2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Evet canım bende senin hikayeni okuyunca çok üzülmüştüm. Şimdiki korkularını da anlıyorum. Beni de doktorlar hep ağlatıyordu. Hatta bir gün eşim artık doktora gitmek yok sürekli kötü konuşuyorlar dedi. Yasakladı ama ben ilk aylardan beri nerdeyse her hafta doktora gittim. Her kontrol öncesi gece uyuyamıyordum. Gerçekten çok korkulu günler geçirdim. Bir de benim tek tüpüm tıkalıydı ve amh ım düşüktü. Çok az yumurtam oluyordu. Kaç doktora gittim hepsi bu amh değeriyle çocuğun olmaz dediler. O zaman da hep ağlayarak doktordan çıkıyordum. Allah razı olsun tüp bebek doktorum 2 yumurta elde etti şükürler olsun ikisi de tuttu. Tam sevindim hamileyim diye bu sefer hastalıklar yakama yapıştı. Kaç kez hastaneye yatırdılar. Bana 28 haftayı görürsen iyi demişlerdi. 28 i geçtiğim için sanırım artık daha rahatım. Ama tabii öyle çok da rahat değilim. Yine de korkuyorum.
Pıhtılaşma için clexane ve coraspin kullanıyorum. Her gün saatinde kullanırsan birşey olmaz diyor doktorlar. İnşallah burdaki herkesle beraber biz de sıkıntısız olarak bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bol bol dua et, Allah'tan başka kimse ne olacağını bilemez. Meleğin sana şefaatçi olacak, ikizlerin seninle olacak inşallah.

Benim de tiroit var ama önemsemiyorum Allah'a şükür ilaçla normale döndü. Proteine mutlaka baktır. Çıkarsa daha sık kontrole çağırıyorlar. Tehlikeli olan sınırı geçerse en kötü ihtimalle hastanede takip ediyorlar. Geç kalmak daha kötü. Şekere gelince beni çok oyaladılar. Diyetle kontrol altına alınır gibi oldu sonra diyet işe yaramadı. Yemesem de açlık ve tokluğum yüksekti. İnsülin başlamadılar. Hatta bana inanmayıp sen yemekleri fazla kaçırıyorsundur diyip hastanede 1 haftaya yakın yatırıp şekerimi ölçtüler. En sonunda ikna oldular ve insülin başladılar. Ama çok Zaman kaybım oldu. Bu yüzden de bebekler 2 hafta kadar önde gidiyorlar kilo olarak. Şeker yüksekken bebeklerin kilo alımı artıyor. Bu da erken doğuma sebep oluyormuş. Şu an insülinle şekerim normal. Senin de diyetle düzelmezse hemen insülinle başlasınlar.

Ayrıca bisey daha sorcam ben 11 haftadayım ikiz bebek olacağını 9. Haftada ankara öğrendik daha önce tatildeydim ve ordaki dr bilemedi halbuki 2 kez gittim herneyse sorum şu dr bunların tek yumurta mı çift yumurta ikizlerimi onları bilemiyoruz dr biraz daha büyüyünce söylerim şuan yanilabilirim dedi ne zaman belli olur kesin olarak benim gibi ikiz olupta daha sonra öğrenen varmı?

Canim benim psikolojik olarak zor zamanlar gecirmissin hem oncesinde hemde sonrasinda, ama sukurler olsunki o iki yumurtanda döllenmis ve sana mucize olarak gelmis masallah barekallah..oyle tabiki hayatta her sey bizler icin, melegimle de insallah cennette hic ayrilmam onun yeri cok ayri hala cok ozluyorum bebegimi...ikizlerimiz de bizlere Allahin hediyesi..
Bende hibor ve aspirin kullaniyordum, clexane'a gectim ama heryerimi mosmor sisiriyor nefret ettim clexanedan..ben her ay doz testi yaptiriyorum bu sefer, onun sonucuna gore doza devam edip etmiycemize karar veriyoruz doktorlarla..iki gebeligimde de hep ayni saatte kendim yaptim-yapiyorum igneleri..bazi gicik doktorlar hep olumsuz seyleri pat diye soyler karsidaki sanki tas duvarmis gibi ama sabirli olmussun cok sukur simdi benim doktorlar basima gelenlerden sonra hic olumsuz seyler soylemedi cunku ben panik bi insan oldum...daha da panik yapmayim diye soylemiyorlar..
Rabbim bebeklerimize saglikli uzun omurler versin insallah, sag salim kucagimiza alalim, bekleyelim sayili gun gececek elbet :) onlardan baska hic bisey icin bukadar ugrasmazdik..

Son düzenleme:
12+4 haftada uygun canim ben 6+3 haftada cift yumurta oldugunu ogrendim canim hosgeldin aramiza

selam kizlar kafam alak bulak gecen yogun bi kanama yaşadim cok şükür gecti kanamam neyse bugun yine doktora gittim kalp atişlari devam ediyor ama gecen gittigimde 7+0 dedi doktor şimdi gittigimde 6+6 dedi kafam karişti doktorada sordum bunlari kafana takma dedi cihaZdan fark ediyor dedi bide kanama alanim hala duruyor ama korkma dedi rahim bunu emer dedi emese bile kahve leke gibi atabilirsin dedi sizde böyle durum oldumu ?

Geçmiş olsun sezeryan yeri neden yurtilabilirmis ki agriniz mi oldu nasıl anlaşıldı benimde iki sezeryanim var kaçıncı hafta çıktı bu durum

Cihaza ve drun ölçümüne göre değişiyor benimkinede önden gidiyor demişti şimdi sat a göre aynı kanama alanı da hemen geçmiyor benim de iki kanamam oldu biri geçen hafta biri 7.haftada eski kanama alanı hala görünüyor dedi dr igne progestan a devsm edecez dedi hemde erken doğumu önlemek amaçlı kullanmani istiyorum dedi kullanacaz artik

aynen canim niye böyle oluyor acaba bu kanama alani neden oluştu

aynen canim niye böyle oluyor acaba bu kanama alani neden oluştu
Canim benimde 7+3 de kanam oldu rahimde iki bebek var bazen 12 haftaya kadar surer dedi doktorum 8+4 de sanci ile uyandim bu defa dusecekler galiba dedim dogum sanci gibi agri cektim serum verdiler sanci kesici verdiler progestan kullandim 12 haftaya kadar sukur 24+2 olduk rabbime sukurler olsun bol bol dinlen dedi yat uzan dedi ayaklarin altin yastik koy dedi rabbim cumlemize saglikla nasip etsin insallah

Geçmiş olsun sezeryan yeri neden yurtilabilirmis ki agriniz mi oldu nasıl anlaşıldı benimde iki sezeryanim var kaçıncı hafta çıktı bu durum
Agri falan yok dr dedi kendini fazla yorma dinlen bol bol dedi zaten raporda verdi bebegin birinin plasentasi aşağıda bebekte çok aşağı yerleşmiş risk fazla her acidan

Agri falan yok dr dedi kendini fazla yorma dinlen bol bol dedi zaten raporda verdi bebegin birinin plasentasi aşağıda bebekte çok aşağı yerleşmiş risk fazla her acidan
İnşallah bişey olmaz canım burda okuyoruz ne risklerle karşı karşıya kalıp bebislerini kucağına alanlar var Allahım sıkıntılarımızı gidersin sağlıkla bebisler dünyaya gelsin inşallah senin hayatta olan bebeğin var mi benim iki sezeryanim var ama bebislerim hayatta değil

Merhaba hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim çok şükür tahlillerimin hepside norman çıktı kan tahlilleri normal çekilen kalp grafigi normal tansiyonlar normal ve en son ultrason kalp böbrek ciğerler ayaklarda olan damarlar onlarda normal herhangi bir tikaniklik ta yokmuş yani genel olarak hepsi normal cikti.Sonuç olarak kardiyologun tek söylediği hamur işi makarna pilav ağır kızartmalar ve tatlılar çok az tüketmemı istedi.Şu iç ve yürüyüş yap diyor.çokta tuzsuz yeme bebeklerin tuzada ihtiyacı var diyor.Ayaklarımda ki sisliklerinde bebekler çabuk büyüdükleri için olabileceğini söylüyor hepinize tekrardan teşekkür ederim.Allah hepimize sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin ...

slm doktora gidecektin sanırım, naaptın ne kadar olmuş bebişler?tarih verdi mi doktorun,

Çok şükür bi tane var tüp bebek ondaki hikayelerin bambaska ilaçlara yumurtaliklarimin asiri cevap vermesi sonucu 10cm lik ksitler organlar arası suçu toplanması pıhtı atma riski vs.. ama çok şükür doğdu iki sene kendine gelemedim bebeğe bise olacak düşüncesi beni yedi bitirdi bunlarda tüp bebek saglikla kucagima almadan hayal bile kurmuyorum bebeklerle ilgilo bir kiyafet alsam hazırlık yapmasammi acaba diyorum.son ana kadar

slm doktora gidecektin sanırım, naaptın ne kadar olmuş bebişler?tarih verdi mi doktorun,
Malesef gidemedm cumartesi sabahi gidecektm ankarada doktorm yollar cok riskliydi malum darbe olayindan o yuzden doktorum bekle gelme bu taraf karisik dedi kaldi gelcek cumartesi gtcem insallah sen gttnmi bebisler nasil kg almislarmi dogum hftan bellimi canm

Selam canım ben de 8. Haftada öğrendim. 11. Haftada detaylı ultrasonda perinatolog tek yumurta dedi

korkma canım bende 9. Haftada çok yoğun bir kanama yaşadım parça bile düştü
Bebeklerime bisey olmadi sukur ama hep yattım sadece yemeğe ve wc ye kalktım sadece uzun bi süre. Cok buyuk bir kanama alanım vardı 1 ay gibi bir süre kahverengi akıntı şeklinde devam etti ve bitti şu an 27. Haftaya girdik şükür sende stres yapmamaya çalış geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…