2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ay masallah ne güzel. Benimki sadece bende uyuyor. Saat başı da kalktik:kızgın:
Benimki de oyle 2 defa cok hastalandigimda emzirdim uyudu yatagina koydum hemen uyandi.artik esim halimi gorunce aldi gezmisler evin icinde sallamis falan.karni tok uykulu da olunca sorun cikarmadan uyumus.ya da allah yardim etti bilmiyorum.sabaha kadar 2 defa uyanmadi dogdugundan beri o da benim cok hasta oldugum zamanlardi:)

Bizimki de bronsit olmustu:KK43: cok zor ya,insanın ici gidiyor,dedigin gibi en ufak seye gülen kızım gitti yerine türlü türlü saklabanlık yapmama ragmen masum masum bakan bi bebek geldi.. cok sükür 3-4 gundut iyiyiz.ahh ahh tüm bebekler saglıklı mutlu olsunlar hep....
Biz de doktordan geldik şimdi baya iyi dedi çok şükür :dua::KK200:

Kizlar öksürük var oglumda. Bugün dr a. Götürmeli miyim. Neler yapabilirim
Bizde de var gece uyuyamadık öksürükten genizden hırıltı geliyor akıntı var muhtemelen. Hırıltı artarsa doktora götürmeyi düşünüyorum ben. Bol bol emzir boğazı rahatlar. Bir de doktor görmeden öksürük şurubu verme bence öksürükle dışarı atıyor çünkü.

Benimki de oyle 2 defa cok hastalandigimda emzirdim uyudu yatagina koydum hemen uyandi.artik esim halimi gorunce aldi gezmisler evin icinde sallamis falan.karni tok uykulu da olunca sorun cikarmadan uyumus.ya da allah yardim etti bilmiyorum.sabaha kadar 2 defa uyanmadi dogdugundan beri o da benim cok hasta oldugum zamanlardi:)
Allah bir yerden yardım gönderiyor gerçekten :) bakalım bizi ne maceralar bekliyor. Küçücük bedenden koca adam oksurugu duymak çok kotu

Bizde de var gece uyuyamadık öksürükten genizden hırıltı geliyor akıntı var muhtemelen. Hırıltı artarsa doktora götürmeyi düşünüyorum ben. Bol bol emzir boğazı rahatlar. Bir de doktor görmeden öksürük şurubu verme bence öksürükle dışarı atıyor çünkü.
İlaç vermek zaten şimdiden ya. Oksurmeyi engellediğini söylüyor mukotik sekrol tarzı ilaçlar. Ama öksurmenin de faydalı oldgunu bir yerlerden okumuştum. Alırsa emziriyorum valla:)

Öksürüğün bir hastalık değil, vücudun savunma mekanizmalarından birisi olduğunu anlatan Prof Küçükusta, "Soba tüttüğü zaman bizi öksürük tutar. Bunda amaç vücudumuzu dumandan haberdar etmek. Rahatsız oluyorsun uyarısıdır. Öksürük; solunum yollarına giren bir takım maddeler ya da mikropların, solunum yollarında bazı hastalıklar sonucu oluşan salgılarının atılmasını sağlayan reflekstir. Vücudun savunma mekanizmalarından birisidir. Bu hastalığa bağlı öksürük ise enfeksiyon ise, "havaya bakteri ve virüsleri saçıyoruz" demektir. Öksürüğün sebebini iyi bilmek lazım. Öksürüğü bazı durumlarda kesmek sakıncalı. Öksürüğü değil de öksürüğe yol açan patoloji neyse ona yönelik tedavi uygulamak lazım" dedi.

Bugün öksürük şurubu diye bilinen bir takım ilaçların ne kadar etkili olduğunun belli olmadığını, 60 seneden beri test edilmeden alınan ilaçlar olduğunu kaydeden Küçükusta, "Öksürüğün karşılığı şurup gibi bir imaj vardır. Hap verildiği zaman niye şurup değil denilmektedir. Şuruplara bir takım aromalar da ilave ediliyor. Bu da başka bir problem. Doğal değil, kimyasal madde. Renk, tat olarak içilebilir hale getirmek için konulan kimyasal maddeler. Onların yaşattığı sıkıntılar da ayrı. En önemli konu, öksürüğü değil, ona sebep olan neyse onu tedavi edici ilaç kullanmak lazım. Zatürre olmuş ateşi yüksek. Sadece ateş düşürücü verirseniz düşer. Ama bu mikrobik hastalık olduğu için ona yönelik antibiyotik vermediğiniz için hastalık ilerler" diye konuştu.

Öksürük şuruplarının yanısıra balgam söktürücü olarak bilinen bazı ilaçlar da olduğunu ifade eden Prof Rasim Küçükusta, " 30-35 senedir göğüs hastalıklarıyla uğraşıyorum. İnanın ki ilk yıllardan beri öksürüp şurubu veya hapının bir faydası tespit edilmemiş. Balgam söktürücü diye bilinen bazı ilaçlar var. Bunların da tamamı çocuğu daha çok öksürtmekten başka bir işe yaramıyor" şeklinde konuştu.

A ahmedin_annesi doğru malesef.
muhteşem bir doktorun varsa öksürüyor diye gidebilirsin. Ama hepsinin yapacağı ilk aşamada şurup vermektir. Doktor verse de kullanmayacaksın o zaman. Ne yapmayı düşünüyorsun?
Sağlık ocağındaki dr um çok iyi sağolsun hemen ilaç vermez.teshisleri doğru koyar . Bekleyelim der. Daha öncede hafif öksürük olmuştu. Bir iki güne gecmezse hemen geliyorsun der. Komsumuzun çocuğunu cok belirtildi olmamasına rağmen ciddi bir rahatsızlığın ucundan kurtardı. O yüzden ona guveniyorum. Gerekli durumda mecbur kullanicam ilacı tabiki. Daha kötü olmasini tabiki istemem

ben sadece bende uyusun,bende sakinlessin istemiyorum. o yuzden annem de esim de uyutuyor. yoksa bu gibi durumlar cok zor.
bu arada uyudum ama gecmedi:KK42:
D dstn33
Biraz da cocugun fitratiyla alakali...babasiyla oynuyor agliyorsa susuyor ama emmeden uyumuyor benimki..masallah buyuk sans anane ve babayla uyuyabilmesi:nazar:
Insallah gecer bir an once

Yoğurt genelde ilk başta sevilmeyen gıdalardan hatta ben o yüzden ilk yoğurt yemesini kaydetmek istiyorum çok sevimli olacağına inanıyorum :-)
3 gün denesin yemezse daha sonra tekrar dene genelde ilk başta sevmedikleri gıdayı 8. Aya kadar ara ara verince seviyorlarmış. Yılma, daha bilmiyor ki anne sütünden başka bir şey yavaş yavaş alisacak :KK66:

Onceki gun vermiştim ,dün hiç vermedim yogurt bugün tekrar denicem bakalım cnm.. zamanla alışırlar canım.. du ii dedin bnde kaydedeyim o suratını :))

Oglum da oksurmekten yatamadı kizlar perisaniz ne yapabilirim
Simdi gördüm cnm,naptın? Gecti mi biraz daha, öksürdügü zamanlar ben yatmadan serum fiz. İle burnunu temizliyordum,yatmadan odasını iyi havalandırıyorum bi de basını dik tuttuyorum. Yine öksürüyo ama bi nebze daha ii gibi.

diyet yapmak agir olur demis,kafamkaristi:işsiz::KK64:
Her doktorun görüşü farklı canım bir de bizimki ağır bir alerjiye benzemiyor çünku belirtilerimiz az ondan öyle dedi bence. Ama bende ilk defa bunu soyleyen bir doktor gördüm bu sayfada, kafa illaki karışiyor.
gecmis olsun. doktorunu pek sevdim :)
Gecen hafta da gitmistim ama cok kalabalıktı icime sinmemisti hatta ben de acele etmistim hep hasta cocuklar var diye. Dün gayet sakindi hastane ve uzun uzun konusabildik doktorla. Demek ki bir seferde hemen kötü begenmedim dememek lazımmış.

Back
X