Canım böyle yaşayamayız ki... Bu düşünceleri şu anki ruh haline bağlıyorum. Normalde bu kadar karamsar olduğunu sanmıyorum
Bir hikaye var...
Bir kız çok mutlu bir şekilde evlenmiş. Düğün sonrası eve gelmişler. Kız birden oturduğu yerde ağlamaya başlamış. Ama ne ağlama.. Kocası neyi olduğunu sormuş. Kız dolabın üstündeki baltayı işaret etmiş. Damat anlam verememiş. Ne alakası olduğunu kızdan öğrenmek istemiş. Kız anlatamaya başlamış...
Şimdi bizim bir çoçuğumuz olursa, sonra çocuğumuz bu odada oynarsa, sonra elindeki top dolaba çarparsa, sonra balta çocuğumuzun üstüne düşerse... demiş ve hıçkırıklara boğulmuş...
Bilmem anlatabildim mi??
Seni çok iyi anlıyorum ama, bu kadar uzun vadeli düşünceler insanı içinden çıkılmaz bir hale sokar. Elbette hayatı planlamak, bir hedef amaç edinmek, önlemler almak güzel ama, biraz daha kısa vadeli düşünmek akıl ve ruh sağlığı için daha yararlı emin ol. Mesela bir haftalık planlar... Ödeyeceğin faturalar, gelip gideceğin yerler, günü gelmişsse ovu gününü değerlendirmek, vs... Bunları düşün şu an. Şu an çocuk sahibi olmaya odaklan. Sonrası Allah kerim