- 11 Haziran 2016
- 385
- 629
- 53
- 48
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.441
Canım sen mama veriyormusun ben aptamil veriyorum ama nasıl gaz yapıyor ,ayrıca kakalarını da iki günde bir yapar hale geldiler ve her seferinde kıvranarak yapıyorlar,önerebileceğin birşey var mı, burun tıkanıklığı da cabası otribebeyle günde bir kere çek dedi doktor zarar verebilirmiş,nazalnem diye yağlı nir damla kullanıyorum günde 3 defa ,tonimer baby diye birşey kullanıyorum ama hala tıkalıHayır canım hiçte gittikçe zorlaşıyor gibi bi şey yok gittikçe daha kolaylasiyor bende öyle yani, stres yapma dünyaya adapte oldukça rutine binecekler, 1 saat uyku için aglardim baslarda, simdi 7- 8 saat uyuyorum sukur
Mamayı aptamil alma ,çok gaz yapıyor ,bizimkiler kendileri korkuyolar kendi çıkarttıkları gazdan:))
Bizimkilerin de burnu çok tıkanıyor. Öyle olunca çok huzursuzlar. Ne uyuyorlar ne süt içmek istiyorlar. Mecbur otribebe kullanıyorum ben de. Neyse ki açıyor. Zararlıysa başka ne kullanabiliriz ki :/Canım sen mama veriyormusun ben aptamil veriyorum ama nasıl gaz yapıyor ,ayrıca kakalarını da iki günde bir yapar hale geldiler ve her seferinde kıvranarak yapıyorlar,önerebileceğin birşey var mı, burun tıkanıklığı da cabası otribebeyle günde bir kere çek dedi doktor zarar verebilirmiş,nazalnem diye yağlı nir damla kullanıyorum günde 3 defa ,tonimer baby diye birşey kullanıyorum ama hala tıkalı
Ben ilk başlar yaptım sonra sevmiyolar diye düşündüm çok debeleniyolardı bıraktım yapmayı ama sürekli kalkıyolardı. Gerçekten kendilerini uyandırıyolar elleri yüzüne çarpınca korkarak kalkıyorlar. Yardımcım kundaklamaya başladı ve bir kaç güne alışacaklar dedi onu dinledim yarım kundak yapıyoruz artık ve alıştılar çok fark etti gerçekten sevmiyorlar diyodum ama alıştırınca gayet sevdiler ve deliksiz 2-3 saat uyuyolar tam uyuduklarındaKızlar kundak ya da yarım kundak kullanan var mı? Benim kızlar henüz doğmadılar ama çevremdeki tüm anneler kundağın şart olduğunu, bebeklerin ellerini kollarını oynayıp kendilerini uyandığını söyleyip kundak almamı önerdiler.
Bir de şimdiden mama almama gerek var mı? İkiz olacağı için mamaya her türlü gerek olacak al diye diye başımın etini yiyorlar(
Canım benimkilerde hep kabızdı aptamilde hatta zeytinyağı ile popoyu uyarmadan yapmıyolardı. Ama keçi sütüne geçtim ve çok rahat ettim her gün yapıyorlar artık. Bide anne sütüne en yakın keçi sütüymüş kakalarında kötü koku vardı o bile geçti. Bir dene istersen ben golden goat aldımCanım sen mama veriyormusun ben aptamil veriyorum ama nasıl gaz yapıyor ,ayrıca kakalarını da iki günde bir yapar hale geldiler ve her seferinde kıvranarak yapıyorlar,önerebileceğin birşey var mı, burun tıkanıklığı da cabası otribebeyle günde bir kere çek dedi doktor zarar verebilirmiş,nazalnem diye yağlı nir damla kullanıyorum günde 3 defa ,tonimer baby diye birşey kullanıyorum ama hala tıkalı
Abartmıyorsun canım. Millet tek bebekle zorlanıyor. Bizim zorlanmamız kadar normal birşey yok. Bazen ben de çok bunalıyorum oturup ağlıyorum. Kendime sürekli bugünlerin geçeceğini hatırlatıyorum. Bazen o da işe yaramıyor daha çok ağlıyorum. Gece uykuları inşallah bir iki aya düzene girer. Yatırmadan önce banyo yaptırmak belki rahatlatır. Banyodan sonra benimkiler biraz daha rahat uyuyor. Ayşe önerin gaz masajını yapıyorum o da iyi geliyor. Sallamaya alıştırmıcam demiştim ama maalesef :/ aldığım salıncakta mışıl mışıl uyuyorlar. O da bi çözüm olabilir.Kızlar mrb bizde bugün 51 günlük olduk. Ama bu 51 günde bittiğimi hissediyorum. Benmi abartıyorum diyorum bazen ama gerçekten çok zormuş. Oğlum hiç durmuyo, gece uykusu yok. Hergün 4-5 gibi yatıyoruz ve uyusada uykuları az. 30dkda bi uyanıyor,tekrar alıp ayağımda sallıyorum ve bu böyle sürüyor. Kızım oğlana göre daha sakin şükür. Çok şükür evimize geçtik artık. İnşAllah eşim biraz yardım eder.
Canım nasıl bir salıncak aldın bizimkiler kucaga alıştı bir alternatif bulmam lazım ,bir arkadaşım elektrikli bir salıncak verdi ama korkuyorlar sanırım sevmediler,eski tip anakucagı almayın düşünüyorum ama evde adım atacak yer kalmıyor eşimde hem mama sandalyesi hem anakucagı olabilen birşey görmüş elektrikliymiş kendisi sallanıyormuş karar veremedim bir türlüAbartmıyorsun canım. Millet tek bebekle zorlanıyor. Bizim zorlanmamız kadar normal birşey yok. Bazen ben de çok bunalıyorum oturup ağlıyorum. Kendime sürekli bugünlerin geçeceğini hatırlatıyorum. Bazen o da işe yaramıyor daha çok ağlıyorum. Gece uykuları inşallah bir iki aya düzene girer. Yatırmadan önce banyo yaptırmak belki rahatlatır. Banyodan sonra benimkiler biraz daha rahat uyuyor. Ayşe önerin gaz masajını yapıyorum o da iyi geliyor. Sallamaya alıştırmıcam demiştim ama maalesef :/ aldığım salıncakta mışıl mışıl uyuyorlar. O da bi çözüm olabilir.
Valla gece kaç saat uyurlarsa kar diye kalkmazlarsa kaldırmıyorum ben. Ayrıca daha önce bebek büyüten arkadaşlarım diyorlarki annen seni nasıl büyüttüyse öyle büyüt o kurallara takılma diyorlar. Annemde gede kaldırma uyusunlar diyor bende kaldırmıyorum :))Kızlar 2 aylık bebeklerimi 3 saatte bir besliyorum gece 3 de alarm çalmamış bir uyandım 4,5 olmuş onlarda acıkmadı mı nedir uyanmamış öyle suçluluk duyuyorum ki ,birqz araştırdım 4-6saat açlık bebeklerde zararlıymış ,normaller şu ana kadar ama içim içimi yedi bütün gün
Canım nasıl bir salıncak aldın bizimkiler kucaga alıştı bir alternatif bulmam lazım ,bir arkadaşım elektrikli bir salıncak verdi ama korkuyorlar sanırım sevmediler,eski tip anakucagı almayın düşünüyorum ama evde adım atacak yer kalmıyor eşimde hem mama sandalyesi hem anakucagı olabilen birşey görmüş elektrikliymiş kendisi sallanıyormuş karar veremedim bir türlü
Kızlar 2 aylık bebeklerimi 3 saatte bir besliyorum gece 3 de alarm çalmamış bir uyandım 4,5 olmuş onlarda acıkmadı mı nedir uyanmamış öyle suçluluk duyuyorum ki ,birqz araştırdım 4-6saat açlık bebeklerde zararlıymış ,normaller şu ana kadar ama içim içimi yedi bütün gün
Zaman ne çabuk geçiyor canım dimi :) alt aç besle gaz çıkarmaya çalış uyut. Şanslıysam bir saatte bitiyor. Bazen diğer beslenmeye kadar uyumuyorlar. Sonra yine aynı şeyler derken gün bitmiş. Düzeltilmiş 4 günlükler :) sanırım bizim bağırsaklar da daha olmamışSelam kızlar benimkiler doğalı 3 haftayı geride bıraktık. Zaman çok hızlı geçiyor haftaya 1 aylık olacaklar şaka gibi. Ücretli Doğum izninin 4 ay olması ne kadar saçma bişeymiş ya hem kadınları çocuk yapmak için teşvik ediyorlar hemde sadece 4 ay ücretli izin veriyorlar burdan aile ve sosyal güvenlik bakanlığını Yen'i düzenleme içim göreve çağırıyorum.
Herneyse zaman çok hızlı geçiyor ve hergün Yeni bir huy çıkarıyorlar. Dün gece hiç uyumadım. Çok kötü gaz sancıları var. Haftaya doktora gideceğiz mamayı değiştireceğim kesin. Herkes yazmış zaten aptamil çok gaz yapıyor diye. Gerçi ben kıza sadece anne sütü verirken ama kız oğlandan daha gazlı. Gelişimi geri olduğu için sanırım. 36 haftalık doğmalarına rağmen kız 32-32 hafta civarındaydı sanırım daha bağırsaklar Yen'i gelişiyor. Gerçi kuvözde hiç gaz sancısı falan yoktu ben mi bakamıyorum acaba bu çocuklara
Bu arada annem olmasa ben birmişim. Tek başına ikizlere bakan arkadaşları geçerken ayakta alkışlıyorum. Biz şuan evde 3 kadınız akşama hepimizin pederi çıkıyor valla. Allah herkese kolaylık versin.
Ben lohusa depresyonuna girmedim ama kocam girdi gördüğüm kadarıyla herkesin kocası girmiş zaten tüm yük bizde depresyon kocalarda. Allah sonumuzu hayır etsin hepimize sabır versin.
Cnm bende araştırdım mamaları ama keçi sütü kansızlık yaparmış genelde ileriki aylarda kullanıyorlar o mamaları ondan bende kafam karıştığı için almaktan vazgeçtimCanım benimkilerde hep kabızdı aptamilde hatta zeytinyağı ile popoyu uyarmadan yapmıyolardı. Ama keçi sütüne geçtim ve çok rahat ettim her gün yapıyorlar artık. Bide anne sütüne en yakın keçi sütüymüş kakalarında kötü koku vardı o bile geçti. Bir dene istersen ben golden goat aldım
Bizde hippe başladık yorumlar iyiydi ama bşr arkadas gaz yaptı dedi yine aklım karıştıCnm bende araştırdım mamaları ama keçi sütü kansızlık yaparmış genelde ileriki aylarda kullanıyorlar o mamaları ondan bende kafam karıştığı için almaktan vazgeçtim
Canım ben artık hiç uyandırmıyorum. Aslında en başından beri uyandırmadım. Oğlum zaten 2 saat uyusa benden mutlusu yok :) Kızımda sarılık vardı onu bile bazen 6 saat uyuduğu oldu çünkü bizde bayılıp gidiyorduk yorgunluktan.Kızlar 2 aylık bebeklerimi 3 saatte bir besliyorum gece 3 de alarm çalmamış bir uyandım 4,5 olmuş onlarda acıkmadı mı nedir uyanmamış öyle suçluluk duyuyorum ki ,birqz araştırdım 4-6saat açlık bebeklerde zararlıymış ,normaller şu ana kadar ama içim içimi yedi bütün gün
Benim oglan aşırı gazlı bende yorumlardan dolayı hipp aldım oğlanda bi değişiklik olmadıBizde hippe başladık yorumlar iyiydi ama bşr arkadas gaz yaptı dedi yine aklım karıştı
Bende senin gibi düşünüyordum ilk bebeğimde bir iki kez uyumuşum suşladım kendimi kardeşimin bebeği var 50 günlük kadar dr uyanmıyorsa kaldırma demiş ben de anlamadım bu işi hangisi doğruKızlar 2 aylık bebeklerimi 3 saatte bir besliyorum gece 3 de alarm çalmamış bir uyandım 4,5 olmuş onlarda acıkmadı mı nedir uyanmamış öyle suçluluk duyuyorum ki ,birqz araştırdım 4-6saat açlık bebeklerde zararlıymış ,normaller şu ana kadar ama içim içimi yedi bütün gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?