2017 de İkiz Annesi Olucaklar

Canım sen mama veriyormusun ben aptamil veriyorum ama nasıl gaz yapıyor ,ayrıca kakalarını da iki günde bir yapar hale geldiler ve her seferinde kıvranarak yapıyorlar,önerebileceğin birşey var mı, burun tıkanıklığı da cabası otribebeyle günde bir kere çek dedi doktor zarar verebilirmiş,nazalnem diye yağlı nir damla kullanıyorum günde 3 defa ,tonimer baby diye birşey kullanıyorum ama hala tıkalı

Kızlar mrb bizde bugün 51 günlük olduk. Ama bu 51 günde bittiğimi hissediyorum. Benmi abartıyorum diyorum bazen ama gerçekten çok zormuş. Oğlum hiç durmuyo, gece uykusu yok. Hergün 4-5 gibi yatıyoruz ve uyusada uykuları az. 30dkda bi uyanıyor,tekrar alıp ayağımda sallıyorum ve bu böyle sürüyor. Kızım oğlana göre daha sakin şükür. Çok şükür evimize geçtik artık. İnşAllah eşim biraz yardım eder.

Bizimkilerin de burnu çok tıkanıyor. Öyle olunca çok huzursuzlar. Ne uyuyorlar ne süt içmek istiyorlar. Mecbur otribebe kullanıyorum ben de. Neyse ki açıyor. Zararlıysa başka ne kullanabiliriz ki :/
Mama tavsiyesi ben de isterim. Hipp kullanıyoruz şu an ama içeriğinden dolayı değiştirmek istiyorum. Bir de gaz yaptı sanki. Sma golden goat baby goat düşündüklerim ama kararsızım.

Ben ilk başlar yaptım sonra sevmiyolar diye düşündüm çok debeleniyolardı bıraktım yapmayı ama sürekli kalkıyolardı. Gerçekten kendilerini uyandırıyolar elleri yüzüne çarpınca korkarak kalkıyorlar. Yardımcım kundaklamaya başladı ve bir kaç güne alışacaklar dedi onu dinledim yarım kundak yapıyoruz artık ve alıştılar çok fark etti gerçekten sevmiyorlar diyodum ama alıştırınca gayet sevdiler ve deliksiz 2-3 saat uyuyolar tam uyuduklarında

Canım benimkilerde hep kabızdı aptamilde hatta zeytinyağı ile popoyu uyarmadan yapmıyolardı. Ama keçi sütüne geçtim ve çok rahat ettim her gün yapıyorlar artık. Bide anne sütüne en yakın keçi sütüymüş kakalarında kötü koku vardı o bile geçti. Bir dene istersen ben golden goat aldım

Abartmıyorsun canım. Millet tek bebekle zorlanıyor. Bizim zorlanmamız kadar normal birşey yok. Bazen ben de çok bunalıyorum oturup ağlıyorum. Kendime sürekli bugünlerin geçeceğini hatırlatıyorum. Bazen o da işe yaramıyor daha çok ağlıyorum. Gece uykuları inşallah bir iki aya düzene girer. Yatırmadan önce banyo yaptırmak belki rahatlatır. Banyodan sonra benimkiler biraz daha rahat uyuyor. Ayşe önerin gaz masajını yapıyorum o da iyi geliyor. Sallamaya alıştırmıcam demiştim ama maalesef :/ aldığım salıncakta mışıl mışıl uyuyorlar. O da bi çözüm olabilir.

Canım nasıl bir salıncak aldın bizimkiler kucaga alıştı bir alternatif bulmam lazım ,bir arkadaşım elektrikli bir salıncak verdi ama korkuyorlar sanırım sevmediler,eski tip anakucagı almayın düşünüyorum ama evde adım atacak yer kalmıyor eşimde hem mama sandalyesi hem anakucagı olabilen birşey görmüş elektrikliymiş kendisi sallanıyormuş karar veremedim bir türlü

Arkadaşlar merhaba 15. Haftamdayım ikiz gebelik. üç gündür falan böyle ayağa kalktığında yürüdüğümde bıçak saplanması gibi ağrı girip çıkıyo vajinama. sızlıyo biraz bakındım rahim genişlemesinden olur yazıyordu bu haftalarda var mı böyle hisseden normal midir acaba

Kızlar 2 aylık bebeklerimi 3 saatte bir besliyorum gece 3 de alarm çalmamış bir uyandım 4,5 olmuş onlarda acıkmadı mı nedir uyanmamış öyle suçluluk duyuyorum ki ,birqz araştırdım 4-6saat açlık bebeklerde zararlıymış ,normaller şu ana kadar ama içim içimi yedi bütün gün

Selam kızlar benimkiler doğalı 3 haftayı geride bıraktık. Zaman çok hızlı geçiyor haftaya 1 aylık olacaklar şaka gibi. Ücretli Doğum izninin 4 ay olması ne kadar saçma bişeymiş ya hem kadınları çocuk yapmak için teşvik ediyorlar hemde sadece 4 ay ücretli izin veriyorlar burdan aile ve sosyal güvenlik bakanlığını Yen'i düzenleme içim göreve çağırıyorum.

Herneyse zaman çok hızlı geçiyor ve hergün Yeni bir huy çıkarıyorlar. Dün gece hiç uyumadım. Çok kötü gaz sancıları var. Haftaya doktora gideceğiz mamayı değiştireceğim kesin. Herkes yazmış zaten aptamil çok gaz yapıyor diye. Gerçi ben kıza sadece anne sütü verirken ama kız oğlandan daha gazlı. Gelişimi geri olduğu için sanırım. 36 haftalık doğmalarına rağmen kız 32-32 hafta civarındaydı sanırım daha bağırsaklar Yen'i gelişiyor. Gerçi kuvözde hiç gaz sancısı falan yoktu ben mi bakamıyorum acaba bu çocuklara

Bu arada annem olmasa ben birmişim. Tek başına ikizlere bakan arkadaşları geçerken ayakta alkışlıyorum. Biz şuan evde 3 kadınız akşama hepimizin pederi çıkıyor valla. Allah herkese kolaylık versin.

Ben lohusa depresyonuna girmedim ama kocam girdi gördüğüm kadarıyla herkesin kocası girmiş zaten tüm yük bizde depresyon kocalarda. Allah sonumuzu hayır etsin hepimize sabır versin.

Valla gece kaç saat uyurlarsa kar diye kalkmazlarsa kaldırmıyorum ben. Ayrıca daha önce bebek büyüten arkadaşlarım diyorlarki annen seni nasıl büyüttüyse öyle büyüt o kurallara takılma diyorlar. Annemde gede kaldırma uyusunlar diyor bende kaldırmıyorum :))

Jokerden aldık canım soobaby markası. Elektrikli. Çok bi fonksiyonu yok yana doğru sallanıyor sadece ama bizimkileri oyalamaya yetiyor. Sallanmaya alıştıkları için kendinden sallanmalı olsun istedim. Yoksa yorucu oluyor elde sallamak. Hem mama sandalyesi hem ana kucağı olan modeli görmüştüm ben de. Severlerse kullanışlı olur canım. Ben emin olamadım o yüzden biraz daha uygun birşey almak istedim.
Ben de 3 saatte 1 besliyorum canım. Bazen 4 saat oluyor. İlk zamanlar uyusalar da ben uyandırıyordum. Şimdi uyuyorken dokunmuyorum. Çok geçmeden kendiliğinden uyanıyorlar zaten. 6 saat çok tabi ama 1 saat gecikmeyle birşey olacağını sanmam. Sonraki öğünde biraz fazla verirsin. Ben öyle yapıyorum.

Zaman ne çabuk geçiyor canım dimi :) alt aç besle gaz çıkarmaya çalış uyut. Şanslıysam bir saatte bitiyor. Bazen diğer beslenmeye kadar uyumuyorlar. Sonra yine aynı şeyler derken gün bitmiş. Düzeltilmiş 4 günlükler :) sanırım bizim bağırsaklar da daha olmamış ben de mamayı değiştircem. Doktor evolvia tavsiye etti. Ben hipp veriyorum şu an. Severek içiyorlar ama gaz yaptığını hissediyorum. Golden goat denicem elimdekiler bitince.
Depresyon beni bi yokladı ilk zamanlar ama şükür çabuk toparladım. Annem olmasa depresyonun dibini yaşardım kesin. Kocalar konusunda haklısın. Gece bir saat uyanık kalıyor sadece sorsan çok yorulmuş çok uykusu var. Ben bebek sallarken yanımda uyuyunca uyuz oluyorum

Cnm bende araştırdım mamaları ama keçi sütü kansızlık yaparmış genelde ileriki aylarda kullanıyorlar o mamaları ondan bende kafam karıştığı için almaktan vazgeçtim

Canım ben artık hiç uyandırmıyorum. Aslında en başından beri uyandırmadım. Oğlum zaten 2 saat uyusa benden mutlusu yok :) Kızımda sarılık vardı onu bile bazen 6 saat uyuduğu oldu çünkü bizde bayılıp gidiyorduk yorgunluktan.

Bizde hippe başladık yorumlar iyiydi ama bşr arkadas gaz yaptı dedi yine aklım karıştı
Benim oglan aşırı gazlı bende yorumlardan dolayı hipp aldım oğlanda bi değişiklik olmadı
Kızımda çok gaz yoktu aşırı derecede gaz yaptı hemen bıraktım valla ...
aptamile devam ediyorum hala gazları çok nedense başka hiç bi mama içime sinmiyor ama olurda denersem evolvia denerim ..
aptamilde kilo alımımız çok iyi ayda 1.5-2 kilo alıyoruz ondan mamayı değiştiresim yok .. zaten 3.5 aylık olcaz inş 1-2 aya biter gaz

Bende hiç uyandırmadım zaten oglan 1-2 saatte bir uyanıyor kız en fazla 3 uyuyor ondan gerek kalmadı kendileri kalktı ama artık 5-6 saat uyusalar bşy olmaz ilk 2 ay sarılıktan dolayı 3-4 saati geçirmemek Laz'ımdı
Çok isterim 5-6 saat uyusalar acaba o günleri görecekmiyim:)

Bende senin gibi düşünüyordum ilk bebeğimde bir iki kez uyumuşum suşladım kendimi kardeşimin bebeği var 50 günlük kadar dr uyanmıyorsa kaldırma demiş ben de anlamadım bu işi hangisi doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…