- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #7.261
Canım ben 3 kere çok ciddi kanama geçirdim 1 ay yattım o dönemde coraspini bıraktırdı .12.haftadan sonra da iğneleri bıraktırdı.Zeynep zümra olsun :)
Cnm sen kan sulandirici iğne kullanıyor Muydun?
Bende oyle dusunuyorum canim ya en mantiklisi o sanirimönlü arkalı daha kullanışlı asansöre bile sığmıyor diğerleri ve tekliye göre iç kısımları çok dar oluyo inceleyince gördüm ve aldım.. bende aynı şekilde dönüşümlü yada birbirlerine bakar kullanmayı düşünüyorum..
Bende senin gibi dusunuyorum canim bebek arabami bende ikinci el alicam o kadar para veremem dogrusu. Ucretsiz izin meselesi var para biriktirmemiz lazim. Esimde diyor o kadar para verene kadar bankaya koyayum ilerde harcasinlar daha cok dua ederler bize diyor let go da cok guzel arabalar geliyor bazen ben surkeli takipteyim birgun alicam biraz daha vakit gecsinCanım bizde 2. el seçeneğini yeni düşünmeye başladık. Bir yakınımız önerdi. E bebek markasının 2. el satış mağazası varmış ve çok yıpranmış ve eski ürünleri almıyorlarmış. Temizmiş yani hepsi, az kullanılmış. Bi göz atmayı düşünüyorum ben. Çünkü çok fazla 2 bebekle gezebileceğimi tahmin etmiyorum. Normalde de çok yürümeyi seven biri değilim. Lazım olduğunda kenarda olacak kadar olsun yeter. Tabi şimdi böyle düşünüyorum ama ne olur bilemiyorum şimdiden :)
Canim fun gittiğim doktor vurun dedi kendi doktoruma henuz soramadim ona da bir dhaa ki randevuda sorucamTetenoz aşısı Oldunuz mu arkadaşlar? Beni doktorum bir şey demedi
Slm güzel anneler ve onların tatlı bebişleriii.Ben bugün tetanos aşısı olmaya gidiyorum saat 2 gibi bende çok muallakta kaldım ama yaptıracağım dr um inatla yaptımamı söyledi.ve artık iş yerinde hiç rahat edemiyorum göbüşüm öyle kocaman oldu ki 1 ay daha nasıl idare edeceğim diye korkuyorum.bu arada 23 haftada 10 kilo almış oldum 70 kg şuan((ben kesin 100 le falan doğuma girerim.İştahım öyle açıkki doymuyorum resmen tatlıyıda abarttım zati haftaya şeker yüklemem var iyi çıkar umarım :)Bizden haberler böyle.öptüm sizi vede minnaklarınızı aaa bu arada kızıma hala isim bulamadım ya bennn :))))
Ben hala kilo alamadımİnşallah bebişlerim alıyodur.
Tetenoz aşısınıda ilk dozunu vuruldum. 2.si 6 mayıs inşallah
:) valla süper. Eğer gelişimleri iyiysenormalde demekki yterli geliyor. Ancak sen dikkat etmelisin vitaminsiz kalma. Kalsiyum vs.
Sabahları en azından 1 haşlanmış yumurta mutlaka yiyorum. Evdeysem2 yiyorum. 1 süt içiyorum 200 ml liklerden. Her akşam mutlaka meyve yiyorum. Öğlende 1 muz . Demir hapı, Vitamin, balıkk hapı ve magnorm alıyorum. Ayrıca gece yatarken progestrn alıyorum fitil tarzında. Bebişlerde şimdilik maşallah hep önde gibi görünüyor ama hiç benim gibi olan görmedim ben niye alamıyorum anlamadım.Kola ve fantayı içmeyi bıraktım biraz oda etkiliyo galiba. Çokta içmiyodum aslında ama oda farkediyor.
Ben başlamadım hala. Sanırım odasını hazırladıktan sonra başlarım yavaştan . İnşallah o günleri de görürüz. Sonra hazırladığımız kıyafetleri giydirdiğimizi deArkadaşlar kaç tane hastane çıkışı aldınız? Ve kaçar tane 0-3 aylık çıtçıtlı badilerden ve tulumlardan aldınız?
Olsun , o da güzel. Hamileyken kilo almıycanda ne zaman alcan. Ne zaman yiycen. :) Hem artık bahanen var hamilesin. :)Valla süper. Ozaman hiç kafana takma. Demekki bünyen böyle. bende aşağı yukarı bu şekilde besleniyorum ancak dedim ya şimdiden 15 kiloyu buldum. Kii hamilelikten önceki 8 ay falan bir 10 kilo daha zayıftım. Biraz kilo alayım dedim biraz fazla kaçtı 10 kilo aldım. Üzerine tedaviye başladım, üzerine hamilelik +15 daha... görenler şokda :) Dur hatırlattın bende meyvelerimi tüketeyim şimdi :)
Canım bi arkadaşımın 3 dusugunden sonra pıhtılaşma olmadığı halde önlem amaçlı Clexan vuruldu doğuma bir iki hafta kalana kadar .39.haftada 4 Kilo civarı doğdu bebisi ve su An tam bir zeka.küpü ve Tosun gibi maşallah.hiç korkma gelişimi etkilermi diyeAnladım cnm hematolojı ye gıtmelıyım sanırım. Ve bu konudan iyi anlayan bir doktora. Yoksa içim rahat etmicek.
Ama senden ricam doktoruna sorabilir misin test olmadan önlem amaçlı kan sulandirici iğne ve coraspin kullanmak bebeğin gelişimini etkiler mi? Unutmazsın tabi. Unutursan da sağlık olsun. 2 hafta sonra kontrolüm benim..
17 hafta bittiği gün randevum var benim 4lu yapcaz dedi drumİkizlerde 4 lu tarama oluyor mu arkadaşlar normalde kaçıncı haftada oluyor?
Ayniyiz seninle.arada zar olması bebekler için çok iyi.bana önce yok dediler sonra olduğu kesinleşti.kaçıncı haftadasin canım sen?Detaylı ultrason kağıdını incelediğimde monokoryonik, diamniyotik yazıyor. Kafam karıştı şimdi sizin nasıl ?
Vegaferon iciyorum benkan ilacı ne kullanıyorsunuz
Olsun , o da güzel. Hamileyken kilo almıycanda ne zaman alcan. Ne zaman yiycen. :) Hem artık bahanen var hamilesin. :)
Peki kilo aldıysan çatlaklar ne durumda. Varmı göbekte belde çatlak.
Ben başlamadım hala. Sanırım odasını hazırladıktan sonra başlarım yavaştan . İnşallah o günleri de görürüz. Sonra hazırladığımız kıyafetleri giydirdiğimizi de
İnş bizde kucağımıza sağlıkla aliriz bebeklerimizi cnm :) 4 lu için bir şey demedi doktorum 2 hafta sonra kontrolüm o zaman sorucam ins.Canım bi arkadaşımın 3 dusugunden sonra pıhtılaşma olmadığı halde önlem amaçlı Clexan vuruldu doğuma bir iki hafta kalana kadar .39.haftada 4 Kilo civarı doğdu bebisi ve su An tam bir zeka.küpü ve Tosun gibi maşallah.hiç korkma gelişimi etkilermi diye
17 hafta bittiği gün randevum var benim 4lu yapcaz dedi drum
Evet :) zaten olacağı varsa ne sürersen sür oluyomuş. Genetik diyolar. Bende birsürü bişeyler aldım sürüp duruorum aklıma geldikçe. :)Henüz yok canım. Ancak benim karnım çok büyüdü Arkadaşlarım ben senin göbeğinden biraz daha büyüğüyle doğuma gittim falan diyorlar. :) Normalde yeni yeni çıkmış olması gerekiyor. Sanırım ikiz diye böyle oldu. Birde yapım böyle sanırım. Özet olarak ben çatlak bekliyorum her an. Bu kadar büyümeye cilt dayanmaz :) ezcaneden e vitamini kapsülü ve badem yağı aldım. Ayrıca çatlak kremide aldım. Bol bol sürüyorum. Artık bundan sonrası kader kısmet. Olacaksa olur.
Bir bebeğemi 15 aldın toplammı 15 aldın. Bide ben prematüre bebek tulumu falan almayı düşünüyorum. Çok erken doğmasa bile normallere göre daha az kilolu doğabilir büyük ihtimalle yani. İkiz oldukları için. Hastane çıkışınıda paket olarak almayı düşünmüyorum. İçinde birsürü ıvır zıvır oluyo. 1 tam paket alırım yine onun dışında tulum ve zıbın tarzına ağırlık veririm sanırım.Amin canım.. Bende kıyafet işi bitti gibi ancak acaba abarttımmı diye düşündüm de ondan sordum. 0-3 aylık acaba fazla almamak mı gerekiyor diye. Yani toplamda 15 tane çıtçıtlı 0-3 aylık oldu. Artık almam ama abarttımmı diye düşündüm bir an :)
Canım sen dr unla görüştün mü. Telefonla ulaşabiliyorsan söyle istersen, Belki bi fikir verir. Kasık batmaların ne kadar aralıklarla oluyo onların hesabını yap, öyle dr a söyle canım.Benim uzun zamandır kaşık batmalarim olmuyordu bu uc gundur sağ ve sol kasığına bıçak batıyor nedendir bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?