- 12 Ocak 2015
- 1.495
- 658
- 123
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #10.321
Canm bende 19.haftamda serklaj oldm serklaj gunu rahmimde acilma bile olmus AMA suan sorun. Yok en son olcumde 3,3cikti serklaj sonrasi 1-2hafta dinlendm sonrasinda evin icinde gezndm bebek aliaverisine ciktm doktorlarima gidip geliyorm hic bi sorun olmadi Bu zamana kadar ilk zamanlar doktorm kasilma cok olur diye endol fitil ve magnezym Verdi suan ise agri olnca endol kullaniyorm AMA her gun magnezyuma devam ediyorm bir kac hafta once enfeksiyon cikti antibiyotkle giderldi suan da o kismda problem yokmusMrb bende 22+2 günlük ikizlere hamileyim 2 gün önce rahimagzi 24 mm düştüğü için serklaj ameliyatı oldum çok sukur suanlik agrim sızım yok. Aranızda bu ameliyatı olanlar kaçıncı haftada oldu? Kaçıncı hft doğumunu yaptı? Serklajdan sonra nelere dikkat ettiler? Örneğin wc banyo yemek yatış sekli olarak... Ve hangi ilaçları yada iğneleri kullanıyorsunuz :) uzun oldu biraz kurlsura bakmayin
Selam canım, ben friendly organic aldım gittigidiyor.com'da indirimliydi. 30 derece kısa programda yıkadım pıt pıt ütüleniyor zaten minicikler :)Kizlar bebeklerin giysilerini nasi yikadiniz hangi detwrjan kullandiniz hepsini birliktemi yikattiniz kac derecede bilgi verebilirmisiniz kizlarimin cicilerini yikiyip utuleme zamanim geldi utuleme nasi yaptiniz
Evet benim doktorum da ayrıntılı ultrason önermişt. İlkini 11. 2.yi 21. haftada yaptırdım.Arkadaşlar ikiz gebelikte ikili , üçlü tarama yapılmıyormuş. Ayrıntılı ultrason yaptirmami söyledi doktor. 13. Hafta icin istedi.. ben de 13. Hafta icerisindeyim..siz neler yaptiniz. Ne zaman yaptirdiniz. Bu haftada pek bisey gozukmuyormus sanirim. Ense kalınlığı anlasiliyormus.
Ben de dr umun önerisiyle vurulmayanlardanım. Bence herkes doktoruna güvenmeli doğru veya yanlış diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Doktoruna koşulsuz güvenmek işi daha kolaylaştırıyor.Tetanoz aşısı kasılmalari tetikliyor deniliyor arkadaşlar. Vurulmasak ne olur ki korkuyorum. Vurulmayan var mi?
Benim de kramplarım oluyor canım hemen ayağa kalkıp üstüne basınca geçiyor. Özellikle genleşirken bir kramp giriyor resmen ölüyorum.Hayırlı sabahlar, hayırlı cumalar arkadaşlar, benim iki seferdir gece bacağıma kramp giriyor, Eşimi öyle bir kaldırıyorum ki oda panik oluyor, biraz masajdan sonra geçiyor ama çok şiddetli oluyor. Sizde oluyor mu, aslında Magnezyum+kalsiyum olan osteacare diye bi ilaç alıyorum günde 1 tane.
Canim bi kanamayla gittik az önce Dr a benim vajen çok dar olduğu için spekulum takiyolarya o Tahriş etmiş Dr da kesmiş mecburen rahimağzini diyebilmek için meğer orası kanamis wc ye kalktim ki klozet komple kan olmuş çok korktum elhamdülillah dikislerdede bebeklerimdede bisey yok tampon yapti.. 3-4 güne kan kesilmezse orayada dikiş atarız dedi..Canm bende 19.haftamda serklaj oldm serklaj gunu rahmimde acilma bile olmus AMA suan sorun. Yok en son olcumde 3,3cikti serklaj sonrasi 1-2hafta dinlendm sonrasinda evin icinde gezndm bebek aliaverisine ciktm doktorlarima gidip geliyorm hic bi sorun olmadi Bu zamana kadar ilk zamanlar doktorm kasilma cok olur diye endol fitil ve magnezym Verdi suan ise agri olnca endol kullaniyorm AMA her gun magnezyuma devam ediyorm bir kac hafta once enfeksiyon cikti antibiyotkle giderldi suan da o kismda problem yokmus
Sen doktoruna guvendin sorun degil guvenmek ya aletlere guveniyormusun tatanoz asisi deyince aklinaza ne geliyor.bilmiyorum tatanoz asisi sizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan koruyor canim erken doguma sebebiyet verseydi ben oglumu 41 haftada dogurmazdim degilmi anne ve bebegin arasindaki kordona makas degecek ne kadar temiz bir ortam olabilirki canim tatanoz asisi sadece koruyucu bir ignedir ... rabbim cumlemizi korusun saglikla kalin...ecmainBen de dr umun önerisiyle vurulmayanlardanım. Bence herkes doktoruna güvenmeli doğru veya yanlış diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Doktoruna koşulsuz güvenmek işi daha kolaylaştırıyor.
Tecrübelerini paylaştığın için sağol canım ben bir tek bu konuda değil her konuda güvenmemiz gerektiğine inanıyorum. Forumu baştan sona takip edenler görecekler ki çok farklı vitaminler,ilaçlar, aynı soruna farklı tedaviler uygulayan arkadaşlar var. Serklaj olan var olmayan var. Ben fizyolojik sağlığa inandığımdan daha çok psikolojik sağlığın bebeklerin gelişiminde daha etkili olduğunu düşünüyorum. O nedenle her konuya, her dr tavsiyesine şüpheyle yaklaşmak sadece aklımızı karıştıracak o nedenle tabiki araştırıp tecrübeleri dinleyeceğiz ama olabildiğince kötü düşünceleri kafamızdan çıkarıp atmamız gerektiğine inanıyorum. Herkesin tecrübesine en az doktorların bilgi birikimi kadar saygı duyuyorum :)Sen doktoruna guvendin sorun degil guvenmek ya aletlere guveniyormusun tatanoz asisi deyince aklinaza ne geliyor.bilmiyorum tatanoz asisi sizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan koruyor canim erken doguma sebebiyet verseydi ben oglumu 41 haftada dogurmazdim degilmi anne ve bebegin arasindaki kordona makas degecek ne kadar temiz bir ortam olabilirki canim tatanoz asisi sadece koruyucu bir ignedir ... rabbim cumlemizi korusun saglikla kalin...ecmain
ben vurulmadım canımTetanoz aşısı kasılmalari tetikliyor deniliyor arkadaşlar. Vurulmasak ne olur ki korkuyorum. Vurulmayan var mi?
İkinci dozu vurucaz dedi ebe. Ama rahim ağzı uzunluğu kisaliyot benim. Bu iğne kasılmalari tetikliyor ise tehlikeli benim için yarın tekrar dra sorayım cnm ama vurulmak istemiyorum korkuyorum açıkçası
Leke geliyor tatlim akinti oluyor bendede leke geldi ama sancim baslamadi ertesi gunu zaten sezeryana gun vermisti doktorum ertesi gunde sezeryan oldumKizlar dogum yapanlar nişan gelmesi nasil bisey herkes nişanim geldi diye demis ama ne oldugunu dememis nasil anliyacagiz böyle bi durum olursa ilk olunca insan merak ediyor
Kızlar Merhabalar tecrübenize dayanarak bişey sorcam size benim adetim 1 gün geçince beta hcg 6.5 çıktı 2 gun sonra 39.1 36 saat sonra 106.2 2 gün sonra 491 çıktı. Sizce bu artışlar ikiz bebek olduğunu işaret edebilir mi bikaç kisi olabilir dedi ben size sormak istedim şimdiden teşekkür ederim güzel anneler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?