2016 Şubat Anneleri

Senin ikizlerin de tek bebek olculerinde mi gidiyor hala. 30.haftadan sonra buyumeleri geriler diye duymustum ama saglik ocagindaki hemsire bu seneki ikizlerden 3kg.in altinda dogan olmadi dedi. Bi yandan iyi bebekler dogduktan sonra bakimi kolay olur ama bi yandan da korkuyorum 2ay daha nasil tasicam karnim daha ne kadar buyuyecek diye. Simdiden ayakkabilarimi baglarken sekilden sekile giriyorum merdivenleri 1er kat cikip nefes nefese kaliyorum :KK42:

Evet canım. Ikiz bebek ölçümlerinde değiller. Sağdaki 3 hafta önde. Soldaki 2 hafta önde. Dr böyle giderse 3 kiloyu geçer dedi. Normal de ikiz bebekler 1.500-2500 kg arasında doğarlarmış. 2500 kg nimet gözüyle bakıyorlar. Dr kilo aldırmaya uğraşma dedi halbuki ben bütün gün açım. Hem istifra ediyorum hem de midem hep sıkışık halde 2 lokmada doyuyorum. Hala sıfır kilo ile devam ediyorum. Bebekler alıyor ben zayıflıyorum. Yüzüm çöktü resmen. Taşıma konusuna gelince işimiz çok zor. Ağrılarım var. Dr masajla rahatlayabilirsin dedi. Çünkü magnezyum yetmiyormuş :KK43:

Ben oğlumda çok zorlanmıştım top gibi karnim egriliyordu yerinde durmuyordu ama doğdu hala öyle minicik bebek yerinde durmuyordu full hareket. 24 saatin 4 saati anca uyuyordu. Şimdi ki hamileliğimde ayni :KK48: kisacasi bu saatten sonra bize uyku yok. Doğunca da devam ediyor. Çünkü benimkiler gece de uyumuyor :KK47:
Yandık kızım biz :)))

Merhaba ..bugun seker yuklemesi yaptirdim.iki saat acligin ve hamileligin verdigi etkiyle hastanenin acilinde baya agladim.sonra bi yere uzandirdilar beni..sanirim esimede alindim halbuki cok ilgili ve anlayislidir...

Bu arada hem kapali hem hamile hem calisan arkadaslar ne giyiyorsunuz..uff kis geldi usuyorum ama bisey bulamadim.oglumda açiktim ondan kalan pantalinlarin ustune iki tunik aldim lcden onlari giyodum hirka felan ama bugun baktim bu sehirdeki lcwnin hamile reyonunda hem kislik hemde kapali birine gore bisey yok...ufff cok zorlaniyorum aglicaktim bugun okadar bakindim yaa...

Bizde bugün kontrole gittik 815 gr 33 cm olmuş benim kızım maşallah

Eklentiler

• IMAG1302_1.webp
    IMAG1302_1.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 117
İki çocuk doğuran kadın doğum uzmanı kesiliyor başımıza işte.gözden kaçırdıkları her kadın ve her bebek farklı dolayısıyla hamileliklerde.ama tecrübesiz olduğumdan söylenenlere takılmamak elimde olmuyor :KK43:
Haklısın canım ama sen yine az takıl bu laflara. Duymamaya çalış heee deyip geç :KK48:
Kizlar moralim cok bozuk esimle atistim. Hamileligin basindan beri gaz sorunum var ama ozellikle son 1 aydir daha da artti. Yani bazen elimde olmadan toplum icinde dahi yapabiliyorum ve resmen pat diye bir ses cikiyor :KK43: Bu durum beni fazlasiyla uzuyor ve rencide ediyor ama elimden bisey gelmiyor. Esim de surekli yine mi yaptin sen ne yiyosun anlamiyorum deyip oflayip pufluyor. Bir haftadir bak elimde degil anlamoyosun diyorum tamam deyip gecistiriyor. Bazen tutuyorum arabada falan ama sonra da cok sancilaniyorum. Bugun de yine ayni seyi yasadik ofladi pufladi benim de sinirlerim boşaldı saydim sayistirdim. Sonradan ozur diledi ama benim icin cok gec artik cunku bir haftadir ben ona kirildigimi soyledim dinlemedi.
Ahh ahh haklısın bu gaz problem oluyor birçok hamilede olan durum.. elimizden gekdiği kadar dkkat ediyoruz zaten daha ne yapacaksın. Üzülme canım.

Merhaba ..bugun seker yuklemesi yaptirdim.iki saat acligin ve hamileligin verdigi etkiyle hastanenin acilinde baya agladim.sonra bi yere uzandirdilar beni..sanirim esimede alindim halbuki cok ilgili ve anlayislidir...

Bu arada hem kapali hem hamile hem calisan arkadaslar ne giyiyorsunuz..uff kis geldi usuyorum ama bisey bulamadim.oglumda açiktim ondan kalan pantalinlarin ustune iki tunik aldim lcden onlari giyodum hirka felan ama bugun baktim bu sehirdeki lcwnin hamile reyonunda hem kislik hemde kapali birine gore bisey yok...ufff cok zorlaniyorum aglicaktim bugun okadar bakindim yaa...

Canım panço alsan böyle büyük şal gibi olanlardan. Benim de çok yok alman lazım bu haftasonu. Geçen hafta salı günü oturup ağladım ne giyeceğim siskoyum ben diye :( ki hiç takmiyordum :) tunik tipi kazaklarim var onları giyiyorum. Ki olmayacak onlar da.

Ben hamişliğimin tadını doya doya çıkarmaya çalışıyorum :KK53:
Kimsenin hamişliğimle ilgili yorumu da umrumda değil açıkçası, çevrenizdeki sözlere kulaklarınızı tıkayın:KK66:
Bebişlerimiz sağlıklı olsun da gerisi boş
Allah hepimize rahat, kolay ve hayırlı doğumlar nasip etsin
Sonrasında da çabucak sütümüz olsun, emzirelim, kilo verelim ve çıtır anneler olalım innnnnşş:KK73:
Bebişlerimiz huysuz, uykusuz ve gazlı olmasın inşşş amiiiiinnn:KK39:
:-D amin

Kızlar merhaba bu aralar karnımın alt kısmında sanki kalp atışı gibi bi atma var sayıyorum aynı aralıklarla 30 kere falan tekrarliyo hareketlerini hissediyorum ama bu farklı bi atış ne olabilir?

Kızlar merhaba bu aralar karnımın alt kısmında sanki kalp atışı gibi bi atma var sayıyorum aynı aralıklarla 30 kere falan tekrarliyo hareketlerini hissediyorum ama bu farklı bi atış ne olabilir?
Ayyy aynısı bende de oluyor niye acaba

Canım panço alsan böyle büyük şal gibi olanlardan. Benim de çok yok alman lazım bu haftasonu. Geçen hafta salı günü oturup ağladım ne giyeceğim siskoyum ben diye :KK43: ki hiç takmiyordum :) tunik tipi kazaklarim var onları giyiyorum. Ki olmayacak onlar da.
Bugun gordum onlardan ama zaten boyum kisa cok cirkin oldu bana.ayrica bilgisayar ogretmeniyim labaratuarda felan kullanimi zor..etek alsam nette bi sitede buldum ama bilemedim.adam gibi tunikte yok .karnimi belli etmesini istemiyorum boyle yapisan tarzda cogu

Oh maşallah canım. Bi sürü şeyi halletmissin. Baby plus ana kucağı ni ebebekten mi aldin
Evet canım ebebekten aldım.Indırımdeydı ındırımı bıtmıs, ındırımdeyken kartımda lımıt oldugu ıcın alamamıstım:(

canım hepsi çok güzel bebişin sağlıkla kullansın, daha benim doğru düzgün bişeyim yok :KK43: bu arada beşiğini nerden aldın, kaça?
Canım ben 17 gun evde yalnız olcam, araba da olmayacak o yuzden halledeyım dedım buyuk kısmını. Mobılya zaten bugun geldı. Cılek mobılyadan aldım odayı. Besık alacaksan sana tavsıye asansorlu olsun benımkının asansoru yok. Sezeryan sonrası bebegı yataga rahat koymak ıcın ıyı oluyormus asansor

Fıyatı ıcın cılek mobılya baby soft buyuyen besık dıye bak canım , ben odayı 3190a aldım

Ben penye yelek aldım iki tane yeni doğduğunda giydirmek için çarşıda buldum mağazada bende görememiştim biraz büyüyünce örme yeleklere geceriz diye çok almadm e bebekten bi çanta aldk hastane icinde bana orta boy valizin yeterli olucağını düşünüyorum buarada hayırlısı olsun güle güle kullanın çilek mobilya cotton serisinin yatağı sanırım değil mi bizde bu modelde karar kıldık sadece çekmecesiz olanı mı yoksa sizinki gibi olanı mı alsak karar veremedik mağazada bu model yoktu çekmecesiz olan 70*130ölcülerindeki vardı bu haftaya gelicek demişlerdi bugün gidip bakıcaz şuan için oda yapmayıp yatak odasında yanmda olacağı için uzunluğu sorun malesef :KK51:
Canım oda yapmayacaksan buyuyen besıge gerek yok bence. Ilerde oda yapınca normal baza alırsın yanına koruyucu taktırırsın. Ben bu aldıgım cantaya bebegın kıyafetlerını koyucam. Ayrıca cok mıbık tekerleklı bır valızım var ona da kendı kıyafetlerım, bebek bezı vs koyucam. Cantayı makıneye attım yıkadımkı canta hazırlamamak ıcın bahanem olmasın:KK45:Cok tatlı kulaklıklı bı kundak almıstım bebegın hastane kıyaetlerını ona sarıp cantaya koyucam

İndirimdeyken ne kadar dı cnm çok güzel miş
299du canım ben bugun 300kusure aldım , sımdı nettekı fıyatına aldım yani. Kurarken ıkı muhendıs zorlandık dıyebılırım. Bır turlu kafasıyle govdesını baglayamadık:KK53: Neysekı kurduk sonunda. Yalnız govde kısmıne bır battanıye koyup yatırmak lazım bebegı, ıcını de sıldım ıslak bır bezle

Ayyy aynısı bende de oluyor niye acaba
Hıçkırık o kızlar ;) bebişler bolca hıçkıracak bundan sonra bolca duyacagımız ve hatta bazen rahatsız olacagımız durum :KK48::KK48:

Kızlar bıberon ve emzıgı hangı marka aldınız. Ben chıccoya baktım ama orda farklı bır marka dıkkatımı cektı mamajoo dıye. Ne cam ve plastık, ıkısı arası bır malzemesı var .Bıraz daha pahalıydı ama ıcıme sındı onu aldım. 6 aylık baslıgı vardı ben de yenıdogan ıcın ayrıca baslık aldım. Yenıdogan bıberonu kucuktu , 6 aylık baslıgı olansa daha buyuktu, 1 sene kullanırsınız dedı ordakı bayan

Back