2016 Şubat Anneleri

kızlar ben sürekli uyuyorum hani uykusuzluktan felan değil sıkılıyorum yapacak hiç bişe bulamıyorum hiç bişeyden keyif alamıyorum ttv film bile izlerken sıkılıp uyuyorum toplamda 16 saat felan uyuyorum surekli sacma rüyalar görüyorum bugun bebek doğuyomuş ama ağzının içi yetişkin insan agzı gibi bir sürü dişle öyle sacma sapan seyler ailemle görüşmüyorum onları görüyorum sürekli haykırarak hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyanıyorum öyle sıkıldım ki çevremde tek insan yok sadece herşeyim eşim cok anlayışlı o da üzülyor beni böyle gördükçe ama elimden bişe gelmiyo dağın başında bi köydeyim diyebilirim hastalar geliyor seninde var mı cocuk karnın buyumuş vırt zırt diyor küfür gibi geliyor karnımı kapatmaya calışıyorum ne kadar var bakalım sen nasıl doğuracan bağıra bağıra felan diyorlar (içimden diyorum sizin gibi olmaz die cok cahiller evde felan doğurmak normal anlara dr a bir defa gönderene kadar göbeğim catlıyor dr görmeden doğuruyo kimi zaten hastanede nasıl davrandıklarını doğum sonrası geldiklerinde muayenede görüyorum kesip kesip gönderiyolar dikmiyorlar bile bakamazlar mikrop kapar die) bebekleri geliyo topuk kanı ası vs hiç sevmiyorum bile hamile kadıktan sonra iyice soğudum 9 ay tedaviyle hamile kaldım bu arada zaten cocuk sevmez oldum bitseydi su üc ay diyorum en basından beri böyleyim cok iyi bi dr um var her fırsatta die bak kadının en güzel günlerindendir hamilelik diye ben hiç öyle geçirmiyorum gecen k v sordu doğum son anda mı belli olur diye hayır dedim sezaryen olacak sancısını ceksen daha iyi mi anne olursun felan diodu ki ağzına tıkadım ben kötü anne oluyum die sonra dedi iyileşmesi felan... eşim de yanımdaydı sonra onunla tartıştık dedi kadın bişe demedi felan die evet öyle ama işte hiç bişeye tahammülüm yok dedim sanki annem beni normal doğurmuşta nolmus dedim 2 yıldır görüşmüyorum hiç...bide hazırlık hiç bişeyim yok daha ben yapmayınca yapacak kimse de yok öyle biliyorum ancak sizin gazınızla bişeylere netten zaman geçsin die bakıyorum en azından büyük bi yere gider iki saatte alırm die düsünüyorum bide seker yaptım işte zaman gecsin diehoş dağıtacak kimse de yok ya. karnımda cocuk varmış gibi bile gelmiyo garibim arada hareket ediyo öyle hiç hamile kıyafeti bile almadım ne olacak bu halim sonrasında cok daha kötü olacam die korkuyorum doğumu kv de yapacam o dönemde ve sonra napıcam bilmiyorum çünkü şimdi bile hep yalnız olmak istiyorum kimseyi istemiyorum eşim olsun tamam zaten öylede.. öyle işte bayanlar sabah sabah bdv yaptım ama üzülüyorum ya ne bileyim ileride bugunleri mutlu hatırlamak gerekirken böyle hatırlayacagımı dusunup yine üzülüyorum .. dün eşim bi tanıdık vardı cocugu anne karnında böbrek hastasıydı sonlandırmayı istediler kadın istemedi düzeldi felan derken doğdu kötü oldu ölmüş eşim geldi bak dedi sağlık önemli hastanede kimsesiz bi cocuk varmış onu felan istemişler hatta cok ta zenginler kabul edilmemş dedi sağlık önemli falan filan tamam öyle ama benim elimde değil ki hiç zevk almadan boşlukta yasıyor gibiyim... nolcak bnm bu halim :KK43:

günaydın canım. tadı iğrenç değil. şekerli su ve limon aroması vardı benim içtiğimde ama içmesi kolay değil biraz miğden kalkıyor aç karna olduğun için sanırım. dün bende aşırı derecede uyku yaptı şeker yüklemesi ve bebeğim dün çokkk hareketsizdi gün boyu bir iki defa vurdu oda vurma değil hafif bi dokunma yani... sanırım oda etkilendi şeker yüklemesinden. seninde olursa panik yapma ben dün çokkk korktum ama bugun hareketleri birazcıkta olsa arttı hamdolsun
iyi bari çok şükür canımm yaa.Zaten kendimizden çok bebeklerimiz için bu kadar sıkıntıya giriyoruz.Ona zararı olacak diye belkide bu kadar endişelenmem :( Sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsinn rabbim :KK36:

Kizlar dis dolgum dustu bir parcasi yok artik :)) .. yarin izinliyim ve once kadindoguma sonra dis doktoruna gidicem.. ama kafama birsey takildi ben uyusturmadan dolgu yaptiririm yaptirmasinada rontgen cekilicem bolgesel bir zarari olurmu ki bebege :/
hiç bir zararı olmuyor karnını kursun yelekle örterler ayrıca diş rontgeni panoramik cekenler hariç tek yön cekenler cok az radyasyon yayıyor rahat ol ayrıca radyasyon ilk 3 ay asıl tehlike arz ediyor içini rahat tut sürekli rontgen ısınına maruz kalan arkadaslarım vardı işleri geregi cocukları gayet sağlıklı bazı şeyleri cok abartıyoruz biz millet :) sonucta zorunlu keyfi yaptırmıyorsun ki bir defalık yani aylarca agrı kesici içmenden daha iyi

Kızlar herkese meraba, dün doktor kontrolüm vardı bebeğim çok şükür iyiymiş ama başının yukarıda yani ters pozisyonda durduğunu söyledi. Böyle bir durumda bebeğin düzeldiğini duyan ya da bilen varmı bu haftadan sonra düzelip düzelmeyceğini merak ediyorum doktor da pek bişey söylemedi biraz üzüldüm:(

Kızlar herkese meraba, dün doktor kontrolüm vardı bebeğim çok şükür iyiymiş ama başının yukarıda yani ters pozisyonda durduğunu söyledi. Böyle bir durumda bebeğin düzeldiğini duyan ya da bilen varmı bu haftadan sonra düzelip düzelmeyceğini merak ediyorum doktor da pek bişey söylemedi biraz üzüldüm:KK43:
cocugun doğana kadar kaç tur atacak doğuma 15 gün kala felan pozisyon almaya başlıyorlar rahat ol daha bu aylarda kulaktaki salyangoz organı gelişmeye basladığı için yönlerini kendileri bile bilmiyor geliştikten sonra direk yön değiştiriyorlar rahat olsun için :)

kızlar ben sürekli uyuyorum hani uykusuzluktan felan değil sıkılıyorum yapacak hiç bişe bulamıyorum hiç bişeyden keyif alamıyorum ttv film bile izlerken sıkılıp uyuyorum toplamda 16 saat felan uyuyorum surekli sacma rüyalar görüyorum bugun bebek doğuyomuş ama ağzının içi yetişkin insan agzı gibi bir sürü dişle öyle sacma sapan seyler ailemle görüşmüyorum onları görüyorum sürekli haykırarak hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyanıyorum öyle sıkıldım ki çevremde tek insan yok sadece herşeyim eşim cok anlayışlı o da üzülyor beni böyle gördükçe ama elimden bişe gelmiyo dağın başında bi köydeyim diyebilirim hastalar geliyor seninde var mı cocuk karnın buyumuş vırt zırt diyor küfür gibi geliyor karnımı kapatmaya calışıyorum ne kadar var bakalım sen nasıl doğuracan bağıra bağıra felan diyorlar (içimden diyorum sizin gibi olmaz die cok cahiller evde felan doğurmak normal anlara dr a bir defa gönderene kadar göbeğim catlıyor dr görmeden doğuruyo kimi zaten hastanede nasıl davrandıklarını doğum sonrası geldiklerinde muayenede görüyorum kesip kesip gönderiyolar dikmiyorlar bile bakamazlar mikrop kapar die) bebekleri geliyo topuk kanı ası vs hiç sevmiyorum bile hamile kadıktan sonra iyice soğudum 9 ay tedaviyle hamile kaldım bu arada zaten cocuk sevmez oldum bitseydi su üc ay diyorum en basından beri böyleyim cok iyi bi dr um var her fırsatta die bak kadının en güzel günlerindendir hamilelik diye ben hiç öyle geçirmiyorum gecen k v sordu doğum son anda mı belli olur diye hayır dedim sezaryen olacak sancısını ceksen daha iyi mi anne olursun felan diodu ki ağzına tıkadım ben kötü anne oluyum die sonra dedi iyileşmesi felan... eşim de yanımdaydı sonra onunla tartıştık dedi kadın bişe demedi felan die evet öyle ama işte hiç bişeye tahammülüm yok dedim sanki annem beni normal doğurmuşta nolmus dedim 2 yıldır görüşmüyorum hiç...bide hazırlık hiç bişeyim yok daha ben yapmayınca yapacak kimse de yok öyle biliyorum ancak sizin gazınızla bişeylere netten zaman geçsin die bakıyorum en azından büyük bi yere gider iki saatte alırm die düsünüyorum bide seker yaptım işte zaman gecsin diehoş dağıtacak kimse de yok ya. karnımda cocuk varmış gibi bile gelmiyo garibim arada hareket ediyo öyle hiç hamile kıyafeti bile almadım ne olacak bu halim sonrasında cok daha kötü olacam die korkuyorum doğumu kv de yapacam o dönemde ve sonra napıcam bilmiyorum çünkü şimdi bile hep yalnız olmak istiyorum kimseyi istemiyorum eşim olsun tamam zaten öylede.. öyle işte bayanlar sabah sabah bdv yaptım ama üzülüyorum ya ne bileyim ileride bugunleri mutlu hatırlamak gerekirken böyle hatırlayacagımı dusunup yine üzülüyorum .. dün eşim bi tanıdık vardı cocugu anne karnında böbrek hastasıydı sonlandırmayı istediler kadın istemedi düzeldi felan derken doğdu kötü oldu ölmüş eşim geldi bak dedi sağlık önemli hastanede kimsesiz bi cocuk varmış onu felan istemişler hatta cok ta zenginler kabul edilmemş dedi sağlık önemli falan filan tamam öyle ama benim elimde değil ki hiç zevk almadan boşlukta yasıyor gibiyim... nolcak bnm bu halim :KK43:
canım tedavi ile gebe kalmışsın benim de tüp bebek , tedavi süreci çok yoruyor insanı. iğneler kontroller o çatala yatmak kabus gibi geliyordu bazen , seni anlıyorum. bende de kaybetme korkusu var. şu dönem çok hassas ailene ihtiyaç duyman özellikle annene çok normal rüyalarında bundan bence. insanlara tahamül seviyen de azalıyor. aslında yaşadığın herşey çok normal. bana da gebeliğimin 3. ayında kadının teki ölü doğumunu anlatmıştı şimdi görüşmüyorum. böyle insanlar görmezden gel. kucağına alınca herşey daha farklı olacak. belki ailenle bile barışırsın. bol bol dua et rüyaların azalacak uyumadan önce fatiha ihlas oku ayetelkürsi oku. katlanmak zorunda kalacağın insanın yanına gitmek zorunda kalırsan içinden dua et sevdiğün bir şarkıyı söyle vs vs vs... Allahım yardımcın olsun.

yazını hiç paragraf ve noktlama işareti olmadığı için okumakta zorlandım.

anladığım kadarıyla şimdiden depresyona girmişsin :(
belki senin yerinde olsam bende girerdim bilemiyorum. ama kendini toparlamalısın.
mutlu anne mutlu bebek ;)
toparlanmanda yardımcı olacağını düşündüğüm şeyler;

1. si ailenle neden görüşmüyorsun? eğer görüşmene gerçekten büyük bir engel yoksa biraz değilşiklik olması için onların yanına gitmelisin (bence). küslük vs bir durum varsa bile bir şekilde aşılabilmeli, onlar anane sen anne olacaksın, artık daha farklı bir hayata başlayacaksınız....

2. si gebeliğin planlı değil miydi? sanki isteksiz gebe kalmış gibime geldi.
öyle bile olsa etrafındaki gebelere/annelere bakmadan kendi bebeğin için birşeyler yapmalısın.
elbettte her doğan bir şekilde büyüyor. ama o senin tutunacak dalın bile olabilir.
belki annenin (bilemiyorum) şuanki eksikliğini onunla giderebilirsin. belki yanlızlığını...
bir şekilde bu bebek dünyaya gelecek, ama sezeryan ama normal. bu önemli değil.
kimin ne dediği umrumda olmasın ama yanında madem kv olacak onları kırmamalısın ki lohusalık döneminde yardımcı olabilsinler.

3. kitaplar oku. bebek gelişimi ile ilgili. bir sürü kitap var, doğum sonrası faydalı bilgiler içeren.

4. eğer gerçekten etrafında yararlanabileceğin kafa dağıtacağın birileri yoksa, buraya daha çok takıl.
yaz birileri illla ki okur görür cevaplar, dertleşirsin. kafan dağılır.
yanlızlık daha çok insanı bunalıma sokar :(

benim kv kp yok. annemler memlekette.
belki köy başında değilim ama bakacak birileri yok. destekçim yok. ne diye yaptık çocuk diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum. ama bu şekilde düşünerek ne kendimi ne de bebeği üzemem.
herşey yoluna girer inşallah. diyor ve bebek hazırlıklarına kafamı yoruyorum.
sende öyle yap.
eline bir kağıt kalem al, listeni yap, liste büyüdükçe hazırlıklarını yapmaya karar vereceksin.
al al bitmeyecek. bitmedikçe kafanı daha çok ona adapte edeceksin. (almasan bile alacağın yerleri belirle...):KK68::confused:

bayanlar bu rontgen konusu acılınca yazayım dedim hepimiz tum gün bilgisayar karsısında bilmem kac tane wifii içinde çevremizde hatta göbeğimizin üstünde artık yaydıgı radyasyondan ısınan telefonlarla yaşıyoruz ve doğmadan cocukları tanıstırıyoruz normalde telefonla aynı odada bulunmamak kulaklık kullanmak kullanmadığımız zaman kablosuz internetleri kapatmak sarj aletlerini ve mutfak aletlerini kullanmadığınız zaman prizden cekmek gerekyor vs vs ne kadar dikkat ediyoruz.. bebekler doğduktan sonra onları biraz olsun evde koruyalım bari heryer baz istasyonu internet telefon kısacası radyasyon.. rontgen cektirmeye hayır demeyi biliyoruz direk :)

Günlerimizde aynıymış seninle :) benimki tamamen merak :)

Aaa evet :) Bir buçuk ay kadar önce bebeğin kalp atışını duyabilmek için bağlamışlardı beni. Ama bebişim o cihazda kalp atışı veremeyecek kadar küçüktü. Hemşireler bir de ' Duyamıyoruz kalp atışını.' deyince çok strese sokmuşlardı beni. Halbuki söylesene ' Henüz küçük, duyamamak normal.' diye. Belki de o yüzden sevmedim ben. :/

Hadi Bismillah :) tadi kötü degil elma aromalı iyi yani korktuğum gibi olmadi.

oglum 850 gr, boy söylemiyorlarmis :)
Suyum az bol su iç dedi.

Eklentiler

• 20151110_112537.webp
    20151110_112537.webp
    49,6 KB · Görüntüleme: 54
bayanlar bu rontgen konusu acılınca yazayım dedim hepimiz tum gün bilgisayar karsısında bilmem kac tane wifii içinde çevremizde hatta göbeğimizin üstünde artık yaydıgı radyasyondan ısınan telefonlarla yaşıyoruz ve doğmadan cocukları tanıstırıyoruz normalde telefonla aynı odada bulunmamak kulaklık kullanmak kullanmadığımız zaman kablosuz internetleri kapatmak sarj aletlerini ve mutfak aletlerini kullanmadığınız zaman prizden cekmek gerekyor vs vs ne kadar dikkat ediyoruz.. bebekler doğduktan sonra onları biraz olsun evde koruyalım bari heryer baz istasyonu internet telefon kısacası radyasyon.. rontgen cektirmeye hayır demeyi biliyoruz direk :)

gebelik öncesinde gümüş yeleklerden almayı düşünmüştüm :KK48:

şeker yüklemesini zorlu bir süreç olarak görenlerdendim. benim bünyeme baya ağır geldi.hatta bayılmıştım. bir insana birşeyin ağır gelmesi onu gereksiz yere abarttığı anlamına gelmez. tamam belki endişeli insanları stresten uzaklaştırmak için kullandığınız cümleler bunlar. ama gereksiz abartıyorlar, pireyi deve yapıyorlar vs. cümleleri kullanmadan önce hakikaten o kişilerin zorlanabilmiş olduklarını ve sorunsuz bir şeker yüklemesi yaşamanın dışında zorlu bir gün geçirme tecrübelerini paylaşmak istemiş olabileceklerini düşünün.

yazını hiç paragraf ve noktlama işareti olmadığı için okumakta zorlandım.

anladığım kadarıyla şimdiden depresyona girmişsin :KK43:
belki senin yerinde olsam bende girerdim bilemiyorum. ama kendini toparlamalısın.
mutlu anne mutlu bebek :KK66:
toparlanmanda yardımcı olacağını düşündüğüm şeyler;

1. si ailenle neden görüşmüyorsun? eğer görüşmene gerçekten büyük bir engel yoksa biraz değilşiklik olması için onların yanına gitmelisin (bence). küslük vs bir durum varsa bile bir şekilde aşılabilmeli, onlar anane sen anne olacaksın, artık daha farklı bir hayata başlayacaksınız....

2. si gebeliğin planlı değil miydi? sanki isteksiz gebe kalmış gibime geldi.
öyle bile olsa etrafındaki gebelere/annelere bakmadan kendi bebeğin için birşeyler yapmalısın.
elbettte her doğan bir şekilde büyüyor. ama o senin tutunacak dalın bile olabilir.
belki annenin (bilemiyorum) şuanki eksikliğini onunla giderebilirsin. belki yanlızlığını...
bir şekilde bu bebek dünyaya gelecek, ama sezeryan ama normal. bu önemli değil.
kimin ne dediği umrumda olmasın ama yanında madem kv olacak onları kırmamalısın ki lohusalık döneminde yardımcı olabilsinler.

3. kitaplar oku. bebek gelişimi ile ilgili. bir sürü kitap var, doğum sonrası faydalı bilgiler içeren.

4. eğer gerçekten etrafında yararlanabileceğin kafa dağıtacağın birileri yoksa, buraya daha çok takıl.
yaz birileri illla ki okur görür cevaplar, dertleşirsin. kafan dağılır.
yanlızlık daha çok insanı bunalıma sokar :KK43:

benim kv kp yok. annemler memlekette.
belki köy başında değilim ama bakacak birileri yok. destekçim yok. ne diye yaptık çocuk diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum. ama bu şekilde düşünerek ne kendimi ne de bebeği üzemem.
herşey yoluna girer inşallah. diyor ve bebek hazırlıklarına kafamı yoruyorum.
sende öyle yap.
eline bir kağıt kalem al, listeni yap, liste büyüdükçe hazırlıklarını yapmaya karar vereceksin.
al al bitmeyecek. bitmedikçe kafanı daha çok ona adapte edeceksin. (almasan bile alacağın yerleri belirle...):KK68::confused:
çok teşekkür ederim..
bir anda yazmaya karar verdim öyle aklımdan geçtiği gibi yazdım.. birazda dünkü yazısmaları falan oluyunca içimden geldi..
ailemle, akrabalarımla, kardeşlerimle, ve eski arkadaşlarımla tamamen koptum.. geri dönüşü yok bundan sonra hayat böyle. yapacak bişey de yok ne yazıkki..
gebeliğim planlıydı hatta 9 ay catlatma tedavisi gördükten sonra oldu.. acıkcası dusunuyorum ben ailemi ailemde beni silebildikten sonra cocugun da öyle olmaması için bir sebep yok gibi geliyor. yani ben istedim diye doğdu diye hayatım boyunca benim yanımda olmayacak sonucta o yuzden onu destek gibi göremiyorum bu dusuncem ileride değişir mi bilemem ama.. fakat diyorum en azından uğrası olacak bu kadar boş zaman olmayacak.. kv kırmak istemiyorum bu konudada normalde cok dikkatliyimdir parmakla gösterilirim diyebilirim ama işte tahammülsüzlük.. inanın bazen kendime tahammül edemiyorum e insanların bunu anlamasını da bekleyemem.. cevremde eşim ve ailesinden baska da hiç kimse yok öyle olunca kötü halimi de ilk gören onlar oluyo maalesef..
kitap vs cok okurum cok arastırırım işim gereği de bu konuda cok geliştirdim kendimi sıkılıyorum artık herseyi bliyorum denmez asla ama bu konuya hakimim diyebilirim ki yine de okurum surekli
bende aynen değin gibi yapıyorum buradan cıkmaz oldum :) faydasını da görüyorum ki içimi dökebiliyorum cnku çevremde kimse yok gerçekten oturup konusmak böyle sorunlu zayıf yönlerimi göstermek isteyecğim cunku hayatta herkes acık arar :)
liste olayını yapmam gerekiyor mumkun oldugunca en az sey almak istiyorum cunku o yuzden ne alacağımı bilmem gerek..
tekrar cok teşekkür ederim samimi cevabın için :)

canım tedavi ile gebe kalmışsın benim de tüp bebek , tedavi süreci çok yoruyor insanı. iğneler kontroller o çatala yatmak kabus gibi geliyordu bazen , seni anlıyorum. bende de kaybetme korkusu var. şu dönem çok hassas ailene ihtiyaç duyman özellikle annene çok normal rüyalarında bundan bence. insanlara tahamül seviyen de azalıyor. aslında yaşadığın herşey çok normal. bana da gebeliğimin 3. ayında kadının teki ölü doğumunu anlatmıştı şimdi görüşmüyorum. böyle insanlar görmezden gel. kucağına alınca herşey daha farklı olacak. belki ailenle bile barışırsın. bol bol dua et rüyaların azalacak uyumadan önce fatiha ihlas oku ayetelkürsi oku. katlanmak zorunda kalacağın insanın yanına gitmek zorunda kalırsan içinden dua et sevdiğün bir şarkıyı söyle vs vs vs... Allahım yardımcın olsun.
çok teşekkür ederim doğum hikayelerinin sonunu okuyorum artık hep sizinde dediğiniz gibi dyorlar ya kucagına alınca değişek herşey die tek umudum o :) bu süreç geçsin bitsin eşim beni artık sorunlu biri gibi görecek die uzuluyorum

hiç bir zararı olmuyor karnını kursun yelekle örterler ayrıca diş rontgeni panoramik cekenler hariç tek yön cekenler cok az radyasyon yayıyor rahat ol ayrıca radyasyon ilk 3 ay asıl tehlike arz ediyor içini rahat tut sürekli rontgen ısınına maruz kalan arkadaslarım vardı işleri geregi cocukları gayet sağlıklı bazı şeyleri cok abartıyoruz biz millet :) sonucta zorunlu keyfi yaptırmıyorsun ki bir defalık yani aylarca agrı kesici içmenden daha iyi
Allahtan agrim yok :) yarin gidiyim hallediyim su dis olayini, rontgen olayini doktora sormak lazim.. rontgen dalgalari ufak kalabilirde etkileyebilirde bebegi.. ama en kotu gecici dolgu yapar heralde :)

Back
X