2016 şubat ikinci hafta embriyo transferi yaptıracak olanlar

Günaydın kızlar. Şimdi doktordan geldim. Doktor herşeyin yolunda olduğunu kesenin olması gereken şekilde büyüdüğünü söyledi. kasık ağrılarının olması bizi mutlu eder dedi. O bebeğin tutunduğunu gösteriyor dedi. Hiç korkma uykun geliyorsa yat dinlen dedi. kafayı takacak birşey yok. şuanda sağlıklı bir gebelik geçiriyorsun bebeğiniz hayırlı olsun dedi. Haftaya perşembe kalp atışı için gideceğim. benim doktorum alttan bakmıyor o yüzden süreç uzun oldu.

Canim senin transfer tarihin ne zaman . Bu arada hayırlı olsun darısı herkesin basina

post: 45716778, member: 607151"]25 Şubatta transfer edildi canım. Rabbim isteyen herkese nasip etsin[/QUOTE]
Canim CRL ölçümü mü 11 mm acaba

Maşallah gözün aydın canım

Gebelikte Ultrasonda Kullanılan Parametreler
LMP: son adet tarihi

BPD: başın kulaklar üzerindeki bölümünden ölçülen çapı

HC: kafa çevresi

AC: karın çevresi

FL: uyluk kemiği uzunluğu (7 ile çarpıp boyu buluruz)

HL: humerus uzunluğu ( kolun uzun kemiği )

CRL: (crown rump length)baş-popo mesafesi

AD: karın çapı

EFW: tahmini bebek ağırlığı

EDD: beklenen doğum tarihi

NT: ense pilisi kalınlığı

AFI: amniyotik sıvı indeksi

RA: kalpte sağ kulakçık

LA: kalpte sol kulakçık

RV: kalpte sol karıncık

LV: kalpte sağ karıncık

AO: aort, kalpte çıkan ana atar damar

W: Bebeğin kaç haftalık olduğu

Evet bir sürü terim var ama asıl önemli olanları aşağıda ne anlama geldiği ile birlikte paylaşıyorum. O kadar da her şeyi bilmemiz gerekmiyor. Bu aşağıda paylaşacağım datalar en önemli olanları.

BPD
Bebeğin şakakları hizasında yapılan ölçümün milimetrik çapı olan BPD, 12. haftadan sonra 26. haftaya kadar gebelik haftasının tespitinde en güvenilir ölçüm olarak biliniyor. 7 günlük bir sapmayla beraber ne kadarlık hamile olduğunuzun belirlenmesini sağlıyor. 26. haftaya kadar bu ölçümdeki sayının gebelik tarihimize ne kadar yakın olduğuna bakmamız lazım. Son adet tarihine göre hesaplanan gebelik haftası ile uygun olarak ilerliyorsa sorun yok. Bebeğin gelişimi de aynı hızda gidiyor demektir. Aşağıdaki panelden kendi haftanızın karşısına gelen rakama ve ultrason kağıdındaki veriye bakabilirsiniz. En soldaki veri hafta aralığınızı, bir yanındaki bebeğinizin olması normal sayılan minimum BPD değerini, yanındaki orta değeri en soldaki ise maksimum değeri gösteriyor. Bu 3 rakam arasında ise bebeğiniz gebelik tarihiniz ile eş zamanlı olarak gelişme gösteriyor demektir.

UOTE="cipsoni, post: 45717722, member: 200063"]bende ilk defa duydum canım ne değeri o[/QUOTE]
Kesenin büyüklüğüy müş[/QUOTE]
Canim baş popo arası büyüklük benim Dr um da ona bakarak hafta söylüyor .

Gözünüz aydın inşallah sağlıkla kucağınıza almak nasip olur. Nerde yaptırdınız öğrenebilir miyim

UOTE="cipsoni, post: 45717722, member: 200063"]bende ilk defa duydum canım ne değeri o
Kesenin büyüklüğüy müş[/QUOTE]
Canim baş popo arası büyüklük benim Dr um da ona bakarak hafta söylüyor .[/QUOTE]
Canım benim doktorumda sanırım ona bakarak hafta söyleyecek. onun için kesenin belli bir büyüklüğe gelmesi gerekiyormuş. O yüzden bana daha haftasını söylemedi. haftaya perşembe yani ayın 31. de gideceğim o zaman söyleyecek. şuan kaç haftalık diye sordum adet gününe göre belli olmaz dedi. haftaya bakalım dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…