bulantılarım başladı çok yoğun. Mutfağa girip yemek yapamıyorum ben çiğ et görünce midem kalkıyor, anca salata yapabiliyorum, eşim yapıyor yemekleri artık, onu da az biraz yyip yarısını bırakıyorum, kendimi yemeye zorlayınca daha artıyor bulantım. Salata yapıyorum yeşillikle üzerine limon, o tarz şeyler iyi geliyor hem de aç kalmıyorum fazla o sayede. Bakalım ne zaman geçecek :(

Baktim da 3. ayda olusuyomus normalde. Gerci benimki de cok silik bi de beyaz tenliyim baya. Benim 6+2 sanirim. Her gun baktikca daha da karistirdim :) gerci doktor bi sey soylemedi sat'a gore internettrn baktigim bu.

Bi de merak ettigim bi sey var. Bazilari gelisimi 1 hafta geri falan diyor. Doktor onu boyuna bakarak mi anliyor yoksa hcg'ye gore mi?
Ultrason incelemesine göre söylüyor ;)

Bende acaip bi çarpıntı var dün tabi ilk doktor kontrolümdü biraz fazla stres heycan yaptım galiba ama kalp atışım 132 idi. Ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri 95ten aşağı inmedi kalp atışlarım. Kan değerim de 10.7 çıktı. ama henüz kan ilacı fln vermedi pzt tekrar çağırdı tahlillerine bakarız dedi. Ama ben böyle çarpıntı görmedim resmen kalbimin attığını dışardan bakınca görüyosun :KK17:
Merhaba, öncelikle bütün hamileliklerde kalp atım hızı artar normalden fazladır, çünkü vücudun ürettiği kan miktarı artar ve kalp onu pompalamak için fazladan çalışır.

Ayrıca ileri yaş hamileliklerde çarpıntı görülme sıklığı daha fazla, ben de 39 yaşındayım. İki haftadır çarpıntım oluyor ara ara özellikle yemeklerden sonra ya da fiziken kendimi zorladığımda. Doktoruma sordum, bir sıkıntı olmadığını normal olduğunu söyledi. Ama 132 yüksek bir rakam ve eğer bu sürekli oluyorsa doktoruna bir danış derim, büyük ihtimal bir sıkıntı yoktur ancak dpktpr söylerse için daha rahat eder ;)
merhaba arkadaşlar bende aranıza katılabilir miyim :anneadayı:

Merhaba hanimlar bende araniza katilabilir miyim? Sat 21 nisan ikinci cocugum olucak ins.

Merhaba kızlar, hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun :nazar::anneadayı: Hoşgeldiniz..:KK15:

Sizlere bir sey sormak istiyorum gecen hafta cuma 4+3de dra gittim dlrek usg ile bakti keseyi gordu ama olcum yapamadi 2 hafta sonra gel dedi. Kan tahlili istemedi hamilelik var canlansin ondan sonra isteriz dedi. Ben tedirgin oldum. Sizce ne yapmaliyim baska dra gitmelimiyim

Korkmana gerek yok arkadaşım, hamilelik canlansın derken kalp atışının başlamasını kastetmiş, gebeliğin net ve sağlıklı olarak başladığını gösteren şey aslında kalp atışıdır, o da evet ancak 2 hafta sonra duyulur. Başka doktorada gitsen boşyere para ödeyeceksin o da sana iki hafta sonra gel diyecek. Ayrıca kesen oluşmuş, o yüzden canını sıkacağın bir durum yok. Doktorun sadece senin endişe duyacağını düşünmeden açıklama yapmış, bazı doktorlar bir tuhaf oluyor onların argümanlarını bütün hastaların anlayacağını farz ediyorlar ama iş öyle değil.

Sıkma tatlım yani canını, bir sıkıntı yok.. ;) İnşallah 2 hafta sonra bebeğinin pıtpıtlarını da duyarsın:nazar:

Banu_K Banu_K teşekkür ediyorum cevabın için. Haftaya tekrar kontrolum var doktoruma söylemeyi düşünüyorum evet heycanlandım da kontrol sırasında baya stres yaptım daha önce 1 düşüğüm var o endişeyle birlikte kalp atışlarım tavan yaptı :KK47: İnşallah kardiyolojik bişi çıkmaz :110:

Kızlar özel hastaneye gidip devlette testlerini yaptıran varmı?ben devletten yarın için randevu aldım ama muayene olmak istemiyorum.direk tahlil yaptıracağımı söylesem olurmu ki ??

biraz zaman gecmesını bekle bence ;)
hamılelık oldugunu söylemıs zaten. benımkı karından bakıp goremememişti bişi kan tahlılı ıstemıstı. yanı keseyı gormus zaten kan tahlılıne gerek yok bence :=)

Kızlar özel hastaneye gidip devlette testlerini yaptıran varmı?ben devletten yarın için randevu aldım ama muayene olmak istemiyorum.direk tahlil yaptıracağımı söylesem olurmu ki ??
şuan ne testı ? normalde aıle hekımlıgıne gıtmek zoreundayız. orada kan tahlılıyle bır cok seye bakıyorlar
zaten görevlerı o.
onun dısında ne ıstendı?

Kese görünce Dr gerek duymamis benim doktorumda kan tahlilinde istemedi. ..cumartesi gidicem ben de kalp atislarini görmek için o zamana kan tahlili yapıcak sanırım. .

şuan ne testı ? normalde aıle hekımlıgıne gıtmek zoreundayız. orada kan tahlılıyle bır cok seye bakıyorlar
zaten görevlerı o.
onun dısında ne ıstendı?
aile hekimliğine zaten gittim kaydım var. ancak istediği testler orada yapılmıyor.toxoplazma rubella gibi testler istedi

Banu_K Banu_K teşekkür ediyorum cevabın için. Haftaya tekrar kontrolum var doktoruma söylemeyi düşünüyorum evet heycanlandım da kontrol sırasında baya stres yaptım daha önce 1 düşüğüm var o endişeyle birlikte kalp atışlarım tavan yaptı :KK47: İnşallah kardiyolojik bişi çıkmaz :110:

İnşallah tatlım:nazar:

Benim de heyecanlanınca oluyor çarpıntım, daha önce kimyasal gebeliğim oldu o yüzden sanırım çok stresliydim, kalp atışını duymak için doktoru beklerken mesela kalbim bayaaaa bir atağa geçmişti benim de:)
İnşallah güzel devam etsin hepimizin hamileliği ve sağlıkla alalım kucağımıza bebişlerimizi:nazar:

Canım bizim senle aşağı yukarı aynı şeyler oluyor :KK51: Bende dün gitti ilk muayeneme ve çok heycanlandım. Herzaman 10a 7 olan tansiyonum dün 13e 9 çıktı ve kalp atışım 132 :KK17: Benim de sat.a göre 5+4 olması lazım ama ultrasonda 5 haftalk çıktı. Benim daha önce 1 düşüğüm var doktor oyüzden progestan ve bebe asprini coraspin verdi. Senin kese boyutu nekadar çıktı baktınmı?
Doktor ultrasonla bakacagi sirada acayip bir aglama tuttu beni sonrasinda da tansiyonum firlamisti normalde hic o kadar yuksek cikmazdi onun icinde bir suru tahlil verdi yaptirmam iicin bu da beni iyice endiselendirdi ultrason goruntusunden ve yazanlardan hic birsey anlamiyorum senin boyutunu yazarsan bende ona gore bakayim canim

Merhaba arkadaşlar herkese
bulantıda üçüncü haftaya girdiğimden eskisi gibi nete giremiyorum ve sayfalar almış başını gitmiş..inş herkes iyidir herkes için hersey yolundadır..kesecikler kalp atışları bulantılar :))

benim tam iki hafta bugün bulantım başlamıştı ve gün geçtikçe arttı,ve cumartesi kusmaya döndü..pazar dahada kötüydüm..bugün şükür daha iyyim..sadece bulantı var..
dr um son gittiğimde cuma günü, durumumu anlatınca ilacımı değiştirdi, folidoce kullanıyordum premesis verdi,bugün başladım bende
sabah akşam 1 hafta boyunca 1er tane alıcam..içinizde kullanan varmı biraz teredddüt halinde içiyorum(int te biraz yorum okudumda kullanmayın dayanın şeklinde) ama azcık azalttı sanki iyi geliyor..okadar dar beslenebiliyrmki..biyerde okudum sade maden suyu iyi geliyormuş ama ben suyu bile zorla içiyrm onu içebileceğimi sanmıyrm henüz..
Ben de premesis kullanıyorum canım. Bana da iyi geliyor. Zaten doğal folik asit b vitamini falan desteğiyle bulantıya iyi gelen bi ilaç. Bence kafanı karıştırmadan iç rahat rahat :)

tsh si yüksek cıkan var mı? aıle hekımı sorun yok dedı. kendı doktorum bıraz yuksek cıkmıs baktır dedı.
bende cıkan 4.04
normal aralık 0.34 ve 5.6

tsh si yüksek cıkan var mı? aıle hekımı sorun yok dedı. kendı doktorum bıraz yuksek cıkmıs baktır dedı.
bende cıkan 4.04
normal aralık 0.34 ve 5.6
Baktır cnm yüksek çıkmış endokrinoloji uzmanına yada dahiliyede olabilir hamilelikte daha düşük olması gerekiyormuş belki ilaç verir....benim 6 7 aydır yüksek zaten ben şuanda ilaç kullanıyorum

Baktır cnm yüksek çıkmış endokrinoloji uzmanına yada dahiliyede olabilir hamilelikte daha düşük olması gerekiyormuş belki ilaç verir....benim 6 7 aydır yüksek zaten ben şuanda ilaç kullanıyorum
evet pazartesi baktırcam. ama aile hekımı her sey cok ıyı dedı. demek kı yeterınce işlerini yapmıyorlar

cok erken geldı bana test ıstemesı. 30 lu yaşlarda mısın?
ya da saglık ocagından ıstenen bazı tahlıler yuksek cıktı sanırım?
Canım aile hekiminin yaptığı testler dışında toxoplazma ve rubella da isteniyor ben bu iki testi özelde yaptırdım 35 lira çok pahalı değil kızamıkçık testiymiş bunlar

evet pazartesi baktırcam. ama aile hekımı her sey cok ıyı dedı. demek kı yeterınce işlerini yapmıyorlar
Yok cnm bilmiyorlar yaa ben sonuclarımı hemşireyede gosterdim bana bakacak olan hemşireye aile hekiminde yüksek çıkan değerin ne olduğunu bilmiyor sonra ben arastırdın allerji değeriymiş o yinede doktoruna sorucam tabi...kız bide ukala ukala kadın doğum doktorunuza gösterin o bilgilendirir sizi diyo bende dedim siz bilmiyor musunuz yaptığınız testin ne olduğunu benimle ilgili konu değil diyo :-) bilmedikleri gibi öğrenmeyede istekli değiller

Yok cnm bilmiyorlar yaa ben sonuclarımı hemşireyede gosterdim bana bakacak olan hemşireye aile hekiminde yüksek çıkan değerin ne olduğunu bilmiyor sonra ben arastırdın allerji değeriymiş o yinede doktoruna sorucam tabi...kız bide ukala ukala kadın doğum doktorunuza gösterin o bilgilendirir sizi diyo bende dedim siz bilmiyor musunuz yaptığınız testin ne olduğunu benimle ilgili konu değil diyo :-) bilmedikleri gibi öğrenmeyede istekli değiller
ben aile hekımıne şaşırdım. yani kusura bakılmasın da oturtmuslar onu oraya yuzune baksan doktor demessın. simdi bişi dicem ama siyasi olacak o yuzden neyse...
bana her sey cok saglıklı gozukuyor, sorun yok demişti. ben tabı ne olursa olsun her seyı doktoruma gosterıyorum
o da yuksek oldugunu baktırmma gerektıgını soyledı.
gebelıkle en önemlı seylerden bırı de tsh imiş.

Back
X