- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
- #23.061
Ben de yapayım bakalım. Tarifi burada paylaşman mümkün mü ?Kizlar selam, buse terimin komposto tarifini denedim cok guzel oldu. Tavsiye ederim komposto yapacaklara
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de yapayım bakalım. Tarifi burada paylaşman mümkün mü ?Kizlar selam, buse terimin komposto tarifini denedim cok guzel oldu. Tavsiye ederim komposto yapacaklara
ayy aynı benim şikayetler,m deKizlar son haftalardayiz hepimiz Allah kolaylik versin.. zaman azaldikca ne uyku ne rahatlik kaliyor.. aşırı mide yanmasi ve gaz problemim var.. geceleri oturarak uyumaya basladim. Ayrica mukus gibi akintim da cogaldi. Yogun kremsi geliyor.. pek agrim yok ama adet sızısı gibi sızılarım oluyor.. yaklaştık iyice sanirim. Sizinde boyle problemleriniz oluyor mu acaba?
şu tatlı hurma var ya ondan :) normal doğum istediğim için çok en son kontrolümde bi kaç tüyo verdiler yine hemşirem orda hurma ye dedi :)taze hurmadan mı bahsediyorsunuz kızlar ?
Aynen canim bu, sadece bal koymadimbuse terimin siteside dilara koçak şu tarifi vermiş, bunu mu yaptın cnm ?
CanimBen de yapayım bakalım. Tarifi burada paylaşman mümkün mü ?
Benimki basasgi ve hickiriklar alt tarafa baya yakin hissedilior. Ama hickirigin en guclu hissedildigi yer basi degil gogsunun,sirtinin oldugu yer benceKızlar bebeğinizin hıçkırığını nerenizde hissediyorsunuz ??
Benim bebeğim en son muayenede makat duruştaydı ve hıçkırıklarını mideme yakın bir yerde hissediyordum. Bugün hıçkırıkları kasıklarımda hissettim. Acaba bu bebeğin baş aşağı dönmüş olabileceğini gösterir mi ?
Hıçkırığı hissettiğimiz yer bebeğin başı olabilir mi ?
Bende kasigimda hissediyorum evet bu bebegin bas asagi durduguna isaret bence canimKızlar bebeğinizin hıçkırığını nerenizde hissediyorsunuz ??
Benim bebeğim en son muayenede makat duruştaydı ve hıçkırıklarını mideme yakın bir yerde hissediyordum. Bugün hıçkırıkları kasıklarımda hissettim. Acaba bu bebeğin baş aşağı dönmüş olabileceğini gösterir mi ?
sayı söylemedi hurma ye dedi sadece ama ben alıp yiyemedim bile :) ama şimdi internette araştırdım bakın neler yazıyor.markayonetmeni canım günde kaç tane hurma yemeni söyledi hemşire acaba
Canım ben baya yukarda hissediyordum ama akşam üzeri aşağıda hissedince birden ümitlendim. İnşallah dönmüştür bebeğim.Benimki basasgi ve hickiriklar alt tarafa baya yakin hissedilior. Ama hickirigin en guclu hissedildigi yer basi degil gogsunun,sirtinin oldugu yer bence
Bende kasigimda hissediyorum evet bu bebegin bas asagi durduguna isaret bence canim
kaç kere sorudm ama hala emin olamadım. bu yaş hurmadan mı bahsediyoruz yani diğer adı cennet meyvesisayı söylemedi hurma ye dedi sadece ama ben alıp yiyemedim bile :) ama şimdi internette araştırdım bakın neler yazıyor.
Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde hamilelik sırasında hurma tüketiminin doğum sonuçlarına etkisi üzerine bir çalışma yapılmıştır. Araştırmada doğumdan önceki 4 haftada günde 6 adet hurma tüketen 69 kadına ve hurma tüketmeyen 45 kadına ait doğum sonuçları karşılaştırılmıştır. 2011 yılında yayınlanan çalışma sonuçlarına göre;
1- Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde (3,52 cm) tüketmeyenlere göre (2,02 cm) fazladır.
2- Hurma tüketen adayların % 96'sı herhangi bir tetikleyici olmadan doğuma başlarken, bu oran tüketmeyenlerde % 76'da kaldı.
3- Prostin/oksitosin kullanımı hurma tüketen adaylarda (% 28) tüketmeyenlere göre (% 47) belirgin olarak daha düşüktü.
4- Doğumun birinci evresi olan Latent Fazı hurma tüketmeyenlerde 906 dk = 15 saat sürerken hurma tüketenlerde bu süre 510 dk = 8,5 saate kadar düşmüştür.
Buna göre doğumdan önceki 4 haftada hurma tüketiminin doğum olayı için dışarıdan tetikleme ve takviye ihtiyacını belirgin şekilde azalttığı sonucuna varılmıştır.
http://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/01443615.2010.522267
Çok sağol canım çok güzel bilgiler verdin kafamdaki soru işaretleri gitti :)))sayı söylemedi hurma ye dedi sadece ama ben alıp yiyemedim bile :) ama şimdi internette araştırdım bakın neler yazıyor.
Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde hamilelik sırasında hurma tüketiminin doğum sonuçlarına etkisi üzerine bir çalışma yapılmıştır. Araştırmada doğumdan önceki 4 haftada günde 6 adet hurma tüketen 69 kadına ve hurma tüketmeyen 45 kadına ait doğum sonuçları karşılaştırılmıştır. 2011 yılında yayınlanan çalışma sonuçlarına göre;
1- Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde (3,52 cm) tüketmeyenlere göre (2,02 cm) fazladır.
2- Hurma tüketen adayların % 96'sı herhangi bir tetikleyici olmadan doğuma başlarken, bu oran tüketmeyenlerde % 76'da kaldı.
3- Prostin/oksitosin kullanımı hurma tüketen adaylarda (% 28) tüketmeyenlere göre (% 47) belirgin olarak daha düşüktü.
4- Doğumun birinci evresi olan Latent Fazı hurma tüketmeyenlerde 906 dk = 15 saat sürerken hurma tüketenlerde bu süre 510 dk = 8,5 saate kadar düşmüştür.
Buna göre doğumdan önceki 4 haftada hurma tüketiminin doğum olayı için dışarıdan tetikleme ve takviye ihtiyacını belirgin şekilde azalttığı sonucuna varılmıştır.
http://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/01443615.2010.522267
Kızlar bebeğinizin hıçkırığını nerenizde hissediyorsunuz ??
Herkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Doğum yapan tüm arkadaşların da gözü aydın, Rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bekleyen arkadaşlara olsun inşaAllahh..
Ben planlandığı gibi pazartesi günü yaptım doğumumu..
Yok kafası 2 hafta ileri, yok bacak boyu 3 hafta geri, yok omurgası eğri, yok ensesi kalın, yok gözünün üstünde kaşı var derken baldan bal bir kızım oldu Allah'ıma şükürler olsun :)
49cm 2.825gr minnak kafalı ay parçası gibi maşaAllaaahhh subhanAllaaaahhh :)
Lakin kızım yanıma geldikten 1saat kadar sonra yoğun bakıma alındı, daha narkozdan tam sıyrılamamıştım ama bir sorun olduğunu anlamıştım.. Çok halsiz çok uykuluydu, memeye saldırmıyordu ve öğürüyordu..
Doğumdan sonra şiddetli ağlamadığı için, ciğerlerinde su kalmıştı.. Ki bunun en büyük sebeplerinden biri, son 1hafta içerisinde annenin herhangi bir enfeksyona yakalanması olabilirmiş..
Hemen tedavilerine başlandı, kan kültürü gönderildi, sonucu pazartesi çıkacak ve çok güzel sonuç alacağız inşaAllah!! Süreçte bu sonuca göre değişecek..
Bayramın ilk günü gittiğimde ağzında ki burnunda ki tüm kablo hortumları çıkarmışlardı.. Adım adım tedaviye yanıt veriyor, artık oksijeni sadece küvöz içinden alıyor..
Süt sağıyorum ben bu süreçte, her sabah 2 dakika küvözden kızıma bakmama izin var, tabi temassız..
Elimde ne bir düzgün fotoğrafı var, ne de kokusunun sindiği bir kıyafeti..
Bunalıma girmedim hiç, Rabbim dermansız dert vermesin..
Sadece özlüyorum çok, her sabah kalbim çıkacak gibi uyanıyorum ona kavuşucam diye:)
Bu arada hastane sürecinde işime en çok yarayan şeyler; o milyoncudan aldığım kahve makinesi, still tea, komposto, göğüs kalkanı, depend..
Hep aklıma geliyosunuz, şu doğurdu mu, bu napıyo diye:) Dualarım sizinle.. Hepinizi öpüyorum, dualarınızdan eksik etmezseniz sevinirim:)
valla bilen kızlar söylesin... bilmiyorum ki
güle güle büyüt kuzunu canım. canım gögüs kalkanı neden gerekti. mutlaka alalım mı bizde ben almadım çunkuHerkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Doğum yapan tüm arkadaşların da gözü aydın, Rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bekleyen arkadaşlara olsun inşaAllahh..
Ben planlandığı gibi pazartesi günü yaptım doğumumu..
Yok kafası 2 hafta ileri, yok bacak boyu 3 hafta geri, yok omurgası eğri, yok ensesi kalın, yok gözünün üstünde kaşı var derken baldan bal bir kızım oldu Allah'ıma şükürler olsun :)
49cm 2.825gr minnak kafalı ay parçası gibi maşaAllaaahhh subhanAllaaaahhh :)
Lakin kızım yanıma geldikten 1saat kadar sonra yoğun bakıma alındı, daha narkozdan tam sıyrılamamıştım ama bir sorun olduğunu anlamıştım.. Çok halsiz çok uykuluydu, memeye saldırmıyordu ve öğürüyordu..
Doğumdan sonra şiddetli ağlamadığı için, ciğerlerinde su kalmıştı.. Ki bunun en büyük sebeplerinden biri, son 1hafta içerisinde annenin herhangi bir enfeksyona yakalanması olabilirmiş..
Hemen tedavilerine başlandı, kan kültürü gönderildi, sonucu pazartesi çıkacak ve çok güzel sonuç alacağız inşaAllah!! Süreçte bu sonuca göre değişecek..
Bayramın ilk günü gittiğimde ağzında ki burnunda ki tüm kablo hortumları çıkarmışlardı.. Adım adım tedaviye yanıt veriyor, artık oksijeni sadece küvöz içinden alıyor..
Süt sağıyorum ben bu süreçte, her sabah 2 dakika küvözden kızıma bakmama izin var, tabi temassız..
Elimde ne bir düzgün fotoğrafı var, ne de kokusunun sindiği bir kıyafeti..
Bunalıma girmedim hiç, Rabbim dermansız dert vermesin..
Sadece özlüyorum çok, her sabah kalbim çıkacak gibi uyanıyorum ona kavuşucam diye:)
Bu arada hastane sürecinde işime en çok yarayan şeyler; o milyoncudan aldığım kahve makinesi, still tea, komposto, göğüs kalkanı, depend..
Hep aklıma geliyosunuz, şu doğurdu mu, bu napıyo diye:) Dualarım sizinle.. Hepinizi öpüyorum, dualarınızdan eksik etmezseniz sevinirim:)
bebek doğdu canım . 30 haftalık kilosu 1560 gr . apar topar aldılar sezeryana cunku ılk hemılıgındekı sezeryan yerınde kı zarda incelme varmıs iç kanama tehlikesi denildi . bebegımız dogdu çok şükür cok ama cok zor bır gun gecırdık. sabahı bekleyeceıgız krıtık zamanı atlatmak için . uyku yok beklıyruz öyleBenim 34 Te sancı çıkmıştı ama o Zaman ayda bir kontrol olduğu için 34 farkettik yoksa o sancıları ben iki hafta önceden hissediyordum yani 32 de ciğer geliştirici iğne yaptılar kasılma önleyici ilaç yazdı sonuç 38+4 Te Doğum yaptım strese girmeyin doktorlar önleyebiliyor canım inşallah sizinki de bekler ama evde yatış vermişti doktor hep yattım
bebek doğdu canım . 30 haftalık kilosu 1560 gr . apar topar aldılar sezeryana cunku ılk hemılıgındekı sezeryan yerınde kı zarda incelme varmıs iç kanama tehlikesi denildi . bebegımız dogdu çok şükür cok ama cok zor bır gun gecırdık. sabahı bekleyeceıgız krıtık zamanı atlatmak için . uyku yok beklıyruz öyle