Öyle galiba canım ama 39.hafta artık ve inan diğer haftalar gibi değil çok ağır artık olsun diyorsun bir an onceHormonlar değişiyor ya bence ondan bana da kendim kokmaya başladım ter kokularından tiksiniyorum ve benim de midem bulanıyor ben de Doğum yaklaştıkça hormonlar değişiyor ya süt falan inecek ona bağlıyorum
Bende de felaket derecede mide yanması vardı bugün halbuki tetikleyecek bir şey de yemedim ama demekki hormonlardan kaynaklanıyorKızlar son haftalar var mi benim gibi midesi alt üst olan bir bulantilar ekşimeler hicbirseyin tadı yok acaba yaklaştığı için mi bilmiyorum ki iyice huzursuz um
Bende de felaket derecede mide yanması vardı bugün halbuki tetikleyecek bir şey de yemedim ama demekki hormonlardan kaynaklanıyor
sende herşey olabilir Allah yardımcın olsun 3 gün kalmış görünüyor ya her an olabilirBende de felaket derecede mide yanması vardı bugün halbuki tetikleyecek bir şey de yemedim ama demekki hormonlardan kaynaklanıyor
Amin canım inşallah. Ben ne normal ne de sezeryan diyorum baştan beri. Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için. Doğum tarihi belli oldu mu?Evet canim ya sağol çok şükür kilo aldıevet spinal sezeryan benim ağrı esigim çok düşük kendime güvenemiyorum normal doğum konusunda o yüzden ona karar verdim inşallah seninde bebiş kanala iner de hayırlısıyla doğum edersin
Acaba bebeğin iri risk mi almak istemiyor?Hayır hatta ben teklif ettim sezaryeni duyunca ama bu kontrole kadar kemiklerin çok iyi doğuma çok elverişli diyen doktorum bi anda tam tur döndü dokuların zayıf kemiklerin zayıf paramparça olursun demeye başladı. Hayır gerçekten gerekli olduğuna inanabilsem hiç tereddüt etmeden bugun girerim sezaryene. Fakat anlıyamadığım salıya kadar açılmam olursa bi anda kemiklerim mi güçlenecek madem kaldıramıyorum neden beş gün bekletiyor o halde. Bu yüzden canım sıkıldı. Sanki kolaya kaçmak istiyor doktor. Kendini riske atmak istemiyor gibi geliyor.
Evet canim kısmet olursa 18aralikAmin canım inşallah. Ben ne normal ne de sezeryan diyorum baştan beri. Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için. Doğum tarihi belli oldu mu?
sende herşey olabilir Allah yardımcın olsun 3 gün kalmış görünüyor ya her an olabilir
Ben çok kötü oluyorum mide yanmasından sabahlara kadar oturuyorum şimdiden uykuya hasret kaldımKızlar son haftalar var mi benim gibi midesi alt üst olan bir bulantilar ekşimeler hicbirseyin tadı yok acaba yaklaştığı için mi bilmiyorum ki iyice huzursuz um
Kızlar son haftalar var mi benim gibi midesi alt üst olan bir bulantilar ekşimeler hicbirseyin tadı yok acaba yaklaştığı için mi bilmiyorum ki iyice huzursuz um
Acaba bebeğin iri risk mi almak istemiyor?
Doğru diyorsun aslında. Senin bebeğinin kilosunu falan çok merak ettim :) 5 aralık son tarih yani.Evet canım iri gözüktüğünü söylüyor fakat kendi de emin olmadığını aslında bu kadar iri bi bebek olduğuna inanmadığını söylüyor. 22 yıllık deneyimim bana burda 3200-3400 arası bi bebek olduğunu söylüyor fakat başını ölçemiyorum büyüklükten hata veriyor çok şaşkınım diyor. Hatta o kadar büyük gözüküyor ki ben işaretlemeyi içerden yaptığım halde 42 cm gösteriyor dedi. Ama sezeryan isteme sebebi bu olsa beş gün içinde açılman başlamazsa diye şartlı değil direk sezeryane alması gerekmez mi
Canım sezeryandan hep korkuyordum ama oğlumu hemen görebilmek için spinal seçtim. Anestezi uzmanı da doğru karar dedi.Gözün aydın canim allah bagislasin nasıl di ameliyat sonrasında çok agrım oldu mu bende spinal sezeryan olacam da merak ediyorum
Valla canım aynen ben de özellikle de su doğum a yakın zamanlar mahfetti beniBen çok kötü oluyorum mide yanmasından sabahlara kadar oturuyorum şimdiden uykuya hasret kaldım
Baya farketmiş ya o kadar oynar mı kiBu arada bebeğim ölçümlerde göründüğü gibi 4 kilo değil 3450 gram doğdu. Ölçümlere çok da güvenmeyin. En önemlisi sağlıklı olması.
Yazdıklarını okuyunca tekrar yaşadım canım sondadan sonra idrar yaparken acı olmuştu kormaya başladım yine.Canım sezeryandan hep korkuyordum ama oğlumu hemen görebilmek için spinal seçtim. Anestezi uzmanı da doğru karar dedi.
Ameliyat çok kolay geçti hiçbir şey hissetmedim. İğnesi de canımı neredeyse hiç yakmadı. Sondayı da hiç hissetmedim takarken de sonra çıkarırken de. Oğlumu gösterdikten sonra bana bi rahatlık geldi uyuyakalmışım arada sırada uyandım. Vakit nasıl geçti bilemedim.
Akşama doğru yürüme zamanı gelince biraz zor oldu tabii ama yürüdüm. Zaten sadece o gece ağrı çektim. Sadece bir tane ağrı kesici iğne yaptılar başka vermediler nedense. Ertesi gün olduğunda çok daha rahattım. Tabii sık sık yürümek gerekiyor ama aynı zamanda bebeği de emzirmek zorundayız o yüzden ilk gece kolay geçti diyemem. Neyse ki hemşireler ve annem çok yardımcı oldular. Gazımı da ertesi gün öğlen gibi çıkarabilip yemek yiyebildim.
Bazen canım yanıyordu dikişin düğüm olduğu yer bazen yanma yaparmış ama o da bi süre sonra geçti. Bölük pörçük yazabildim hala kafamı toparlayamıyorum uykusuzluktan :)
Pazartesi bi başka doktora daha görüncem inşallah o da aynısını derse direnmeden salı kabul edeceğim. Fakat kafamdaki bu şüpheyi atmam lazım. Gerçekten sezeryanden başka yöntem yok mu emin olmam lazım. Ona göre doğumdan sonra inşallah bebeğimin gerçek kilosunu doğum serüvenimi paylaşırım sizlerle. Rabbim cümlemizi en sağlıklı şekilde kavuştursun miniklerimize.Doğru diyorsun aslında. Senin bebeğinin kilosunu falan çok merak ettim :) 5 aralık son tarih yani.
Amin inşallah canım. Bekliyoruz artık seni. Büyük ihtimalle senin doğumun benden önce olacak. Benim de 9 unda gelmesi gerekiyor ama dr 11 ine sarkabilir dedi. Bakalım sağlıkla gelsinler inşalllahPazartesi bi başka doktora daha görüncem inşallah o da aynısını derse direnmeden salı kabul edeceğim. Fakat kafamdaki bu şüpheyi atmam lazım. Gerçekten sezeryanden başka yöntem yok mu emin olmam lazım. Ona göre doğumdan sonra inşallah bebeğimin gerçek kilosunu doğum serüvenimi paylaşırım sizlerle. Rabbim cümlemizi en sağlıklı şekilde kavuştursun miniklerimize.
Devlet hastanesi bana daha yakın ölçüm vermişti canım. Özelde cihazlar daha iyi diye özele güvenmiştim benBaya farketmiş ya o kadar oynar mı ki
Valla ben de sezeryanı normal doğuma tercih edenleri anlayamadım. Ben o gün sabah 6 30dan öğlen 2 buçuğa kadar sancımı da çektim. Ama rahat karşılayabiliyordum sanki. Tabii ki son saatler daha çok artar kasılmalar ve ağrı verir ama sezeryan de bence rahat bir şey değil. Hele de yanında bakmak zorunda olduğun bi bebek varken.Yazdıklarını okuyunca tekrar yaşadım canım sondadan sonra idrar yaparken acı olmuştu kormaya başladım yine.
İnşallah benim de kolay geçer korkuyorum biraz bide benim ağrı esigim çok düşük bakalım artik nasıl yapacaksam allah analı babalı büyütsün canim inşallah bizde hayirlsiiyla kucagimiza alırız buraya da yazarız doğum hikayemiziCanım sezeryandan hep korkuyordum ama oğlumu hemen görebilmek için spinal seçtim. Anestezi uzmanı da doğru karar dedi.
Ameliyat çok kolay geçti hiçbir şey hissetmedim. İğnesi de canımı neredeyse hiç yakmadı. Sondayı da hiç hissetmedim takarken de sonra çıkarırken de. Oğlumu gösterdikten sonra bana bi rahatlık geldi uyuyakalmışım arada sırada uyandım. Vakit nasıl geçti bilemedim.
Akşama doğru yürüme zamanı gelince biraz zor oldu tabii ama yürüdüm. Zaten sadece o gece ağrı çektim. Sadece bir tane ağrı kesici iğne yaptılar başka vermediler nedense. Ertesi gün olduğunda çok daha rahattım. Tabii sık sık yürümek gerekiyor ama aynı zamanda bebeği de emzirmek zorundayız o yüzden ilk gece kolay geçti diyemem. Neyse ki hemşireler ve annem çok yardımcı oldular. Gazımı da ertesi gün öğlen gibi çıkarabilip yemek yiyebildim.
Bazen canım yanıyordu dikişin düğüm olduğu yer bazen yanma yaparmış ama o da bi süre sonra geçti. Bölük pörçük yazabildim hala kafamı toparlayamıyorum uykusuzluktan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?