• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canim cok gecmis olsun kuzucuga. Tez zamanda atlatsin insallah...
Sağol canım inşallah bebekler hasta olmasın yaa.
Çok geçmiş olsun canım . Başını yükseltin ve yan yatırın destekleyin birşeylerle

Bide bol bol Serum fizyolojik sıkıp burnuna çekin o akıntıları yutmasın onlar kusturuyor onu
Çok sağol canım yastıkla yatırdım bi sıkıntı olmadı çok şükür. serum fizyolojik hiç aklıma gelmemişti çok teşekkürler

Bizim cinsiyete doktor ilk erkek demisti kv ve gorumce duyduklari an bir valiz kiyafet almislardi hepsi erkek icin :)) kiz oldugunu biraz gec ogrendik :)
Hepsini giydirdim hatta lacivetler cok yakisti kendim de mavili lacivertli kiyafetler aldim :)
Tabi bunlarin disinda kirmizi pembeler de var ama cok fazla degil

bizimki de çok saçlı koyu giydirince çok yakışıyo. Babası geçen gün siyahlı grili bişey beğenmiş dedim taşlatıcaksın beni. Annen saçını toplamıyorum dye laf batırıyo bi de bunu giydiriyim tam olsun :)

Değil canım bende renk ayrımı yapmayan biriyim. Bazen sarı falan giydiriyorum oğluma hemen karışıyorlar. Ayrıca süt mavi çok güzel bir renk erkeğe de kıza da yakışır :)

sağol cnm :) sarı aşırı unisex bi renk ayrıca

Ben de kızıma erkek reyonlarından kıyafet alıyorum bazen ama hemen kızımı erkek bebek sanıyorlar :) saçları olmadığı için bir de erkek kıyafeti giyince erkek sanılıyor kızım :) zaten erkek kıyafeti dediğim de pembe olmayan kazak pantolon. İlla pembe olacak diye anayasada geçiyor sanki.

ben pembe giydirdiğimde bile erkek değil mi filan duyuyorum. Arkası erkek diyollaaaa :)

Kızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum

canım önce Allah a emanetler, zor birşey olmus sizin için acil şifalar dilerim..

Ya kayınvalide konusunu yine açıcam ama. Haftada bir gidiyoruz onlara. Gittiğimizde bebeği hiç kimseye vermek istemiyor . Kucağımda mesela bir şey demeden pat alıveriyor. Bir kaç kere bu hareketinden sonra ben de aldım ondan bu şekilde Aa noldu diyor. Bir şey yok diyorum bende. Kadın iki dakika bebeği bırakıcam diye çay koymuyor artık :KK51: Bugün en sonunda getirdi acıkmış annesi dedi . Ben de acıkmasa yüzünü göremeyecektim dedim. Kendi annem de alıyor kucağına ama en fazla bende durur yine ben o kadar ayrı kalamıyorum . Birkaç kere bana gelmek istedi onun kucağında bana bakıyor Aa sende bütün hafta annendesin zaten diyor :kızgın: her hafta çok rahat gidiyorum başım ağrımış sinir olmuş şekilde dönüyorum.

Bu kadar benzemek laflar filan :o bizimki de durmayınca "hadi sütçüye acıktın" diyo. Ben sütçüyüm yani ve memelerim olduğu için bende susuyo bu çocuk. Bizde de şu var kalabalık bir ortamds bile olsak ağlıyo mesela ooouuuğğğ geeell sen babaaaaneemmm diye kimdeyse zırt alıveriyo. Bazen benden bile. Bigün eşim gecikti gelmekte sinirliyim söyleniyorum. Çocuğun uyku saatiydi çünkü. Kayınpeder arıyım oğlanı diyo ona hayır diyorum kv ver uyutıyım ?!!! Diyo emerken yaygaragı basan çocuk ında suscakmış gibi. Slinge takıcam uyucak biliyorum ama arabaya binerken uyancak. Kv de ısrar edince "lütfen müdahale etme ben onu nasıl sakinleştireceğimi bilirim almayın" diye çıkıştım sinirliliğimden faydalanarak. Kp geldi gene arayayımmı diyor, kocasına kızdı sen karışma kadının işine diyo : D gülsemmi ağlasammı :D

Sağol canım inşallah bebekler hasta olmasın yaa.

Çok sağol canım yastıkla yatırdım bi sıkıntı olmadı çok şükür. serum fizyolojik hiç aklıma gelmemişti çok teşekkürler
Burun temizliği çok önemli bebeklerde .. Bende tik oldu artık hasta olmasa da her gün 3 defa serum fizyolojik sıkıyorum gece uykusundan önce de çekiyorum :KK16:

Kızlar biz çok iyiyiz demiştin geçen sabah. Kızım öğlene doğru ateslendi calpol verdim sonrasında oksurmeye başladı bide eşim yanindayken uyuyorken kusmuk gelmiş kusamamis nerdeyse boguluyormus eşim hemen alıp sırtina vurunca fiskirarak kusmuş. Sinrasinda doktora götürdük boğazı iltihap olmuş dedi calpol le bi antibiyotik surup verdi calpol yerine dolveni verseniz dedim 6 aydan küçük çocuklara dolven kullanılmaz dedi. Neyse ilaçları kullandık gece yatmadan altını değiştirdim. Eşimle yanındayız eşim bi panik oldu kızımı kucağına aldı sırtına vurdu yine kusmuk gelmiş kusamamis yatagimin üstüne bi çıkarttı afedersiniz her yer battı. Yanımda nerdeyse kuzum bogulacakti ben farkedemedim. Şimdi kızımın başında nöbet tutuyoruz sırayla. Bişi olursa diye çok korkuyorum
Geçmiş olsun canım nöbetleşe durun kafayı yüksek tutun

Ya kayınvalide konusunu yine açıcam ama. Haftada bir gidiyoruz onlara. Gittiğimizde bebeği hiç kimseye vermek istemiyor . Kucağımda mesela bir şey demeden pat alıveriyor. Bir kaç kere bu hareketinden sonra ben de aldım ondan bu şekilde Aa noldu diyor. Bir şey yok diyorum bende. Kadın iki dakika bebeği bırakıcam diye çay koymuyor artık :KK51: Bugün en sonunda getirdi acıkmış annesi dedi . Ben de acıkmasa yüzünü göremeyecektim dedim. Kendi annem de alıyor kucağına ama en fazla bende durur yine ben o kadar ayrı kalamıyorum . Birkaç kere bana gelmek istedi onun kucağında bana bakıyor Aa sende bütün hafta annendesin zaten diyor :kızgın: her hafta çok rahat gidiyorum başım ağrımış sinir olmuş şekilde dönüyorum.
Ahh ahh hep idare etmek zorunda kalıyoruz. Bende ailemin yanına gidip 10 gün kalıcam o kadar çok kalma diyor bendr dedim sen çocukların küçükken ne kadar kalıyordun 2 ay eee dedim ben annanesine babannesine götürüyordum diyor bende ananesine götürüyorum dedim sustu

bizimki de çok saçlı koyu giydirince çok yakışıyo. Babası geçen gün siyahlı grili bişey beğenmiş dedim taşlatıcaksın beni. Annen saçını toplamıyorum dye laf batırıyo bi de bunu giydiriyim tam olsun :)

sağol cnm :) sarı aşırı unisex bi renk ayrıca

ben pembe giydirdiğimde bile erkek değil mi filan duyuyorum. Arkası erkek diyollaaaa :)

canım önce Allah a emanetler, zor birşey olmus sizin için acil şifalar dilerim..

Bu kadar benzemek laflar filan :eek: bizimki de durmayınca "hadi sütçüye acıktın" diyo. Ben sütçüyüm yani ve memelerim olduğu için bende susuyo bu çocuk. Bizde de şu var kalabalık bir ortamds bile olsak ağlıyo mesela ooouuuğğğ geeell sen babaaaaneemmm diye kimdeyse zırt alıveriyo. Bazen benden bile. Bigün eşim gecikti gelmekte sinirliyim söyleniyorum. Çocuğun uyku saatiydi çünkü. Kayınpeder arıyım oğlanı diyo ona hayır diyorum kv ver uyutıyım ?!!! Diyo emerken yaygaragı basan çocuk ında suscakmış gibi. Slinge takıcam uyucak biliyorum ama arabaya binerken uyancak. Kv de ısrar edince "lütfen müdahale etme ben onu nasıl sakinleştireceğimi bilirim almayın" diye çıkıştım sinirliliğimden faydalanarak. Kp geldi gene arayayımmı diyor, kocasına kızdı sen karışma kadının işine diyo : D gülsemmi ağlasammı :KK70:
Bizde de herkes birbirine bağırıyor bebek uyuyor neden ses yapıyorsun diye . :confused: Her seferinde rahat gidiyorum sinir küpü şeklinde dönüyorum nolacak bu halim bilmiyorum. Aklıma sen geldin takma kafana diyoruz birbirimize de işte takıyoruz :KK12:

Canım çok takma inanki genel olarak herkesin yasadigi durumlar ,bizimkide benim bebeğe bakicak alicam köye göturcem annen haftada bir gelsin görsün diyor bebeğe ciddi ciddi. Hiç cevap bile vermiyorum ama içim içimi yiyor tabi. Yaşlılar cok ta kırmak istemiyorum . Napalim bunlarda boyle . Allahtan haftada bir görüyorlar bir günlük idare edicen.
Kayınvalideme söylesem kırılmıyor kadın allah var ama takmıyorda. Takmadığı için aynı şeyleri yapıyor yine . Televizyon konusunu elli kere söyledim dün yine izletiyor kucağında yakından ve reklamları . Aldım kumandayı kapattım direkt. Yine yapacak çünkü :KK42:

G
Geçmiş olsun canım içini ferah tut inşallah çabucak atlatacak kuzucuk

Kayınvalideme söylesem kırılmıyor kadın allah var ama takmıyorda. Takmadığı için aynı şeyleri yapıyor yine . Televizyon konusunu elli kere söyledim dün yine izletiyor kucağında yakından ve reklamları . Aldım kumandayı kapattım direkt. Yine yapacak çünkü :KK42:
Reklamları izlerken benim bile başım dönüyor küçücük bebek gözünü kırpmadan izler üstelik. O sırada sakince duruyor ya kucağında marifet sanıyor kv’ler.
Bizde onu kayınpeder yapardı kumandayı saklıyorum onlar gelmeden. Normalde tv bizde hep kapalı zaten.
Bizim kayınvalide de oğlum birazcık mıkırdansın o sırada kimdeyse hemen ayağına kırlenti koyup “ver onu bana da uyutayım” diyo. Anne uyku saati değil diyorum olsun oyalanır öyle diyor öyle bi sallıyor ki kafa tıravması geçiriyor anne çocuk diyorum. Zaten sallanmaya da onun yüzünden alıştı yavrum. Ama ben de sallanırken elinden tutmaya alıştırdım. Elinden tutmazsan bacaklarıyla vuruyor -ki kv bunu bilmiyor :))) al kızım bunun duracağı yok diyor :)))))
Bir de şu yalar gibi öpmelere karşı bişey bulmalıyım. Off yaa ıslak ıslak :olamaz: ağzına yakın öpüyor üstelik. Ben bile öpmüyorum o şekil

Kızlar ıkeadan buharda haşlama aparatı aldım 20 tl. Tencerenin içine yerleştiriliyor tencereye su kapağı kapat sebzeler buharla haşlanıyor. Bebişlere hazırlarken tavsiye ederim . Biz de bu hafta blw ile ekgıdaya başlıyoruz. Heyecanlıyız :halay:
Canım sen blw yapacaksın değil mi? Yöntem ve tecrübelerini burdan da paylaşır mısın?

Geçmiş olsun canım nöbetleşe durun kafayı yüksek tutun
Sağol canım biraz önce yine kustu ama öyle böyle değil çok fazla kusuyor antibiyotik tedavisine dün akşam başladık inşallah hemen etki eder. Bide bu aksam kayinvalidemlerle eşimin akrabaları gelecekti. Kızımın hasta olduğunu biliyorlar dün kayinvalidemlerdeydik. Bu sabah eşim aradı gece çok kötü olduk diye. Gelmeyelim mi onu mu demek istiyorsun demiş eşimde yok anne gelin ama bi kaç çeşit pasta yapabiliriz demiş artık. Oda olsun 1 çeşit bile olur demiş. Simdide kusunca ben biraz isyan ettim bebeğe mi bakayım misafire mi hazirlanayim diye. Tekrar annesini aradı kabul edemeyecez diye. Gelmeyecekler yani. İnsanlarda hiç düşünce yok. Hem kızım bu kadar ağır hasta hemde misafir gelecek hemde 10 kişi. Biz aramadan kv min arayıp biz sonra gelelim demesi gerekmez mi. Kv çok severim hiç kirmaz ama bugün böyle yapması hiç hoşuma gitmedi.

Tkb3 Tkb3 canım çok geçmiş olsun.
Semel-kov Semel-kov her dr un ek gıdaya yaklaşımı farklı
Bizim 5 ay bitti.
İlk on gün günde 1 öğün elma armut havuç suyu vereceğiZ. Cam rendede rendeleyip suyunu tülbentle süzüp vereceğiz)
Ben emzirmeye devam edeceğim.Filelerden aldım meyveyi fileye koyup öyle eline vereceğim hem dişlerini kaşır hem suyunu emer diye düşünüyorum
sonraki 20 gün bir öğün bunların pürelerini ve bir öğün yoğurt vereceğiz
Sonraki ay da çorba vereceğiz. Bal kabağına falan çorba ile geçirecek.
Miktar Bebek ne kadar isterse. İki kere kaşığı teklif ettik Bebek kafa çeviriyorsa ısrar etmeyeceğiz

Sağol canım biraz önce yine kustu ama öyle böyle değil çok fazla kusuyor antibiyotik tedavisine dün akşam başladık inşallah hemen etki eder. Bide bu aksam kayinvalidemlerle eşimin akrabaları gelecekti. Kızımın hasta olduğunu biliyorlar dün kayinvalidemlerdeydik. Bu sabah eşim aradı gece çok kötü olduk diye. Gelmeyelim mi onu mu demek istiyorsun demiş eşimde yok anne gelin ama bi kaç çeşit pasta yapabiliriz demiş artık. Oda olsun 1 çeşit bile olur demiş. Simdide kusunca ben biraz isyan ettim bebeğe mi bakayım misafire mi hazirlanayim diye. Tekrar annesini aradı kabul edemeyecez diye. Gelmeyecekler yani. İnsanlarda hiç düşünce yok. Hem kızım bu kadar ağır hasta hemde misafir gelecek hemde 10 kişi. Biz aramadan kv min arayıp biz sonra gelelim demesi gerekmez mi. Kv çok severim hiç kirmaz ama bugün böyle yapması hiç hoşuma gitmedi.
Allah allah 2-3 kişide değil on kişi gelecekler çocuk hasta hiç misafir gelir mi
Aksine yardıma geleyim demesi lazım
İptal etmeniz iyi olmuş.bence kış sonuna kadar pek misafir kabul etme canım. dr öyle dedi dersin:)

Allah allah 2-3 kişide değil on kişi gelecekler çocuk hasta hiç misafir gelir mi
Aksine yardıma geleyim demesi lazım
İptal etmeniz iyi olmuş.bence kış sonuna kadar pek misafir kabul etme canım. dr öyle dedi dersin:)
İyi fikir valla. Sanırım canım sen yazmıştın biri gelmek istiyorum diyince ben size geleyim hem bana da degisiklik olur diye. Kızım iyilessin o yöntemi de kullanicam

Back
X