2016 Şubat Anneleri

@zaman1641 Afra48 Afra48

bende çok olumsuz yorumlar okudum ve bu canımı çok sıkıyor. Özele bakıyorum beğendiğim hastahane 4 bin den başlıyor ki çok fazla geliyor bana :KK43: bakalim annene yakın bi özel bulursam hemen oraya aktaracagim kendimi

jolianfemme jolianfemme açlık sekeri yine yüksek çıktı canım. Tekrar glikoz verip tahlil istedi ve yaninda zorla ic bebek.icin dedi bende 75 mg yarisini ictim gerisini çöpe doktum. 2 tahlil daha istedi kani 11.30 verdim simdi 12.30 u bekliyorum
anladım canım, açlık kaç çıktı merak ettim.

Kontrolden çıktım kızlar. Gerçektende kum döküyormuşum :KK43: bol su içmeliymişim ahh içebilsem. Şeker yüklememde 75 çıkmıştı. Düşükmüş. Düşükte olsa çıkıkta olsa aynı çözüm SIK YEMEK.. Her gittiğimde videoya çekiyorum bu seferde çektim bi ara agzını açtı kapadı. Doktor diyorki bak öpücük gönderdi. Maşallah benim tosbikime... 26 haftalık 1.050 gr olmuşuz. Tosbik bebek geliyor dedi doktor...
Bu arada doğum ücretini öğrendim tek kişilik oda 1.300 TL iki kişilik 1.000 TL miş. Yüzyıl hastanesi ...
5000 liralık ücretleri görünce bizim hastane harika :KK52::KK52:

75.3 olmusummm :KK43: 62 , 63 arasi hamile kaldimmm bu ne hizlilikk
cok abartiyrm bazen :KK43:
Ekmeksiz yemek yiyemiyorum, makarna sabahlari hizli kahvalti meyse suyu pogaca borek vs vsss:KK43:(((

Bende oyleyim canim.. 8 hatta 9 kg aldim..
Ekmegi tamamen hayatimdan cikardim..

Sabah sut muz elma 2 tane tek yulafli biskuvi

Oglen tavuk tifttim ve bol yogurt
Arada da ceviz kuru kayisi falan atiyorum bitane agzima..

Aksam da ekmeksiz yemek ya et ya sebze yemegi..
Ama aklim fikrim yemekte.... hep acim hep acim...:anneadayı::anneadayı::nazar:

Kontrolden çıktım kızlar. Gerçektende kum döküyormuşum :KK43: bol su içmeliymişim ahh içebilsem. Şeker yüklememde 75 çıkmıştı. Düşükmüş. Düşükte olsa çıkıkta olsa aynı çözüm SIK YEMEK.. Her gittiğimde videoya çekiyorum bu seferde çektim bi ara agzını açtı kapadı. Doktor diyorki bak öpücük gönderdi. Maşallah benim tosbikime... 26 haftalık 1.050 gr olmuşuz. Tosbik bebek geliyor dedi doktor...
Bu arada doğum ücretini öğrendim tek kişilik oda 1.300 TL iki kişilik 1.000 TL miş. Yüzyıl hastanesi ...
Çok geçmiş olsn canm dikkat et kendine. Aynı işe nasıl bu kadar farklı paralar isteniliyo anlamıyorum. Annemle görüştüm ve Kayseride çok iyi bir özel hastanede 650Tl imiş doğum burda ise 1.500Liradan başlıyolar fiyat vermeye :KK51:

Ya dün haberlerde gördüm sezaryen doğumlardan sonra kanaması durmayan kadınlar varmış anne ölümleri çok oluyormuş falan o yüzden acil müdahale ekibi kurulmuş yok efendim onları arıyorlarmış onlar geliyormus onlar daha tecrübeliymiş dünden beri aklıma takıldı asistanlar dikiyo çünkü doktor bebeği çıkarıp çıkıyor dışarı allah korusun ya korktum valla
sakin ol ameliyathane hemşireliği yapmış biri olarak konusuyorum öncelikle için rahat etsin diye söylüyorum. 1. devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde asistan calışmaz uzman ve iki hemşire girer ameliyata ve hiç bir uzmanın cilt dikişi hariç rahim ve ve kaslar diyeyim hemsireye bırakmayacağına emin olabililrsin.. dr cogu dogumu sezaryen yaptırak ister kontrol elindedir her zaman hastadan önce kendini düşünür cünkü.. hemşireye sadece cilt dikişini bırakırla sadece onu da iyiki bırakıyorlar cunku dr. lar eli acele calıştıkları için cok kötü diker genelde...

eğitim arastırma hastanelerinde ise asistanlara son yıllara gelene kadar pek mudahale yaptırmazlar ki son yıldan sonra da uzman oluyorlar musaade edinde öğrenmeye başlamıs olsunlar:) ve ameliyathane öyle düşündüğünüz gibi bir yer değildir kanama varken felan o yara kapatılmaz bir sürü pratikte uygulanan denetleme prosedürü var...

ve en önemlisi sezaryenla ameliyat olanlar genelde (hani keyfi sezaryenler dısında ) sorunlu doğum oldugu için yapılır oyuzdendir ki küveze gidenlerin coğu sezaryenden sonra gider cunku en basta sorunludur sezaryenden dolayı değil.. o yuzden o ön yargının bi yıkılması gerek

diğer bir konu ise sezaryen bir ameliyattır spinal epidural genel hiç farketmez vücudunuza ilaç girer bu ilaca allerji gelişme durumu olsun durdurulamayan kanama durumu olsun enfeksiyon durumu olsun her ameliyatta (apandisit örneğin) gelişebileceği gibi bu ameliyatta da gelişebilir..

kendi tecrube ve görüşlerime dayanarak son sözümü şöyle söylemek istiyorum tamamen kendi fikrim bu.. doğumhanede gerçeklesebilecek ters bir durumda mudahale sansı ne kadar dusuk ve zorsa ameliyathanede o kadar kolaydır ve bir cok sorun rahatlıkla cözülür çünkü orada calışan insanların işi bu..

veee türkiyede normal doğal doğum yaptırıldıgını düşünmüyorum bir cok kurumda.. sağlık politikamız gereği.. cocugun vajinadan cıkması normal doğum yapmak değildir.. ama bizde ne yazıkki cocuk vajinadan cıksın da nasıl cıkarsa cıksın.. rezalet insan doğasına aykırı sancı politikaları rutine binmiş epizyo uygulamaları vs bunlar emin olun aslında cok riskli şeyler yurt dısında normal doğumu insanlar doğal doğum olarak algılarıkları için tercih ediliyor.. unutmyın doğum spontan gendiliğinden gelişen bir olaydır ve sağlıkcı sadece gerektiği yerde mudahale eder onun dısında görevi sadece koçluk yapmaktır..
şimdi bi düşünün trküyede kaç doğum böyle gerçekleriiyor hastane ortamında? eskiden ebelerin ( eğitimli) yaptırdığı ev doğumlarının hepsi böyleymiş nerdyse

cok yazdım :) yazacak daha cok şey var da ....kısacası sezaryen cok bizim ülkemizde söyle kötü böyle kötü die insanların gözlerini korkutacaklarına (ki bu bi politikadır normal doğumun maaliyeti devlete cok dusukken sezaryen haliyle oldukca pahalıdır) doğal doğum politikalarını izlesinlerde insanlar ameliyat olmak zorunda kalmasın.. gebeliklerini böyle sacma şeyler dusunerek geçirmesinler...

41 kere masallah yavrumaa... bende bugun kendi doktorum haricinde ilk defa baska bi doktora gorundum..830 gr dedi..

Seninkinin kilosu cok cok iyi masallah:nazar::nazar::nazar:

Aynen benimde sekerim dusuk yemek arasi aralik az olacak dedi doktorum...

Kum icin tek care bol su canim ya.. baska yolu yok...

Ya dün haberlerde gördüm sezaryen doğumlardan sonra kanaması durmayan kadınlar varmış anne ölümleri çok oluyormuş falan o yüzden acil müdahale ekibi kurulmuş yok efendim onları arıyorlarmış onlar geliyormus onlar daha tecrübeliymiş dünden beri aklıma takıldı asistanlar dikiyo çünkü doktor bebeği çıkarıp çıkıyor dışarı allah korusun ya korktum valla
bu arada her hastanede özel ekipler vardır acil mudahale mavi kod denilen bunlar ilk yardım mudahaleri için vardır hiç bir ameliyathanede böyle bir ekip yok uygulanması mumkun değil hiç duymadım.. ki sezaryen sürekli tekrar edildiği için herkes tecrubeli bu konuda yani her ekibe basit gelen bir ameliyat :)

Turkiyede sezeryanla dogumda ilk 5 in icinde arkadaslar bence normal dogum yapin arkadaşlar ..tabi zorunlu haller dışında
kime ve neye göre normal ... alttaki yorumumu okursanız neden ilk 5 deyiz belki sebebini bulursunuz:)

''sakin ol ameliyathane hemşireliği yapmış biri olarak konusuyorum öncelikle için rahat etsin diye söylüyorum. 1. devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde asistan calışmaz uzman ve iki hemşire girer ameliyata ve hiç bir uzmanın cilt dikişi hariç rahim ve ve kaslar diyeyim hemsireye bırakmayacağına emin olabililrsin.. dr cogu dogumu sezaryen yaptırak ister kontrol elindedir her zaman hastadan önce kendini düşünür cünkü.. hemşireye sadece cilt dikişini bırakırla sadece onu da iyiki bırakıyorlar cunku dr. lar eli acele calıştıkları için cok kötü diker genelde...

eğitim arastırma hastanelerinde ise asistanlara son yıllara gelene kadar pek mudahale yaptırmazlar ki son yıldan sonra da uzman oluyorlar musaade edinde öğrenmeye başlamıs olsunlar:) ve ameliyathane öyle düşündüğünüz gibi bir yer değildir kanama varken felan o yara kapatılmaz bir sürü pratikte uygulanan denetleme prosedürü var...

ve en önemlisi sezaryenla ameliyat olanlar genelde (hani keyfi sezaryenler dısında ) sorunlu doğum oldugu için yapılır oyuzdendir ki küveze gidenlerin coğu sezaryenden sonra gider cunku en basta sorunludur sezaryenden dolayı değil.. o yuzden o ön yargının bi yıkılması gerek

diğer bir konu ise sezaryen bir ameliyattır spinal epidural genel hiç farketmez vücudunuza ilaç girer bu ilaca allerji gelişme durumu olsun durdurulamayan kanama durumu olsun enfeksiyon durumu olsun her ameliyatta (apandisit örneğin) gelişebileceği gibi bu ameliyatta da gelişebilir..

kendi tecrube ve görüşlerime dayanarak son sözümü şöyle söylemek istiyorum tamamen kendi fikrim bu.. doğumhanede gerçeklesebilecek ters bir durumda mudahale sansı ne kadar dusuk ve zorsa ameliyathanede o kadar kolaydır ve bir cok sorun rahatlıkla cözülür çünkü orada calışan insanların işi bu..

veee türkiyede normal doğal doğum yaptırıldıgını düşünmüyorum bir cok kurumda.. sağlık politikamız gereği.. cocugun vajinadan cıkması normal doğum yapmak değildir.. ama bizde ne yazıkki cocuk vajinadan cıksın da nasıl cıkarsa cıksın.. rezalet insan doğasına aykırı sancı politikaları rutine binmiş epizyo uygulamaları vs bunlar emin olun aslında cok riskli şeyler yurt dısında normal doğumu insanlar doğal doğum olarak algılarıkları için tercih ediliyor.. unutmyın doğum spontan gendiliğinden gelişen bir olaydır ve sağlıkcı sadece gerektiği yerde mudahale eder onun dısında görevi sadece koçluk yapmaktır..
şimdi bi düşünün trküyede kaç doğum böyle gerçekleriiyor hastane ortamında? eskiden ebelerin ( eğitimli) yaptırdığı ev doğumlarının hepsi böyleymiş nerdyse

cok yazdım :) yazacak daha cok şey var da ....kısacası sezaryen cok bizim ülkemizde söyle kötü böyle kötü die insanların gözlerini korkutacaklarına (ki bu bi politikadır normal doğumun maaliyeti devlete cok dusukken sezaryen haliyle oldukca pahalıdır) doğal doğum politikalarını izlesinlerde insanlar ameliyat olmak zorunda kalmasın.. gebeliklerini böyle sacma şeyler dusunerek geçirmesinler...''

Son düzenleme:
kızlar bebek şekeri yapan yaptıranlar kaç tane yapıyosunuz ?
beni verecek kimse pek yok ama malzemeler 100 lü olduğu için 100 tane cıkıyor lavanta yaptım ben bir sürü göndermişler tül tüy felan da yuzlu kurdeleler de cok mıknatıs ta yuzlu biblo 70 tane istemiştim 30 tanesi de daha basit boncuklu felan oluyor olsun arada kaynar:) kaç tane dağıtırım bilmiyorum önume gelene veririm artık :D

Kizlar sonuçlarımı aldım

Açlıkdegerim 80 cıktı 75 mg yarisini icmistim o da 1ci saat 153 2ci saat 90 çıktı. Bi sıkıntı yok. Sadece hamur iişinden pasta ve tatlidan uzak dur yeter dedi

Son düzenleme:
Kizlar sonuçlarımı aldım

Açlıkdegerim 80 cıktı 75 mg yarisini icmistim o da 1ci saat 53 2ci saat 90 çıktı. Bi sıkıntı yok. Sadece hamur iişinden pasta ve tatlidan uzak dur yeter dedi
iyi çıkmasına sevindim ama 2. saat 1. saatten daha düşük olması gerekmiyor muydu?
yarısını içtin diyemi acaba?

firkan firkan MasAllah tosbikine :)
Dogum tarihlerimiz ayni ama Senin ki bizim veledi Döver. Benim sipa 850 gr :)

Nerede doktor çıkıyormuş canım.. benim sonuna kadar yanımdaydı doktorum. Yok canım sen böyle şeyler düşünüp canını sıkma ama hastanende doğum yapanlar ile ilgili yorum falan varsa nette araştır biraz.
Çok geçmiş olsn canm dikkat et kendine. Aynı işe nasıl bu kadar farklı paralar isteniliyo anlamıyorum. Annemle görüştüm ve Kayseride çok iyi bir özel hastanede 650Tl imiş doğum burda ise 1.500Liradan başlıyolar fiyat vermeye :KK51:
Evet canım ya 5000 diyen 8000 diyen.. ne yapıyor bu doktorlar bilmem altın suyuyla yıkıyorlar herhalde :63:
41 kere masallah yavrumaa... bende bugun kendi doktorum haricinde ilk defa baska bi doktora gorundum..830 gr dedi..

Seninkinin kilosu cok cok iyi masallah:nazar::nazar::nazar:

Aynen benimde sekerim dusuk yemek arasi aralik az olacak dedi doktorum...

Kum icin tek care bol su canim ya.. baska yolu yok...
Evet canım bol su....ahhh içemiyorum ya... bebek iyi besleniyor dedi maşallah... işkide 3.950 doğdu dedim. Bunu öyle bekle dedi. :KK48::KK48:
Seninkinin kilosuda iyiymiş canım maşallah nazar degmesin.

75.3 olmusummm :KK43: 62 , 63 arasi hamile kaldimmm bu ne hizlilikk
cok abartiyrm bazen :KK43:
Ekmeksiz yemek yiyemiyorum, makarna sabahlari hizli kahvalti meyse suyu pogaca borek vs vsss:KK43:(((

Canım napalım ben de aynıyım 61 ile hamiş kaldım 26+0 ım bugün, 71 kg oldum, yeter ki bebişlerimiz ve sağlığımız iyi olsun, sonra kilo veririz, hamilelik güzel bir dönem, ben diyet fln yapamam, amaaaaan boşver tabi hamurişinden ekmekten kaçın mutlaka :)

Kayseri Hüma Kadın Doğum hast galiba, bi yakınım orda dogurdu

kızlar bebek şekeri yapan yaptıranlar kaç tane yapıyosunuz ?

100

Veee tüm işlerimi hallettim, dişime dolgu yaptırdım anestesiz, kırılan diş çürümüş oyduda oydu şağolsun doktor.. Ama yinede dayandım :P Bu arada doktor röntgen çektirdi üzerime kurşun yeleği giyindirerek..

Vee bebeğimi gördük Kuzum 1300gr koca bir delikanlı artık :) Baş aşağı duruyordu sanırımm 22. haftadan beri değiştirmedi, yerini böyle sevdi anlaşılan.. Ya yüzü filan oturmuş daha tatlı birşey olmuş Maşallah.. Artık iki haftada bir gel dedi doktor.. Benden bu kadar kızlar :)

firkan firkan MasAllah tosbikine :)
Dogum tarihlerimiz ayni ama Senin ki bizim veledi Döver. Benim sipa 850 gr :)
Sagol canım seninkinede maşallah aman iyi olsunlar yeter. Tombikde olsa zayıfda doğsa hemen büyüyorlar saglıklı olsunlar. Ne hastalıklı doğanlar var. Allaha binlerce şükürler olsun..

Veee tüm işlerimi hallettim, dişime dolgu yaptırdım anestesiz, kırılan diş çürümüş oyduda oydu şağolsun doktor.. Ama yinede dayandım :p Bu arada doktor röntgen çektirdi üzerime kurşun yeleği giyindirerek..

Vee bebeğimi gördük Kuzum 1300gr koca bir delikanlı artık :) Baş aşağı duruyordu sanırımm 22. haftadan beri değiştirmedi, yerini böyle sevdi anlaşılan.. Ya yüzü filan oturmuş daha tatlı birşey olmuş Maşallah.. Artık iki haftada bir gel dedi doktor.. Benden bu kadar kızlar :)
Geçmiş olsun canım. Bende bugun doktorumdan izin kagıdı aldım. Kanal tedavisi ve antibiyotik için.. dediki diş röntgeni çektirebiliyormuşuz. Dediğin gibi yelek giyerek..

Back
X