♡2017 Aralık Anneleri Haydi Toplanalım♡

Ama 2 yasinda kizim var onu da goturmeyi dusunuyoruz dogal olarak odada baska kadinlar olunca sik sik disarda beklemesi gerekecek ve dinlenmek icin bi yatk koltuk vs olmayacak
Ayy evet dolayisiyla onada bakcak kimse yok sizinle hastanede olcak siz cocuklu anne adaylarinin isleri bizlerden cok daha zor Allah yardimciniz olsun

Belki gideceğin hastane iyidir tüm hastanelere genelleme yapmıyorum ama yaşadıklarım bu asistanların çoğuda erkekti ayrım yapmıyorum ama ilk doğum sürekli muayene yetti bana
Yani doktorda bayan erkek ayrimi bende yapmam tabiki hamileligimden beri gittigim tum kadin dogumculqrda erkek oldu ama sirf tecrube edinecekler ogrenecekler diede orama bakmalari dogal.olarak rahatsiz eder beni ve eminim herkesi

Kızlar bu arada 2. Sezeryanını yapacak olanlar ilki spinal anesteziydi benim 2. De spinal olursa sıkıntı oluyo mu onu da sordum doktora yapılabiliyor dedi.

Amin inşallah hepimiz güzel haberlerle döneriz. Ben de çalışabilir raporu alacağım. Benim için de pek fark etmiyor normal ya da sezeryan, önemli olan bebeğin sağlıkla doğması.

Ben ve eşim de sizin gibi devlette mi acaba doğursam kararsızlığına düştük. Benim arkadaşım devlette doğurdu ağustos ayında. Onun bana anlattıklarını ileteyim; 2 ya da 3 gün sancı odasında beklemiş, 8 saatte bir asistan ve doktorlar değişiyormuş, her gelen doktor asistanlarıyla muayne ediyormuş. Çok rahatsız oldum, özelde kendi doktorun gelip muayne edecek başkasını kabul etmezsen kimse sana bir zorlama yapmayacak dedi. Bu 3 gün sancı odasında kaldığı sürede iyi doktorlara da denk geldim ama çok aksilerine de denk geldim dedi. Bir de ben odasına ziyarete gittiğimde 4 kişilik odaydı, Ziyaretçilerden dolayı bebeği rahat emziremedi. Çocuk açlıktan ağlaya ağlaya bir hal oldu, diğer doğum yapanların erkek ziyaretçileri vardı. Gelen ziyaretçiler çok düşüncesizdi. Bebeğin yattığı yatak gibi bir şey var ya :) oraya meyve poşetleri koymuşlardı biz bunları uyardık poşetlerinizi alın diye. Neymiş sizin bebeğiniz yanınızda diye koyduk falan dediler. Yani o gün eşimin de benim de gözüm korktu devletten.

Her hastane bir olmuyo denio ya bu gittigi devlet hastanesinin iyi oldugunu duyarak dusunerek mi gitti arastirarak mi gitti merak ediyorum en iyisi bile bunu mu yasatiyo diye

Her hastane bir olmuyo denio ya bu gittigi devlet hastanesinin iyi oldugunu duyarak dusunerek mi gitti arastirarak mi gitti merak ediyorum en iyisi bile bunu mu yasatiyo diye
Bence de her hastane bir değil, anlattığım gibi gelen doktorların bir kısmı iyiymiş, bir kısmı aksi. Çok iyi araştırmak lazım.

Ben de size arkadaşımın devlet hastanesi sürecini anlatayım. Ankarada etlik doğum hastanesinde doğum yaptı bu arada. Hastane temizliğe önem veriyordu en başta bunu söyleyeyim. Her gün en az 40 50 kadın doğum yapıyor orada ama temizlik açısından iyiydi. Sancı odaları kalabalıkmış. O 4 kişilik bi sancı odasındaymış ama sayı 8e de çıkabiliyormuş. Kötü yanlarından biri sancı çekerken aslında gezinmek ayakta durmak lazım ama devlet hastanesinde bu yok. Arkadaşım yatmak değil kalkmak ayakta durmak geldi hep içimden ama zorla yatırdılar dedi. Mecbur yatıyorsun ve yalnızsın yanında kimse yok. Özelde yanında aileden biri oluyor istersen ve tek kişilik odadasın. Kimi doktorun diğer hastalara bağırdığına şahit oldum dedi. Tek sancı çeken sen misin ne bağırıyorsun en çok senin sesin çıkıyor diye kızmışlar ama arkadaşım kimi kadının dayanamadığı için sezaryana gitmek için bilerek biraz fazla bağırdıklarını söyledi. Ya da doktor ıkın demeden ıkınıyorlar bu da rahimde ödem falan oluşturup acil sezaryan falan gerektirebiliyormuş. O zaman falan çok kızıyorlarmış. Ama devlette sende ya da bebekte acil durum olmadıkça kolay kolay sezaryana almıyorlar.
Ikınma sürecinde arkadaşım afedersiniz aynı zamanda idrarını da yapmış hemşireye doktora doğru fışkırmış resmen. Hemşire öff bu ne böyle ya diye azarlamış ama doktor çok ters bakmış orda hemşireye. Yazık arkadaşım da elimde değil ki diye mahcup mahcup özür dilemiş. Ne özür diliyosun dedim asıl sen ona kızsaydın canımla uğraşıyorum mahsus mu yaptık diye.
O hastanede başka kötü yan ise kadın doğuma giriyor ve saatlerce belki haber alamıyorsunuz. Birçok devlet hastanesinde bu böyle. Bikaç saatte bir durumuyla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Arkadaşım 12 saatte doğum yaptı. Napıyor ne ediyor diye meraktan çatlamıştık. Sadece 2 kez haber aldık sonra ekranda adı çıktı doğum yaptı diye.
Ay yine çok uzun anlattım Allah herkesin yardımcısı olsun kızlar. İnşallah dertsiz tasasız kolay doğum yaparız.

Cok sagol bilgilendirmen icin aminnnnn

Kizlar herkese cok tesekkur ederim ben heralde dunden beri okuduklarimdan sonra degil devlette dogurmayi dusunmek kapisinin onunden gecmeye tedirgin olurum artik vallahi gozum korktu ben gidiyim ozele hastanenin tribini ben cekicegime hastane benim nazimi tribimi ceksin ailemden biri yanimda olsun ne bilim esim elimi tutsun

Kızlar bu arada 2. Sezeryanını yapacak olanlar ilki spinal anesteziydi benim 2. De spinal olursa sıkıntı oluyo mu onu da sordum doktora yapılabiliyor dedi.
Spinal sezeryan dan memnun kaldin mi yada çok zorlandın mi bende spinal sezeryan düşünüyorum da

Aynen anlatılanlar doğru üstüne de var sen özele git canım

Bende aynı hastane de doğum yaptım doğrudur aynı şeyler yataktan kalkman yasak çişin gelirse kap geliyor utana sıkıla yapıyorsun işkence gibi hayatımın en kötü günlerinden 2 gün kaldım birde siz düşünün

Spinal sezeryan dan memnun kaldin mi yada çok zorlandın mi bende spinal sezeryan düşünüyorum da
Eğer korkmuyorsan komple bayıl derim ben korktuğum ve de bebek doğunca hemen görmek istediğim için tercih ettim dezavantajı da avantajıda var mesela bebek doğduğu an getirip gösterdiker bana ameliyat sürerken oğlumu gördüm ameliyattan çıktığımda anestezinin etkisi devam ettiği için akşama kadar ağrı çok hissetmedim bebekle ilgilenebildim komple uyuyan tanıdıklarım vardı onlar kendi acılarından bebekle uğraşmak istemediler çok kötü yanı ise bel ağrısı olur diyolardı evet o kaldı malesef zorlayınca doğumdan sonra belim ağrıyo e tabi seZeryanın etkisi de var.ama yine spinal olacağım ben doğar doğmaz çocuğumu göreyim

Anladigim kadariyla hepimiz ayda 1 gidiyoruz kontrole peki bu randevularin sıklaşmasi nezmaan olacak acaba bilgisi olan varmi 2 haftada 1 yada haftada 1 felan fena olmaz hani
Benim doktorum 3 haftada bir görüyor. 35. Haftadan sınra sıklaşır sizin de, 37 den sonra ger hafta. 40. Haftada hergün ya da gün aşırı:)

Kizlar dun gece tuvalete kalktigimda karnim taş gibiydi tuvaletten sonra biraz yumusadi yattim sabah kalktigimda tekrar taş gibi oldugunu farkettim 31nci haftamin icindeyim sizde de oluyormu acaba. Yalanci kasilmaysa sorun yok da diger ihtimal olmaz dimi erken dogum riski felansabah o sertlikle işe giderken cok korkuyorm tum bebisleri Rabbim korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…