• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Dogum yapan bi arkadasim bebegin sarilik olmamasi icin dogdugunda sekerli su verilmesi gerektigini soyledi. Hic duymamistim bilen var mi boyle biseyi ?
Ben duydum kesinlikle karşıyım. Yenidoğan sarılığı anne sütü ile iyileşir. Ayrıca her bebekte olmuyor. Belki de sarılık olmayacak durduk yere niye şeker vereyim el kadar bebeye.

Canım bende anlamadim geceleri sancidan. Uyuyamiyorum..dun gece kesin doğum yapacam diyordum..ama olmadi..bende nedense buaralar benimde keyfim yok..insallahh salı günü guzel haberlerle döneriz.
Bana da noluyorsa gece oluyor. Geceleri reflüden uyuyamıyorum, gündüz reflüden eser yok. Geceleri farklı bir hormon mu salgılıyoruz artık noluyorsa bilmiyorum...

kıyamam, biz su an zaten saskınız esimle. Saka gibi 39. Haftayı yasıyorum. Kendimi dinliyorum ama hiiiiiiç doğum belirtisi yok :)
Doktora diyoruz siz vaktini beklemiceğe benzıyor demiytiniz diye heveslendik doktor diyo yok yok bunun keyfi gayet iyi gayet beklicek kafasını kanala tam dayamamış bile saglıkla Gelsinlerde fark etmez doktor öyle diyince evde yapılcak tüm işlerili bitirdim eşimede dedim doktor böyle söyledi ama bak gör vaktini bile geçiricek sırf şimdi annesi işleri bitirsin diye böyle yaptı kı annesi uzanıp dinlenecek vakit bulsun

Şekerli su bizim oralarda da verilir, yeğenlerime de verdiler ama yine de sarılık oldular. Ben vermeyi düşünmüyorum. Şeker yükleme testinde bile ben az daha bayılıyordum, minicik mideye şekerli su fazla.
Hurmada da şeker var tabi ama doğal ve çok az vericem. O da sünnet olduğu için.

Heryerde yaziyor ama . Herkes farkli sikayetle doguma gitmis, Benim ilki gec dogum sezeryanla . Bundada buyuk ihtimal gec gelir erken gelmez demisti dr. Seninkinin tersi belli olmuyor iste.
Saglıkla ne zaman gelicekse o zaman gelsin annesi ;). Benim kayınvalidemin he sancısı olmuş he bişi mesela çok akıntım oldu kendimi yıka yıka temizlenemedim sonra doğum oldu diyor

Bana da noluyorsa gece oluyor. Geceleri reflüden uyuyamıyorum, gündüz reflüden eser yok. Geceleri farklı bir hormon mu salgılıyoruz artık noluyorsa bilmiyorum...
Yatağa gelene kadar oturduğum yerde uyukluyorum eşime hadi uyuyalım cok uykum geldi diyorum hop yastığı görünce uyku kaçıyor. Mide desen normalde gastrıt vardı bu zamane baya iyi gelmiştim derken bu hafta zindan oldu gece olunca Ağrı'larım tavan yapıyor

Ben 3. Aydan beri 2_3 gunden bir bebeyagi suruorum sadece
ben de özellkle 3-4 aydır daha sıklıkla daha dogrusu aklıma geldıkce bebe yagı kulandım. sebamed yagını. bırde aşrı gerılmelerde fısfıs bır kaba temız su koydum karnıma sıktım bol bol yanı nemlı ıslak tıtum nasılsa yazdı hava zaten sıcaktı . hiç çatlamadım ben şu ana kadar . galiba ten ile de ilgili ya tabi nem aşırı nemli

Ben de araştırdım canım evet para alınamazmış. Ben zaten hastaneye sormamıştım bana verilen bir kağıtta kuvöz ücreti Doğum fiyatına dahil değildir geceliği 500 tl dir yazıyor ama bu parayı belki de SGK karşılıyordur, bizden alınmıyordur. Yine de arayıp sormakta fayda var tabii inşallah gerek kalmaz da..
maasallah 37. haftanı dolurdun neredeyse 38 desin canım gerek kalacak bir şey görünmüyor da inşallahta olmaz sırf bilmek için sor istersen hem bilgi vermiş oluruz bilmeyenlere

yoğun bakım parasız ama küvez paralı gibi bir ayrm varmı ki acaba hiç bilmiyorum ayrıca ikisi farklı şeyler mi onu da bilmiyorum. yani küveze girmesi için yogun baımda olması gerekmıyor galıba sırf solunum ıcın ya da gözlem içinde küveze alınıyor galiba ben oyle anladım tam biliyorum ama

Kesinlikle ben de bu gorusteyim aldigimiz tedbirler icimizi rahatlatmak icin aslinda :) olacaksa oluyor napalim yavrumuzdan bize kalan bi hatira diyelim artik :)

yinede erken iken catlaklar taze ıken tedavı edıcı bir şeyler kulansan belki haffler derinleşmez.
bım kolumda kesik olmustu contractubeks dıye bır jel var organık onu lullandım ilaç çok iddialı ama acaba onu kulanmasam daha mı cok iz kalırdı bilemiyorum sonucta tamamen gıtmedı aşırı belırgın degıl ama yinede 6 ay sureklı ve duznelı kulandım bazıları cok memnun mesela

Canım en iyisi Kudüs hurması oluyor kilosu 60 tl civarı. Gidip de paketli ürünlerden almanı tavsiye etmem çünkü glikoz şurubuna batırılmış hurma satılabiliyor. Benim Metro da var dediğim de bu hurmanın tazesi yani sarı renkte olanı kurutulmamış olanıydı :)
tamam bakacagım canım cok sagol

Yaa

bende aynıyım valla bi kaç haftadır üstelik geceleri sancım oluyo kasılma oluyo seninle aynı gün görünüyor tarhlerimiz de :-) 6 gün kaldı diyor benimde Ama sanki kızımın niyeti yok pek gelmeye
ben de uykularımdan kaıslmayla uyanıyorum kac gundur . bayramı cıkaralımda hayırlısıyla inşallah

Valla catlak konusu hem bence genetik hem de deri yapina ic karin buyuklugune bagli.. ben de cok kremlendim, 8 ay kadar karnimda hic yoktu.. bacaklarimda olmustu ama... son 1 aydir Allah ne verdiyse karnimda da var artik.. ilk zaman gorunce cok uzuldum de simdi cocuk saglikli olsunda diyorum.. esim de kafay taktigimi gorunce ben seni catlaklarinla da severm falan diyor da, cok rahatsiz olursamda icabina bakarmis.....
sen burada mısın canım :)
nasıl oldun ? fenalaştım yazmıstın en son

Bayadir giremiyorum kizlar, dogum yapan herkesi kutluyorum. Benim oglumda dun geldi :)
Dogumu anlatmicam cunku butun terslikler beni buldu ama onemli olan karanliktan sonraki aydinlik. Simdi toparlanmaya calisiyorum, tansiyonum cok dusuk dogumdan beri, iki gun yataktan kalkamadim.
Daha dogumu bekleyen herkes icin dua ediyorum, herzaman hayirlisini isteyin, ben hep gelsin diye dua ettim ama gelmeninde yollari var :)
Gözün aydın canım. Sonu güzel olmuş sağlıkla kavuşmuşsun yavruna

Back
X