- 12 Mayıs 2015
- 535
- 291
- 53
- 29
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #2.001
Bel agrilarim benimde var ya ayaga basinca belim kopcak gbi hissediyorum korkarak basiyorum ama 1 2 gundur hafifledi cok sukur. Bende cabuk agirlasiriz dusuncesiyle Allahtan tum alisverisimi bitrdim herseyimiz hazir cok sukur bitek biberon bez sampuanlari kaldi onlarda basit seyler bi ara hallederim. Yikadim utuledim yerlestrdim herseyleri buyuk isler bitti iyikide yapmisim suan kendimi yapabilcek gibi hissetmiyorum cunku. Yarisini bitirdik az kaldi insallah bundan snrasida kolay gecer. Biz iki bebek tasiyoruz hic kolay degil buna sukur diyorum ben.
Benimde benimdee.kesinlikle.. ikiz gebe olduğumu birkaç gündür anlamaya başladım. aynı işte adım atarken sol bacak kasıyor beldenmiş.
inşallah iyi olur. valla canım herkes erken daha diyordu ama iyi yaptık herşeyi alıp koymakla..
ben yıkama ütüleme yapmadım daha ama alışveriş bitti çok şükür.
sadece hastane süsleri hediyelik magnet falan yapabilirsem yapıcam olmadı eksik kalsın
gözüm yemiyor hiç
ayy insallah cnm :)Benimde oyleydi canim 2 haftayla basladik sonra 3 oldu simdi aydan aya ama hareketlerini hissedince rahatlicaksin zaten yasiyo kipirdiyo biliyosun ya ayda bir gitmek norml geliyo o zaman bende senin gibiydm doktorum 3 haftaya cikarttgnda ben 2 hftada gidiyodum doktorum kizmisti hatta devamli ultrasona grmek iyi bisey degil diye hakliydida sonra zaten hareketlerini hissettm 17.haftada en son 20.haftanin sonunda gitmistim simdi cuma kontrolum 24.haftanin sonu yani ama cabuk gecti gibi geldi zaman cunku hissediyosun hissetmeynce hep kafanda kuruyosun ondan oluyo az kaldi seninde birazck daha dayan sonra kipirtilar baslayinca endiselerin azalcak
dikkat et cnm.bu kişiden kişiye değişiyor sanırım. bel fıtığım olabilirmiş o yüzden yani. ben 6 kilo aldım bu haftaya kadar bu belki normal ama ben gebe kalmadan öncede kiloluydum şiştikçe ağırlaşıyorum bu da belime baskı yapıyor o yüzden maalesef. bir de biraz tititizim her işimi kendim yapıyorum cam siliyorum süpürge açıyorum fazla.
ama ara vereceğim artık.
Bizde de bebekler tedavi ile olunca eşim hiç bir iş yaptırmıyor, ben ısrarla yapayım diyorum desemde yaptırmıyor, işten eve gidince uzanıyorum, sadece çamaşırları yıkama ve katlama bana ait, annemlere ve ablamlara gittiğimde de durum aynı iş yaptırmıyorlar, korkuyoruz, 3. ayımız bitince ufaktan yapmaya başlarım, çok hantallaştım,bu kişiden kişiye değişiyor sanırım. bel fıtığım olabilirmiş o yüzden yani. ben 6 kilo aldım bu haftaya kadar bu belki normal ama ben gebe kalmadan öncede kiloluydum şiştikçe ağırlaşıyorum bu da belime baskı yapıyor o yüzden maalesef. bir de biraz tititizim her işimi kendim yapıyorum cam siliyorum süpürge açıyorum fazla.
ama ara vereceğim artık.
Merak etme belirti bende de çok yoktu acıkınca hafif midem bulandı atıştırınca geçiyordu. Çalışıyorum da pek bi değişiklik olmamıştı başta. Herkes ikiz hamile olduğumuda öğrenmişti nazar edenler oldu grip oldum kötü şekilde. Sen de bende bişey yok deme fazla kendi kendine ediyo sonra insan. Doktora bile demiştim hiç ağrım yok kusma yok bebeklerim nasıl merak ediyorum diye o da hamileleride anlamadım kötü olsalar dert sorunları olmasa dert diye. Doktor kontrolünde iyiyse kendine dikkat et kafa yorma şişmeye başlayınca karın, başlıyor ağrılar sızılar.saglik ocaginda nsl kalp dinleniyor ki anlamadim ? doppler mi ultrason cihazı komple var mi,sonucta bizim ikiz ve doppler olsa sadece biri duyulmaz mi ?
bugunlerde acayip vesvese yaptim bn de,ikisi de yasiyor mudur falan filan diyecok belirtim de yok korkuyorum..
bastan beri yoktu ilerde olur denildi,hala yok bir belirtikorkuyorum.
Benim ikili ve dörtlü testlerim yapıldı kana bakıld. Bebeklerin arasında fark olunca ona göre ayrı ayrı ölçüm yazıp risk durumlarına baktı şimdilik bi sorun yok dedi. 21. Haftada renkli ultrasona gircem orda geniş çaplı bütün ölçümler yapılıyormuş orda da bakarız dedi. Ama yapıldı kan alındı benim.Merhaba guzel ikiz anneleri dun doktora gittim ve ikili taramanin ne zaman yapilacagini sordum ikizlerde ikili tarama biraz sikintili yapamiyoruz yapsakta sorunun hangi bebekte oldugu net anlasilamiyor cinsiyetlerinin farkli olmasi lazim dedi. perinatologa gitmen gerek dedi onlar kanimi alip yurt disina gonderiyorlarmis ve genetigine bakiyorlarmis maliyeti epey yuksek geldi.ustelik bebeklerin ikisi de ayni cinsiyette olursa herhangi bir sorun olursa hangi bebekte oldugu yine anlasilamiyormus.kafam cok karisik boyle bir durumla karsilasan var mi.yoksa sorunsuz ikili taramaniz yapildi mi?
ben iki doktora gidiyorum biri ikili tarama istemedi sadece ense kalınlığı ve burun kemiğe bakıldı herşey normal fakat böyle bir test var diyip yurtdışına gönderilenden bahsetti diğer doktorum en. kaln. ve brn kemğ. baktı ve ikili test istedi bugün yaptırdım bendeMerhaba guzel ikiz anneleri dun doktora gittim ve ikili taramanin ne zaman yapilacagini sordum ikizlerde ikili tarama biraz sikintili yapamiyoruz yapsakta sorunun hangi bebekte oldugu net anlasilamiyor cinsiyetlerinin farkli olmasi lazim dedi. perinatologa gitmen gerek dedi onlar kanimi alip yurt disina gonderiyorlarmis ve genetigine bakiyorlarmis maliyeti epey yuksek geldi.ustelik bebeklerin ikisi de ayni cinsiyette olursa herhangi bir sorun olursa hangi bebekte oldugu yine anlasilamiyormus.kafam cok karisik boyle bir durumla karsilasan var mi.yoksa sorunsuz ikili taramaniz yapildi mi?
degil mi ya olsa dert olmasa dert :)Merak etme belirti bende de çok yoktu acıkınca hafif midem bulandı atıştırınca geçiyordu. Çalışıyorum da pek bi değişiklik olmamıştı başta. Herkes ikiz hamile olduğumuda öğrenmişti nazar edenler oldu grip oldum kötü şekilde. Sen de bende bişey yok deme fazla kendi kendine ediyo sonra insan. Doktora bile demiştim hiç ağrım yok kusma yok bebeklerim nasıl merak ediyorum diye o da hamileleride anlamadım kötü olsalar dert sorunları olmasa dert diye. Doktor kontrolünde iyiyse kendine dikkat et kafa yorma şişmeye başlayınca karın, başlıyor ağrılar sızılar.
Benimki de kız olan demekki kızların huyu bu :) çıkınca yeriz o ayakları :)Benm kizda onu yapiyo canim doktor pozsynuyla alakali dedi sanki ayagi ordan cikcak gibi
Yeriz yerizz evet :)Benimki de kız olan demekki kızların huyu bu :) çıkınca yeriz o ayakları :)
Yeriz yerizz evet :) canim bazen gece bile uyaniyorum altta tekmelerle biraz konusuyorum falan duruyo o zaman sankiBenimki de kız olan demekki kızların huyu bu :) çıkınca yeriz o ayakları :)
ayy cok tatlisiniz yaa :)) bn de hissederim insallah..Yeriz yerizz evet :) canim bazen gece bile uyaniyorum altta tekmelerle biraz konusuyorum falan duruyo o zaman sanki
Hissediceksin tabiki sende :)ayy cok tatlisiniz yaa :)) bn de hissederim insallah..
gunler gecmiyor...
cinsiyetler farkli mi ayni mi sizin?
bi de ne zmn belli oldu ?
oyyyyşş maşallahHissediceksin tabiki sende :)
Benim bi kiz bi erkek. 17.haftada kesin olarak soyledi bana canim 12.haftada tahmin yapmisti bi erkek bi kiz diye sonraki gttklerimde hep kiz kiz dedi 17.haftada kesin olarak bi kiz bi erkek dedi detayli ultrasondada bi kiz bi erkek dedi diger doktorda oyle yani :)
:) bende kalkıp biraz yürüyorum evin içinde beşik gibi heliyor ona uyuyor sıpaYeriz yerizz evet :) canim bazen gece bile uyaniyorum altta tekmelerle biraz konusuyorum falan duruyo o zaman sanki
Cogumuzun tup bebek canim. Ama dogallarda varKızlar öncelikle hepinize masallah dıyorum rabbim saglıklı sekıöde kucagınıza almayı nadip eylesin size birsey soracaktım ikiz gebelikleriniz dogal yoldanmı tüp bebekle mi acaba bende tup yaptırcam ama iki emriyo koyulmuyor dıye bır duyum aldım da merak ettim ne kadar dogru diye
Peki size kac emriyo konuldu bende cok ikiz istyorum ama bu sart moralimi bozduCogumuzun tup bebek canim. Ama dogallarda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?