2016 Ocak AnneLeri..

benim miniğim yüzünü sanrım doğuma kadar göstermicekti. yüzü dönüktü ama ellerini önüne koymuştu. doktor naptıysa gösteremedi. sağ kulağını gördük sadece :) saçları çokmuş kızımın hemen tokalar alacağım prensesime :) kilosu 2540 boyu 50 cm oldu :) çoğu şeyi yenidoğan aldığıma pişman oldum patikliler olmayacak bu gidişle :)
kasılmalar için nst ye bağladı ama sancı çıkmadı. yine ishal oldum bu 5. hamilelik süresince
eşimde haftaya ameliyat olacak bakalım nasıl günler bekliyor bizi inş. erken doğum yapmam stresten heyecandan korkudan

Benim de aylardır görmediğim (hamişken beni hiç görmedi) annem aradı eşimle görüşmedikleri için senin evine adım atmam sesi İstanbul'dan gelecekmiş burada otelde kalacakmış ben en başta gel dedim ama sonra aradım gelme dedim..
Doğum üstü beni üzecek çünkü belli..
Bana hamile kaldığımda karnındaki olmasa dönerdin alırdım seni şimdi gelsen de almam o çocukla demişti.. Daha neler neler. Yutamıyorum ki lafları sindiremiyorum özellikle oğluşum olduğundan beri.. Kendimi çok daha güçlü hissediyorum.. Ama bir o kadar da güçsüz. Babam başkasıyla evli çocukları var altı aylık oğlu var düşünün.. Annem desem anlayışsız sadece kendini düşünür.. Bana beddua etti az önce senin de bebeğin olacak o da sana böyle yapar inşallah diye. Oğlum bana yapmaz dimi kızlar herkes kırdı üzdü beni o kıyamaz dimi bana..

Canım uzulme lutfen dik durmaya çalış..
Hayatta hersey insanlar için hic bir zaman hersey yolunda gitmiyor.. eger annen annelik yapmamissa sana uzulme hic bedduasi kabul olmaz

O diş ağrısı bende de var dayanamadım ağladım birden giriyo ve çok can yakıyo diş etlerim de kanıyo sürekli doğum yapsaydık bi hayırlısıyla

Canim maalesef baskasi olsa uzulmuyor takmiyor insan ama anneler kardesler cok uzuyor. Uzme yine de kendini. Nihayetinde annelerimiz. Oglusun sana yapmaz cunku sen de ona yapmayacaksin. O s3kilde yetistirmeyeceksin onu

O diş ağrısı bende de var dayanamadım ağladım birden giriyo ve çok can yakıyo diş etlerim de kanıyo sürekli doğum yapsaydık bi hayırlısıyla
Ayyy sorma diş etlerim 5 aydır şiş diplerine kan oturdu ama en azında başka sorun yok derken sağlam dişim çürümüş...
Doktorum hemen dolgunu yaptır dedi .. Aynen biran önce sıkıntısız sorunsuz atlatalım canım bu dönemi...

Canım lütfen kendini sıkma... Senin zaten hamileliğinin başından beri bu sorunlar yaşanmıyor muydu.. Yoksa yanlışım mı var.. Yani sen tüm olanlara göğüs germiştin.. Yine öyle olacak ve yanında artık oğlun olacak ve sen her zamankinden güçlü olacaksın... Ve sen muhteşem bir anne olacaksın...

canım üzüme sen büyükler hep öle. haksız yere edilen beddua tutmaz. bebek yüzünü sakladı diyorum hemen senin gibi inat olcak sana da o inatlık yapcak ohh diyoar. napacaksın kafama takıp bebeğimimi üzeyim canım. sen bebeğini düşün her anne bebeğine yeter rabbim öle yaratmış bizi dayanamayız dediğimiz uykusuzluklara aldırmayacağız bile.

Canım yok bende ama normal diye biliyorum hatta bende olmaması garip geliyor.. göğüslerimde büyüme falandayok acaba sütüm mü olmayacak diye düşünüyorum
yok canım kötü düşünme ne kadar iyi düşünürsen o kadar iyi olur zaten doğumdan hemen sonra gelirmiş süt rezene çayı , incir ve sodanın süt yaptığını ve arttırdığını biliyorum deneyebilirsin

Cevabin icin cok tesekkur ederim canim benim allah acil sifalar versin sizede kendine ve bebegine iyi bak

Slm koca göbüşler...
Umarım herkesin doğumu hızlı ve sağlıklı geçer. Canınızi sikmamaya çalışın allah her konuda kolaylıkli verir rabbim eşlerinize merhamet iyi duygular versin.benim ilk doğumda eşim cok yardimci oldu. Kaldırdi bebegimizi getirdi sezeryan sonrası ilk yürüyüş çok zordu 1 gun daha kalalim demiştim ev 3 kat çıkmam demiştim sonraki gün cok iyiydim inşallah siz normal doğum yaparsıniz kolayca.

Görüyorum ki çok da güçlüsün belki de kendin bile farkında olmadığın kadar güçlüsün. Çünkü aslında öylesine bir olgunlukla analiz etmişsin ki her şeyi. Kararın ne olursa olsun bundan sonra bebeğini ve kendini korumaya yönelik ve bu da gerçekten çok anlamlı. Elbette ki insan burkulur, boynu bükülür kendi içine döndüğü zamanlarda, kolay olmayacak yıpratıcı süreçlerden mantığını kullanarak sıyrılacaksın. Hayatında önceliğin ve odak noktan yavrun. Hepimiz için öyle. Üzme kendini kardeşim. Şu an ihtiyacın olmayan tek şey üzüntü.

Ben de tavsiye ederim. Anne sütü bir hazine sonuçta, fazlasını dondurucuda depolarsın. Ben Medela swing kullanıyorum iki haftadır, şimdilik memnunum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…