- 24 Şubat 2015
- 614
- 601
- 303
Canim valla iki kez asi icin gittim bide bu hafta icinde ilk kez arayip kontrole cagirdilar dogumdan once bir ekz daha gorusuruz dedi ebe ha bide ilk hamileligimi ogrwndigimde ben gidip hamile oldugumu bildirdim iste tarttirdi yasimi kacinci gebelik oldugunu vs o tarz seyler sordu bi form.acti bana oraya not etti bide hastanedeki kan tahlilimi not etti iste sekerimle demir degerimi falan sanirim bu haftqki kontroldede tansiyonuma kiloma vs bakti etti pek bisey yapmiolarki en son agustosta gitmisim asi icin simdi kilomu olctu 2 ayda 5 kilo almisim cok dedi ki bence normal en azindan okudugum kadariyla bu donemlerde normal. Yani aşı olman disinda oldun mu olmadin mi bilmiorum tabi hicbirsey kaybetmis degilsin ki istegiyle olmayan hamile arkadaslarimizda var aramizdaKızlar siz hamileliğin başından beri sağlık ocağına kontrole gidiyor musunuz? Ben geçen yaz şehir değiştirdim tayinle ve eşime kaç kez dememe rağmen ikametimizi şimdi oturduğumuz yere aldırmaya yanaşmadı. O yüzden sağlık ocağına çağıran vs olmadı. Ama sağlık ocağı da düzenli çağırıyormuş sanırım hiç bilmiyordum
Ama.bebegin asilari zamanindada gidiceksin ya ikametinizi artik aldirsaniz hic fena olmaz gerci hastanedede vurduruluo sanirim.aşılar ama bilmiorumda ne nedir ne degildir :)Kızlar siz hamileliğin başından beri sağlık ocağına kontrole gidiyor musunuz? Ben geçen yaz şehir değiştirdim tayinle ve eşime kaç kez dememe rağmen ikametimizi şimdi oturduğumuz yere aldırmaya yanaşmadı. O yüzden sağlık ocağına çağıran vs olmadı. Ama sağlık ocağı da düzenli çağırıyormuş sanırım hiç bilmiyordum
Evet ya normal dogurda tecrubeni anlat artik dogum hikayelerimizi yazalim burdan ama en guzel dogum hikayeleri bizlerin olsun arkadaslar insalllah en iyi sekilde atlatirizBir de sanırım en erken doğum yapacak olan burada benim :) benim içime kasımda doğacak gibi doğuyor aralık ayını beklemeyecek muhtemelen :) normal doğum çok istiyorum inşallah yapabilirim ve size süreci anlatabilirim :)
Ben de aşi disinda farkli bir uygulama gormedim hatta fazlaca ilgisiz bir ebem var sansima .. sadece birkac kez kan idrar verdim . Tetenoz Aşisi oldum 2 kez hatta devamina da dogumdan sonra bebegimle gidecegiz insllah onun da asilari varKızlar siz hamileliğin başından beri sağlık ocağına kontrole gidiyor musunuz? Ben geçen yaz şehir değiştirdim tayinle ve eşime kaç kez dememe rağmen ikametimizi şimdi oturduğumuz yere aldırmaya yanaşmadı. O yüzden sağlık ocağına çağıran vs olmadı. Ama sağlık ocağı da düzenli çağırıyormuş sanırım hiç bilmiyordum
Kızlar siz hamileliğin başından beri sağlık ocağına kontrole gidiyor musunuz? Ben geçen yaz şehir değiştirdim tayinle ve eşime kaç kez dememe rağmen ikametimizi şimdi oturduğumuz yere aldırmaya yanaşmadı. O yüzden sağlık ocağına çağıran vs olmadı. Ama sağlık ocağı da düzenli çağırıyormuş sanırım hiç bilmiyordum
Çok sağol canım cevabın için. Kimi sağlık ocağı kendi tahliller yapıp takip ediyormuş ondan sordum demek ki yerine göre değişiyor.Ama.bebegin asilari zamanindada gidiceksin ya ikametinizi artik aldirsaniz hic fena olmaz gerci hastanedede vurduruluo sanirim.aşılar ama bilmiorumda ne nedir ne degildir :)
Az kaldı yakında herkes birer birer doğumunu anlatacak. 9 ay nasıl da geçiyor valla :)Evet ya normal dogurda tecrubeni anlat artik dogum hikayelerimizi yazalim burdan ama en guzel dogum hikayeleri bizlerin olsun arkadaslar insalllah en iyi sekilde atlatiriz
Evet yerine göre değişiyormuş hakikaten. 2.bir kontrol olması güzel olmuş senin için. Birtek ultrasonla bakması kalmış vallahi :)Ebeye göre ve şehire göre değişiyor sanırım. Ben hamile kalmadan önce bile ebem birkaç ayda bir arar, bir değişiklik var mı, doğurgan yaştakileri taramamız gerekiyor derdi. Hamile kaldığımı düşündüğümde gittim ilk tahlillerimi yaptı, hatta onlara bakıp doktor benden hiç tahlil istemedi. Daha sonra da aynı doktor gibi ayda bir randevu verdi, görüşme için, kan ve idrar tahlili için, ne yazık ki geçen ay tayini çıktı, yenisi de iyi, görüşmelere devam ediyoruz, ayda bir o da çağırıyor, hatta ben henüz hastanede hiç tahlil yaptırmadım. Decavit vermişti doktorum, şimdi sağlık ocağına gelmiş ücretsiz veriyorlar. Kasım'ın 20. de mutlaka görüşmeliyiz dedi, doğum için. önceki aylarda da emzirme hakkında bilgi verdi. Kaydınızı aldırıp kendinize bir aile hekimi seçmekte fayda var, bebek olunca da onunla ilgili şeyleri paylaşırsınız.
Ne guzelmis sizin orasi benim ebemde disardaki tahlil sonucumu ister varsa gittigimde ozel olarakta cagirmaz hic bir kere cagirdi bu hafta oda nasil olduysa artik bide bir kere ben gidip tahlil yaptirmak istedim kan degerlerim ne alemde die onuda ben istedim isteEbeye göre ve şehire göre değişiyor sanırım. Ben hamile kalmadan önce bile ebem birkaç ayda bir arar, bir değişiklik var mı, doğurgan yaştakileri taramamız gerekiyor derdi. Hamile kaldığımı düşündüğümde gittim ilk tahlillerimi yaptı, hatta onlara bakıp doktor benden hiç tahlil istemedi. Daha sonra da aynı doktor gibi ayda bir randevu verdi, görüşme için, kan ve idrar tahlili için, ne yazık ki geçen ay tayini çıktı, yenisi de iyi, görüşmelere devam ediyoruz, ayda bir o da çağırıyor, hatta ben henüz hastanede hiç tahlil yaptırmadım. Decavit vermişti doktorum, şimdi sağlık ocağına gelmiş ücretsiz veriyorlar. Kasım'ın 20. de mutlaka görüşmeliyiz dedi, doğum için. önceki aylarda da emzirme hakkında bilgi verdi. Kaydınızı aldırıp kendinize bir aile hekimi seçmekte fayda var, bebek olunca da onunla ilgili şeyleri paylaşırsınız.
Benimkide ikgili ya aşı için arıyo kontroller için arıyo kayıt sistemleri var oraya tahlillerimi kilomu tansiyonumu giriolar işini düzgün yapmakla alakalı bazıları sallamıyo demekki ama muhakkak sağlıkpcağına kayıt yağtırın bebek aşıları için önemliNe guzelmis sizin orasi benim ebemde disardaki tahlil sonucumu ister varsa gittigimde ozel olarakta cagirmaz hic bir kere cagirdi bu hafta oda nasil olduysa artik bide bir kere ben gidip tahlil yaptirmak istedim kan degerlerim ne alemde die onuda ben istedim iste
Benim sağlık ocağımdaki doktor ve ebe de çok ilgili ayda bir çağırıyorlar. Hatta bir kez gitmeyi unuttum ebe aradı gelmedin diye. Her gittiğimde tansiyon, kilo ve idrar tahlili istiyor. 20. haftadan sonra her gittiğimde bebeğin kalp atışlarını dinletiyor. Kan tahlillerimi de düzenli yapıyor. Ben sadece 1 kez hastanede kan testi yaptım. Diğerlerini hep sağlık ocağında yaptım.Ebeye göre ve şehire göre değişiyor sanırım. Ben hamile kalmadan önce bile ebem birkaç ayda bir arar, bir değişiklik var mı, doğurgan yaştakileri taramamız gerekiyor derdi. Hamile kaldığımı düşündüğümde gittim ilk tahlillerimi yaptı, hatta onlara bakıp doktor benden hiç tahlil istemedi. Daha sonra da aynı doktor gibi ayda bir randevu verdi, görüşme için, kan ve idrar tahlili için, ne yazık ki geçen ay tayini çıktı, yenisi de iyi, görüşmelere devam ediyoruz, ayda bir o da çağırıyor, hatta ben henüz hastanede hiç tahlil yaptırmadım. Decavit vermişti doktorum, şimdi sağlık ocağına gelmiş ücretsiz veriyorlar. Kasım'ın 20. de mutlaka görüşmeliyiz dedi, doğum için. önceki aylarda da emzirme hakkında bilgi verdi. Kaydınızı aldırıp kendinize bir aile hekimi seçmekte fayda var, bebek olunca da onunla ilgili şeyleri paylaşırsınız.
Benim bazen konusurken çıt çıt ediyor ama nedenini bilmiyorum bende tansiyondan suphelendim ilk basta ama bilemiuorm arada bir çıtlama var neyin nesiyseYa kızlar benim değişik bir problemim var 3 gündür sağ kulağımda bomp bomp ses geliyo bazen sıklaşıyo o ses ve çok tahatsız ediyor tansiyon falan mı yapar acaba enfeksiyon olsa başka belirtisi de olurdu ama aranızda böyle bi durum yaşayan var mı?
Benim yok canim oyle bir sikayetim her turlu sikayet mevcuttta daha o yok:)) cok gecmis olsun sanaYa kızlar benim değişik bir problemim var 3 gündür sağ kulağımda bomp bomp ses geliyo bazen sıklaşıyo o ses ve çok tahatsız ediyor tansiyon falan mı yapar acaba enfeksiyon olsa başka belirtisi de olurdu ama aranızda böyle bi durum yaşayan var mı?
Benim de sanki televizyonun sesini incecik açarsınız dınn diye tiz ses gelir ya öyle oluyor kaç gündür. Evde daha çok hissediyorum dışarıda değil de.Ya kızlar benim değişik bir problemim var 3 gündür sağ kulağımda bomp bomp ses geliyo bazen sıklaşıyo o ses ve çok tahatsız ediyor tansiyon falan mı yapar acaba enfeksiyon olsa başka belirtisi de olurdu ama aranızda böyle bi durum yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?