2016 Ocak AnneLeri..

Ya kizlar aylardir konusuyoruz ama birden girdik sanki son donemece dimi hic hazir hissetmiyorum kendimi , benimde annem geldi odayi yerlestircez sozde arabada daha bi gerdi beni , bi ara bi baktim esim brni durtuyo uzatma diye sudan sebep kadina yukleniyorum beni de dogumdan sonra bana bakamicaklar
beslenemicem uyuyamicam cocuguma
bakamicam korkusu sardi dusuk yaptiktan sonra annem vardi bitek pda uzuntuden eli ayagina dolasmisti baktim kadina bisi olcak kalkip karnimi tuta tuta xor bi makarna yapmistim yasida 70 olunca guvenemiyorum gayreti cok ama elinden gelen kisitli , diger cephede kuru kalabalik ne uyurum ne dinlenirim anca dolusurlar dusuk zamanlarinda yasadiklarimin korkusu kaldi ustumde sanirim yine yasicam diye , umarim hersey guzel olur , dediginiz gibi dogru kapiyi calip Allaha yonelmemiz lazim ,Rabbim kimseye muhtac etmesin insallah

Amin insallah. Yalniz Rabbimizden beklersek o bir suru kolaylik verir ve yardimci cikarir karsimiza.

Beni sezaryen doğumun gerçekleştiği günün gecesi kaldırıp bebeğin yanına götürdüler. Yürümekte zorlandım ilk gece ve sonrasındaki üç gün kadar. Ama ilk 5 dakika içinde rahatlıyordum. Özellikle yürürken dik durmak zor geliyordu. Bir de yataktan kalkmak zor geliyordu. Öksürmek ya da hapşırmak, gülmek ise ızdırap dolu bir eylemdi adeta. Ama ilk üç günden sonra hepsi hafifleyerek azaldı ve hemen toparladım kendimi. Ne kadar çabuk ayaklanırsan faydasını görüyorsun demişlerdi, doğru çıktı.

Sütüm 3. Günde gelmeye başladı. 3 saatte bir sağmam için hastane tipi pompa getirdiler bıraktılar odama, sürekli yılmadan sağmamı istediler. Başta moralim bozuluyordu süt gelmediği için. Bir damla zorla beliriyordu bütün uğraşlara rağmen. Sonraki günde 5 mililitre kadar başladı ve giderek arttı. Şu anda oğlum 3 saatte bir 18 mililitre ile besleniyor. Henüz az alıyor anne sütünü ama kilo almaya başladı bile. Evde süt sağıp, dondurucuya atıyorum ve gerektikçe hastaneye götürüyorum.

Canım senin de Allah yardımcın olsun, istirahatine bak, inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişlerini canım hiç endişelenme, stresten uzak dur.

Aslına bakarsanız bende doğumdan çok sonrasından endişeliyim. Malesef ki çok takıntılı bir insanım. Ve etrafım benim bu takintilarimi hiç anlamayan insanlarla dolu. Kimseye bir şey de diyemeyecegim. Ne yaparım diye düşünmeden edemiyorum. İlk doğumumda da doğum sonrası depresyonu geçirdim, 18 ay ilaçlar , terapiler... Bazen keşke kimsem olmasa diye düşünmüyor değilim ... Çok karışık duygular içindeyim. Rabbim sonumuzu hayırlı etsin inşallah.

Beni en çok yoran uzun süren kutlama ziyaretleri ve de uzun uzun gerçekleşen ve bir türlü kapanamayan telefon kutlamaları oldu. Uykuya çok ihtiyaç duyuyorsun. Dinlenmen lazım ki süt verebilesin. Ama bunu takdir edecek, anlayışla ziyareti kısa tutan, seni yormayan insanı ara ki bulasın. Elbette ki annelik hissiyle o gücü buluyorsun ama huzura ve dinginliğe çok ihtiyacın oluyor açıkçası bu konuda bir süre sıkıntı çektim ben. Doğuma hazır olmaya gelince ben de hiç hazır değildim, her şey bir anda oldu bitti, şaşkına döndüm, ama neden demedim, kabullendim. Şimdi ne yapacağım bebekle bi şey biliyor muyum sanki, hazır mıyım? Kesinlikle ne yapacağımı bilmiyorum ama öğreneceğim. Yaşayarak göreceğim. Benim gücüm artık minik oğlum. Çünkü o yoğun bakımda bir yaşam savaşı vererek benim kahramanım oldu. Ben ondan o da benden alacak gücünü. Gecenin bu saati oğlumdan ayrı olmanın verdiği kısmi duygu durum bozukluğu içinde başını ağrıttıysam affet. Hepimiz güçlü olmak zorundayız, her şey minik meleklerimiz için.

S Sky blue

Canim ne guzel her gecen gun daha iyiye gidiyosunuz okudukca mutlu oluyorum, insallah daha da articak sutun tecrubeli annelerden ogrendigim kadariyla, benimde gundemim sut sagma makinasi bu aralar kkimi al simdiden fazla sutunu saklarsin diyo kimisi bebeginin durumuna gore alirsin diyo :)

Birbirimize destek olmak icin burdayiz bizi bizden iyi kimse anlamadi bu surecte gun icinde yolda bile olsam aklima teker teker geliyosunuz naptilar acaba diyorum, o yuzden sana iyi gelebiliyosak ne mutlu bize canimInsallah bu hengameleri atlatip yavrucaginla evinde rutin hayatinada doneceksin tez zamanda hatta bizi sakinlestirip geciyo kizlar deyip kendinden ornek verip bizi umutlandiracaksin ki gercekten takdir ediyorum seni bu sureci cok guzel gogusledin , bundan sonra da gucun artsin ama imtihanin azalsin mutlulugun cogalsin insallah canim

Bildigim birsey varsa boyle zamanlarda yapilacak en guzel sey dis dunyaya salterleri indirip gormemek duymamak,ama bu hormonlarla ne kadar basaririz mechul Allah yardimcimiz olsun tek care Ona siginmak

S Sky blue masaAllah canim gucune kuvvetine anneligine....Dua ediyoruz biz size hic merak etme,hastaneden cikin foto bekliyoruz
fffunda hic korkma hersey kolayca hallolucak,bebuslarimizi kucagimiza alalim hele bir.. ayni duygulardayim ben de gun icinde hep aklimdasiniz
saskinimanneyim sen de-siz de iyiki varsiniz
sevdepia insaAllah bu bebekte ayni skintilari yasamicaksin,dua edelim..
ikimelegim sana ayrica hayranim,iki kere sorumluluk bi bedende,karsimda 3 tane kizla konusuyorum senle konusurken
sosesc sen de iyi dayandin 17.haftadan beri,5 haftacik kaldi ha gayret...benim bebe de cok fena dayiyor bugun vucudunu,Allah yardimcimiz olsun

Yok o zaman senin sancin neyim,kandirma bizi
Var canim olmazmi hiç.
Yalanci sanci dicem ama okadar boyutta olur mu bilemiyorum dun cok fena oldum simdide var ama hafif hafif hayırlısı neden bu kadar erken bu tarz sancilarim var bilemiyorum.
Normal seyirde gidiyordu ama dun mahvetti dedim kesin dogurucam neyseki yine kandirildim

Selam güzel anneler ve anne adayları
Nasılsınız umarım iyisinizdir. Beni soracak olursanız çok iyiyim. Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözelerinden operim :)
Hahahaha
Şaka bir yana kızlar umarım hepiniz haftalarınıza uyumlu huzurlu bebeklerinizi büyütüyorsunuzdur. Bizim tüm hazırlıklar bitti. Odası geldi. Hastane süsleri hazırlandı. Kıyafetler yıkandı ütülendi. Artık kızımızın sağlıkla gelmesini bekliyoruz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Ben hala yatmalardayım.. Ama çok sıkıldım artık.. Havalar iyice soğudu...
Dün gece öksürerek uyandım ama ağzımda kusacakmışım gibi bir tat , öksürdükçe daha da kötü oldum... Ne olduğunu anlamadım..
Bir yandan diş ağrısı başladı , sanırım dolgu yaptırmam gerekecek.. Dökülüyor muyum neyim

Ay darisi bana daha onumuzdeki haftadan sonra anca biticek gibi benim hazirliklar :) simdi guzelce dinlen canim hakkindir :)

Ana-ogul kandirdiniz bizi,unutmucaz bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…