2016 Şubat Anneleri

Listenden kopya cektım:KK23:

Ben yogun calıstıgım ıcın bı turlu tam vakıt ayırıp ne alıncak toparlıyamadım. Cumartesı odası gelecek, nevresım, yatak vs de var ıcınde hedıyesı. Oda geldıkten sonra yapıcam alısverısı. Sımdı 25. haftamdayım. Cok mu gec kaldım dıye korkuyorum

Su an mevcutta sadece hastane cıkısı( 2 pantolon, 2 ust, 2 tulum, agız bezı, sapkası eldıvesı vs var). Ektra olarak oınce bır battanıye, bır kısa kollu bır uzun kollu tulum almıstım hastane ıcın. Onun dısında bır de alt degıstırme mınderım var. Onun dısında hıcbıseycık almadım, 2 hafta ıcınde alısverıse yogunlasıcam

Oncelıkle acıl olanları belırledım.

Bebek camasır deterjanı, hastane cantası, yenıdogan bezı, 0-3 ay cıtcıtlı body,3-6 ay cıtcıtlı body, corap,patık, kalın battanıye,pantolon,ust yelek, orgu yelek, bebek kozmetık, anne gogus pedı, anne hastane ıcın pıjama vs

Bunlar ıcın kendıme 2 hafta verdım, haftaya esım de yurtdısına gıdebılır o yuzden ıs basa dusecek gıbı, keske soyle bol bol vaktım olsa gezmeye:KK43:

Tabı bu aldıklarımı yıka utule var. Kıyafetlerını hassas camasırlar ayarında yıkıycam, camasır deterjanını alsam zaten yıkama hallolur yavas yavas utulerım. Hastane cıkısını utuleyıp guzelce baska bır ortuye sarıp cantasına koyarım oncelıkle
Benim işte daha hiç birşey yok sadece ihtiyaç sınırında almak istediğim için böyle bi liste yaptım alışveriş yaparken bie sürü set dayayacaklar burnumuza aaa evet felan deyip hoşumuza gidecek sadece bunlar bile bir sürü para tutuyor yıka ütüledi işi kolay :)

Maşallah. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. ☺
Benim oğlumunda her seferinde eli yüzünde dr umuz en son bu çocuk çok düşünceli galiba dedi.
Kızlarrr bugun kontrole gittim kızım 950 gram olmus yüzünü yine göstermedi ellerini koydu Ayy cok utangaç minnoşum yaa.. Ordan ikeaya gittik iç yatağını dolabını ve bir sürü ıvır zıvır aldım :KK45: şifonyeri stokta kalmamış aralıkta da onu alcam insallah aldıkça Mutlu oluyorum yahu.. Bu arada ben 7 aylık kardeşim 7 aylık oldugu ıcın doktor bana fazla yürüme dedi hergun magnezyum iç erken doğumu engelliyor dedi bilginiz olsun.. Bi ateş ölçerden bahsetmişsiniz kliksa Eger iyiyse onu da alayım bitsin o da diye düşünüyorum ama bitmiyooooorrr... :KK51: Bi mutluluk bende bugun taşıyor :KK25:

Doktorunu seviyorsun veya sevmiyorsun bilemiyeceğim ama şunu demeden geçmiyeceğim. "Terbiyesiz :mad: "
Daha kibar dille ifade edebilir bunu. Yavaş yavaş hissedeceksin, kiloya bağlı olabilir vs gibi.
Hiç halden anlamıyorlar. Umarım kırmamıştır bu durum seni.
En yakın zamanda hissedersin inşallah

stres yapma alırsın herşeyi. Zaten oda gelmeden alınca kötü oluyor. Herşey sağda solda ::KK43:
Bir çıktığında bebek kıyafetlerini diğer çıkılta kendi kıyafetlerini halledersin.
Önemli olan ne alacağını kaç tane alacapını bilmek :KK66:

En önemli kısmı halletmişsin. Bende hala ne yaptıracağıma karar veremedim.
Hiç de öyle şeylerde hevesim yok açıkcası :KK70:
Verilen nikah şekerleri tarzı şeylerin maksimum 3ay evlerde süründürdüğüm sonra da attığım için sanırım :KK70:

Bu arada gönül_esintisi diye keçe kolınya tarzı işler yapan bir arkadaşım var. Tavsiye ederim :KK66:

Sorun da orda sanırım ne alacagımı az cok bılıyorum da sayısı net degıl:KK45: 0-3 ay cok almayın dıyolar ama bıleemdım, bı de benım evde camasır kurutma sorunum var yedek olması lazım, ılk etaptakı eksıklıklerımı alayım da sızlerden fıkır alırım gene

Çerez işini bir dusuneyim cok olmasa da severim :)

Bu arada doktora dedim ben olmuşum 25+5 ama oğlumun hareketlerini hâlâ hissedemiyorum diye, yüzüme bakti

- kilonuz 90 siskosunuz hissetmemeniz normal, dedi :KK70:
Yuhh artık kusura bakma ama ayıp etmiş. Bahaneside hazır. Bende seninle aynıyım 86 ile kaldım 89 um şimdi 3 haftadır gayet çok hissediyorum tekme kafa dirsek .. kilolu bölgen göbek kısmınmı canım..
Cnm bnm 50 likte 148 çıktı çok ta yüksek değil demi
Sınırın üzerinde çıkmışsın canım ama 100 lük yaptırsan çıkarmısın bilemeyizki. İşte şeker hastasımısın diye onuda istiyor. Oda yüksek çıkarsa tehlikeli olmaz mı? Senin vücudun 50 lik şekere böyle tepki veriyor demekki 100 lüke nasıl verir bilemeyiz. Ben olsam herhalde yaptırırdım.
Evet canım 75mg tek seferlik bir yüklemeymiş o yüzden. arkadaş 50mg yaptırmış tekrar yaptırmak zorundaymış ya ben onu demek istedim yerinde olsaydım tekrar yaptıramazdım diye.. Oyüzden doktorlarada kızıyorum kimi doktor direkt 100mg veriyo kimisi 50mg hani 50mg yaptırtacağına en azından tek seferlik yapılan 75mg yaptırtabilir. annelerimiz böyle zor durumda kalmaz tekrar yaptırmakla.. Allah yardımcımız olsun hepimizin
Evet doktorlar 75 lik istiyorda bende az olsun diye 50 lik yaptırdım. Birçok kişi 75 lik istemediği için 50 lik yaptırıyor.Allahtan benimde yüksek çıkmadı. Ama çıkanlar çok. Doktoru dinleyip direk 75 lik yaptırmak daha mantıklı... en azından bir kere yaptıırıyorsun. Dinlemeyipte yüksek çıkarsa bir daha 100 lük yaptırıyorsun

Doktorunu seviyorsun veya sevmiyorsun bilemiyeceğim ama şunu demeden geçmiyeceğim. "Terbiyesiz :mad: "
Daha kibar dille ifade edebilir bunu. Yavaş yavaş hissedeceksin, kiloya bağlı olabilir vs gibi.
Hiç halden anlamıyorlar. Umarım kırmamıştır bu durum seni.
En yakın zamanda hissedersin inşallah

stres yapma alırsın herşeyi. Zaten oda gelmeden alınca kötü oluyor. Herşey sağda solda ::KK43:
Bir çıktığında bebek kıyafetlerini diğer çıkılta kendi kıyafetlerini halledersin.
Önemli olan ne alacağını kaç tane alacapını bilmek :KK66:

En önemli kısmı halletmişsin. Bende hala ne yaptıracağıma karar veremedim.
Hiç de öyle şeylerde hevesim yok açıkcası :KK70:
Verilen nikah şekerleri tarzı şeylerin maksimum 3ay evlerde süründürdüğüm sonra da attığım için sanırım :KK70:

Bu arada gönül_esintisi diye keçe kolınya tarzı işler yapan bir arkadaşım var. Tavsiye ederim :KK66:

Benım de hıc tarzım degıldır aslında. Sade olanlara gıttı elım. Cok suslu puslu seyler var ama ben bıraz farklı olsun dedım, yarın eklerım yapılacak olanları

Benim dr um hiç şeker yüklemesi istemedi sadece hga1c ye baktı. (Hga1c son üç aydaki şekerin ortalaması). Gayet normal dedi.
Yapılacak olsa direk 75 mg yapılması daha mantıklı. Çünkü 50 likte yüksek çıkınca 100 lük istiyolar. Yani toplamda 150 oluyo. İki katı daha fazla şeker.

Eğer bebeğin solunum organlarında oluşabilecek en ufak bir sıkıntıda vicdan azabı duymayacaksan, aman napayım bir şey olmaz diyeceksen şimdiden içmeye devam edebilirsin :KK66:

Şahsen ben yapamazdım. O yüzden içmiyor ve içilen ortamda bulunmuyorum :)

:KK70: bende kendime aceleci diyordum
Ya panik oldum birden. Bizim dolap gelmeden yıkama işlemine başlamayacağım. Şuan baza altında duruyorlar.
Detetjan ve yumuşatıcı ne kullanıyorsun?

Hayırlı olsun :)
Concord muydu bu ? Ne güzel arkadaşlarınız varmış :)

Deterjan olarak dalan Granül hem ucuz hemde bitkisel yazıyo
Yumuşatıcı da dalin bebe soft çünkü digerleri cok kokuyo.

Karnım acayip şişti ama kendimi inanılmaz aç hissediyorum herşeyi yemek istiyorum nolcak bu halim kalktım meyvelerden hoşaf yaptım içine cabuk tarçın da attım bi suru meyve yiyeceğime bi kase içeyim bari die hem sindirim sistemine de iyi deneyin bence:)

Ben yumuşatıcı kullanıp kullanmama konusunda kararsızım biliyorsunuz yumuşatıcı durulama suyunda oluyor ve tam durulanmıyo direk kimyasal kalıyo o kokunun kalması için bilemedim :/

Sorun da orda sanırım ne alacagımı az cok bılıyorum da sayısı net degıl:KK45: 0-3 ay cok almayın dıyolar ama bıleemdım, bı de benım evde camasır kurutma sorunum var yedek olması lazım, ılk etaptakı eksıklıklerımı alayım da sızlerden fıkır alırım gene

Belki fikir olru adet konusunda. Benim şubat sonu mart başı gözüktüğü için ben martta doğum yapan arkadaşıma sordum.

Tavsiyesi şu şekildeydi.
"0-3 aylıklardan uzun kollu bir iki tane al. Giydirimi zor oluyor. Kollu üstüne penye giydirmek zor o bakımdan.
0-3 kısa kollu en az 5adet olsun.
3-6 ay zaten bahara/yaza denk gelecek. O zaman da ince penyelerden tek zıbınlardan veya ayaklı tulumlardan giydirirlir. 5 adet de bundan
Yaz ayında zaten full tek kısa kollu bacaksız zıbın. "

Zaten yeni doğan grubu 40gün anca kullanılıyor dediler.
Bir de kilo alımı iyi olan ve iri bebekse giyemeden büyüyecek.
Az almak en iyisi. Mesela yaz dönemi ve salya dönemi olduğunda çok değişmek gerekecek bence ;)

Son düzenleme:
Girlmother Girlmother firkan firkan

Biraz yaşlı bi amcaydi 60 falan vardi galiba :)

ozka82 ozka82 hastahanenin icerde kantini vardi ordan alınıyor 5 liraya. Teneke kutu içinde elmaliydi aldığım

Yolculuklar zorluyo artik yaa :KK43: ben ise 1.5 saatte gidiorum...cidden skinti

Ufak bi uyastık al beline destek koy yoksa cekilmiyor o bel ağrısı

Yazıyı açmadım ama bildiğim kadarıyla zaten bünyesinde şeker hastalığı olan ama gebelikte farkeden şeker hastaları insülin kullanıyor.
Senin çok da yükselmemiş. Görümcelerimden biri gebelik şekeri vardı diğeri de şeker hastasıydı.
Yaa seni etkilemek istemiyorum ama dediğin gibi zaten diyet verecek.
Eh diyet listesini de aaa 75 yükleme yapılınca sonucunda üç ekmek yeme tek dilim ekmek ye demeyecekler ya.
Liste sabit. Karbonhidrat ve şekerden uzak yaşam.
Meyve tek porsiyon veya iki ama gündüz yenecek.
nnagihan nnagihan paylaimıştı diyet listesini.
Üf ne bileyim yaaaa diyet yapmak için illa gözümüze sokulması mı lazım :/

Sahi nnagihan nnagihan sen sonra ne yaptın ben unuttum sana sormayı?
Ben 15 gun takip yaptım canım. Değerlerim hep 140in altındaydı. İnsülin vermediler. Diyete devam dediler.şimdi ara ara bakıyorum açlık tokluk. diyet doğrultusunda ama tam uyamayarak(saatler filan hep uymuyor. Bazen ara öğünleri atliyorum) besleniyorum. Ve bence haklısın. 50 lik yükleme 150 ve üzeriyse ikinciye gerek bile yok genelde şeker çıkıyor. Direkt diyete başlanmalı aslında. Ve su takibi önemli. Suyum çok değilmiş ama sınıra yakınmis. Şekerde genelde böyle olurmuş. İnsülinlik olmadığıma memnunum.

Ben yumuşatıcı kullanıp kullanmama konusunda kararsızım biliyorsunuz yumuşatıcı durulama suyunda oluyor ve tam durulanmıyo direk kimyasal kalıyo o kokunun kalması için bilemedim :/
Ilave durulama yaptim . Inşallah kalmamistik ilkkez yikadigim ürünler vardı sert kumaşli olanda var diye koymak zorundaydimm . 3

Ben şöyle bir söyledim boşar gibi oldu ama geri vazgeçti benim biricik kocam :)))

Haha benimki duymazlıktan geldi. Cimri adam zaten :) yüreğine iner sanırım. Burada 1200 civarı sanırım da biz 2016 tarifesine gore mi doğuracağız ki :)

Ben 15 gun takip yaptım canım. Değerlerim hep 140in altındaydı. İnsülin vermediler. Diyete devam dediler.şimdi ara ara bakıyorum açlık tokluk. diyet doğrultusunda ama tam uyamayarak(saatler filan hep uymuyor. Bazen ara öğünleri atliyorum) besleniyorum. Ve bence haklısın. 50 lik yükleme 150 ve üzeriyse ikinciye gerek bile yok genelde şeker çıkıyor. Direkt diyete başlanmalı aslında. Ve su takibi önemli. Suyum çok değilmiş ama sınıra yakınmis. Şekerde genelde böyle olurmuş. İnsülinlik olmadığıma memnunum.

İyi bari boşuna ikinciyi içmemeişn. Ara öğün vs yapmadığında kaç çıkıyor.çok yikseliş oluyor mu ?
Ben geçen gün detaylı için biraz abur cubur yemiştim. Dönmeyince doktor tekrar ye dedi. Bir paket çikolatılı bisküviyi yedim.
Adam o kdr ateş bastı ki kesin şeker tavan yaptı dedim. Bir saati geçmişti ölçtüm ilkinde 97 ikincisinde 110çıktı.
Ateş basmasını o an çok stres yapmıştım, dönmüyor nolacak acaba diye belki ondandır dedim sonra...

Diyet listen öok zor bir liste değil hatta daha sağlıklı bir liste, bende o şekilde yemeye çalışıuorum ;)
Ama ekmek bende çok kilo yapıyor. Ne zamn ekmek yesem o hafta +lardyım :(

Bebek sabunlarında yumuşatıcıya gerek yokki.. zaten kullanmayın bence. Çünkü çok hassas vücutları.. tam durulanmadığı için kokular uzun süre kalıyor. Sadece sabunla yıkayınca miss gibi bebek kokuyor çamaşırlar. ;)

Kizlar göbek deliğiniz ne alemde :D
Bende renk değişimi oldu kahvemsi bi renk ama daha çukur düzelme olmadi.
Ama bende bi göbek var masAllah kocaman :D

Back
X