• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım doktorunla haberlestin mi?
Sanırım senin gec dollenmeydi, ona gore kaç haftalık oldunuz?
38+5 hafta adettrn bir hafta once . Adet gununu slmadi. Dollenme tarihini aldi. Dr yolda tatilden donuyor. Donmustur. Sıklasirsa hastaneye gidecemde oglumuda uyandirmsm gerrkiyor. Yazik simdi yalanci agriysa uyandircam bosu bosuna. Onu dert ediyorum. Gunduz olsa keske . Dusunene kadar goder gelirdim hastaneye. Neyse bakalim gecer insallah.

38+5 hafta adettrn bir hafta once . Adet gununu slmadi. Dollenme tarihini aldi. Dr yolda tatilden donuyor. Donmustur. Sıklasirsa hastaneye gidecemde oglumuda uyandirmsm gerrkiyor. Yazik simdi yalanci agriysa uyandircam bosu bosuna. Onu dert ediyorum. Gunduz olsa keske . Dusunene kadar goder gelirdim hastaneye. Neyse bakalim gecer insallah.
Canım bebek abiyi emanet edecek kimse yok mu (babasi, annen gibi)?
Biri evde onla kalabilse de diğeri de sana refakat etse keske.
Ama sabaha az var, insallah planlandığı gibi kavusursunuz.

Yaa
Canım bende anlamadim geceleri sancidan. Uyuyamiyorum..dun gece kesin doğum yapacam diyordum..ama olmadi..bende nedense buaralar benimde keyfim yok..insallahh salı günü guzel haberlerle döneriz.
bende aynıyım valla bi kaç haftadır üstelik geceleri sancım oluyo kasılma oluyo seninle aynı gün görünüyor tarhlerimiz de (: 6 gün kaldı diyor benimde Ama sanki kızımın niyeti yok pek gelmeye

Her hastane farkli demek,bizde karsilaniyor dendi.sormakta fayda var her ihtimale karsi oncesinde.
Biz özellikle sormadık ama hastane bize bir kağıt vermişti Doğum fiyatına dahil olan-olmayan hizmetler diye o kağıtta yazıyordu kuvöz ücreti günlük 500 tl diye. Belki de devlet karşılıyordur bilmiyorum.
Bugün eşim biraz araştırdı özel hastaneler para isteyemezmiş kuvöz için. Devlet karşılıyormuş. Eğer hastaneniz sizden para talep ederse şikayet edebilirsiniz yazıyordu.

Aksam altidan beri. Git gide uzun suruyor agri .yarim saattir İki dk azaliyor sonra basliyor . Gelip gidiyor.
Daha az önce doktordaydık bende Ağrı'larım olduğunu ama kestiremediğimi söyledim hangisini doğum sancısı olduğunu. Oda belli analıklara gelicek artıcak dedı herkez zaten bunu söylüyor ama nasıl olcak bilmiyorum hatta hep diyorum önce su gelsin anlıyım diye. Aralıkları takip et istersen inşallah oğluşunu uyandirmaya gerek kalmaz

Aksam altidan beri. Git gide uzun suruyor agri .yarim saattir İki dk azaliyor sonra basliyor . Gelip gidiyor.

cnm düzenli bir sancıya benzettim anlattığına göre.. Sabahı bekleyemeyebilirsin böyle artarsa..

Bebeğine kavuşan tüm eylul annelerimizi tebrik ediyorum.
Darısı biz bekleyenlerin başına :)
Bizim sezaryen tarihimiz de 15 eylul.

sağ salim kavuş inşallah bebeğine ;)

Canım sen bile bu haftaya geldin maşallah. Bakalım gününde gelsin suni sancıya falan gerek kalmadan ben razıyım. Hastanede sıra beklerken yazık 36 hafta kadın geldi suyu gelmiş nasıl panikti

kıyamam, biz su an zaten saskınız esimle. Saka gibi 39. Haftayı yasıyorum. Kendimi dinliyorum ama hiiiiiiç doğum belirtisi yok :)

Daha az önce doktordaydık bende Ağrı'larım olduğunu ama kestiremediğimi söyledim hangisini doğum sancısı olduğunu. Oda belli analıklara gelicek artıcak dedı herkez zaten bunu söylüyor ama nasıl olcak bilmiyorum hatta hep diyorum önce su gelsin anlıyım diye. Aralıkları takip et istersen inşallah oğluşunu uyandirmaya gerek kalmaz
Heryerde yaziyor ama . Herkes farkli sikayetle doguma gitmis, Benim ilki gec dogum sezeryanla . Bundada buyuk ihtimal gec gelir erken gelmez demisti dr. Seninkinin tersi belli olmuyor iste.

Benim de tecrübem yok düşüncem bunlar ama o an ne olur bilmiyorum. Senin düşündüğün de mantıklıymış canım. Benim eltim emzik gibi ağzına tutmuştu ama ben korkarım o kadar büyük parça ve hastane ortamında tutamam diye. Ben hurmayı muzlu sütle yaparken de az suda bekletip dış kabuğunu soyup öyle atıyordum süte. Hem yumuşuyor hemde kabuğu soyuluyor hemen. Bebeğim için de zemzem de bekler yumuşak yerinden veririm diye düşündüm. Yanıma yumuşak mama kaşığı da aldım. Hem emme refleksi olmazsa sütümü kaşıkla veririm hem de zemzem verirken lazım olur diye düşündüm. Tabi büyükler bana müsade eder her işe karışmazsa.
Kimi hocalar alim kişilere çiğnetip onu verin diyor. Ama bize hijyenik gelmedi. Biri çiğneyecekse o annesi olabilir bence

Ben çiğneyip verilmesine karşıyım ya bebeğin annesi de olsa bizim ağzımızda bir sürü bakteri var. Dişi çürük olan enfeksiyon bile olabilir. Bebeğin zaten bağışıklığı çok güçsüz o yüzden ben öyle bir şey yapmam ama hurmayı şöyle bir ağzına değdiririm belki. O da madem peygamber efendimiz yapıyor bir bildiği vardır elbet diye düşündüğümden.

Bayadir giremiyorum kizlar, dogum yapan herkesi kutluyorum. Benim oglumda dun geldi :)
Dogumu anlatmicam cunku butun terslikler beni buldu ama onemli olan karanliktan sonraki aydinlik. Simdi toparlanmaya calisiyorum, tansiyonum cok dusuk dogumdan beri, iki gun yataktan kalkamadim.
Daha dogumu bekleyen herkes icin dua ediyorum, herzaman hayirlisini isteyin, ben hep gelsin diye dua ettim ama gelmeninde yollari var :)

Kizlar ben normal dogum yaptim ama suan dikislerim agriyor ayrintili yazarim insallah daha sonra

Gözünüz aydın olsun kizlar allah anali babali büyütsün insallah

missdincer missdincer canım yasal olarak alamazlarmış sen bir daha sor öğren .senin zamanında doldu canım 38 den sonra gerek kalmıyor çok çok ekstra bir duurm olmadıkca inşallahta olmaz. allah kuzunu korusun senı de
Ben de araştırdım canım evet para alınamazmış. Ben zaten hastaneye sormamıştım bana verilen bir kağıtta kuvöz ücreti Doğum fiyatına dahil değildir geceliği 500 tl dir yazıyor ama bu parayı belki de SGK karşılıyordur, bizden alınmıyordur. Yine de arayıp sormakta fayda var tabii inşallah gerek kalmaz da..

Güvendiğin bi aktarda bulabilirsin iyisini canım
Canım en iyisi Kudüs hurması oluyor kilosu 60 tl civarı. Gidip de paketli ürünlerden almanı tavsiye etmem çünkü glikoz şurubuna batırılmış hurma satılabiliyor. Benim Metro da var dediğim de bu hurmanın tazesi yani sarı renkte olanı kurutulmamış olanıydı :)

Eklentiler

• IMG_0379.webp
    IMG_0379.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 40
Back
X