2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Cok sevindim canım. Ben de yarın diyetisyene gideceğim. Aslında tatlı şeker hiç denecek kadar az yiyordum ben de şaşırdım bu sonuca ama yapacak birşey yok. Ben 1 hafta diyet yapıcam sonra da 1 hafta 10 gün ölçüm yapıcam. Bu aletten alıyım ben de ozaman. Herhangi bir doktor raporu olmadan alabilir myiim eczaneden?? fiyatı nekadar?? şimdi bir de dahiliyeye gidemicem.

Doktordan rapor alınca 30 lirasını devlet ödüyormuş. Ama gebelik şekeri raporu olcakmış. Ben açıkcası bunlarla uğraşmaya üşendim zaten gebelik şekeri var mı yok mu belli değil. Belli olması için belki haftalarca bekleyeceğim. Ve benim bekleyecek zamanım yok. Çünkü karnımda bebeklerim yüksek şekerimden ötürü zarar görebilir. Ve bana da yüksek şeker zarar verir.
Evet gidip eczaneden direkt aldım aleti. Öncesinde 2-3 gün araştırdım diyabet sitelerinde hangi aleti tavsiye ediyorlar diye. En son roche performa nano accu check' e karar verdim. Alet ve 50 tane stripini 130 tl ye aldım. Ben normalde tatlı, karbonhidrat vs yemiyordum zaten bu sayede hamile kalabildim. Çünkü pkoluyum. Ama hamile kalınca sapıtmıştım ekmekler tatlılar simitler kızartmalar aşureler.. Neyseki geç olmadan kendime çeki düzen vermeye başladım. 19+3 - 7 kg aldım ben.

ahahahha aşure deme bana...ben annemde kalıyorum doguma kadar da burada kalıcam daha iyi bakım için :) 1 haftadır canım aşure çekiyor nasıl ama anlatamam. kadıncagız gitti aldı malzemeleri dün yapıcaktı dedim dur bende şeker çıktı yarın diyetisyene sorucam yiyebilir miyim acaba diye ben de 25. haftamdayım toplamda 8 kilo aldım. senin de iyimiş kilon neyse artık şurda 10 haftam kaldı tatlı börek yemesem de olur acısını kuzularımı saglıkla alınca cıkarırım :)

Canım birsey sorucam bu adalat da şekeri yükseltir mi?? Hiç öyle birseyle karşılaştın mı? Ben 1 haftadır adalat kullanıyorum belki o yükseltti diyorum
Ben adalat kullanmadim Ama sanmiyorum cnm sekeri yukseltsin, cunku bir cok hamile kullaniyor, oyle olsa kullanilmazdi

Canım aramızda diyetisyen varsa bozulmasın ama kendilerine oldum olası hiç güvenmem. Şeker hastası olan anneme diyet yazan türkiye sağlık bakanlığı diyetisyeni günde 10 dilim ekmek yazabiliyor. Şaka gibi ben daha iyisini yazıyorum anneme :)
Gene git tabii sen diyetisyene bakma bana :)

Sen de az kilo almışsın canım :)
Kaç kilo hamile kaldın peki kilolu muydun?

Yok cnm ya her diyetisyen ayni degil, ben 8 haftadir gidiyorum yeme duzenim cok degisti, kilo alimim normale dondu. Seker cok dustu:)) zaten surda 4 hafta kaldi:))

Kızlar ya benim acayip kasık ağrım var çok seyahat ettim büyük üzüntüler yasadim son bir iki haftada böyle oldu sonra bacaklarım karnim ağrıyor kasıklarim oturup kalkarken yatarken pozisyon değiştirirken feci ağrıyor yatinca kipirdamadan tabi iyi karnimin bi yeri taş gibi oluveriyor bide cuma günü gittim dr.a bişey demedi saf kendi dr.um değil dinlen dedi sadece ben doğuma kadar bunları yaşarım diye çok korkuyorum 3 yaşında oğlum var kuzum hasta kucağıma alıyorum sürekli yapıcak bir şey yok oda yoruyor çok p.tesi sağlık ocağına gidicem oğlum için onlara da sorucam inşallah geçer

Kizlar merhaba size birsey danisacagim.suan 20.haftamdayim.cok sukur 17.haftamda ayrintili ultroson yapildi hersey normal cikti.haftaya gene ayrintili ultrosina girwcegim doblermis.kan akisina bakacaklarmis.suana kadar hersey guzel gidiyor.fakat benim gebelik oncesindede ve gebeliktede bir tatli krizim var cok fazla hergun mutlaka cikulata yada kasik kasik nutella yiyorum ve korkmaya basladim artik.hergun yemeyeyim demi.benim gibi hergun yiyen varmi

canım bende adalat kullanıyorum. öyle bir etkisi yok. hatta günde 2 defa kullanıyorum. benimde şekerim yüksek. diyetteyim, ve günde 4 defa şekerimi ölçüyorum. normal sınırlarda çıkıyor. adalattN olsa yüksek çıkardı. gebelikte şeker çıkabiliyor ailende de şeker varsa çıkma olasılığı artıyor. doktorun neden seni endokrine göndermedi.? diyet yapıyormusun? yediklerine dikkat edersen şekerini kontrol altına alırsın canım.

Bana doktorum kendini değil bebeği besle dedi Nutella yeme dedi :)

bende şeker testi yapılana kadar 5 kavanoz nutella bitirmişliğim vardır. kaşık kaşık iyi gidiyordu ama şimdi yiyemiyorum. şeker testinde inşallah yüksek çıkmaz. biraz dikkatli olursan hem kontrolsüz kilo alımının önüne geçmiş olursun hemde gebelik şekeri çıkmasına bir nevi engel olmuş olursun.

Kızlar valla şeker mevzuunu okudukça korkmaya başladım ben iki hafta sonra yapılacak umarım bir de şeker çıkmaz çünkü troid vulva varisi derken bir de şeker çıkmasın...bu arada kızlar sizde varmı böyle birşey benim sağ kasığımda vaginamın kenarında bir parmak büyüklüğünde varis oldu ve acayip ağrılı yürüyemiyorum batıyor sanki kıl dönmesi var gibi acılı ben pek dinlenen bir tip değildim amaaan hasta değilim ki diyordum, ama dinlenmek gerekliymiş dikkat edin.varsa benim gibi Dr görüşü nedir merak ediyorum sevgiler

Benim da karnimda batma oluyor . Sizin bu ikizler tup mu ?

Üzüntünü gerçekten paylaştım canım,inşaallah geçer canım,içini ferah tut..

İyiymiş Can'ım bol bol dinlen bari valla ben evde bile yoruluyorum sen Nasıl çalışıyorsun
Yarım gün zaten,evde de hiç bi iş yapmayan bir ben varım:)o yüzden çok zor gelmiyo çalışmak,kafam dağılıyo biraz. Bi de daha benim 10 hafta oldu canım senin haftana gelince tekrar değerlendirelim bu konuyu:))

Kavonozda 3 kasiklik kaldi bitireyim bidaha almayacagimsaka biryana cidden almicam ya yedikce yiyesim geliyor.kacinci haftanda seker tahlili yapildi.aclik toklukmu veriyosun.birde ilac olarak sana dr un ne verdi. Ben decavit iciyorum.kan hapi yazcakti hap istemedim suruo yazdi olifer diye.onu iciyorum birde ba aklarimda kasilma oluuor diye magnezyum verdi.bide bisi soracagim kan hapi ne kullaniyorsun.ya benim kan degerim dusuk cikti biraz panik yaptim ama hapla fuzelmistir heralde.kimisi her ay dr gittigimde kan veriyorum falan diyor ama benden istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…