2016 Şubat Anneleri

Annişler ben prime almak istemediğim molfixlere baktim. Annelutfen.com da yeni doğan paketi aldim yanina ek olarak mama tabagi ve ilk oyuncağı :)

Yeni doğan paketi
44 lu 1 numara, 54 lu 2 numar , 10 adet alt değiştirme örtüsü, 2 adet islak mendil 42.99 tl

Eklentiler

• IMG-20151109-WA0001.webp
    IMG-20151109-WA0001.webp
    57,3 KB · Görüntüleme: 54
@DilberiRana Evet canm Hüma. Bizimde bikaç akrabamız orda doğum yaptı çok memnunlar ve en yakın arkadaşım uzun süre hemşirelk yaptı orda oda hastanenin iyi olduğunu söylüyor.. Ben galiba orda doğum yapıcam

Geçmiş olsun canım. Bende bugun doktorumdan izin kagıdı aldım. Kanal tedavisi ve antibiyotik için.. dediki diş röntgeni çektirebiliyormuşuz. Dediğin gibi yelek giyerek..
Saol canım, bugün tatildi bize yurt dışında ki tatillere göre izinlyizde biz azıcık :)) Bana kanal tedavisi gerekmedi çok şükür ona dayanamayabilirdim çünkü.. Ama ağrıdı, kendimi sıkmamak için çok cebelleştim yani :/ Neyse çok şükür atlattık.. :)

Annişler ben prime almak istemediğim molfixlere baktim. Annelutfen.com da yeni doğan paketi aldim yanina ek olarak mama tabagi ve ilk oyuncağı :)

Yeni doğan paketi
44 lu 1 numara, 54 lu 2 numar , 10 adet alt değiştirme örtüsü, 2 adet islak mendil 42.99 tl
Bende çok araştırdm bu bez işini molfix alıcağım bende :)

Yeni doğan paketi
Bende dün 1 paket prima bez, alt açma örtüsü, dalin çamaşır deterjanını falan aldım.
Molfix için arkadaşlarım çok pişik yapıyo dedikleri için Prima aldım ben.

Bende çok araştırdm bu bez işini molfix alıcağım bende :)

Şimdilik iyi gördüğüm bir bez markası, o yüzden direk ona bakıyorum. prima hakkında ki olumsuz yorumlar ve fazla sızdırmasi can sıkıcı o yüzden almak istemedim

Bende dün 1 paket prima bez, alt açma örtüsü, dalin çamaşır deterjanını falan aldım.
Molfix için arkadaşlarım çok pişik yapıyo dedikleri için Prima aldım ben.

Kocamla bez bakarken hemen diyor prima yi geç :D karşı komşunun 2 veledi var. Ne zaman gelsek yada gitsek bez değişmiş olasada hep sızdırıyor oda onu görünce kesinlikle istemiyor. Pisik olayı prima da aynı duydugun kadariyla hele bu iki paketi deniyelim bakalım bi sıkıntı yoksa devam ederiz ^_^

of ya şimdi soğudum birden doktorumdan. aynı hastanedeki diğer doktorlar veriyorlarmış :/
Benim doktorumda verdi numarasını istemeden. Canım tekrar iste, bu sefer net ol. Belki o da yaptıgı durumun farkına varır. Vermiyorsa bence değiştir, hayatta ne olacagı hiç belli olmaz her an ulaşabilecegin doktorun olmalı. Her doktorun eksi artı yönü vardır. Bu doktoruna da güvenerek gittin ama bi başka doktora güvenmeyecegin anlamına gelmez. İnşallah güzel bir doktorla devam edersin..
Kontrolden çıktım kızlar. Gerçektende kum döküyormuşum :KK43: bol su içmeliymişim ahh içebilsem. Şeker yüklememde 75 çıkmıştı. Düşükmüş. Düşükte olsa çıkıkta olsa aynı çözüm SIK YEMEK.. Her gittiğimde videoya çekiyorum bu seferde çektim bi ara agzını açtı kapadı. Doktor diyorki bak öpücük gönderdi. Maşallah benim tosbikime... 26 haftalık 1.050 gr olmuşuz. Tosbik bebek geliyor dedi doktor...
Bu arada doğum ücretini öğrendim tek kişilik oda 1.300 TL iki kişilik 1.000 TL miş. Yüzyıl hastanesi ...
5000 liralık ücretleri görünce bizim hastane harika :KK52::KK52:
Canım maşallah bebegine :) bende 26 haftamda gittiğimde 830grmdı, böyle bebişlerinizin kilosunu görünce benim zayıf mı diye düşündüm :) ama doktorum gayet iyi demişti. Bakalım ileride ne olacak. Yüzyıl hastanesine yakın oturuyorum bende sende bu taraflardamısın?

Şimdilik iyi gördüğüm bir bez markası, o yüzden direk ona bakıyorum. prima hakkında ki olumsuz yorumlar ve fazla sızdırmasi can sıkıcı o yüzden almak istemedim
canım prima şuanlık iyi markalardan biri. Bende senin gibi düşünüyordum fakat. Hiç sızdırma şikayeti yaşamayan çevremde insanlarda var söylediğimde, bezi bebege göre büyük almış olabilirler veya altını sık değiştirmemekten kaynaklandığını söylüyorlar. Ben şimdilik prima ile başlayacagım. Yenidoğanda en iyisi prima çünkü cildi de hassas olduğu dönem.. Ama ileride sıkıntı yaşarsam değiştirmeyi düşünürüm

Kocamla bez bakarken hemen diyor prima yi geç :KK70: karşı komşunun 2 veledi var. Ne zaman gelsek yada gitsek bez değişmiş olasada hep sızdırıyor oda onu görünce kesinlikle istemiyor. Pisik olayı prima da aynı duydugun kadariyla hele bu iki paketi deniyelim bakalım bi sıkıntı yoksa devam ederiz ^_^
iyi hadi bakalım :) bende memnun kalırsam alıcam zaten. o yüzden şimdilik 1 paket aldım :)

Kontrolden çıktım kızlar. Gerçektende kum döküyormuşum :KK43: bol su içmeliymişim ahh içebilsem. Şeker yüklememde 75 çıkmıştı. Düşükmüş. Düşükte olsa çıkıkta olsa aynı çözüm SIK YEMEK.. Her gittiğimde videoya çekiyorum bu seferde çektim bi ara agzını açtı kapadı. Doktor diyorki bak öpücük gönderdi. Maşallah benim tosbikime... 26 haftalık 1.050 gr olmuşuz. Tosbik bebek geliyor dedi doktor...
Bu arada doğum ücretini öğrendim tek kişilik oda 1.300 TL iki kişilik 1.000 TL miş. Yüzyıl hastanesi ...
Normal doğum 800 müydü ?? Bu sezeryan fiyatlarımı

Primanın sızdırdığını ilk senden duydum canım. Ben ilkinde hep prima kullandım. Küçük bez kullanırsan sızdırıyor. Numara büyüdükçe içindeki adet azalıyor diye birçok kişi büyük numaraya hemen geçmiyor. O yüzdende sızdırıyor. Ablamın 4 çocuğu var oda hepsinde prima kulandı. Maddi durumu iyi degil. Bütün bezleri denedi. Ama hepsi pişirdi. Oda boğazından kısıp prima aldı hep :( çocuktan çocuga degisiyor. İnş seninkine molfix iyi gelir

Primanın sızdırdığını ilk senden duydum canım. Ben ilkinde hep prima kullandım. Küçük bez kullanırsan sızdırıyor. Numara büyüdükçe içindeki adet azalıyor diye birçok kişi büyük numaraya hemen geçmiyor. O yüzdende sızdırıyor. Ablamın 4 çocuğu var oda hepsinde prima kulandı. Maddi durumu iyi degil. Bütün bezleri denedi. Ama hepsi pişirdi. Oda boğazından kısıp prima aldı hep :( çocuktan çocuga degisiyor. İnş seninkine molfix iyi gelir

Hanımlar kaç kilo aldınız nasıl besleniyorsunuz ?
Ben 68 le hamile kaldım sonra 62 oldum istifralarla
Sonra 14. Haftadan sonra kilo almaya başladım ve cok yiyorum sınırsız ekmek bazen bir ekmek dışarıya cikinca alisveris esnasinda poğaçalar bazen evdeyken çıkıp yandaki okul kantininden fast food yiyorum . Yani nutella kaşık kaşık abarti yiyorum . 7. 5 kilo aldım =)
Boy : 164
kilo : 69.5
13 haftada +7,5kg
15 kiloyu geçmem inşallah .

Sonra 14. Haftadan sonra kilo almaya başladım ve cok yiyorum sınırsız ekmek bazen bir ekmek dışarıya cikinca alisveris esnasinda poğaçalar bazen evdeyken çıkıp yandaki okul kantininden fast food yiyorum . Yani nutella kaşık kaşık abarti yiyorum . 7. 5 kilo aldım =)
13 haftada +7,5kg
Bende canm ne isterse yiyorum ekmeksiz zaten karnım asla doymuyor. Meyve hamurişi çikolata ne ararsan var :KK48: hamileliğin başından beri 51 kiloydum şimdi 25.haftamda 58 oldum.. İnşallah 60ı 65i falan geçmem :KK51:

Canım maşallah bebegine :) bende 26 haftamda gittiğimde 830grmdı, böyle bebişlerinizin kilosunu görünce benim zayıf mı diye düşündüm :) ama doktorum gayet iyi demişti. Bakalım ileride ne olacak. Yüzyıl hastanesine yakın oturuyorum bende sende bu taraflardamısın?
Yok canım zayıf degil. Benimki tosbik :KK48: imzama baksana bu haftada genel olarak olması gereken kg 800 +... önemli degil canım kuzenimin 2.5 kg doğdu şimdi 6 aylık görsen o bebek olduğuna inanamazsın. Maşallah çok tosbik oldu.
Ben kartalda oturuyorum ilkini bu hastanede yaptım ve memnun kaldım diye buraya devam ediyorum.
Normal doğum 800 müydü ?? Bu sezeryan fiyatlarımı
r
Evet sezeryan fiyatı canım. Normali sormadım.

Belki fikir olru adet konusunda. Benim şubat sonu mart başı gözüktüğü için ben martta doğum yapan arkadaşıma sordum.

Tavsiyesi şu şekildeydi.
"0-3 aylıklardan uzun kollu bir iki tane al. Giydirimi zor oluyor. Kollu üstüne penye giydirmek zor o bakımdan.
0-3 kısa kollu en az 5adet olsun.
3-6 ay zaten bahara/yaza denk gelecek. O zaman da ince penyelerden tek zıbınlardan veya ayaklı tulumlardan giydirirlir. 5 adet de bundan
Yaz ayında zaten full tek kısa kollu bacaksız zıbın. "

Zaten yeni doğan grubu 40gün anca kullanılıyor dediler.
Bir de kilo alımı iyi olan ve iri bebekse giyemeden büyüyecek.
Az almak en iyisi. Mesela yaz dönemi ve salya dönemi olduğunda çok değişmek gerekecek bence :KK66:

Canım bugun bıraz alısverıs yaptım oglen ebebekten

sımdı hastane cıkısı setımde 2 pantolon, 2 ust, 2 tulum, 1 kolsuz atlet ve dıger eldıven sapka vs var. Hastene ıcın bu yetermı bılemedım

Onun dısında 3 tane ayaklı uzun kollu tulum aldım yenıdogan

Bugun aldıklaırm

1 adet 3-6 ay kapsonlu ust
2 adet yenıdogan alt- +2 adet 3-6 ay alt
1 adet takım 3-6 ay (ust zıbın alt pantolon)
2 adet 3-6 ay uzun kollu cıtcıtlı atlet
3 adet 3-6 ay kolsuz atlet( 3-6 ay bahar olacagı ıcın bunlardan bı kac tane daha alırım)
1 adet polar kumas 3-6 ay ayaklı tulum

1 adet yumus yumus kulaklı kundak:)

Sımdılık bunlar var bende

Yorumlarınızı beklıyorum

Hastane cantası ıcın de kundagı bır ortuye saraıp kundagın ıcıne hastane cıkısı setını koyucam, bır de ınce battanıyem var onu koyarım ama kundak zaten kalın ve sıcak tutar yıne de yedek olsun

sakin ol ameliyathane hemşireliği yapmış biri olarak konusuyorum öncelikle için rahat etsin diye söylüyorum. 1. devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde asistan calışmaz uzman ve iki hemşire girer ameliyata ve hiç bir uzmanın cilt dikişi hariç rahim ve ve kaslar diyeyim hemsireye bırakmayacağına emin olabililrsin.. dr cogu dogumu sezaryen yaptırak ister kontrol elindedir her zaman hastadan önce kendini düşünür cünkü.. hemşireye sadece cilt dikişini bırakırla sadece onu da iyiki bırakıyorlar cunku dr. lar eli acele calıştıkları için cok kötü diker genelde...

eğitim arastırma hastanelerinde ise asistanlara son yıllara gelene kadar pek mudahale yaptırmazlar ki son yıldan sonra da uzman oluyorlar musaade edinde öğrenmeye başlamıs olsunlar:) ve ameliyathane öyle düşündüğünüz gibi bir yer değildir kanama varken felan o yara kapatılmaz bir sürü pratikte uygulanan denetleme prosedürü var...

ve en önemlisi sezaryenla ameliyat olanlar genelde (hani keyfi sezaryenler dısında ) sorunlu doğum oldugu için yapılır oyuzdendir ki küveze gidenlerin coğu sezaryenden sonra gider cunku en basta sorunludur sezaryenden dolayı değil.. o yuzden o ön yargının bi yıkılması gerek

diğer bir konu ise sezaryen bir ameliyattır spinal epidural genel hiç farketmez vücudunuza ilaç girer bu ilaca allerji gelişme durumu olsun durdurulamayan kanama durumu olsun enfeksiyon durumu olsun her ameliyatta (apandisit örneğin) gelişebileceği gibi bu ameliyatta da gelişebilir..

kendi tecrube ve görüşlerime dayanarak son sözümü şöyle söylemek istiyorum tamamen kendi fikrim bu.. doğumhanede gerçeklesebilecek ters bir durumda mudahale sansı ne kadar dusuk ve zorsa ameliyathanede o kadar kolaydır ve bir cok sorun rahatlıkla cözülür çünkü orada calışan insanların işi bu..

veee türkiyede normal doğal doğum yaptırıldıgını düşünmüyorum bir cok kurumda.. sağlık politikamız gereği.. cocugun vajinadan cıkması normal doğum yapmak değildir.. ama bizde ne yazıkki cocuk vajinadan cıksın da nasıl cıkarsa cıksın.. rezalet insan doğasına aykırı sancı politikaları rutine binmiş epizyo uygulamaları vs bunlar emin olun aslında cok riskli şeyler yurt dısında normal doğumu insanlar doğal doğum olarak algılarıkları için tercih ediliyor.. unutmyın doğum spontan gendiliğinden gelişen bir olaydır ve sağlıkcı sadece gerektiği yerde mudahale eder onun dısında görevi sadece koçluk yapmaktır..
şimdi bi düşünün trküyede kaç doğum böyle gerçekleriiyor hastane ortamında? eskiden ebelerin ( eğitimli) yaptırdığı ev doğumlarının hepsi böyleymiş nerdyse

cok yazdım :) yazacak daha cok şey var da ....kısacası sezaryen cok bizim ülkemizde söyle kötü böyle kötü die insanların gözlerini korkutacaklarına (ki bu bi politikadır normal doğumun maaliyeti devlete cok dusukken sezaryen haliyle oldukca pahalıdır) doğal doğum politikalarını izlesinlerde insanlar ameliyat olmak zorunda kalmasın.. gebeliklerini böyle sacma şeyler dusunerek geçirmesinler...
katılıyorum elbette sadece haberlerde devletin böyle bir uygulama başlattığını duyunca ne oluyor yahu dedim yok ölümler çokmuş öyleymiş böyleymiş

Kızlar midem okadar yanıyo ki artk dayanamıyorum. Önceleri sadece gece yatınca oluyodu ama şmdi sürekli yanmaya başladı reflü gibi.. Süt falan da içtim ama yumuşatmadı :(

13 haftada +7,5kg

ben ne yersem bebeğimde onu yer, tadını öğrenir modundayım. bence fastfood kesinlikle yememelisin. hamurişi zaten sana da bebeğe de faydalı değil. asitli ve hazır içecekleri tavsiye etmiyorum. beyaz ekmek yerine buğday ekmeği tercih etmelisin.
önceliklerin sıvı yemekler, bol meyve ve kuruyemiş ıhlamur, süt, haşlanmış patates ve yumurta -ki bunlar tokluk hissi verir.-
olmalı. 6 ayımı bitirmek üzereyim toplamda 4 kilo aldım. tabi ona rağmen iri bir bebeğim olduğunu söyledi dr.
yani bilmiyorum özellikle poğaça, geçen sabah 1 tane yedim. moralim bozuldu. bütün gün yediğim şeylerden hiç zevk almadım.

benim durum böyle. hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.

not:bu arada bol su içebilirsin, hem enfeksiyonlara karşı korur. hem metabolizmayı hızlandırır. ödem oluşumunu önler.

aa normal doğum için bana 850 demişlerdi.
herkese farklı mı diyorlar acaba. veya fiyatlar mı güncellendi...

Back
X