- 5 Nisan 2017
- 310
- 119
- 33
Evet evet 30 dan sonra bir hava geliyorteşekkürler canım :) böyle bir 30 diyince de havalara girdim sanki daha az kalmış gibi bir his oldu mutlu oldum
Benimde 30+0 haftam canım aynen akıntım oluyo ara ara çok hareketli oldugum ve dışarıya çıktıgım zamanlardacanm benim de bu aralar şeffaf akıntım oluyor zannediyorum normaldir. ilk geldiğinde nişanım geldi sandım bi korktum sonra google a baktım nişan daha kanlı bişeymiş içim rahatladı :) çok gezince oluyor bende de bu bir haftadır falan. ben de 29 artı 7 deyim bugün yada 30 artı 0 mı hala nasıl nitelendircem o son günü bilemiyorum
Mama yi onceden koymak sart mi yani normal dogum yapcaksak koymali miyiz yoksa sezaryan dogumda daha once bahsedilmisti saniyorum sut hemen gelmeye biliomus sezaryan olacaksak mi almaliyizMesela ne gereksiz geldi?ben götürdüklerimi sayayım sana gereksiz hiçbişe yoktu hastane çıkışı,çıtçıtlı badiler,bez,alt açma,battaniye,biberon,ped,lohusa pijaması,tek koyma yedek altta koy kan çıkabiliyo,çorap,terlik,mama koymamıştım hastane gidip alın dedi,gecelik,adını unuttum anneler çeyize örüyo ya doğumdan sonra giyersin diye hırka gibi bişe,bebek polar battaniye(bazı hemşireler alerji yapar diye kullandırtmıyo ama ben sardım,penye battaniye,ekstra bebek eldiveni,bebek çorabı,pamuklu yenidoğan ıslak mendil,ağız silme mendili,bebek yeleği,kendime patik koymamıştım ameliyattan öıkınca çok üşümüştüm bu sefer patik de alacağım,aklıma gelen olursa yazarım yine ha bi de emzik
Normal ped hasta bezi özelde ayarlıyolar zatenmerhabalar, bayadır yazamadım ama okumaya gayret ettim hemen hepsini. anladığım kadarıyla baya baya işleri toparladık eksikleri azalttık bekleme safhasına geçtik. benim de az bir eksiğim kaldı ama bir konuda kafam hala karışık hastaneye normal ped mi götürmeliyiz yoksa hasta pedleri falan oluyor ya onlardan mı almalıyız ? yani çok afedersiniz ama yoğunluğunu bilmediğimden kestiremiyorum bir türlü. siz neye karar verdiniz ?
sezeryan yapacaksan kesinlikle al ama normal düşünüyosan ihtiyaç olursa eşin gidip alır canımbazı hastaneler kendileri mama yapıp da veriyo hastaneden hastaneye değişiyo hastanendeki ebelere sor istersenMama yi onceden koymak sart mi yani normal dogum yapcaksak koymali miyiz yoksa sezaryan dogumda daha once bahsedilmisti saniyorum sut hemen gelmeye biliomus sezaryan olacaksak mi almaliyiz
Allah izin verirse 2 yasina kadar emziriyosun hep atletle gezemezsin ki :) ben emzirme sutyeninin de rahat oldugunu dusunuyorum ben 4 tane aldim hatta kaburgamda agri hissettikce ara ara takiyorumEmzirme sudyeninden ziyade emzirme atletinin daha kullanisli oldgunu soylediler bilginiz olsun ben emzirme sudyeni almayi dusunmuyorm 2 tane atlet alacagim
Hastaneden zaten hasta bezi istitıyorlar sezeryanda olsa normal dogumda olsa fark etmiyor ilk gun kanama cok oluyor cunku bence kucuk paketlerden almak gerek bebek bezı alırken onu da almayı dusunuyorummerhabalar, bayadır yazamadım ama okumaya gayret ettim hemen hepsini. anladığım kadarıyla baya baya işleri toparladık eksikleri azalttık bekleme safhasına geçtik. benim de az bir eksiğim kaldı ama bir konuda kafam hala karışık hastaneye normal ped mi götürmeliyiz yoksa hasta pedleri falan oluyor ya onlardan mı almalıyız ? yani çok afedersiniz ama yoğunluğunu bilmediğimden kestiremiyorum bir türlü. siz neye karar verdiniz ?
Kizlar basima bir hal geldi bu konularda.cok titiz olmama ragmen isyerinde arkadasima aldirdigim ayranin tarihinin 3 gun gectigini ictikten sonra farkettim pastorize ayran ama tadinda da bir bozukluk yoktu cok korkuyorum birsey olurmu bukonuda bilincli bir kisiden bilgi alma sansiniz varmi acile mi gideyim napayim bilemedim
Kizlar basima bir hal geldi bu konularda.cok titiz olmama ragmen isyerinde arkadasima aldirdigim ayranin tarihinin 3 gun gectigini ictikten sonra farkettim pastorize ayran ama tadinda da bir bozukluk yoktu cok korkuyorum birsey olurmu bukonuda bilincli bir kisiden bilgi alma sansiniz varmi acile mi gideyim napayim bilemedim
Tesekkur ederim hamile olmasam yapacagim tek sey markete gidip calisanlari uyarmak olurdu ama can tasiyinca insan cok daha korkuyor tadinda birsey yoktu dibine gelince bi bakayim dedim bakmaz olaydim beni rahatlatacak sozlere de ihtiyacim vardi.hemen siz geldiniz aklima sagolunPanik olmayın lütfen, son kullanma tarihleri tedbir amaçlı ürün çeşidine göre birkaç gün hatta bir kaç ay öncesine kadar yazılabiliyor. Mesela içtiğimiz ilaçların üzerinde yazan son kullanma tarihi gerçek son kullanma tarihinden altı ay öncesi olacak şekilde yazılıyor. MEsela son kullanma tarihi ocak 2017 yazan bir ilacın gerçekteki son kullanma tarihi haziran 2017 gibi. Eğer tadında bir şey hissetmediyseniz, kalbinizi ferah tutun, hiçbir şey olmaz.
Canm.ben kokukutas yapip.satisini yapiyordm hamile.kalmadan once hamileligimi ogrenince 4 aylikken butun tedbirleri alarak maskeyle balkonda kendi dagitmaliklarimizi hazirladik kuzumla suan tulledim.susledim kaldirdim sakladim sadece etiketlrini yapacagim ismimiz netlesinceSelamlar herkese :)
ben de 31+5 teyim , heyecan sarmaya basladı benı dusundukce, esyaları hazırlıyorum bır yandan vs, hastane valızını hazır edeyım dıyorum sımdıden
hastanede neler dagıtacaksınız gelenlere ? bu konuda on bır hazırlık yapanınız var mıdır ?
haklısınız insan en ufak bir şey de bile tedirgin oluyor, sağlıklı bir şekilde eli ayağı düzgün alalım bebişleri kucağımızaTesekkur ederim hamile olmasam yapacagim tek sey markete gidip calisanlari uyarmak olurdu ama can tasiyinca insan cok daha korkuyor tadinda birsey yoktu dibine gelince bi bakayim dedim bakmaz olaydim beni rahatlatacak sozlere de ihtiyacim vardi.hemen siz geldiniz aklima sagolun
Geçmiş olsun cnm ama zehirlenmedik sonra acil napsın ki?miden falan bulanır kusarsan ishal olursan git korkma bile olmaz ben 2 defa acillik oldum ishal kusma çok şükür toparladım kalbini ferah tutKizlar basima bir hal geldi bu konularda.cok titiz olmama ragmen isyerinde arkadasima aldirdigim ayranin tarihinin 3 gun gectigini ictikten sonra farkettim pastorize ayran ama tadinda da bir bozukluk yoktu cok korkuyorum birsey olurmu bukonuda bilincli bir kisiden bilgi alma sansiniz varmi acile mi gideyim napayim bilemedim
Cok.sukur bir.sikayetim olmadi aradan 4,5 saat gecti.sanirim ayran artik vucudumu terketmek.uzeredir diye dusunuyorm bu da bana ders olmus oldu sana da cok.gecmis olsun arkadasmGeçmiş olsun cnm ama zehirlenmedik sonra acil napsın ki?miden falan bulanır kusarsan ishal olursan git korkma bile olmaz ben 2 defa acillik oldum ishal kusma çok şükür toparladım kalbini ferah tut
Bayan parayi eksik aldigini soyleyince bir kisi dogumu erken mi yaptiniz diye sordu ne alaka bilemedim bir kisi de 2 kerede yatiyor.dedi ama yinede azdi bin kusur yatmis iki kere bile yatsa az oluyor kafam karisti aslinda anlamadim tam olarak sorayim dedimOyle mi oluomus kesinti mi oluomus ben sok ne sacma sey bu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?