maşallah subhanallahEn güzeli normal herhalde. Sezeryan çok zor. Normal yapabilseydim keşke. Epiduralle oldum kızlar her ne kadar korksam da korkulacak bir şey yokmuş sadece ameliyathanenin o soğuk havası ile sizin kaygılarınız birleşince çok fena olmuştum insan doğuma girerken Nasıl oluyor onun tarifini yapmam mümkün değil
Ama onu elime verdikleri an. Mezara kadar saniyesi saniyesini unutmam. Sorularımla doktorumun beynini yemişimdir herhalde. En son
-saat kaç dedim
-10.16 dedi
-kaç geçe doğacak dedim
-10.17 de kucağında dedi
O bir dakika Nasıl geçti bilmiyorum ve ilk ağlamasını duydum sarıp kucağıma verdiler ağlayan oğluşum sustu baktı bana büzdü dudaklarını o an sadece koklayabildim ve ağladım başka bir şey yapamadım bir daha da doktoruma soru sormadım
Sonrası uzun emzirme süreleri ile geçen bir gece ama sabahında doktor muayenesinde bir gecede tam 250 gr verdiğini öğrenmemiz. Yoğun bakıma alabiliriz dediler odada kolundan her yerinden tüp tüp kan aldılar eşimin göğsüne dayayıp kendimi hüngür hüngür ağladım çok çok ağladım
Mama verdiler saatli bir şekilde mama veriyoruz meğer hiç sütüm gelmemiş çocuk bütün gece boş meme çekmiş daha doğrusu biz onu uyuyor sanarken meğer şekeri düşmüş baygınmış
Şimdi yeni yeni sütüm gelmeye başladı mamayı biberonla verdiğimiz için memeye alışık değil sağıp veriyorum sütümü
Çok çok güzel bir duygu insana tüm o hamilelik sürecindeki sıkıntılarının hafifliğini düşündürecek kadar da ağır ömür boyu taşınacak çok büyük bir sevgi aşk
Daha erkenmis kilosu 3500 altindaysa bence donebilir bir sıkıntı yoksa biraz daha bekle derim. Çünkü arkadaşimin 42.hatfada ayakları aşağı dönmüş sonra tekrar doğum pozisyonu almış 3400 falan doğmuştu. Suni sancılı normal dogurdu. Sanci falan yoksa bekle icerde ne kadar kalsa kâr sarılik falan olmaz. Hayırlı doğumlar. ...Benimde 23 veya 24 ocak son ama bebeğim ters o yüzden pazartesi sezaryen olacağım. Erken mi acaba ya kafam karışık dr illa pazartesi alcam diye tutturdu
Bende varim bakalım yarın muayene edecek gun vercek mi nst var cok sancı yok gibi ama kızım kemikli olcak galiba her taraftan kemik cikintisi geliyor elime....banada öyle geliyo sankim bide sizin tarihiniz benden önce artık siz doğurursunuz ben burda kendim çalar kendim oynarım
Belkide cok kolay bir dogum yaparsın. .. vucuduna bırakmasıni söyle. .. dr ilkinde sen tutuyosundur demisti bana... 40 4te suni verdi benim bebe büyüktü deneyelim dedi. Benimde hic sancı olmadı belki 1hf daha varmıştir... nasip sezeryan oldum cok iri degilse bekle 42 kadar....ben en son doğuracağım sanrım :) pek umudum yok umudum olmadığı gibi belirtilerde yok. :)
Masallah prensese. Sen sikinti cektin ama bak kurtuldun gitti. Biz hala beklioz. Allah hepimize hayirlisiyla kucaklarimiza alabilmeyi nasib etsin. Allah kabul etsin mevludunuzu de..Kızlarrrr bizim kırkımız çıktı mevlüdümüzüde okuttukk bakıorumda herke doğuruyoo benim bebişimse daha yeni doğması lazmdı.. Anca doğum kilosuna gelebildikk ama herşey yolunda çok şkrrr hala alışkanlkk buraya hergnn bakıyorum
Bendede plasenta yaslanmasi varmis, tetikteyiz.
benimde haftaya pazartesi sezeryanim 38+1 olcaz insallah biraz korkuyorum acikcasi ayilmasi agrisi bebis nasil olacak
Sen buraya yazarken sanki sorularimi cevapliyosun...senle ilgili merak ettigim ne varsa hepsini kendiliginden yaziyosun busracim tebrik ederimEn güzeli normal herhalde. Sezeryan çok zor. Normal yapabilseydim keşke. Epiduralle oldum kızlar her ne kadar korksam da korkulacak bir şey yokmuş sadece ameliyathanenin o soğuk havası ile sizin kaygılarınız birleşince çok fena olmuştum insan doğuma girerken Nasıl oluyor onun tarifini yapmam mümkün değil
Ama onu elime verdikleri an. Mezara kadar saniyesi saniyesini unutmam. Sorularımla doktorumun beynini yemişimdir herhalde. En son
-saat kaç dedim
-10.16 dedi
-kaç geçe doğacak dedim
-10.17 de kucağında dedi
O bir dakika Nasıl geçti bilmiyorum ve ilk ağlamasını duydum sarıp kucağıma verdiler ağlayan oğluşum sustu baktı bana büzdü dudaklarını o an sadece koklayabildim ve ağladım başka bir şey yapamadım bir daha da doktoruma soru sormadım
Sonrası uzun emzirme süreleri ile geçen bir gece ama sabahında doktor muayenesinde bir gecede tam 250 gr verdiğini öğrenmemiz. Yoğun bakıma alabiliriz dediler odada kolundan her yerinden tüp tüp kan aldılar eşimin göğsüne dayayıp kendimi hüngür hüngür ağladım çok çok ağladım
Mama verdiler saatli bir şekilde mama veriyoruz meğer hiç sütüm gelmemiş çocuk bütün gece boş meme çekmiş daha doğrusu biz onu uyuyor sanarken meğer şekeri düşmüş baygınmış
Şimdi yeni yeni sütüm gelmeye başladı mamayı biberonla verdiğimiz için memeye alışık değil sağıp veriyorum sütümü
Çok çok güzel bir duygu insana tüm o hamilelik sürecindeki sıkıntılarının hafifliğini düşündürecek kadar da ağır ömür boyu taşınacak çok büyük bir sevgi aşk
Kızlarrrr bizim kırkımız çıktı mevlüdümüzüde okuttukk bakıorumda herke doğuruyoo benim bebişimse daha yeni doğması lazmdı.. Anca doğum kilosuna gelebildikk ama herşey yolunda çok şkrrr hala alışkanlkk buraya hergnn bakıyorum
Canim tek hata doktorlarda degil ki,bizim hatunlar da korkulu endiseli...ben de normal dogumu bekliyorum su an...ve bebegim buyumeye devam ediyor...sancim falan da yok...ozeldeki doktorum cati muayenesinde sinirda oldugumu soyledi...devletteki doktorum haydi haydi dogurursun dedi...bu hafta sonuna kadar beklicez...sezeryana karsi oldugumdan diil ama,mecbura kalinmadikca istemiyorum....doktorlarimiz da sagolsunlar planli programli hazir dogum tabi,aliyorlar iki hafta onceden bebegi,,,ne hakki var ki diyorum benim bebegimin karnimda yatma isteginden calmaya...sirf gece aniden sancim tutup basimda beklemeyi goze alamadigindan mi acaba?devlete gidiyorum su an pasa pasa...4500 grama dek normale karsi degiller cunki..bi sorun olsa zorla normal dogurtcak halleri yok heralde...Sezeryan da olsam normal de dogursam Rabbim hakkimizda hayirlisini versin...Neden herkes sezeryan oluyo ya ben çok üzülüyorum doktorlar azıcık sıkışınca hemen sezeryan diyo ben kendimi normale hazırlamıştım sezeryan olacağını duyunca günlerce ağladım eskiden hep normal yapmak için uğraşırlardı şimdi de nasıl sezeryan yaparız diye uğraşıyorlar
Kesinlikle katılıyorum allah bebeğine ve sana sağlık sıhhat versin burdaki bütün annelerin yardımcısı olsun allah normal doğurmak güzel bence tabi ben o duyguyu hiç tadamam artık sanırım allah herkesin gönlüne göre versinCanim tek hata doktorlarda degil ki,bizim hatunlar da korkulu endiseli...ben de normal dogumu bekliyorum su an...ve bebegim buyumeye devam ediyor...sancim falan da yok...ozeldeki doktorum cati muayenesinde sinirda oldugumu soyledi...devletteki doktorum haydi haydi dogurursun dedi...bu hafta sonuna kadar beklicez...sezeryana karsi oldugumdan diil ama,mecbura kalinmadikca istemiyorum....doktorlarimiz da sagolsunlar planli programli hazir dogum tabi,aliyorlar iki hafta onceden bebegi,,,ne hakki var ki diyorum benim bebegimin karnimda yatma isteginden calmaya...sirf gece aniden sancim tutup basimda beklemeyi goze alamadigindan mi acaba?devlete gidiyorum su an pasa pasa...4500 grama dek normale karsi degiller cunki..bi sorun olsa zorla normal dogurtcak halleri yok heralde...Sezeryan da olsam normal de dogursam Rabbim hakkimizda hayirlisini versin...
canım özeldekiler hemen sezeryan diyor devlettekiler 42 ye 41 e kadar bekletiyor gelirse gelir gelmezse suni diyorlar. özele kalsaydı 3 günlük bebeğim kucağımdaydı. birde korkutuyorlarNeden herkes sezeryan oluyo ya ben çok üzülüyorum doktorlar azıcık sıkışınca hemen sezeryan diyo ben kendimi normale hazırlamıştım sezeryan olacağını duyunca günlerce ağladım eskiden hep normal yapmak için uğraşırlardı şimdi de nasıl sezeryan yaparız diye uğraşıyorlar
Amin canım İnsaAllah...vida yapamam diye düşünme.ablam sezeryandan sonra normal doğurdu..ikisini tatmış biri olarak gene doğursam.normal isterim diyorKesinlikle katılıyorum allah bebeğine ve sana sağlık sıhhat versin burdaki bütün annelerin yardımcısı olsun allah normal doğurmak güzel bence tabi ben o duyguyu hiç tadamam artık sanırım allah herkesin gönlüne göre versin
Aynen yani.annem beni 4 kilo doğurmuş yazık diilmiydi anamin catisinacanım özeldekiler hemen sezeryan diyor devlettekiler 42 ye 41 e kadar bekletiyor gelirse gelir gelmezse suni diyorlar. özele kalsaydı 3 günlük bebeğim kucağımdaydı. birde korkutuyorlarogret_menim dediği gibi banada sınırda dedi özel hastane kafasından dolayı. ama devletteki doktorlar bekletiyor. zaten düşününce annelerimiz 4 4.5 kilo doğurmuş normal hemde ilk doğumunu evde yapmış annem :) biz korkuyoruz hep hatta korkutuluyoruz :)
bencede deneyelim :) evet yarın zeynep hanıma gideceğim sata görede son günüm bakalım ne diyecek beklemi der, suni mi verdirir bilemiyorum çok heyecanlıyım inş. bikaç cm açılmam vardırAynen yani.annem beni 4 kilo doğurmuş yazık diilmiydi anamin catisinabi deneyelim canım şansımızı...devlete mi gideceksin sen de?
Hiç san cin oluyormu? Arkadaş la benim iki gündür kasilmamiz cok fazla...onda biraz ilerleme var...Ben de çarşamba gidicem acil de olacak benim doktor da...zeynep hanıma denk gelmeyi de çok isterim..ins vardır acilmanbencede deneyelim :) evet yarın zeynep hanıma gideceğim sata görede son günüm bakalım ne diyecek beklemi der, suni mi verdirir bilemiyorum çok heyecanlıyım inş. bikaç cm açılmam vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?