Banada herks ıkız olck dıordu ama bn olmaz dıordum cnku aılelerde hıc ıkız yok ama ılk yaptrdgm testmde 480ckmıstı 2gunsra 1280 cvarlarndaydı herkes olabılır ddı ama kese bıtane gorunduBizim her iki tarafta da ikiz vardı yine her iki tarafında yaşamamış bebekken ölmüş veya düşükle sonuçlanmış yaşımdan dolayı yumurta rezervleri düşük demişti dr ilk ay hamile kaldım ve kontrolde iki kese göründü. 38 yaşındayım 1 kızım var 2004 doğumlu kardeş istiyor diye 13 yıl sonra 2. çocuk düşündük bakalım hayırlısı.. Bat 19 Şubattı 22 Şubatta beta 388.8 çıktı başka da yaptırmadım.
Ama esınız o yabancı degılkı hayat paylasıorsunuz hrseferınde dgl tabıkı ama arada solemenızde fayda war dıe dusunuorm cok hor gormeyın kndınızı herseyden once ınsansınız we canlı tasıyorsunuzzz dıkkat edın kendınıze
Anladim yolk kesesi de gorulmus sizde hayirli olsun ikiz gebelik sahane bir sey :)Açıkçası bende ilk kontrolde şaşkınlıktan hiç bir şey anlamadım. Dr iki kese var yolk keseleri de tamam dedi şu an için erken ama 15 gün sonra kalp atışlarını duyalım sonrasında ileriye dönük planlamayı yaparız dedi. Şaşkınlıktan hiç birşey soramadım.
Hayırlısı belki de sonradan 2. kese görünür Allah sağlıkla dünyaya gelmelerini nasip etsin tün bebeklerin.Banada herks ıkız olck dıordu ama bn olmaz dıordum cnku aılelerde hıc ıkız yok ama ılk yaptrdgm testmde 480ckmıstı 2gunsra 1280 cvarlarndaydı herkes olabılır ddı ama kese bıtane gorundu
Amin çok teşekkür ederim, ama bazen forumlarda okuyorum son aylarda zorlananların yorumunu okudukça neredeyse ağlayacaktım ben nasıl bu bebekleri taşırım günler nasıl geçer diye. Allah sabrını verir diye düşünüyorum. Hepimizin bebekleri sağlıkla dünyaya gelsin inşallah. Ama sizinde kese görünmüş muhakkak yolk kesesi de vardır dediğim gibi anlamadığımızdan ve şaşkınlıktan fark etmiyoruz. Belki benim dr. da söylemezdi sadece şaşkınlıktan beklemediğimiz bir hamilelik ve çift bebek olduğu için inceledi o da.Anladim yolk kesesi de gorulmus sizde hayirli olsun ikiz gebelik sahane bir sey :)
İllakı öle verende Allah alanda ama cok acı bı durum olur Allah korusun ewet bnm ılk gebelıgım korkularım war burda okuorum devamlı Rabbım hepımızı korusun.bnde ona karsıyım tabıkı hcbsy yokken nazlanmk bana sımarıklık gelıor öle bsyı bnde ıstemem ama kndıme de dıkkt etmeye clısıorm korkumdan dolayı.Allah yardımcınız olsun ozaman daha kolay olur belkı bgunlerden ınsallahbenim hayata bakışım kızımdan sonra çok değişti. sizin ilk bebeğiniz mi bilmiyorum? Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin..
yaşanacak birşey varsa kimse engel olamıyor. illaki dikkat etmek gerekir. o bize emanet sonuçta. bu sadece bebek için değil bedenimiz için de geçerli o da bi emanet.. benim kastım hamileyim diye binbir naz yapan insanlar gibi anlamında :) suyunu bile ayağına isteyen sıkıntısı olmasada bir işe elini sürmeyen.. zaten güçlüyse bir şekilde tutunur. kızımda o kadar çok şey yaşadımki durmasaydı o durmazdı. yani biraz kaderciyim sanırım. kısmetse mayıs haziran gibi taşınacağız yardım edecek kimse yok tomurcuk tutunursa 4-5 aylık hamile olucam yine her yük sırtımdan geçicek mecbur. eşim sağolsun yardım ediyoda işte o da erkek en nihayetinde kadın gibi eli yakışmıyor :)
mu acaba snradan gorunur mu kı hc blmıorm hayırlısını werdın tabı Rabbım ne yazdıysa onu yasıycazHayırlısı belki de sonradan 2. kese görünür Allah sağlıkla dünyaya gelmelerini nasip etsin tün bebeklerin.
İllakı öle verende Allah alanda ama cok acı bı durum olur Allah korusun ewet bnm ılk gebelıgım korkularım war burda okuorum devamlı Rabbım hepımızı korusun.bnde ona karsıyım tabıkı hcbsy yokken nazlanmk bana sımarıklık gelıor öle bsyı bnde ıstemem ama kndıme de dıkkt etmeye clısıorm korkumdan dolayı.Allah yardımcınız olsun ozaman daha kolay olur belkı bgunlerden ınsallah
Ya okurken hayretle okudum maşşalah yasadıklarınız ne guzl karsılıorsunuz.ne burcusunuz böle guzl dusunceyle karsılamanız sızın ıcın gerckten cok ıı ama bn 50kıloyum hıc sasmadm bu yasıma kadr cok dırencsızım cok cabuk cnm yanar kırılganım bıyandan guclu olmaya calısıorm bnde ıhtyc duymuorm suanda kımseye ama korkularıda atmaya calısıorm Rabbım ne bana ne sıze nede dger tum arkadaslarıma kotu zor gunler yasatmasın ınsallah dualardan baska dayanagım yokamin cümlemizin yardımcısı olsun. hiç korkmayın Rabbim herşeyi öyle güzel düzene koyuyorki. benim kızıma hamileliğimde evliliğim çok sıkıntılıydı. çok stresli bir hamilelik geçirdim. 32 haftalıkken memleketime gittim ve doğumumu orda hiç araştırmadan gittiğim bir doktor yaptı ve herşey o kadar yolunda gitti ki. normal diye girdim kızım kakasını yapmış acil sezeryana alındım acil alındığım için sonda takılırken enfeksiyon kapmışım geri hastaneye yatırıldım idrar torbam patlamak üzereyken. yani bunları hep doktorum sayesinde hasarsız atlattım :) belki evimde olsaydım farklı şeyler gelebilirdi başımıza. onca şey yaşadım ama hepsi unutuldu şimdi gülerek anlatırım çoğunu. sadece o an yaşanıyor ve unutuluyor. kızımı hemen indirmişler ben biraz geç ayılmışım odaya aldılar kızımı getirdiler. hamileliğimde hiç ay sütüm olurmu o mu bu mu diye düşünmedim. hemşire verdi kızımı yasladım göğsüme şaşırdılar ikinci mi diye sordular :) yani rahat olup akışına bırakmak en güzeli. doğum için de yok normal olsun yok sezeryan olsun onu da düşünmedim. dibine kadar doğum sancısınıda yaşadım son dakka sezeryanı da tattım. kızımıda 33 ay emzirdim. dahada emzirirdim de kendisi bıraktı :) memeden ayır artık diyenlere bile kulak asmadım. hatta 2 yaşındaykenki gebeliğimdede eğer bebek oluşsaydı emzirmeye yine devam edecektim o konuda destek almaya başlamıştım. herşeyi akışına bırakmak en güzeli. her türlü hikayeyi okursunuz burdan ama sizin hikayeniz hiçbirine benzemez :) size özel olur. o yüzden kötü tecrübeleri okuyunca etkilenmeyin
Acaba tahlıllerden sonra mı verdı bnm tahlıllere baktı sadece folık werdı.babada mı kullanıor bunu ılk defa duydum acıkcası:) folık harici hıc bsy kullanmıorm mıde bulantısı ıcın hap werdı almadm bu arada ewet bnde hamıle kalmadan 3ay kullandm folık bttı hamıle kaldım smdı gene werdı onuda kullanıormbu arada herhangi bir vitamin kullanıyor musunuz? benim ilk gebeliğimde elevit vermişti doktorum hiç içemedim mideme dokunmuştu sonra decavit aldım onda sıkıntı yaşamamıştım. bunda folik asit verdi. benim bildiğim folik asit hamile kalmadan 3-4 ay önce kullanılması gerekir hatta babada annede kullanması gerekir. bana neden verdi anlamadım. gerçi ilk hamileliğimde grupta kullanan arkadaşlar vardı ama önerilmeyenlerde olmuştu.
Ben folidays kullanıyordum ikiz görünce Previt Positive verdi. İçeriğinde vitamin ve mineraller var.bu arada herhangi bir vitamin kullanıyor musunuz? benim ilk gebeliğimde elevit vermişti doktorum hiç içemedim mideme dokunmuştu sonra decavit aldım onda sıkıntı yaşamamıştım. bunda folik asit verdi. benim bildiğim folik asit hamile kalmadan 3-4 ay önce kullanılması gerekir hatta babada annede kullanması gerekir. bana neden verdi anlamadım. gerçi ilk hamileliğimde grupta kullanan arkadaşlar vardı ama önerilmeyenlerde olmuştu.
Ya okurken hayretle okudum maşşalah yasadıklarınız ne guzl karsılıorsunuz.ne burcusunuz böle guzl dusunceyle karsılamanız sızın ıcın gerckten cok ıı ama bn 50kıloyum hıc sasmadm bu yasıma kadr cok dırencsızım cok cabuk cnm yanar kırılganım bıyandan guclu olmaya calısıorm bnde ıhtyc duymuorm suanda kımseye ama korkularıda atmaya calısıorm Rabbım ne bana ne sıze nede dger tum arkadaslarıma kotu zor gunler yasatmasın ınsallah dualardan baska dayanagım yok
Acaba tahlıllerden sonra mı verdı bnm tahlıllere baktı sadece folık werdı.babada mı kullanıor bunu ılk defa duydum acıkcası:) folık harici hıc bsy kullanmıorm mıde bulantısı ıcın hap werdı almadm bu arada ewet bnde hamıle kalmadan 3ay kullandm folık bttı hamıle kaldım smdı gene werdı onuda kullanıorm
Walla hıkayelerınızzz tam bır tecrubee akıor bnde ole dusunurdum cnku pco hastasıyım 3ay hasta olamadgımı blırım we hep derdım bn hamıle bıle kalamam dıe cok korkardm hamdolsun Rabbm yasattı smdı tutunmasını bklıorm kalp atıslarını duymaya ıhtıycm war burda herkesten farklı yasanmıslıklara sahıt oluoruz we ınanıorm kı drencınız blkı dusuk kanınız ws.ama hıısssetgm kadaryla guclu bır kadınsınızbenim kilom falan normal ama bünyem acayip zayıf kan değerlerim b12 im hep düşük. Rabbim kimseye çekemeyeceği yükü vermez. biz O'nun en güzel emanetini taşıyoruz. çok halsizim ve midem berbat durumda ama yinede şikayet edemiyorum. korkuyu içine çok sokmaben hep çocuk doğuramayacağımı düşünürdüm ama öyle oluyoki bu benden mi çıktı nasıl çıktı diyosun. kilonda gayet normal bence. büyüdükçe duba gibi olunuyo :) zaten doktorun dikkat et demesinin sebebide bizim için yoksa bebek bütün ihtiyacını bizim mevcut depolardan karşılıyor yani bizde eksildiği için dikkat etmeliyiz :) süt için bile aynı şey afrikada yaşayan açlıkla savaşan kadınların sütünün kalitesiyle batıda herşeyi yiyip içen kadının sütünün kalitesi aynı. bebek hastayken vücut ona göre süt üretiyor yani herşey muazzam bir düzenle işliyor. dışardan müdahaleye hiç gerek yok. kızımda 2. ayından sonra süt alerjisi başlamış tabi doktorlar yüzünden 6. ayına kadar bilinemedi. memeyi reddetti pişiği vardı uyumaz sürekli ağlardı konak oldu. hepsine bi bahene uydurdular hatta doktor sütün yaramıyor mama ver dedi yaramayan anne sütü mü olur vermedim 6. ayına kadar direndim ne kilo aldı ne boyu uzadı. 6. ayını doldurduğu gün mama verdim ve acillik olduk. 6 aylık bebeğe deri testi yapıldı ki o da 7 yaş öncesi doğru sonuç vermezmiş. tabi ben bunların hepsini öğrendikten sonra 2013 kasım anneleri grubunda bir arkadaşımın sayesinde şu an amerikada olan bir türk doktor buldum. kah yazılarını okudum kah ona sordum ve alerjiyi o kadar çabuk atlattıkki sonrasındada kızıma ne ilaç verdim ne doktora götürdüm. bu yıl kreşe başladı her hastalığını kendi atlattı. antibiyotik hiç vermedim ama bizim doktorlara kalsa her defasında antibiyotik yazdılar. eve geldim tahlilleri hocaya gönderdim sakın verme viral enfeksiyon bekle geçicek dedi. ve çok şükür bünyesi çok sağlam bir kızım var :) minyon ufak tefek ama kuvvetli. bu arada ben yay burcuyum :) yükselenimde yay tipik yayım :)
Annmler hep derken ne folık bılırım ne bebege zaarlı olacak seyler yenımı cıktı onlar der:) bırtek dguma gtmıs doktora maşallah:)yani folik asit eksikliğininde bebekte kesin şuna sebep olur diye netlik kazanan bir durumu yokmuş sadece önlem amaçlı veriliyormuş. o da hem yumurta hem sperm kalitesi için en az 3 ay öncesi kullanılmalıymış
Ben folidays kullanıyordum ikiz görünce Previt Positive verdi. İçeriğinde vitamin ve mineraller var.
Folik asitin bebeğe faydaları nelerdir?yani folik asit eksikliğininde bebekte kesin şuna sebep olur diye netlik kazanan bir durumu yokmuş sadece önlem amaçlı veriliyormuş. o da hem yumurta hem sperm kalitesi için en az 3 ay öncesi kullanılmalıymış
Teşekkür ederim ama kalp atışlarını duymadık daha hayırlısı bakalım. Hepimiz emanetlerimizi sağlıkla huzurla dünyaya getirelim inşallah.oyy maşallah ikiz mi :) ne güzel önceki grubumuzdada iki tane ikiz bir tane de üçüz anne vardı hatta ikizlerin burda olanları kızımın en iyi arkadaşları :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?