- 25 Mayıs 2012
- 1.621
- 1.323
- 133
- 40
- Konu Sahibi Minikkk001
-
- #14.461
Ah ahh 2012 yolında hamileyken doğum izni 6 ay olsun diye baya mailler falan yazmıştık tv ye mesaj falan atmıştım. Nafile.. hem 6 ay anne sütü derler hem izin vermezler yavrularımız kaç kere yenidoğan olacakkiSelam kızlar benimkiler doğalı 3 haftayı geride bıraktık. Zaman çok hızlı geçiyor haftaya 1 aylık olacaklar şaka gibi. Ücretli Doğum izninin 4 ay olması ne kadar saçma bişeymiş ya hem kadınları çocuk yapmak için teşvik ediyorlar hemde sadece 4 ay ücretli izin veriyorlar burdan aile ve sosyal güvenlik bakanlığını Yen'i düzenleme içim göreve çağırıyorum.
Herneyse zaman çok hızlı geçiyor ve hergün Yeni bir huy çıkarıyorlar. Dün gece hiç uyumadım. Çok kötü gaz sancıları var. Haftaya doktora gideceğiz mamayı değiştireceğim kesin. Herkes yazmış zaten aptamil çok gaz yapıyor diye. Gerçi ben kıza sadece anne sütü verirken ama kız oğlandan daha gazlı. Gelişimi geri olduğu için sanırım. 36 haftalık doğmalarına rağmen kız 32-32 hafta civarındaydı sanırım daha bağırsaklar Yen'i gelişiyor. Gerçi kuvözde hiç gaz sancısı falan yoktu ben mi bakamıyorum acaba bu çocuklara
Bu arada annem olmasa ben birmişim. Tek başına ikizlere bakan arkadaşları geçerken ayakta alkışlıyorum. Biz şuan evde 3 kadınız akşama hepimizin pederi çıkıyor valla. Allah herkese kolaylık versin.
Ben lohusa depresyonuna girmedim ama kocam girdi gördüğüm kadarıyla herkesin kocası girmiş zaten tüm yük bizde depresyon kocalarda. Allah sonumuzu hayır etsin hepimize sabır versin.
Ben 4moms mamaaro aldım çok memnunumCanım nasıl bir salıncak aldın bizimkiler kucaga alıştı bir alternatif bulmam lazım ,bir arkadaşım elektrikli bir salıncak verdi ama korkuyorlar sanırım sevmediler,eski tip anakucagı almayın düşünüyorum ama evde adım atacak yer kalmıyor eşimde hem mama sandalyesi hem anakucagı olabilen birşey görmüş elektrikliymiş kendisi sallanıyormuş karar veremedim bir türlü
Canım ben doktorumuza acayip güven duyuyorum hiç bahsetmedi öyle bişeydenCnm bende araştırdım mamaları ama keçi sütü kansızlık yaparmış genelde ileriki aylarda kullanıyorlar o mamaları ondan bende kafam karıştığı için almaktan vazgeçtim
İçine sinmesi önemli cnm kullan çok abartılı kansızlık yapmaz heralde ama olumsuz bi yorum okuyunca kafamı karıştırıyor hemen :)Canım ben doktorumuza acayip güven duyuyorum hiç bahsetmedi öyle bişeyden
Bizim doktorumuz yatkınlığı varsa her mama gaz be kabız yapar diyorBenim de kafam çok karıştıgolden goat ya da sma yı denicem ama karar veremiyorum. Sma kullanan var mı? Kabızlık yapıyor diyorlar ama.
Eyvah o zaman. Sanırım yapacak çok bir şey yok. Birkaç ay daha sabır :/Bizim doktorumuz yatkınlığı varsa her mama gaz be kabız yapar diyor
Seninkiler kaç aylıktı hala mı gaz problemi yaşıyorsunuzEyvah o zaman. Sanırım yapacak çok bir şey yok. Birkaç ay daha sabır :/
1.5 aylıklar daha. Aynı şekilde benimkiler de korkuyor osuruklarından ağlamaya başlıyorlar :)) mamaya başlayalı bu kadar çok gaz oldu. Sürekli bi ıkınma halindeler. Diyorum o kadar gazı nasıl üretebilir bu küçük vücutlar :)) bütün gün pırtımız bitmiyor :)Seninkiler kaç aylıktı hala mı gaz problemi yaşıyorsunuz( bizimkiler 2 aylık oldu bugün nasıl bir gaz açık yazıcam osurmak mamayla beslendikleri için kokuyorda kendileri uykudan uyanıyor korkup :)))doktorum tüm mamaların içeriği aynı diyor zaten belli standartlar olmazsa lisans alamıyorlarmış firmalar,birde kucaga alıstılar haftaiçi 7 den sonra tek bakıyorum yüreğim ağzımda geziyorum biri bari uyusa diye dua ediyorum,ikisini aynı anda kucagıma alıyorum şimdilik 1. 2 haftaya iyice agırlaşıcaklar onu da yapamıycam,offff offf
Ben seninkileri daha büyük sanıyordum:)) Allah’tan kolik falan olmadılar ,doktorumuz sürekli kucakta ve ayakta olmayı istemelerini reflüyede bağladı gerçi kusmaları yok ama mama değişikliklerinde falan alışana kadar yemek borusuna geri gelebilirmiş yedikleri ve bu yüzden dik olmak isteyebilirmiş ,eşime gece gaz çıkartması zor geliyor ,çocuk uyuyor gaz çıkartmaya çalışırken uykusu açılıyor uyumuyor dedi doktorda dalmışsa uykuya zorlamayın deyince gece gaz çıkarma seanslarımızda iptal olacak gibi görünüyor,şimdi korkum bu sefer gün içinde o gazı çıkartmak için zorlanmaları herşey problem ,bu arada demir damlası kullanıyormusun ?2 haftaya başlıycaz o da mide bulantısı ve huzursuzluk yaparmış,en sonunda huzur veren birşey yok mu bu çocuklara diye ağladım doktora ,adam bebekler iyi ama annemiz pek değil dedi:)) biran önce büyüseler:/ 2. Ay aşılarını oldular bugün şimdi ateş agrı olurmu diye bekliyorum çok şükür şimdilik iyiler1.5 aylıklar daha. Aynı şekilde benimkiler de korkuyor osuruklarından ağlamaya başlıyorlar :)) mamaya başlayalı bu kadar çok gaz oldu. Sürekli bi ıkınma halindeler. Diyorum o kadar gazı nasıl üretebilir bu küçük vücutlar :)) bütün gün pırtımız bitmiyor :)
Bizimkiler de kucağa alıştı maalesef. Annem kucağa alıştırdı ben sallamaya alıştırdım. Eşimle çok tartışıyoruz bu yüzden. Kucağa almayın diyor sürekli. Ama baş edemiyoruz ki. Kendisi tam bi gün geçirse görecek durmuyorlar.
Neyse ki ben hiç tek kalmıyorum bir kişi mutlaka oluyor yanımda. Yoksa kafayı yemeye ramak kalıyor bazen.
Ya bizdede doktor kan damlası verdi ama kabız yapıyormuş bu damlalar benimkiler zaten 2 günde bir yaptıkları için bşle çok rahatsız oluyorlar bide aşırı gazları var ondan vermiycem şu gaz sorunumuz bitsin ek gıdaya geçsinler en azından kabız olunca ona uygun yiyecek verdiririm biraz işe yararBen seninkileri daha büyük sanıyordum:)) Allah’tan kolik falan olmadılar ,doktorumuz sürekli kucakta ve ayakta olmayı istemelerini reflüyede bağladı gerçi kusmaları yok ama mama değişikliklerinde falan alışana kadar yemek borusuna geri gelebilirmiş yedikleri ve bu yüzden dik olmak isteyebilirmiş ,eşime gece gaz çıkartması zor geliyor ,çocuk uyuyor gaz çıkartmaya çalışırken uykusu açılıyor uyumuyor dedi doktorda dalmışsa uykuya zorlamayın deyince gece gaz çıkarma seanslarımızda iptal olacak gibi görünüyor,şimdi korkum bu sefer gün içinde o gazı çıkartmak için zorlanmaları herşey problem ,bu arada demir damlası kullanıyormusun ?2 haftaya başlıycaz o da mide bulantısı ve huzursuzluk yaparmış,en sonunda huzur veren birşey yok mu bu çocuklara diye ağladım doktora ,adam bebekler iyi ama annemiz pek değil dedi:)) biran önce büyüseler:/ 2. Ay aşılarını oldular bugün şimdi ateş agrı olurmu diye bekliyorum çok şükür şimdilik iyiler
Daha küçüküz canım :)) demir damlası vermedi daha doktorumuz. Bizim de aşımız vardı bugün hepatit b nin ikinci dozunu oldular. İnşallah sıkıntı olmaz sizde de.Ben seninkileri daha büyük sanıyordum:)) Allah’tan kolik falan olmadılar ,doktorumuz sürekli kucakta ve ayakta olmayı istemelerini reflüyede bağladı gerçi kusmaları yok ama mama değişikliklerinde falan alışana kadar yemek borusuna geri gelebilirmiş yedikleri ve bu yüzden dik olmak isteyebilirmiş ,eşime gece gaz çıkartması zor geliyor ,çocuk uyuyor gaz çıkartmaya çalışırken uykusu açılıyor uyumuyor dedi doktorda dalmışsa uykuya zorlamayın deyince gece gaz çıkarma seanslarımızda iptal olacak gibi görünüyor,şimdi korkum bu sefer gün içinde o gazı çıkartmak için zorlanmaları herşey problem ,bu arada demir damlası kullanıyormusun ?2 haftaya başlıycaz o da mide bulantısı ve huzursuzluk yaparmış,en sonunda huzur veren birşey yok mu bu çocuklara diye ağladım doktora ,adam bebekler iyi ama annemiz pek değil dedi:)) biran önce büyüseler:/ 2. Ay aşılarını oldular bugün şimdi ateş agrı olurmu diye bekliyorum çok şükür şimdilik iyiler
Biz 3 haftadır sma kullanıyoruz Can'ım kızlarım tadını sevdi salı Dr günümüzdü kilolarımız güzel çıktı çok şükür kabızlık yapmıyor çünkü kızlar günde 1 kez kaka yapıyorlar Dr muz gaz için omnivit herb baby yazdı içeriğinde dereotu yağı- kimyon yağı karışımları var üstelik uyku düzenliyormuş günde 2 kes 4 damla-- maflor probiyotik düzenleyici yazdı günde 1 kes 5 damla bugün başladık içmeye mamaya karıştırıyoruz kakamız bunlar yüzünden sanırım bugün çok pis kokuyordu.23 kasımda verem aşımız var.Benim de kafam çok karıştıgolden goat ya da sma yı denicem ama karar veremiyorum. Sma kullanan var mı? Kabızlık yapıyor diyorlar ama.
Valla benim kızda öyleydi sürekli aglardı uyumaz birsey yapamadım çünkü hala öyle sadece emzik tutmazdı onu alıstırdık eskiye göre biraz daha iyi hem artık büyüdük 6 gün sonra 5 ayı doldururuyoruz allah kolaylık versin cok zor gercektenBiz 53 günlük olduk kızlarımdan biri kendini ve beni perişan ediyor geceleri bilhassa durmadan ağlıyor bende ağlıyorum onla. mememi aç kurt gibi durmadan emiyor üstelik mama vermemize rağmen emzirirken uyuma modunda uyudu diye sevinip yatağına bırakıyorum başlıyor ağlamaya tekrar emmek istiyor diğer kızımı huzursuz ediyor uyutmuyor. O da onun sesini duyunca ağlıyor. bugün odalarını ayırdık çok zor uyuttuk babaannesiyle yatıyor şu an diğer kızımız babamız ve benle yatıyor. Dr sorunun büyüme atağından kaynaklandığını söyledi sevin kızın büyümek istediği için yapıyor bunları Dedi. Arkadaşlar ve tecrübeli anneler Sizin bebişlerde böyle oldumu ne yaptınız Nasıl aştınız bu durumu? Acil yardım lütfen
Günde 2 kere kaka yaparlardı canım sadece süt verdiğimde. Mamaya başladık Hipp iki günde bir yaptırdı. Gazları çok arttı. Doktor bize bio gaia yazdı ama çok yaramadı. Sub simplex kullanıyoruz. En azından gazlarını çıkarabiliyorlar o yüzden ondan memnunum. Kızımın biri ishal olmuştu mafloru da bize o zaman vermişti doktor. Gerçi o da çok işe yaramadı bizde. Onu kullandığımız halde günde 7-10 kere yapardı. Mamaya başlayınca kesildi ishali. Golden goat a başladık bakalım bugün. İnşallah yarar da mama arayışım biter. Bu da yaramazsa sma denicem. Bu kadar çok mama değiştirmek de istemiyorum ama çok sıkıntılı yavrucaklar.Biz 3 haftadır sma kullanıyoruz Can'ım kızlarım tadını sevdi salı Dr günümüzdü kilolarımız güzel çıktı çok şükür kabızlık yapmıyor çünkü kızlar günde 1 kez kaka yapıyorlar Dr muz gaz için omnivit herb baby yazdı içeriğinde dereotu yağı- kimyon yağı karışımları var üstelik uyku düzenliyormuş günde 2 kes 4 damla-- maflor probiyotik düzenleyici yazdı günde 1 kes 5 damla bugün başladık içmeye mamaya karıştırıyoruz kakamız bunlar yüzünden sanırım bugün çok pis kokuyordu.23 kasımda verem aşımız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?