Canım uzulme lutfen dik durmaya çalış..Benim de aylardır görmediğim (hamişken beni hiç görmedi) annem aradı eşimle görüşmedikleri için senin evine adım atmam sesi İstanbul'dan gelecekmiş burada otelde kalacakmış ben en başta gel dedim ama sonra aradım gelme dedim..
Doğum üstü beni üzecek çünkü belli..
Bana hamile kaldığımda karnındaki olmasa dönerdin alırdım seni şimdi gelsen de almam o çocukla demişti.. Daha neler neler. Yutamıyorum ki lafları sindiremiyorum özellikle oğluşum olduğundan beri.. Kendimi çok daha güçlü hissediyorum.. Ama bir o kadar da güçsüz. Babam başkasıyla evli çocukları var altı aylık oğlu var düşünün.. Annem desem anlayışsız sadece kendini düşünür.. Bana beddua etti az önce senin de bebeğin olacak o da sana böyle yapar inşallah diye. Oğlum bana yapmaz dimi kızlar herkes kırdı üzdü beni o kıyamaz dimi bana..
O diş ağrısı bende de var dayanamadım ağladım birden giriyo ve çok can yakıyo diş etlerim de kanıyo sürekli doğum yapsaydık bi hayırlısıylaBen hala yatmalardayım.. Ama çok sıkıldım artık.. Havalar iyice soğudu...
Dün gece öksürerek uyandım ama ağzımda kusacakmışım gibi bir tat , öksürdükçe daha da kötü oldum... Ne olduğunu anlamadım..
Bir yandan diş ağrısı başladı , sanırım dolgu yaptırmam gerekecek.. Dökülüyor muyum neyim
Canim maalesef baskasi olsa uzulmuyor takmiyor insan ama anneler kardesler cok uzuyor. Uzme yine de kendini. Nihayetinde annelerimiz. Oglusun sana yapmaz cunku sen de ona yapmayacaksin. O s3kilde yetistirmeyeceksin onuBenim de aylardır görmediğim (hamişken beni hiç görmedi) annem aradı eşimle görüşmedikleri için senin evine adım atmam sesi İstanbul'dan gelecekmiş burada otelde kalacakmış ben en başta gel dedim ama sonra aradım gelme dedim..
Bana hamile kaldığımda karnındaki olmasa dönerdin alırdım seni şimdi gelsen de almam o çocukla demişti.. Daha neler neler. Yutamıyorum ki lafları sindiremiyorum özellikle oğluşum olduğundan beri.. Kendimi çok daha güçlü hissediyorum.. Ama bir o kadar da güçsüz. Babam başkasıyla evli çocukları var altı aylık oğlu var düşünün.. Annem desem anlayışsız sadece kendini düşünür.. Bana beddua etti az önce senin de bebeğin olacak o da sana böyle yapar inşallah diye. Oğlum bana yapmaz dimi kızlar herkes kırdı üzdü beni o kıyamaz dimi bana..
Ayyy sorma diş etlerim 5 aydır şiş diplerine kan oturdu ama en azında başka sorun yok derken sağlam dişim çürümüş...O diş ağrısı bende de var dayanamadım ağladım birden giriyo ve çok can yakıyo diş etlerim de kanıyo sürekli doğum yapsaydık bi hayırlısıyla
Canım lütfen kendini sıkma... Senin zaten hamileliğinin başından beri bu sorunlar yaşanmıyor muydu.. Yoksa yanlışım mı var.. Yani sen tüm olanlara göğüs germiştin.. Yine öyle olacak ve yanında artık oğlun olacak ve sen her zamankinden güçlü olacaksın... Ve sen muhteşem bir anne olacaksın...Benim de aylardır görmediğim (hamişken beni hiç görmedi) annem aradı eşimle görüşmedikleri için senin evine adım atmam sesi İstanbul'dan gelecekmiş burada otelde kalacakmış ben en başta gel dedim ama sonra aradım gelme dedim..
canım üzüme sen büyükler hep öle. haksız yere edilen beddua tutmaz. bebek yüzünü sakladı diyorum hemen senin gibi inat olcak sana da o inatlık yapcak ohh diyoar. napacaksın kafama takıp bebeğimimi üzeyim canım. sen bebeğini düşün her anne bebeğine yeter rabbim öle yaratmış bizi dayanamayız dediğimiz uykusuzluklara aldırmayacağız bile.Benim de aylardır görmediğim (hamişken beni hiç görmedi) annem aradı eşimle görüşmedikleri için senin evine adım atmam sesi İstanbul'dan gelecekmiş burada otelde kalacakmış ben en başta gel dedim ama sonra aradım gelme dedim..
Canım yok bende ama normal diye biliyorum hatta bende olmaması garip geliyor.. göğüslerimde büyüme falandayok acaba sütüm mü olmayacak diye düşünüyorumGöğüs ağrısı ve akıntısı olan var mı ?
yok canım kötü düşünme ne kadar iyi düşünürsen o kadar iyi olur zaten doğumdan hemen sonra gelirmiş süt rezene çayı , incir ve sodanın süt yaptığını ve arttırdığını biliyorum deneyebilirsinCanım yok bende ama normal diye biliyorum hatta bende olmaması garip geliyor.. göğüslerimde büyüme falandayok acaba sütüm mü olmayacak diye düşünüyorum
Cevabin icin cok tesekkur ederim canim benim allah acil sifalar versin sizede kendine ve bebegine iyi bakBeni sezaryen doğumun gerçekleştiği günün gecesi kaldırıp bebeğin yanına götürdüler. Yürümekte zorlandım ilk gece ve sonrasındaki üç gün kadar. Ama ilk 5 dakika içinde rahatlıyordum. Özellikle yürürken dik durmak zor geliyordu. Bir de yataktan kalkmak zor geliyordu. Öksürmek ya da hapşırmak, gülmek ise ızdırap dolu bir eylemdi adeta. Ama ilk üç günden sonra hepsi hafifleyerek azaldı ve hemen toparladım kendimi. Ne kadar çabuk ayaklanırsan faydasını görüyorsun demişlerdi, doğru çıktı.
Sütüm 3. Günde gelmeye başladı. 3 saatte bir sağmam için hastane tipi pompa getirdiler bıraktılar odama, sürekli yılmadan sağmamı istediler. Başta moralim bozuluyordu süt gelmediği için. Bir damla zorla beliriyordu bütün uğraşlara rağmen. Sonraki günde 5 mililitre kadar başladı ve giderek arttı. Şu anda oğlum 3 saatte bir 18 mililitre ile besleniyor. Henüz az alıyor anne sütünü ama kilo almaya başladı bile. Evde süt sağıp, dondurucuya atıyorum ve gerektikçe hastaneye götürüyorum.
Canım senin de Allah yardımcın olsun, istirahatine bak, inşallah sağlıkla kucağına alacaksın bebişlerini canım hiç endişelenme, stresten uzak dur.
inşallah canım ya Allah yardımcımız olsunbi de bana,benim de cok eksigim var
Benim de aylardır görmediğim (hamişken beni hiç görmedi) annem aradı eşimle görüşmedikleri için senin evine adım atmam sesi İstanbul'dan gelecekmiş burada otelde kalacakmış ben en başta gel dedim ama sonra aradım gelme dedim..
S Sky blue
Canim ne guzel her gecen gun daha iyiye gidiyosunuz okudukca mutlu oluyorum, insallah daha da articak sutun tecrubeli annelerden ogrendigim kadariyla, benimde gundemim sut sagma makinasi bu aralar kkimi al simdiden fazla sutunu saklarsin diyo kimisi bebeginin durumuna gore alirsin diyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?