- 22 Haziran 2015
- 286
- 279
- 53
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #11.961
Evet canım bende senin hikayeni okuyunca çok üzülmüştüm. Şimdiki korkularını da anlıyorum. Beni de doktorlar hep ağlatıyordu. Hatta bir gün eşim artık doktora gitmek yok sürekli kötü konuşuyorlar dedi. Yasakladı ama ben ilk aylardan beri nerdeyse her hafta doktora gittim. Her kontrol öncesi gece uyuyamıyordum. Gerçekten çok korkulu günler geçirdim. Bir de benim tek tüpüm tıkalıydı ve amh ım düşüktü. Çok az yumurtam oluyordu. Kaç doktora gittim hepsi bu amh değeriyle çocuğun olmaz dediler. O zaman da hep ağlayarak doktordan çıkıyordum. Allah razı olsun tüp bebek doktorum 2 yumurta elde etti şükürler olsun ikisi de tuttu. Tam sevindim hamileyim diye bu sefer hastalıklar yakama yapıştı. Kaç kez hastaneye yatırdılar. Bana 28 haftayı görürsen iyi demişlerdi. 28 i geçtiğim için sanırım artık daha rahatım. Ama tabii öyle çok da rahat değilim. Yine de korkuyorum.Canim benim yaaa...seni cok iyi anliyorum, her olumsuz haberde kimbilir neler dusundun, kaybetme korkusu bile gecelerimizi kabusa ceviriyor bilmez miyim kan pihtilasma seviyen ne durumda peki? Bende de var, inan beni cok bunaltti bu durum, ignelerden perisan oldum, ilk bebegimde yuregim agzimdaydi herzaman, doz yetmiycek bebegime bisey olcak diye korkunc bi hamilelik gecirdim, hersey okadar yolundaydi ki baska hic bir sorun yoktu, doguma gun sayiyordum birden bire bebegimin kalbi durdu sebebi bulunamadi..hala psikolojim duzelmedi, onda kendimi parcalamistim sunu yemeliyim sunu yapmaliyim, agzima kahve degdirmedim cay icmedim, okadar kaliteli beslendimki neler yaptim vs.....asiri cok sevmistim ve baglanmistim karnimdayken bile..ona bisey olursa yasayamam derdim...sonunda ogluma bisey oldu ve ben acida olsa yasadim...
Simdi de pihtilasma icin igne kullaniyorum, birsuru riskim var saymak istemiyorum artik bunaldim..daha seker yuklemesi yapilmadi onuda icer icmez cikariyorum bayginlik geciriyorum nasil yaptircam bilmiyorum..
Herneyse cok uzatmayim, Allaha cok sukur ki seni onca uzen ve korkutan seylere ragmen 30 haftaya gelmissin masallah canim, artik dusunme..dusundukce kendimize ediyoruz..ben saldim diyorum ama icimde firtinalar kopuyor..salmis gibi yapcaz belki rahatlariz biraz..
Maşallah cnm ikiz hamileikte herşey in riski fazla seker tansiyon vb... bende de tiroid seker ödem var ayrıca eski sezeryan yerinin yırtılması riski var raporluyum bende dördüncü aydan beri idrar baktirmaya korkuyorum protein çıkacak diye
Canim benim psikolojik olarak zor zamanlar gecirmissin hem oncesinde hemde sonrasinda, ama sukurler olsunki o iki yumurtanda döllenmis ve sana mucize olarak gelmis masallah barekallah..oyle tabiki hayatta her sey bizler icin, melegimle de insallah cennette hic ayrilmamEvet canım bende senin hikayeni okuyunca çok üzülmüştüm. Şimdiki korkularını da anlıyorum. Beni de doktorlar hep ağlatıyordu. Hatta bir gün eşim artık doktora gitmek yok sürekli kötü konuşuyorlar dedi. Yasakladı ama ben ilk aylardan beri nerdeyse her hafta doktora gittim. Her kontrol öncesi gece uyuyamıyordum. Gerçekten çok korkulu günler geçirdim. Bir de benim tek tüpüm tıkalıydı ve amh ım düşüktü. Çok az yumurtam oluyordu. Kaç doktora gittim hepsi bu amh değeriyle çocuğun olmaz dediler. O zaman da hep ağlayarak doktordan çıkıyordum. Allah razı olsun tüp bebek doktorum 2 yumurta elde etti şükürler olsun ikisi de tuttu. Tam sevindim hamileyim diye bu sefer hastalıklar yakama yapıştı. Kaç kez hastaneye yatırdılar. Bana 28 haftayı görürsen iyi demişlerdi. 28 i geçtiğim için sanırım artık daha rahatım. Ama tabii öyle çok da rahat değilim. Yine de korkuyorum.
Pıhtılaşma için clexane ve coraspin kullanıyorum. Her gün saatinde kullanırsan birşey olmaz diyor doktorlar. İnşallah burdaki herkesle beraber biz de sıkıntısız olarak bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bol bol dua et, Allah'tan başka kimse ne olacağını bilemez. Meleğin sana şefaatçi olacak, ikizlerin seninle olacak inşallah.
12+4 haftada uygun canim ben 6+3 haftada cift yumurta oldugunu ogrendim canim hosgeldin aramizaMerhaba hanımlar ddoktorum ikiz bebek olduğu için 2li test olmaz detaylı ultrason gireceksin dedi fiyatları hakkında bilgi sahibi olan varmı ve detaylı ultrason yaptıran varmı ? Ben şuan 11 Haftada yim ne zaman yaptırmam gerekiyor.
Geçmiş olsun sezeryan yeri neden yurtilabilirmis ki agriniz mi oldu nasıl anlaşıldı benimde iki sezeryanim var kaçıncı hafta çıktı bu durumMaşallah cnm ikiz hamileikte herşey in riski fazla seker tansiyon vb... bende de tiroid seker ödem var ayrıca eski sezeryan yerinin yırtılması riski var raporluyum bende dördüncü aydan beri idrar baktirmaya korkuyorum protein çıkacak diye
Cihaza ve drun ölçümüne göre değişiyor benimkinede önden gidiyor demişti şimdi sat a göre aynı kanama alanı da hemen geçmiyor benim de iki kanamam oldu biri geçen hafta biri 7.haftada eski kanama alanı hala görünüyor dedi dr igne progestan a devsm edecez dedi hemde erken doğumu önlemek amaçlı kullanmani istiyorum dedi kullanacaz artikselam kizlar kafam alak bulak gecen yogun bi kanama yaşadim cok şükür gecti kanamam neyse bugun yine doktora gittim kalp atişlari devam ediyor ama gecen gittigimde 7+0 dedi doktor şimdi gittigimde 6+6 dedi kafam karişti doktorada sordum bunlari kafana takma dedi cihaZdan fark ediyor dedi bide kanama alanim hala duruyor ama korkma dedi rahim bunu emer dedi emese bile kahve leke gibi atabilirsin dedi sizde böyle durum oldumu ?
Allahım ülkemize huzur versin inşallah bir an önce olaylar bitsin Rabbim memleketin düzenini bozanlara fırsat vermesinAnkarada patlama olmus yine
aynen canim niye böyle oluyor acaba bu kanama alani neden oluştuCihaza ve drun ölçümüne göre değişiyor benimkinede önden gidiyor demişti şimdi sat a göre aynı kanama alanı da hemen geçmiyor benim de iki kanamam oldu biri geçen hafta biri 7.haftada eski kanama alanı hala görünüyor dedi dr igne progestan a devsm edecez dedi hemde erken doğumu önlemek amaçlı kullanmani istiyorum dedi kullanacaz artik
Canim benimde 7+3 de kanam oldu rahimde iki bebek var bazen 12 haftaya kadar surer dedi doktorum 8+4 de sanci ile uyandim bu defa dusecekler galiba dedim dogum sanci gibi agri cektim serum verdiler sanci kesici verdiler progestan kullandim 12 haftaya kadar sukur 24+2 olduk rabbime sukurler olsun bol bol dinlen dedi yat uzan dedi ayaklarin altin yastik koy dedi rabbim cumlemize saglikla nasip etsin insallahaynen canim niye böyle oluyor acaba bu kanama alani neden oluştu
Agri falan yok dr dedi kendini fazla yorma dinlen bol bol dedi zaten raporda verdi bebegin birinin plasentasi aşağıda bebekte çok aşağı yerleşmiş risk fazla her acidanGeçmiş olsun sezeryan yeri neden yurtilabilirmis ki agriniz mi oldu nasıl anlaşıldı benimde iki sezeryanim var kaçıncı hafta çıktı bu durum
İnşallah bişey olmaz canım burda okuyoruz ne risklerle karşı karşıya kalıp bebislerini kucağına alanlar var Allahım sıkıntılarımızı gidersin sağlıkla bebisler dünyaya gelsin inşallah senin hayatta olan bebeğin var mi benim iki sezeryanim var ama bebislerim hayatta değilAgri falan yok dr dedi kendini fazla yorma dinlen bol bol dedi zaten raporda verdi bebegin birinin plasentasi aşağıda bebekte çok aşağı yerleşmiş risk fazla her acidan
slm doktora gidecektin sanırım, naaptın ne kadar olmuş bebişler?tarih verdi mi doktorun,Canm bendede tansiyon cikti ama 25.haftadan sonra ve en fazla 14_9 olmustu evde hep olcuyorm doktorm alfamet ilaci verdi 6saat arayla 4 kez kullanuyorm normal gidiyordu 11-6 12-7 diye bu bi kacgundr 13-8i gordm ya hafta ilerledigne yukseliyor yada sicaklardan tuzlu salcali seyler tuketmemeye calisiyorm bol su iciyorm senin baya yuksek haftana gore dikkat etmeye calis canm
Çok şükür bi tane var tüp bebek ondaki hikayelerin bambaska ilaçlara yumurtaliklarimin asiri cevap vermesi sonucu 10cm lik ksitler organlar arası suçu toplanması pıhtı atma riski vs.. ama çok şükür doğdu iki sene kendine gelemedim bebeğe bise olacak düşüncesi beni yedi bitirdi bunlarda tüp bebek saglikla kucagima almadan hayal bile kurmuyorum bebeklerle ilgilo bir kiyafet alsam hazırlık yapmasammi acaba diyorum.son ana kadarİnşallah bişey olmaz canım burda okuyoruz ne risklerle karşı karşıya kalıp bebislerini kucağına alanlar var Allahım sıkıntılarımızı gidersin sağlıkla bebisler dünyaya gelsin inşallah senin hayatta olan bebeğin var mi benim iki sezeryanim var ama bebislerim hayatta değil
Malesef gidemedm cumartesi sabahi gidecektm ankarada doktorm yollar cok riskliydi malum darbe olayindan o yuzden doktorum bekle gelme bu taraf karisik dedi kaldi gelcek cumartesi gtcem insallah sen gttnmi bebisler nasil kg almislarmi dogum hftan bellimi canmslm doktora gidecektin sanırım, naaptın ne kadar olmuş bebişler?tarih verdi mi doktorun,
Selam canım ben de 8. Haftada öğrendim. 11. Haftada detaylı ultrasonda perinatolog tek yumurta dediAyrıca bisey daha sorcam ben 11 haftadayım ikiz bebek olacağını 9. Haftada ankara öğrendik daha önce tatildeydim ve ordaki dr bilemedi halbuki 2 kez gittim herneyse sorum şu dr bunların tek yumurta mı çift yumurta ikizlerimi onları bilemiyoruz dr biraz daha büyüyünce söylerim şuan yanilabilirim dedi ne zaman belli olur kesin olarak benim gibi ikiz olupta daha sonra öğrenen varmı?
korkma canım bende 9. Haftada çok yoğun bir kanama yaşadım parça bile düştüselam kizlar kafam alak bulak gecen yogun bi kanama yaşadim cok şükür gecti kanamam neyse bugun yine doktora gittim kalp atişlari devam ediyor ama gecen gittigimde 7+0 dedi doktor şimdi gittigimde 6+6 dedi kafam karişti doktorada sordum bunlari kafana takma dedi cihaZdan fark ediyor dedi bide kanama alanim hala duruyor ama korkma dedi rahim bunu emer dedi emese bile kahve leke gibi atabilirsin dedi sizde böyle durum oldumu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?