Turkiyede sezeryanla dogumda ilk 5 in icinde arkadaslar bence normal dogum yapin arkadaşlar ..tabi zorunlu haller dışında
kime ve neye göre normal ... alttaki yorumumu okursanız neden ilk 5 deyiz belki sebebini bulursunuz:)
''sakin ol ameliyathane hemşireliği yapmış biri olarak konusuyorum öncelikle için rahat etsin diye söylüyorum. 1. devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde asistan calışmaz uzman ve iki hemşire girer ameliyata ve hiç bir uzmanın cilt dikişi hariç rahim ve ve kaslar diyeyim hemsireye bırakmayacağına emin olabililrsin.. dr cogu dogumu sezaryen yaptırak ister kontrol elindedir her zaman hastadan önce kendini düşünür cünkü.. hemşireye sadece cilt dikişini bırakırla sadece onu da iyiki bırakıyorlar cunku dr. lar eli acele calıştıkları için cok kötü diker genelde...
eğitim arastırma hastanelerinde ise asistanlara son yıllara gelene kadar pek mudahale yaptırmazlar ki son yıldan sonra da uzman oluyorlar musaade edinde öğrenmeye başlamıs olsunlar:) ve ameliyathane öyle düşündüğünüz gibi bir yer değildir kanama varken felan o yara kapatılmaz bir sürü pratikte uygulanan denetleme prosedürü var...
ve en önemlisi sezaryenla ameliyat olanlar genelde (hani keyfi sezaryenler dısında ) sorunlu doğum oldugu için yapılır oyuzdendir ki küveze gidenlerin coğu sezaryenden sonra gider cunku en basta sorunludur sezaryenden dolayı değil.. o yuzden o ön yargının bi yıkılması gerek
diğer bir konu ise sezaryen bir ameliyattır spinal epidural genel hiç farketmez vücudunuza ilaç girer bu ilaca allerji gelişme durumu olsun durdurulamayan kanama durumu olsun enfeksiyon durumu olsun her ameliyatta (apandisit örneğin) gelişebileceği gibi bu ameliyatta da gelişebilir..
kendi tecrube ve görüşlerime dayanarak son sözümü şöyle söylemek istiyorum tamamen kendi fikrim bu.. doğumhanede gerçeklesebilecek ters bir durumda mudahale sansı ne kadar dusuk ve zorsa ameliyathanede o kadar kolaydır ve bir cok sorun rahatlıkla cözülür çünkü orada calışan insanların işi bu..
veee türkiyede normal doğal doğum yaptırıldıgını düşünmüyorum bir cok kurumda.. sağlık politikamız gereği.. cocugun vajinadan cıkması normal doğum yapmak değildir.. ama bizde ne yazıkki cocuk vajinadan cıksın da nasıl cıkarsa cıksın.. rezalet insan doğasına aykırı sancı politikaları rutine binmiş epizyo uygulamaları vs bunlar emin olun aslında cok riskli şeyler yurt dısında normal doğumu insanlar doğal doğum olarak algılarıkları için tercih ediliyor.. unutmyın doğum spontan gendiliğinden gelişen bir olaydır ve sağlıkcı sadece gerektiği yerde mudahale eder onun dısında görevi sadece koçluk yapmaktır..
şimdi bi düşünün trküyede kaç doğum böyle gerçekleriiyor hastane ortamında? eskiden ebelerin ( eğitimli) yaptırdığı ev doğumlarının hepsi böyleymiş nerdyse
cok yazdım :) yazacak daha cok şey var da ....kısacası sezaryen cok bizim ülkemizde söyle kötü böyle kötü die insanların gözlerini korkutacaklarına (ki bu bi politikadır normal doğumun maaliyeti devlete cok dusukken sezaryen haliyle oldukca pahalıdır) doğal doğum politikalarını izlesinlerde insanlar ameliyat olmak zorunda kalmasın.. gebeliklerini böyle sacma şeyler dusunerek geçirmesinler...''