• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım hangi hastaneye gidiyorsun? Senin dr muydu kilolusun normal Doğum yapamazsın diyen?
Ben şu an Kocaeli acıbadem e gidiyorum. Yok ben değilim :) bana normal Doğum yapamazsın demediler çatım müsait benim ama bebeğimin suyu az :/ o nedenle de biraz riskliyiz. Risk almak istersek de hergün takip, her gün nst ve hergün ultrason istiyor doktorum :(

Komposto tariflerinde genelde seker katılıyor canım ama biz dogum sonrası devamlı içeceksek sekersiz yapsak daha mı iyi olur acaba?
Canım ölçü olarak bilmiyorum ama bence şekersiz içemezsin biraz miktarı az olabilir ama şekerin zararı olmaz neden şekersiz yapmak istiyosun

Ya sorma valla. Bugün gittik nst de sancım en çok 50 idi. Hiçbir şey ifade etmiyor Dedi doktorda. Midem gece çok bulandı 2 saat belki toplasam uyumuşumdur dedim. Vajinal muayene yapıcam nst den sonra Dedi. Yaptı 1 parmaklık açıklığım varmış rahim tam Doğum kıvamına gelmemiş daha Dedi. Ama süreç birden de ilerleyebilirmiş kesin bir şey söyleyemeyiz Dedi. Suyum azalıyormuş çok olmasa da evet risk var Dedi, İstersen yarın gel suni sancı verelim seni çok yormadan bi deneyelim Dedi. Başarısız olursa verilen suni sancıyla sezaryene alacak yani. Nedense pek hoşlanmadım bu fikirden bir de Bayram geliyor diye cırt cırt kesiyorlar sinir oluyorum hep bi bahane ya. Bebeğim için riskliyse risklidir yani bana bunu söyle dimi. Kesin sezaryen yapmam gerek de. Yok ben beklerim diyorsan hergün nst ve usg takibi yapmam lazım Dedi, ben de kurtköyden Kocaeli ye gidiyorum doktora, hergün hergün 40 dk zor oluyor. Son dk herhangi bir hastanede doğurucam galiba çok sıkıldım :)
Oo yolun çok canım normal olsa Allah korusun yolda gelir bebek yani suyun azalması iyi değil daha yakın bi hastane seçip bi kaç gün bekleye bilirsin kötü örnek vermek istemem ama geçenlerde arkadaş normal olsun diye 2 gün hastanede yattı o kadar acı çekmesine rağmen sezeryan olmuş ona güzel karar vermek lazm

Kızlar hastaneye gittim benim dr yoktu başka dr gittim ilk nst ye girdim sancım çıkmadı sonra dr a durumu anlattım gece adet sancılarım çok geldi diye doppler e yani detaylı ultrasona gönderdi
Ultrason dr baktı haftalığımı 34 +5 gün olarak söyledi bebeğin boyutları böyle dedi 2500+300 dedi ben çok üzüldüm sonra dr a söyledim Bebek Doğum kanalına girdiği için küçük ölçülmüştür dedi suyun normal kan akışın normal falan dedi kızlar üzgünüm tine de
Canim bence hic uzulme bu haftalarda ultrason tam olarak dogru sonucu vermeyebilir, zaten son haftaya girmissin.. bebeginin saglikli olmasi herseyden onemli..daha onceki olcumler nasildi peki?

Oo yolun çok canım normal olsa Allah korusun yolda gelir bebek yani suyun azalması iyi değil daha yakın bi hastane seçip bi kaç gün bekleye bilirsin kötü örnek vermek istemem ama geçenlerde arkadaş normal olsun diye 2 gün hastanede yattı o kadar acı çekmesine rağmen sezeryan olmuş ona güzel karar vermek lazm
Evet biraz öyle. 35 dk da gidiyoruz en iyi. Bunu söylediğimde ilk gebeliğiniz, Doğum gibi bir süreç için en az 3 saatiniz olur dedi doktor acil bir durumda da zaten mecbur başka bir hastaneye giderim mutlaka. Yolu da geçtim zaten doktorlar maşallah burada. Emsey hastanesi var ama her zaman muayene olduğunuz doktor girmiyor Doğuma :( onu eledik. Ersoy hastanesi var o da Bayramda nöbetçi doktorla çalışacakmış. Yani burada da seçeneğim kalmadı. Ya Kadıköy e gidecektim ya Gebze'deki bu hastaneye o taraf trafik açısından daha sağlıklı geldi. İşte sıkıntımız da suyumuzun azalması ve bunun sürekli takip gerektirmesi. Suni sancı alsam yarın 10 cm açıklığa suni sancı ile ulaşabilir miyim acaba, sancılarım 50 lerde. Bi de boşuna suni sancıyla hırpalanıp sonumun sezaryen olması da var

Merhabalar. Çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı. Ara ara girip yazıları takip edebildim ama. Doğum yapan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun:dua: Ben bugün 36+o oldum. Kontrolde herşey normal çıktı. Bebek biraz iri dedi dr 3300 gr. Artı eksi 400 gr ama 3 kilo üzeri bebekmiş. Ayın 18 ine 11:30 a sezaryen günümüzü aldık. Hastane süslemelerim biraz fazla oldu taşımada zorluk yaşamayız inşallah. Bebek ve kendim için çanta hazırlığı bayramdan sonraya inşallah. Medipol mega Suna hanım doktorum.

Komposto yapacaklara naçizane tavsiyem şekersiz yapın. İçmesi çok zevkli olmayacak ama gereksiz kalori almamış olursunuz. Meyvenin kendi şekeri yeterli. Ben ilk oğlumda süt yapsın diye şekersiz komposto ve humana stil tea içtim çok faydasını gördüm.

Kizlar cok girip takip edemiyom benim bebegim hic uyumuyo hep agliyo hep meme istiyo memeyi duraklamali emiyo butun gun bebegimleym cok yoruldm depresyona girmekten korkuyom ya

Cnim hic doktora kntle gitriniz mi kilo alimi nasil benimde ilk oglumda oyleydi dok gttik kilo kaybi vardi sutum yetmiyormus mama baslamistik eger kilo alimi iyise gazdanda surekli meme emmek isteyebilir cunki emme refleksi gaz sancisini sakinlestiriyor o zmanda yediklerine dikkat ediceksin gaz yapan ne yiyorsan cikaricaksin hayatindan ve gaz damlalari var dok sorup onlarsan kullanabilirsin

Kıar bisey soracam.su anda 34 haftalgm bebek hareket ettikce cok baskı ve ağrı hissediyorum kendini itiyo çıkacak gibi bi his oluyo.normal mi sizce?bir de son kontrolde doktor bebegin bas aşağı normal dogum pozisyonunda oldugunu söylemişti.sezaryan olcam bu arada

Sağol canım hiç sancım olmadı suyum geldi sabah uyanınca. Ardından nişan geldi 10 da hastanedeydim 2 de sezeryan girdim o sürede de hiç sancı olmadı
peki neden sezeryan oldun madem doğum gelmişti ? kac cm acılman vardı canım ?

hastane de çok lazım götürmeyi özellikle unutmayın diyeceğin bir şey var mı

Canım meyveleri doğrayıp tencereye koydum kaynattım,içine hiç şeker atmadığım için suyunu biraz az koydum.ama tarifim Yok göz kararı yaptım.
Kuru kayısıdan da komposto yaptım onları geceden suya koydum,sabah üzerine su koyup kaynattım.
Bir yandan birkaç dk tencerede kapakları kaynatıyorum.ocağın altını kapattıktan sonra eşime söylüyorum, konpostoları kavanoza koyup kapatıyor,tes çeviriyor.soğuyana kadar dışarıda bekletiyorum.böylece olmuş oluyor:))
Not eğer sızdıran varsa onu hemen tüketiyorum.
Ne minnossun hamarat kız :) tskler tarif için

Kizlar cok girip takip edemiyom benim bebegim hic uyumuyo hep agliyo hep meme istiyo memeyi duraklamali emiyo butun gun bebegimleym cok yoruldm depresyona girmekten korkuyom ya
Canım korkma zaman ver biraz bebegıne ve kendine. Dogumdan sonrakı ılk 3ayı 4. Trimester olarak adlandırıyorlar yani bebek halen gelişmeye biseyleri yoluna koymaya calısıyor o sürede de bizi hırpalıyor biraz. Ilk 3ayımız doldugunda cok daha iyi bi psikolojide olacagız bence ozamana kadar idare etmeye calısalım. Yardım için kim var yanında suan ev işlerinde birinden destek alıyorsun degılmı

Bilmiyorum mama veriyo musun ama bence emzirmeden sonra mama takviyesi de yapmayi denesen. Eger doydugundan eminsen emzikte verebilirsin. Sana da yazık ya. Yok mu yaninda annenler falan canm

Cnm bebek ta ac oldugu icin ya gazi icin aglar. Dis ortamdan etkilenmez. Seninle tek kisi oldugunu saniyor hala. Doydugundan eminsen gazi vardir. Her emmeden sonra cikar. Ve bence emzik kurtaricidir. İngilizce adi sakinlestirici. Kolik bebekse gazli bebekse emzik sart oluyor. Emzik vermeyen bazi arkadaslarimda bebek gece gunduz memede oldu. Karni tok emdikce daha gaz oluyor ve bebek annede uykusuz kaliyor. Sen daha iyi karsr verirsin. Bebegine emzik gereklimi gereksizmi diye. Yemeklerine kimyon kat. Gerekirse bir fincan suya kimyon kaynat ic hergun. Rezene cati ic. Hem sut icin hem gaz icin. Bir aydan once bebeklere birsey verilmiyor. Yanindayken yuzustu yatir sirtine masaj yap. Sen yanindayken burnuna dikkat et. Karnini ataklarini sicak tut. İlk haftalarda benim bebegimde agliyordu gaza yordum ama zayiflamisti. Mama verince sustu. Gaz sikayetleri de oldu. Kabizdi refluydu. Dn azindan ac mi tokmu biliyordum.Sutinu sag ne kadar cikiyor.

Kızlar biz bebegimizin adına karar verdik uzun düşünmeler sonunda. Belgin koyucaz. Kv adı. En baştan beri eşim pek istemiyordu ama ortak karar verdigimiz tek isim bu. İnşallah pişman olmam
belgin çok hoş bir isim yeni bir isim olmamasına rağmen çok modern . adıyla yaşasın annesi pişman olunacak bir isim değil ki ben çok sevdim

ben hala isim bulamadım ama :( iki isim olsun diyor babası illa 1tanesini sectık ama diğerını bır turlu bulamıyoruz

kızlar, oto koltuğu almaya gittim bugün ama oto koltugun yenidoğanda kulanılamayacağını ve ana kucagı almam gerektiğini söylediler onu arabaya bağlayacakmışız . doğrumu ya ? yenidoğanı koyacak modelleri yok mu ?

Back
X