- 5 Haziran 2016
- 1.071
- 1.157
- 53
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #13.001
Oh oh maşallah eğer açılman olursa bebeklerin pozisyonu da uygunsa normal Doğum düşünüyor musunuz doktorunla çünkü çok güzel haftalardasın kilolar iyi belli ki bebekler güçlü. Allah bize de nasip etsin. Benim şimdiden zaman durdu sanki bırak hafta saymayı gün sayıyorum artık çok agırlaştım ve sıkıldım yarım insan olmaktan.2700 lerde kilolari canim yarin gidicem tekrar bakalim bayrama kalmadan dogursam rahatliycam 30 dan sonrasi gecmek bilmedi valla
Canım bugünüm valla hastanede geçti. 3 serum taktılar, çok şükür karın ağrım geçti. Daha iyim. Karın ölçümünü ayrı yaptığında 2 hafta geri çıkıyor. Kilolarda 3 değerin ortalamasına göre baktımda. FL, BPD ve AC. Bunlar ayrı ölçtüğünde birinin AC 33 hafta, diğeri 30. Geçende böyleymiş birşey dememişti o zaman.Canım aralarında az fark var anlamadım doktor nasıl 2 hafta geri dediğini. Bilmiyorum kiloları 33 haftaya göre az değil gibi geldi bana lütfen canını sıkma. Sancı çıktı mı? Geçti mi ishalin? Sonuçlar ne zaman alınacak bilgi ver lütfen
Bence gayet güzel kiloları maşallah haftalarına göreler zaten çoğunlukla biri diğerinden daha zayıf oluyor. Sen iyileşmene bak üzme kendini kiloları konusunda.Kızlar mrb, kontroldeyim şuan nst bağlı. İshal için dahiliye ye yolladı. Serum takılcak ve kan vercem. Erkek karın çevresi 2 hafta geri çıktıkilolarıda 1712 ye 1809lü bişey valla canım sıkıldı doktor biraz küçük kalmış dedi oğlana
Bugün doktor kontrolüm vardı 2 kg vermişim 2haftadaVallahi bravo 9 kilomu aldin ben tam 19 kilo aldimmmm benimde ikisi kizz ama cattlaklarim cok tabi bi zamana kadar ben hic catlamadimki diyip gerim gerim geriliyodum taki aynayla yanlarima ve karnimin alt kismina bakana kadar
Benim doktorum ultrason da çıkan kilolara çok güvenme diyor ,ben ölçerken karnını şişirmiştir yüksek çıkar ,2 dakika sonra indirir daha düşük çıkabilir tam tersi de olabilir diyor ,bu kadar takılma,Çok zayıf değiller benceKızlar mrb, kontroldeyim şuan nst bağlı. İshal için dahiliye ye yolladı. Serum takılcak ve kan vercem. Erkek karın çevresi 2 hafta geri çıktıkilolarıda 1712 ye 1809lü bişey valla canım sıkıldı doktor biraz küçük kalmış dedi oğlana
Aman dikat cnm bu son zamanlarinda ne kilo vermesi gorende der kaynan hamile biraz senin sevdigin seyleri yapsa yaBugün doktor kontrolüm vardı 2 kg vermişim 2haftadakayınvalidem yanımda ,sürekli acılı baharatlı yemekler yapıyor yiyemiyorum ,katmıyorum diyo ama Hataylı dayanamıyor kadın,doktor çok kızdı bebeklerin kilosu iyi ama hep senden yemişler dedi , Çatlak konusuna gelince :)) daha önceden kilo alıp vermişliğim var zaten belli bir çatlak vardı karnımda fazlası olmadı demekki şişman zamanlarımda çatlayacağı kadar çatlamış:))))
Ben aptamil pramatüre aldım anne sütüne en yakın oymuşİlk üç çocuğuma ilk altı ayı yalnızca anne sütü olmak üzere iki yıl emziren bu kanuda oldukça tecrübeli bir anne olarak ikizlere yetebileceğimi sanmıyorum. Mama bende araştırıyorum en azından geceleri vermek için. Anneliğin her türlüsünü tadacağım galiba normal doğumundan sezaryenine emzirmesinden mamaya beslemesine.
Keçi sütünden yapılan mamalar anne sütüne en yakını olduğu için ilk tercihim golden goat veya töpfer olacak, çocuk doktoruna danışarak karar vereceğim.
Sma golden ve hipp de çok öneriyorlar. Bu dördü arasında olacak benim tercihim. Her bebeğin bünyesi farklıdır deneyerek özellikle gaz yapmayanını, içindekileri araştırıp organik, mümkün olduğunca gdo soyasız gdo mısırsız olanını, tadına bakıp ilave şekersiz olanını seçmeye çalışacağım. Anne sütünden daha tatlı mamaya başlanan bebeklerin emmeyi kısa sürede bıraktığı söylüyor deneyimli anneler. Bu dört mamanın tatlı olmadığını söylüyorlar. Bu dördünü doktora sorup hangisini önerirse ondan başlayacağım denemeye.
Bende kızımı 3200 doğurdum 14 kilo almıştım eve geldim doğurup 2 kilo gitmişti 1 Şenede ancak verdim ama ikizlerde çok hızlı gidiyor vallaBakalim vermekten cok o kaslari sikilastirmak lazim balon gibi sistik ben ilk gebeligime 54 kiloyla kaldim 2. Ye 51 le hamile kaldim ama aldigim kilolari 2 sene sonra vermeye basladim 15 kilo almistim sadece 5 gitmisti oglum zaten 4130 gram dogmustu hastanede beni goren dogum yapmak icin yuruyorum saniyordu
Demi gece içseler biraz uyusam yetecek banaCanim basta gece destek olarak verebilirsin 2 olcek yap basta durumu gore ayarlarsin canim
Çok şükür cnmm geldi geçti inş darısı bekleyenlere inşminikgelin gözün aydın, zoru atlattın, Rabbim bundan sonrasında da kolaylık versin. Bebeklerini sağlıkla huzurla büyütmek nasip olsun inşallah.
Sağacak fırsat vermiyorlarki sürekli memede durayım diyorlarBen kızımda da sık emzirirdim, annem hep kuş kanadını çırpıncaya kadar doyar-acıkırlar der. Bence sık sık emzir, uyku aralarında da sağki sağdıkça vücut süt üretme ihtiyacı hissetsin.
Herkes bşy söylüyor DemiCanım ben günde bir kere mama veriyorum diğer öğünler anne sütü. Benim annemde dahil olmak üzere anne sütünüm yetmeyecegini mama vermem gerektiğini tek bakamayacagımı vs vs bütün olumsuzlukları sıralıyorlar. Ama inat ettim mama son noktaya gelmeyince vermiyorum. İki aylık oldular 2 kilo aldılar doktorda cok iyi dedi maşallah diyim ek gıdaya kadar götürürsem süper olacak. Önce kafanda bitireceksin yetecegine inan yeni aldın kuzularına yanına artacaktır sütün yeter ki inan mama az verdiğinde gaz problemide olmuyor
Cnm ama kiloları yinede çok iyi doğana kdr 2 olsalar yeter üzülme saglıklı olsunlar zayıf bebişler hızlı büyürKızlar mrb, kontroldeyim şuan nst bağlı. İshal için dahiliye ye yolladı. Serum takılcak ve kan vercem. Erkek karın çevresi 2 hafta geri çıktıkilolarıda 1712 ye 1809lü bişey valla canım sıkıldı doktor biraz küçük kalmış dedi oğlana
Valla şenlendi heryer bebek sanki :) rabbimin mucizesi bakıp bakıp şükrediyorum :)Canım gözünaydın eve çıktınız sonunda çok sevindim. Evin Nasıl şenlenmiştir kimbilir.Bizde bugün kayınvalimle bebişlerin kıyafetlerini yıkadık dalin deterjan ve yumuşatıcıyla balkonum mis gibi koktu. Çamaşırlarını seyretmek bile şimdiden heyecan veriyor.
Sorma neler geldi başıma çok şükür bitti geriyi silmek istiyorum beynimden o derece yorulmuştum:)Gozunuz aydin çok sevindim,bak o kotu agrılı zor gunlerin geride kaldı unutuldu bile ,bundan sonra yavrularinle huzurlu mutlu gunleriniz olsun inşallah.
Amin inş cnm BM'm zamanında doğsun tüm kuzularminikgelin canım çok sevindim evde olmanıza allah bize de nasip etsin sağlıkla inşallah. Ben mama vermenin çok kötü birşey olduğunu düşünmüyorum insanlar sanki bebege zehir veriyormuşsun gibi tepki veriyorlar lütfen kimseye takılma. Anne en iyisini bilir.
Canim benim ilkki sezeyandi buda oyle olacak zaten cocugun biri ters duruyor normal mumkun degil yani. Sonunda mutluluk var canim sabretmemiz lazim saglikla dogsunlar bugunlerde geride kalirOh oh maşallah eğer açılman olursa bebeklerin pozisyonu da uygunsa normal Doğum düşünüyor musunuz doktorunla çünkü çok güzel haftalardasın kilolar iyi belli ki bebekler güçlü. Allah bize de nasip etsin. Benim şimdiden zaman durdu sanki bırak hafta saymayı gün sayıyorum artık çok agırlaştım ve sıkıldım yarım insan olmaktan.
Canım doymuyorlar galiba sadece anne sütüyle benimkilerde öyle emziriyorum bırakıyorum ağlayıp aranıyorlar mecbur mama veriyorum yada sütümü sagip veriyorum Ne kadar yediklerini görmüş oluyorum mama olarak bana hastanede evolvia 1 numarayı önerdiler onu kullanıyoruz kaynamış soğumuş suyumuz var onun yanında yeni şu kaynatıp örümcek soğuk suyu sıcak suyla ılık hale getirip yapıyorum mamayiKızlar Benim bu ikizlere anne sütü yetmiyor sanırım
En geç saat başı uyanıp emmek istiyorlar emzirip yerine koyuyorum yine emmek istiyorlar sürekli memede durur vaziyetteyiz sanırım doymuyorlar mama yaptım gece gece uyudular rahat rahat
Yalnız bşy sorcam hiç mama yapmamıştım
Hazır suyu ılıtıp yaptım
Oysa kaynatılmış ılıtılmış suya yap yazıyor kutuda
Siz nasıl hazırlıyorsunuz.. mama alınca su içirmek Laz'ım nkdr vermeliyim acaba
Kızımı sadece emzirmiştim ondan mama konusunu hiç bilmiyorum bide hangi mama kullanıyorsunuz ben aptamil pramatüre aldım
Acaba sadece anne sütü ile beslenen ikiz varmı direndim tek anne sütü vermeye ama doymuyorlar sanırım
Kesinlikle doğru diyor benimkiler 3200 ve 2900 cikiyordu.3200 olan 2900 dogdu.2900 olan 2400 dogdu kesinlikle son haftalarda değişiyor agirliklariBenim doktorum ultrason da çıkan kilolara çok güvenme diyor ,ben ölçerken karnını şişirmiştir yüksek çıkar ,2 dakika sonra indirir daha düşük çıkabilir tam tersi de olabilir diyor ,bu kadar takılma,Çok zayıf değiller bence
Canım tek bebek olsa zaten gani gani süt yeter ama ikisine yetmiyor en azından benimki yetmiyor emziriyorum arkasından sagiyorum ki göğüs boşalsin sagdigimı veriyorum paylastirip ama bazı günler bakıyorum doğru düzgün süt olmuyor aç olacaklarına mecbur mama veriyorsun.bana da vah vah tüh felan dediler ilk haftalarda sadece süt vermeye çalıştım ve çocuklar aç kaldı sarılık oldu sonu kuvoz oldu o yüzden aç kalacaklarına abartmamak şartıyla mama verilebilir.bu arada arkadaslar almayanlara kesinlikle tavsiyem elektrikli süt sağma makineniz olsun büyük kolaylık hem göğüs ucunu çıkarıyor hem süt sağım kolay oluyorBen aptamil pramatüre aldım anne sütüne en yakın oymuş
Mama vermek istemiyorum ama dermanımda kalmıyor en azından gece bile versem biraz uyusam kendime gelirim diyorum
Bende kızımı 3200 doğurdum 14 kilo almıştım eve geldim doğurup 2 kilo gitmişti 1 Şenede ancak verdim ama ikizlerde çok hızlı gidiyor valla
Demi gece içseler biraz uyusam yetecek bana
Çok şükür cnmm geldi geçti inş darısı bekleyenlere inş
Sağacak fırsat vermiyorlarki sürekli memede durayım diyorlar
Herkes bşy söylüyor Demi
Bende gece vereyim bakalım nkdr yetecek
Cnm ama kiloları yinede çok iyi doğana kdr 2 olsalar yeter üzülme saglıklı olsunlar zayıf bebişler hızlı büyür
Valla şenlendi heryer bebek sanki :) rabbimin mucizesi bakıp bakıp şükrediyorum :)
Sorma neler geldi başıma çok şükür bitti geriyi silmek istiyorum beynimden o derece yorulmuştum:)
Amin inş cnm BM'm zamanında doğsun tüm kuzular
Gerçekten öyle mama verince kötü bşy yapıyormuş gibi hissettiriyorlar ama ben zaten emzirme konusunda hassas biriyim kızımı iki dene emzirdim ki oda memeye yapışık haldeydi ama ikiz olunca yetişemiyorsun
Gece verdim iki gündür 3 saat uyudular Yoksa saat başı kalkıyorlar her biri zaten en az 15-20 dk emmek istiyor öyle olunca sanki hiç uyumuyorum .. aslında kızımı sadece emzirdim ya vicdan yapıyorum sanırım bunlarda ama bedenende zorlanıyorum bakalım nasıl bi düzen yapcam bilmiyorum zamanla olcak sanırım mesela şuanda ikiside uyandı neyapcam bilmem :)Canım tek bebek olsa zaten gani gani süt yeter ama ikisine yetmiyor en azından benimki yetmiyor emziriyorum arkasından sagiyorum ki göğüs boşalsin sagdigimı veriyorum paylastirip ama bazı günler bakıyorum doğru düzgün süt olmuyor aç olacaklarına mecbur mama veriyorsun.bana da vah vah tüh felan dediler ilk haftalarda sadece süt vermeye çalıştım ve çocuklar aç kaldı sarılık oldu sonu kuvoz oldu o yüzden aç kalacaklarına abartmamak şartıyla mama verilebilir.bu arada arkadaslar almayanlara kesinlikle tavsiyem elektrikli süt sağma makineniz olsun büyük kolaylık hem göğüs ucunu çıkarıyor hem süt sağım kolay oluyor
Tmm cnm bende aptamil pramatüre almıştım şimdilik içiyorlar bakalım nasıl olcak güzel ama zor iş ikiz :)Canım doymuyorlar galiba sadece anne sütüyle benimkilerde öyle emziriyorum bırakıyorum ağlayıp aranıyorlar mecbur mama veriyorum yada sütümü sagip veriyorum Ne kadar yediklerini görmüş oluyorum mama olarak bana hastanede evolvia 1 numarayı önerdiler onu kullanıyoruz kaynamış soğumuş suyumuz var onun yanında yeni şu kaynatıp örümcek soğuk suyu sıcak suyla ılık hale getirip yapıyorum mamayi
Cnm doktoru ne diyo bu duruma onemli olan o. Benim ikizlerimde 5 haftalik gitigim de tek kese 6+2 ken gitigimde iki keseydi kilo olarak aralarinda herzaman fark oldu 100 grm 60 grm 80 grm degisik degisik farklar oldu haftalarindada biri hep 3 4 gun farkliydi ama kol bacak geriliginden hic bahsetmedi doktorunuz bu durumla ilgili ne soyliyo? onemsiz biseyse bosuna uzuyosun kendini....Daha önce de yazdım cevap veren olmadı.şansımı son kez daha deniyeyim dedim.
Bende 24 haftalık ikizlere hamileyim.ikizlerim arasında gelişim farklılığı var.zaten ultrason da da aynı zamanda görünmediler.geç görünen kilo ve gelişim olrarak geride. Bacak ve ve kol uzunluğu da hep geri çıkıyor
Merak ettiğim şu.aranızda böyle bi durum yaşayan var mı.gelişim farkı doğduktan sonra nasıl ilerler.
Hamilelik zor ama ikiz annesi olmak hem zor hemdee çok stresli.hep kaygılıyım.
Aranızda fazla kilo farkıyla ikizlerini dünya ya getiren var mı.şu an ne durumdasınız...kafamda deli sorular
Canım ne kadar fark varki? Benimde birinin karın ölçümü 2 hafta geri. Kilolarda da 100-200 gr oynuyorDaha önce de yazdım cevap veren olmadı.şansımı son kez daha deniyeyim dedim.
Bende 24 haftalık ikizlere hamileyim.ikizlerim arasında gelişim farklılığı var.zaten ultrason da da aynı zamanda görünmediler.geç görünen kilo ve gelişim olrarak geride. Bacak ve ve kol uzunluğu da hep geri çıkıyor
Merak ettiğim şu.aranızda böyle bi durum yaşayan var mı.gelişim farkı doğduktan sonra nasıl ilerler.
Hamilelik zor ama ikiz annesi olmak hem zor hemdee çok stresli.hep kaygılıyım.
Aranızda fazla kilo farkıyla ikizlerini dünya ya getiren var mı.şu an ne durumdasınız...kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?