- Emoji Skoru
- 4.034
- Puanlar
- 133
bence cogu seyi cocugun verecegi tepkiye gore annenin ayarlamasi gerekiyor. ben ise basladigim zaman kimbilir nerde okuduysam cocukla vedalasin ona ise gideceginizi aksam geleceginizi soyleyin anlasada anlamasa da boyle yapin aniden ortadan kaybolmayin diye okudum. tam 2/3 ay ciglik kiyamet ciktim kapidan aglamalar bagirmalar anneanneye tepki gostermeler vicdan azaplari pismanliklar bana kusmeler basladi. benim oglum bu yontemi kabul edecek bir cocuk degildi. bizde anneanne oyalarken cikmaya karar verdik. hersey duzeldi aksam eve gidince daha coskulu ozlemle karsiladi. daha mutluydu.
baska bir ornek de vereyim mesela. kitaplarda vc egitimi verirken sakin cocuga kakasini gostermeyin derler. korkar bir daha yapmazmis. benimki illa gormek istiyordu kitapta yaziyor. diye baktirmiyordum.. cogu zaman altina kacirdi... sonra bir gun cok israr etti hadi bakalim. neye benziyormus dedim. baktik inceledik birselere benzettik falan. daha hevesle gitti cocuk. anne bakalim neye benzeyecek diye kostu tuvalete bidaha da altina kacirmadi..
yani evet cok kisilik problemi yaratmayacak ahlaki degerleri yikima ugratmayacaksa cocuga gore sekil almali insan. kitap da bi yere kadar...
Çok sağol bilgi için :)