- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
- 88
Annenin aldır demesine hem üzüldüm özür dileyerek çok da sinir oldum. O bir can. O bir yaratandan armağan, emanet. Çok günah. Ayrıca gayet normal bir ara vermişsin. Brnim gibi altı aylık bebek kucağında hamile kalmadın ya ben bir de isteyerek yaptım çok şükür. Güçlü dur kimsenin seni kınamasına izin verme, çekeceksen de sen çekeceksin. Her şerde hayır vardır. İnan. Bebek bereketiyle gelir bu söz inan ki doğru. Hayırlı bir evlat olsun inşallah. Hamilesin hiç sıkma canını bebeğin için kendini düşün az bencil olman gerek bu durumda. Hehe de geç takma sakın. O bir can ve sen o canın arkasında güçlü dur ki belki daha fazla üstüne gelmezler. Artık ağlama gül herşey yoluna girecek
Seni çok iyi anlıyorum. Doğum yaptığımda yanımda eşim ve erkek kardeşim vardı. Lohusayken sadece eşim. Zor günlerdi acemilik bir yandan acılar bir yandan. Dün gibi. Şimdi herşey daha güzel olacak en azından eşinin tarafı nazik insanlarmış. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gerek. Anneni de öyle kabul et değiştiremezsin ya sadece annen olmakla bile saygıyı hakediyorlar. Doğrumudur lohusalığıdır emzirmesidir alt temizlemesidir. Tüm bunları bizler için yapan kişiler hakları ödenmez. Keşke böyle olmasaydı diye düşünebilirsin tabii haklısın da ama yapacak birşey yok. Artık deneyimlisin seni nelerin beklediğini az çok tahmin ediyorsun. İnş.evinde olacaksın. Hep derler ilkinden birşey anlamadım diyee bu hamileliğinin her sürecinin tadını çıkarmaya bak belki de bu son :)Amin canım amin. Zaten kızıma da gelip bakmadı ki. Çalışıyorum dedi gitti. İki gün kaldı. Loğusayken teyzem baktı bana. Bir de çok fazla problem yaşadık. Bu doğumumda sadece eşimin tarafını istiyorum çünkü gerçekten bana daha yakın ve daha nazik yaklaşıyorlar.. Kayınvalidem kızımı kardeşe alıştırmaya başladı bile.Kızımın doğumu acele ve erken oldu.Evi boyatıyorduk ve doğumum oldu. Biz de 40 ı çıkana kadar teyzemde kaldık. Evi müsaitti.. Kayınvalidemin evi ufaktı ve doğalgaz yaptırıyordu yeni. Bizde bu yüzden gittik gitmez olaydık. Şu an daha bilinçliyim. Hem evimde olacağım. bilmiyorum yine de üzüyor annemin bu tepkisi.
Seni çok iyi anlıyorum. Doğum yaptığımda yanımda eşim ve erkek kardeşim vardı. Lohusayken sadece eşim. Zor günlerdi acemilik bir yandan acılar bir yandan. Dün gibi. Şimdi herşey daha güzel olacak en azından eşinin tarafı nazik insanlarmış. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gerek. Anneni de öyle kabul et değiştiremezsin ya sadece annen olmakla bile saygıyı hakediyorlar. Doğrumudur lohusalığıdır emzirmesidir alt temizlemesidir. Tüm bunları bizler için yapan kişiler hakları ödenmez. Keşke böyle olmasaydı diye düşünebilirsin tabii haklısın da ama yapacak birşey yok. Artık deneyimlisin seni nelerin beklediğini az çok tahmin ediyorsun. İnş.evinde olacaksın. Hep derler ilkinden birşey anlamadım diyee bu hamileliğinin her sürecinin tadını çıkarmaya bak belki de bu son :)
Nasıl üzülerek okudum. Ah ya var hala böyle anneler var görüyorum. Hamileyken sigara içen. Doğurduktan sonra bebeği bir büyüğe bırakıp gezip tozmalar. Olmamalı, herkes anne olmamalı! Ne diyeceğimi inan bilemiyorum. Benimde babam çok sevgisiz büyümüş, anneannesi büyütmüş çoğu babanem gezer tozar umursamaz hain biriymiş. Babam ailesinde göremediği sevgiyi çocuklarına vermek istedi hep verdide. İnşallah sende bebeğime verirsin. Buarada ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman bayağı heyecamlanmıştım doğal olarak. Neler yapmalıyım derken kk geldi aklıma hiç konu açmamıştım. Ekim annelerindeyken konu nasıl açılır diye kurcaladım. Bulunca da hemen açtım. Ama yanlış yapmışım. Ekim anneleri başlığı altında 2016 ocak anneleri açılmış oldu. Ocak anneleri altında açılması gerekiyordu açtıktan sonra farkettim. Ondan kimse yok bir iki yazan olunca bende öyle yazdım anlayacağın. Doktorun sat tarihine göre 26 aralık çıkınca da 2015 aralık annelerine bakıyorum isimdi ara sıra...Canım annem bakmadı ki bana. Doğumumdan 15 gün sonra biberonla anneanneme bırakıp gezip tozmaya başlamış. Babam dayanamamış zaten o sebeple ben 1 yaşındayken boşandılar. Sonra beni bırakıp yurtdışına teyzemin yanına gidip durmuş.
Açıkçası sadece doğum hakkı var. Bana gebeyken kendine hiç dikkat etmemiş. Doğduktan iki gün sonra besinsizlikten fenalık geçirmişim hastahaneye kaldırılmışım. Damar bulamadıklarından serumu başımın üstünden yapmışlar. Hastahaneye de anneannem götürmüş.
var var bende 2014 hazıran annesıym ve 8 haftalık hamıleyım soklardayızKimse yoooook muuu???
Merhaba,
2014 Ekim annesiyim. Altı aylık oğlum var. Bu sabah hamile kaldığımı öğrendim. İlki gibi yine isteyerek ve planlı bir şekilde oldu :)
İlk hamileliğimde kadınlar klübünde çok şey öğrendim hala devam ettirdiğim güzel dostluklar kurdum hatta görüştük. Oğlumun kardeşleri onlar. Bugün ikinci bir serüvene başlayacağım haberiyle heyecan içindeyim. Ama artık ilkine oranla çok daha deneyimliyim. Çok daha cesurum. Ve bildiklerimi paylaşmaya ve yine yeni yeniden öğrenmeye hazırım.
Bebeğin anne karnına düşmesiyle beraber her anı ayrı bir heyecan. Altı aylık oğlum şuan ek gıdaya geçmeye hazır. Onun heyecanı, yeni çıkaracağı dişinin heyecanı, yeni çıkardığı seslerin heyecanı anlayacağınız bebek hiç bitmeyen bir heyecan.
Tabii bu süreçte en büyük sıkıntıyı çevremiz yaşatıyor. Verdikleri tepkiler. Örneğin hamile kaldığım haberini büyük bir heyecanla verdiğim ablam "daha öbürü 6 aylık yazık" dedi. Hiç sevinme heyecanlanma yok. Çok acıklı. Üzüldüm son haber verdiğim kişi oldu. Birazdan annemi ararım ama elim telefona gitmiyor. Heyecanımı paylaştığım canım Ekim anneleri ise benimle birlikte mutluluktan ağladılar resmen :) Ve diğer dostlarımda .
Sorun yok ben alışığım, güçlü ve hazırlıklıyım. Birbirimizle yeri gelecek dertleşecek, yeri gelecek kahkahalar atıcaz.
Hoşgeldiniz 2016 Ocak Anne Adayları
Canim bende ocak annesiyim bebegnim cinsiyeti belli oldu mu ilk oglunda neler yasamstn simdi neler yasadin bana ilk erkek dediler sonra yuzde 90 kiz dediler su kalca cikma fln dogru mu kalcam ciktiKızlar bu forum yanlışlıkla açıldı asıl 2016 Ocak ayı anneleri Ocak anneleri başlığı altından ulaşabilirsiniz. Ben hiç konu açmamıştım normalde Ekim annesi olduğum için o bölümdeyken konu aç diyince Ekim anneleri başlığı altında konu açılmış oldu. Kusuruma bakmayın.
Evet belli oldu yine erkekmiş. İlkinde ilk başta hiç sorun yoktu çalışıyordum sonlara doğru altıncı aydan sonra çok kilo almaya başlamıştım. Doğuma kadar 25 kilo aldım. Ödem şişlik de çok oldu. 27.haftada bebek aşağı dönmüştü o zamandan çatı ağrım başladı. Gittikçe de şişdetlendi Son bir ay yürüyüş yapmak dışında çok harrketsizdim ayağa kalkıp oturmak işkence gibiydi. Hele uyumak sağdan sona dönmek tam bir eziyrtti. Ama çok kolay bir doğum yaptım çok gece dörtte nişanım geldi. Sabah 10:30 gibi hadtanedeydim. İşlemler yapılması oda ayarlanması derken bayağı zaman geçti. Açılmam hızlı oldu. Epidural istedim ağrı şiddetine dayanamadım. Derken 12 gibi doğumhaneye götürdüler ikinci ıkınmamda selim demir dünyaya geldi. Normal doğumla. 10 dk da doğum oldu.Canim bende ocak annesiyim bebegnim cinsiyeti belli oldu mu ilk oglunda neler yasamstn simdi neler yasadin bana ilk erkek dediler sonra yuzde 90 kiz dediler su kalca cikma fln dogru mu kalcam cikti
Canim benm Allah bagislasn benimde kiz bizde hemen sonra dogum dusunuyorz bitane daha birlkte buyusnler die bakalm nasip tabiÇ
Evet belli oldu yine erkekmiş. İlkinde ilk başta hiç sorun yoktu çalışıyordum sonlara doğru altıncı aydan sonra çok kilo almaya başlamıştım. Doğuma kadar 25 kilo aldım. Ödem şişlik de çok oldu. 27.haftada bebek aşağı dönmüştü o zamandan çatı ağrım başladı. Gittikçe de şişdetlendi Son bir ay yürüyüş yapmak dışında çok harrketsizdim ayağa kalkıp oturmak işkence gibiydi. Hele uyumak sağdan sona dönmek tam bir eziyrtti. Ama çok kolay bir doğum yaptım çok gece dörtte nişanım geldi. Sabah 10:30 gibi hadtanedeydim. İşlemler yapılması oda ayarlanması derken bayağı zaman geçti. Açılmam hızlı oldu. Epidural istedim ağrı şiddetine dayanamadım. Derken 12 gibi doğumhaneye götürdüler ikinci ıkınmamda selim demir dünyaya geldi. Normal doğumla. 10 dk da doğum oldu.
Bu hamileliğime gelirsek. İlk üç ay ay bulantı, kusma hali oldu. Şimdi ise burun tıkanıklığı yaşıyorum. Kan miktarı artışıyla yaşayabilen bir durummuş. İlk hamileliğimde aldığım 25 kiloyu verip hamile kaldım. Şimdiye kadar da 2,5-3 kilo ancak aldım iyi gidiyorum. İlk oğlumu emzirmeye devam ediyorum onun da etkisi var diye düşünüyorum. Tahlil sonuçları bebeğin durumu şimdilik herşey çok şükür yolunda, ödem v.s.gibi sorunlarım da hala başlamadı. Umarım başlamaz bende durumlar böyle.
Ç
Evet belli oldu yine erkekmiş. İlkinde ilk başta hiç sorun yoktu çalışıyordum sonlara doğru altıncı aydan sonra çok kilo almaya başlamıştım. Doğuma kadar 25 kilo aldım. Ödem şişlik de çok oldu. 27.haftada bebek aşağı dönmüştü o zamandan çatı ağrım başladı. Gittikçe de şişdetlendi Son bir ay yürüyüş yapmak dışında çok harrketsizdim ayağa kalkıp oturmak işkence gibiydi. Hele uyumak sağdan sona dönmek tam bir eziyrtti. Ama çok kolay bir doğum yaptım çok gece dörtte nişanım geldi. Sabah 10:30 gibi hadtanedeydim. İşlemler yapılması oda ayarlanması derken bayağı zaman geçti. Açılmam hızlı oldu. Epidural istedim ağrı şiddetine dayanamadım. Derken 12 gibi doğumhaneye götürdüler ikinci ıkınmamda selim demir dünyaya geldi. Normal doğumla. 10 dk da doğum oldu.
Bu hamileliğime gelirsek. İlk üç ay ay bulantı, kusma hali oldu. Şimdi ise burun tıkanıklığı yaşıyorum. Kan miktarı artışıyla yaşayabilen bir durummuş. İlk hamileliğimde aldığım 25 kiloyu verip hamile kaldım. Şimdiye kadar da 2,5-3 kilo ancak aldım iyi gidiyorum. İlk oğlumu emzirmeye devam ediyorum onun da etkisi var diye düşünüyorum. Tahlil sonuçları bebeğin durumu şimdilik herşey çok şükür yolunda, ödem v.s.gibi sorunlarım da hala başlamadı. Umarım başlamaz bende durumlar böyle.
Evet evin Sultanı ben olucam. Yok bir problem olmadı bebekler doğunca kk zor geldi ondan face é kaydılar. Hatta aylardır whatsup üzerinden samimi olduğumuz 13 kişilik bir grup olduk. Onun dışında face de görüşmeye devam ettiğimiz arkadaşlar var. Hatta blw türkiye grubunu kurduk. Bebek beslenmesiyle ilgili.Simlacim bende bebeginin cinsiyetini merak ediyordum yazmışsın iki erkek annesi olcan demek evde üç erkek yine sultan sen kalacaksın hayırlı sağlıklı evlat olsun canım face deki arkadaş lar nasıl gorusuyormusunuz? Bendende çok selam söyle topigimize gelmeyi dusunmuyorlarmi? Benim anlamadigim neden herkes biranda gitti ve yazmıyor lar acaba ters bişeylermi oldu benmi kaçırdım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?