- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.161
Canım rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bende 33+1 haftalıkim kendine vesvese yapma rahat olmaya çalış bebeklerde etkilenmesin bende birazdan doktora gidecem bakalım nediyecekMerhaba arkadaşlar bende ikizlerime hamileyim. Biri kız bir erkek. Rabbim hepimize sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı. 27. Haftamdayım ama baştan beri sürekli bir şey olacak mı diye vesveselendim. Şimdi de erken doğarlar mı sorusu var. Çok şükür öyle bir risk yok şu an için ama elimde değil düşünmemek. Artık ağırlaştım da kasıklarımda ara ara ağrılar oluyor. Akıntı miktarım biraz arttı. Sizin nasıl arkadaşlar çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Ayy zaman yaklaştıkça bende çok düşünüyorum sonrasını Allah hepimizin yardımcısı olsunDoğum yapanlar çocuklardan fırsat bulup giremiyor büyük ihtimalle benimkiler gündüz hiç uyumuyor gece de sürekli kalkıyor öyle olunca yemeye wc ye bile vakit bulsak öpüp başımıza koyacaz o derece hamile olanlar bol bol uyuyup dinlenin lazım olacak zira
Gercekten öyle canim uykusuzluk en büyük sıkıntım gecicek inşallah bunlardaDoğum yapanlar çocuklardan fırsat bulup giremiyor büyük ihtimalle benimkiler gündüz hiç uyumuyor gece de sürekli kalkıyor öyle olunca yemeye wc ye bile vakit bulsak öpüp başımıza koyacaz o derece hamile olanlar bol bol uyuyup dinlenin lazım olacak zira
Sizde yapin sizde giremessiniz şuan biri uyudu diğeri kucagimda pispisliyorum gazi var tosunpasaninDoğum yapanlar pek giremiyor artık. Tek tük hamile kaldık şurda :)
Aynen canım ya daha benimkiler 1 aylık bile değil ama yorgunluk, uykusuzluk had safhadaKızlar valla doğurduktan sonra dünya kaç bucakmış gördüm:) benim kdr çocuk seven biri hayattan soğuduysa herkes soğur :) inş tez zamanda şu ilk aylar geçer uykusuzluk aşırı yıpratıyor insanı
Canım çok iyi anlıyorum ben zaten sizi. Ben hep inşallah 2 çocukla kadarı yemem diye dua ediyorum :) çok zor ya. Aslında girdiğinde yazabilirsen çok memnun olurum. Bir arkadaşım dediki onun arkadaşının ikizleri varmış aynı anda doyurup aynı anda uyutuyormuş ve böylece rahat ediyormuş. Böyle birşey mümkün mü? Sen nasıl yapıyorsun?Bir de tüyolar varda iliz bakımıyla ilgili bekliyoruzSizde yapin sizde giremessiniz şuan biri uyudu diğeri kucagimda pispisliyorum gazi var tosunpasanin
Ay ne kadar sevindim anlatamam. İnşallah benim kuzularım da en az bu kilolarda doğarlarsa küvöze girmezler. Benimde kız 250 gram almış çok şükür. Dün kzım 2150 oğlum 2700 dü ölçümlerde onun içim doktor Çarşamba tekrar göreceğim dedi. İnşallah Çarşamba'ya kadar tekrar kilo alırlar. Benimde Doğum ya bu cuma olur ya da önümüzdeki pazartesi çol heyecanlıyım :)Canım iyiyim çok şükür, bebeklerimde yanımda. Valla 2 valiz yapmıştım ama hastane hiç birini kullandırmadı sadece çıkarken çocuklara 1 kat kıyafet ve battaniyelerini kullanmış olucam. Depend külot çok iyi ama çok terletiyor o nedenle gecelik sürekli değiştirdim. Bebekler de küveze girmeden yanıma geldiler. Kız 2140 gr erkek 2540 gr doğdu. Bu gece tartıldılar kız 1980 erkek 2360 gr olmuş. Şu ana kadar çok şükür sorun yok bakalım hayırlısı. Ama emzirmek, uykusuzluk her kafadan bir ses çıkması çok zor. Bol bol uyku depolayın. Rabbim hepimize kolaylık versin
Bu alistirmayla ilgili mi bilmiyorum ama maşallah bizimkilerde ayni anda acikiyor beslenmeleri ayni gündüz uykularida ayni ama bir oğlum gece uykuya zor daliyor mesela biri 11 de yatagina giderken diğeri 1 i buluyor simdilik, yavaştan düzenliyor 1 aylikken felak bazen sabaha kadar uyumayip gündüz uyuyordu yani gündüz ve gece kavramini bilmiyordu, ama beslenmelerini sen ayarlayabilirsin o kolay, birde bebekleri ne kat kat giydirin nede soyun siz ne giyiyorsaniz ondan az daha kalin giydirin, oda sicakligi 27 yi geçmesin hasta olmaları usumelerinden değil terlemeden oluyor, doktorumuz çok iyi herşeyi anlatıyor, mesela oldu genzi aktif tikandi asla aspiratör kyllanmayin çok zararli, serum fizyolojik günde 15 kere bile damlatabilirsiniz, banyo ne kadar sık o kadar iyi hem iştah acar hem uyku verir enerji atar, bebekleri sallamaya alistirmayin o ileride zor kilo aldiklarinda, ben mesela simdi gazi kendileri cikarmaya alistiriyirum elime alip dik konumda sirta vurmadan yürüyorum ve cikiyor, refleksi kazandirin, birde biz biberonlri steril etmedik bu bagisikligi kuvvetlendirmeyi engelliyor birakin herşeyi vücut tanisin, 2 aylik olmadan uçakla seyahat ettik denize soktum çok sakinmayin birakin isteyen olsun kucaklasin, 3 ayimiz bitti şükür 7300 olduk maşallah gelişimleri iyi, Rabbim herkese kolaylik versin ben ek gidaya erken baslamayi düşünüyorum aklima gelenler bunlar simdi uyuyorlar uzunca yazdimCanım çok iyi anlıyorum ben zaten sizi. Ben hep inşallah 2 çocukla kadarı yemem diye dua ediyorum :) çok zor ya. Aslında girdiğinde yazabilirsen çok memnun olurum. Bir arkadaşım dediki onun arkadaşının ikizleri varmış aynı anda doyurup aynı anda uyutuyormuş ve böylece rahat ediyormuş. Böyle birşey mümkün mü? Sen nasıl yapıyorsun?Bir de tüyolar varda iliz bakımıyla ilgili bekliyoruz
Çooook teşekkür ederim tavsiyelerin için hepsin kaydettim çok sağol. Allah hepimize kolayladık versin inşallah. Bizlerede çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.Birde özellikle ayaklarini gece gündüz sicak tutun. Azda olsa cikarsalarda yakasina akan varsa muhakkak degisin yaka İslam kalmasin oradan usurler gaza neden olur heleki oğlan bebekleri, birde her beslenmeden sonra gazini alin ta en bastan alirsaniz ileride kolayca gaz cikarirlar, biberon veriyorsaniz günde bir kez mamasina bir cay kasigi soğuk sikim zeytin yagi koyun bunlar hep doktor tavsiyesi
Canım bende o durumdayım başından beri mama veriyorum, hastane tipi sagma makinesi kiraladım günde 6 kere sağıyorum 20 30 cc zor cıkıo zaten bir mememden hiç süt gelmiyor,biriktirip bazen 1 bazen 2 öğün veriyorum şifa niyetineAy kızlar bu ne böyle evde zombi gibi geziyorum bakamadım da buraya herkes ve bebişleri iyidir inşallah. Ya benden süt gelmiyo doğru düzgün 40cc falan anca e benimkiler zaten emmiyo anca mama veriyorum sadece mamayla besleniyorlar var mı bunu yaşayan
Bende öyle yapıyorum ama açıkcası o kadar çok sağmayı da bıraktım zaten Yorgunum gece kalkıp sağamıyorum iyice soğudum şu sağma işindenCanım bende o durumdayım başından beri mama veriyorum, hastane tipi sagma makinesi kiraladım günde 6 kere sağıyorum 20 30 cc zor cıkıo zaten bir mememden hiç süt gelmiyor,biriktirip bazen 1 bazen 2 öğün veriyorum şifa niyetine
Canım sen hangi mamayı kullanıyorsun?Ay kızlar bu ne böyle evde zombi gibi geziyorum bakamadım da buraya herkes ve bebişleri iyidir inşallah. Ya benden süt gelmiyo doğru düzgün 40cc falan anca e benimkiler zaten emmiyo anca mama veriyorum sadece mamayla besleniyorlar var mı bunu yaşayan
Ben aptamil 1 e geçtim dr önerdi şimdilik bir sorun yok ama kabız yapar diyorlar,smilac deneyeceğim o bitince Amerikanın en iyi mamasıymış kuzenim dedi ,ya birde başıma bir iş geldi gece uyumuyor diye eşim anason papatya rezene çayı demleyip çocuklara vermiş 1 çay kaşıgı yavrularım 1,5 gün uyudu mamayı zor yediler, şimdi biri devamlı sesli gaz çıkartıyor pıposundan ishal değil ama huysuzlanıo çaydan mı oldu acaba , bir daha asla verdirtmem dedim eşime,burnunda hırıltı var sanki offff kaygılanmaktan bıktım...Canım sen hangi mamayı kullanıyorsun?
B Bumeranqqq canım sende?
Ben evolvia veriyordum ama değiştirsemmi diyorum?
Canım ne kdarlık oldu seninkiler bizimkiler şimdilik çok sorunlu değil,gaz olayından korktugum için 2 haftalıkken sab simplex başladık düzenli günde 3 defa sekiz damla veriyorum ,1 aylık oldular,acaba gazdan mı uyumuyorlar?Kızlar valla doğurduktan sonra dünya kaç bucakmış gördüm:) benim kdr çocuk seven biri hayattan soğuduysa herkes soğur :) inş tez zamanda şu ilk aylar geçer uykusuzluk aşırı yıpratıyor insanı
Canım burun olayını sadece serum fizyolojik verince burun içini nasıl temizliyorsun,ben aspiratör kullanıyorum ama sorayım doktorumuza , biberon olayını bizim dr da fazla steril etmek düşüncesinde değil günde bir kere kaynat yeter dedi,tek başına aynı anda nasıl besliyorsun bakıcı varken oluyor ama akşam ben 20 dk falan arayla besliyorum,altını değiştir ,besle gazını çıkar daha bile uzun sürüyor,tabi mama verdiğim için emzirsem yetmez bile bu süre,gece nasıl yatırıyorsun ne giydirip ne örtüyorsun hala az mı çokmu örtüyorum endişesi taşıyorum,biri öksürüyor ilk sordugumda dr reflex dedi ama sanki bu hali biraz fazla günde 4. 5 defa arka arkaya 4 kere falan öksürüyor ,ayyy ne çok yazdım seni bilir kişi ilan ettim:)))Bu alistirmayla ilgili mi bilmiyorum ama maşallah bizimkilerde ayni anda acikiyor beslenmeleri ayni gündüz uykularida ayni ama bir oğlum gece uykuya zor daliyor mesela biri 11 de yatagina giderken diğeri 1 i buluyor simdilik, yavaştan düzenliyor 1 aylikken felak bazen sabaha kadar uyumayip gündüz uyuyordu yani gündüz ve gece kavramini bilmiyordu, ama beslenmelerini sen ayarlayabilirsin o kolay, birde bebekleri ne kat kat giydirin nede soyun siz ne giyiyorsaniz ondan az daha kalin giydirin, oda sicakligi 27 yi geçmesin hasta olmaları usumelerinden değil terlemeden oluyor, doktorumuz çok iyi herşeyi anlatıyor, mesela oldu genzi aktif tikandi asla aspiratör kyllanmayin çok zararli, serum fizyolojik günde 15 kere bile damlatabilirsiniz, banyo ne kadar sık o kadar iyi hem iştah acar hem uyku verir enerji atar, bebekleri sallamaya alistirmayin o ileride zor kilo aldiklarinda, ben mesela simdi gazi kendileri cikarmaya alistiriyirum elime alip dik konumda sirta vurmadan yürüyorum ve cikiyor, refleksi kazandirin, birde biz biberonlri steril etmedik bu bagisikligi kuvvetlendirmeyi engelliyor birakin herşeyi vücut tanisin, 2 aylik olmadan uçakla seyahat ettik denize soktum çok sakinmayin birakin isteyen olsun kucaklasin, 3 ayimiz bitti şükür 7300 olduk maşallah gelişimleri iyi, Rabbim herkese kolaylik versin ben ek gidaya erken baslamayi düşünüyorum aklima gelenler bunlar simdi uyuyorlar uzunca yazdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?