• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Canım ben ekimin 10unda İzmirde doğum yaptım. Sezaryen olmama,ameliyathane soguk olmasina rağmen üşüme falan hissetmedim. İnce penye geceliklerden almistim yeterli oldu. Sadece çorap giydim ayaklarıma. Bebek içinse ilk anda ebeler vücut ısısını ayarlayamaz diye yedek koydugum hastane cikisini da alip çift kat giydirmisler ama 2. Gün teke düşürdüm hic de üşümedi. Emzirme atletine gelince hastaneye götürdüm ama ebeler izin vermedi giymeme, eve gelince giydim. Sutyenleri sevemedim ben,ama emzirme atletini kullanıyorum rahat geliyor bana. Sağlıkla kucağına alırsın inş miniğini...

İzmir zaten kış gormuyor bende ona guveniyorum, 2 hastane cikisi ust uste evet bebek pismistir icinde yazik kiyamam :) ben bir sutyen bir atlet koyayim hangisini giymek nasip olursa artik. Tesekkur ederim fikir verdiginiz icin sizde saglikla buyutun insallah :)

2AEE02D2-C516-41C8-AE82-729E45FC1251-2281-000002B4168B9936.webp liliyaa liliyaa bak sana ne buldum:)

Hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım bence çok kalın şeylere gerek yok ama yaşamadan bilemiyor insan her ihtimale karşı kalın bir çift çorap, kısa kollu pijama takım üzerine giyebileceğin pamuklu bir sabahlık veya hırka; emzirme atleti al mutlaka. Herkesin tercihi farklı olur eminim ama ilk günler sürekli emzirme modunda olacağın için sütyen yerine emzirme atleti daha pratik olabilir en azından ben o şekilde rahat etmiştim. Yine de çantana bir de emzirme sütyeni koysan iyi olur çünkü insan denemeden bilemiyor nasıl rahat edebileceğini. Emzirirken ben çok terliyordum ilk günler o nedenle ekstra atlete ihtiyacım olmuştu sürekli değiştirmek zorunda kalmıştım. Bebiş için de çok kalın şeyler koyma bence kısa kollu body, üstüne bir tulum ve çorap yeterli. Hava sıcak olursa sadece uzun kollu body, üzerine patikli bir alt ve bir çift çorap yeterli olur bir de pamuklu battaniye yeter bence. Ben kasım başında doğum yaptım ve annemler üşür giydir filan dedi diye çok giydirmiştim çocuğu doktor çıkarttırmıştı gerek yok dehidre olur bebek diye :-)

Amin insallah sizde saglikla buyutun insallah :) nasil alisirsa oyle gider diyorlar hep bende cok kat kat giydirmeyi dusunmuyorum ki cit kirildim olmasin annesi gibi. Tesekkur ederim dediklerinizi not alicam mutlaka :)

Merhaba deneyimli anneler, nasip olursa Ekim annesi olacagim. Malum alisveris, hastane cantasi safhasindayiz bu ara. Merak ettigim su ki; Ekim ayinda İzmir sehrinde yasiyorum burasi cok soguk olmuyor. Hastane icin kalin seyler mi goturmek gerekiyor? Dogumdan sonra usume geliyor diyorlar. Birde emzirme sutyeni onerir misiniz? Atletli yada atletsiz? Musait oldugunuzda bi akil verirseniz pek hayra gecer :)
Maşallah :) ne güzel :) İzmir’in havasını bilmiyorum ama ben 10 ekimde Samsun’da askılı gecelik ile durmuştum. Bazıları ameliyathanede aşırı üşüyor, uzun süre tekrar ısınamıyor diye duydum.
Bense doğumdan sonra aşırı terlemeye başladım. Yanıma beş tane havlu almıştım ama yetmedi. Sürekli sırtıma havlu koyuldu, yüzüm ve saçlarım havluyla silindi ama terlemem hiç durmadı. İyi ki bol bol pamuklu tişört götürmüşüm. Sık sık değiştirdim.

Kızlar ya kızım kaydırağa tırmanmaya başladı. Gülmekten kendimizi alamadık. Çok eğlenceli :) altına şort giydirmiştim, dizleri ve ayakları kaymadı hiç, yine de düşmesin diye tek elimle poposuna destek verdim. Delice tırmandı defalarca. Sonra da yorulup bir güzel uyudu :)

Canım çilek mobilyanın büyüyen karyolasından bizimki. Korkuluğu yükseltilince baya derin oluyor çıkması imkansız gibi.
Benimki de görünüş olarak aynı. Ama bebek ayağa kalkınca göğüs kafesinin ortasına geliyor beşiğin kenarı. Zaten kafası ağır, biraz aşağı eğilse kesin düşer. Bir de beşik koruyucuya basıyor atlamak için.

Canım çilek mobilyanın büyüyen karyolasından bizimki. Korkuluğu yükseltilince baya derin oluyor çıkması imkansız gibi.
Biraz önce yatağı kaldırıp altına baktık. Daha derinde bir yer daha varmış. En az 20cm daha derinleşti beşik. Yarın bebeği içine koyup neresine kadar beşikten dışarıda kalıyor diye bakacağım

Kızlar ya kızım kaydırağa tırmanmaya başladı. Gülmekten kendimizi alamadık. Çok eğlenceli :) altına şort giydirmiştim, dizleri ve ayakları kaymadı hiç, yine de düşmesin diye tek elimle poposuna destek verdim. Delice tırmandı defalarca. Sonra da yorulup bir güzel uyudu :)
Yaa ama çok tatlıı:KK200:maşallah annesi tam yemelik oldu bunlar:emir_bebek:

Back
X