2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Kızlar persembe günü 50 gr seker yüklemesi yaptırdım değerim Yüksek Çıktığı icin bugun tekrar 100grlık yaptırdım. Değerlerim yine yüksek çıktı
açlık 85
1. saat 196
2. Saat 191
3. Saat 183
Gebelik şekeri varmış bende. Doktorum diyetisyene yönlendirdi 1800 kalorilik diyet yaptırmamı soyledi, sürekli ölçüm yapıp liste tutmam gerekecek Okadar da tatlı çikolata falan da yemiyorum. Meyve yogurt süt falan içiyorum ara ogunlerde. 25 haftalık hamileyim 8 kilo aldım totalde zaten. Cok moralim bozuldu ya. Zaten plasenta previa totalistim, onun stresi vardı üstüne bir de bu çıktı. Oofff

Reactions: tup
Kizlarrrr bacaklarım acaip kaşınıyor Sivrisinek ısırığına benzer küçük şişlikler çıkıyor.Karaciğerden kaynaklanıyor olabilir diye dahiliye ye gittim,enzimlerim yüksekti biraz.Sonuçları pazartesi alacagim.Bu sorunu yasayan var mi aranızda? Ne yapmam lazim ?

Evet Can'ım kaşıntı başıma başıma vurdu ağlıyorum resmen o derece geceler tutuyor üstelik cildiyeye gittim bütün testler normal çıktı gebelik hormonun artmasına bağlı olarak ültiker olmuş bizimki de ikiz gebelik olduğundan hormonlarımız daha da yüksek :) 3 gündür yaşıyorum bu sorunu bakalım bugün de tutacak mı

Çok geçmiş olsun canım...Benim bacak ve ayaklarımda var kaşıntı ve malesef şişlikler oluşuyor.Karaciğer kolestazı olabilir değilse ben de ültiker diye tahmin ediyorum.İnşallah bir çaresini buluruz,gece inan yatamıyorum

Cnm sikma canini diyetle kontrol altina girer, stres yaptikca sekerin daha cok yukselecek, gebelik sekerinin yemis oldugun seylerle direkt alakasi yok , hormonlara bagli ve ikiz gebeliklerde daha cok goruluyor.

Selam ikiz anneleri nasilsiniz ..Ben bugun cok kotuydum sabah zorla bos mideyle kustum , zorlayinca bas agrisi yapti tum gun yattim simdi acildi gozlerim biraz
Sukur ki bugun tatildi ..

Kizlar bebeklere yatak.konusunda ne dusunuyorsunuz?Nete baktim da ikisi birlesmis yataklar varmis , bana pek kullanisli gelmedi , ikisi ayni anda aglamazsa birini bosa sallamis oluruz

Hemen hemen aynıyız Can'ım demek ki bu haftada başlıyor benim kesildi bugün yok 3 gün sürdü birde ilaç verdi doktor bilmem ondan mı bilmem ama kesildi çok şükür
Canım kasintinin kesilmesine çok sevindim,darısı bana inşallah..Benim kaşıntılarım 1,5 haftadır sürüyor.Doktor alerji ilacı mi verdi?Hangi ilacı kullandın canım?

Arkadaslar merhaba 13 haftanin icindeyim .gecen hafta ikili tarama testim yapildi yani sadece olcumler ikili ve uclu taramada dogru sonuc vermiyomus galiba ikizlerde.peki bu detayli ultrason ne zaman olacak bilen varsa paylasabilirmi

Canım şeker yüklemesi yapılmadan önceki haftalarda açlık tokluk şekerine bakılmış mıydı?
Bakıldıysa kaç çıkmıştı?

Arkadaslar merhaba 13 haftanin icindeyim .gecen hafta ikili tarama testim yapildi yani sadece olcumler ikili ve uclu taramada dogru sonuc vermiyomus galiba ikizlerde.peki bu detayli ultrason ne zaman olacak bilen varsa paylasabilirmi
Detaylı ultrason perinatalog tarafından 18-22 haftalar arası yapılıyor canım

Canım şeker yüklemesi yapılmadan önceki haftalarda açlık tokluk şekerine bakılmış mıydı?
Bakıldıysa kaç çıkmıştı?

3 gün önce 50 gr'lık yükleme yapılmıştı sadece canım. Orda yüksek Çıktığı icin 100'luk Yaptılar daha sonra. Ama ondan önce hiç açlık tokluk bakılmadı. Bir de yeni yeni kafama dank etti ben 1 haftadır adalat kullanıyorum kasılmalarımı sertleşmelermi hafifletsin diye onun yan etkisi kan şekeri yükseltmesi olabilir mi?? Belki de şeker falan yok bende ilaç Yüzünden oldu.

Cnm sikma canini diyetle kontrol altina girer, stres yaptikca sekerin daha cok yukselecek, gebelik sekerinin yemis oldugun seylerle direkt alakasi yok , hormonlara bagli ve ikiz gebeliklerde daha cok goruluyor.

Canım birsey sorucam bu adalat da şekeri yükseltir mi?? Hiç öyle birseyle karşılaştın mı? Ben 1 haftadır adalat kullanıyorum belki o yükseltti diyorum

Canım internette şöyle bir arattım da adalat şeker yüksekliği vs hiçbir şey çıkmadı.
Benim de tokluk şekerim çok yüksek çıkıyordu. Gittim en kaliteli dedikleri evde şeker ölçüm cihazını aldım eczaneden. Roche performa nano. Diyete başladım. Tatlı şeker vs yemiyorum şekeri sadece meyveden alıyorum. Gereksiz katbonhidratı kestim vs. Sabah aç karnına bir de kahvaltıdan bir saat sonra açlık tokluk şekerime bakıyorum evde ölçüm aletimle. Şu an diyet sayesinde çok düştü şekerim neyseki. Eskiden tokluk 165 çıkıyorken şimdi 95-100 çıkıyor. Aleti de diyeti de tavsiye ederim. Ben 19+3 üm şeker yüklemesi 24. Hafta dediler bana eğer böyle istikrarlı gidersem mecbur kalmazsam şeker yüklemesi yaptırmayacağım inşllh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…