• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
@TuruncuHayal bence de cumartesiye kadar başka bi doktora daha muayene olup fikrini alabilirsin.
senin yerinde hangimiz olsak evham yapardık zaten canım. ama risk almak istemiyorsan sezaryenle doğurursun ne olacak ki.burada kaç arkadaşımız sezaryen oldu.bence doktorunla konuşup en iyi kararı verirsiniz. ama cumartesiye bişey kalmadı. kendini çok strese sokmamaya çalış. bebeğinin de etkilendiğini unutma.
umarım güzel haberlerle döneceksin..

Zencefill90 Zencefill90 bende gidiyorum aynı doktora pazartesi gittim en son. Bu pazartesi tekrar gidicem. Ben nstye girdiğimde kimse yoktu yanımda.

Bizim doktor temkinli ölçüyor. Dikkat ettim karın çizgisinin biraz içinden bakıyor. Fazla söylediğini düşünmüyorum.

Ayrıca ben gün aldım sezaryen olacaktı doğumum. Pazartesi son kontrol perşembe yani 1 haziran sezaryen günü.

İlk çocuk mu canım sizinki? Bazıları şey diyor ya, erkekler baba olduğunu Bebek baba diyene kadar anlamazmış. Bizim gibi içgüdüleri olmadığı için. Ondan bocalıyor olabilir mi?
Evet ilk cocuk. Bilemiyorum belki ondandir lohusaliktan sanirim bunu dert ettim belki ben abartiyorum belkide senin dedigin gibi hala alisma evresinde. Artik hamilelik ve lohusalik hormonlarindan kurtulmak istiyrm takintili bi insan oldum ciktim.

Kızlar dünden beri huzursuzum çok.
Dün kontrolüm vardı yukarda yazdıklarımı kaçıran varsa okuyup bi akıl versin bana.

Korkuyorum...

Plesanta yaşlanması + suyun sınırın altında olması...
Siz benim yerimde olsanız ne hisseder ne yapardınız?
Hareketleri azalırsa hemen gel dedi ama dün eşim aklıma iş düşürdü. Gece boyunca kabus gördüm. Gece uyurken bişey olsa sabaha kadar uykuda nasıl takip edecen hareketlerini bence c.tesi konuşalım alsın bebeği sağ salim doğru zaman ne zamansa dedi. Birkaç tanıdıkla konuştum onlarda normal doğum beklemek uğruna strese girme bebeğini riske atma vs vs bişekilde yorumlar hep riske girmeyip gelişimi tamamlamıştır diyip sezeryan olmam.

Kendinizi yerime koyun ve fikir verin bana.

Canım öncelikle senin yerinde olsam uyuyamazdım. Ben bir problem görülmediği halde bile sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Son zamanlarda yer darlığından sanırım hareketleri değiştiği için. Son kontrolümde birşey çıkmamıştı ama artık son düzlükteyiz. Başka bir doktordan daha fikir alırdım eğer kendi doktoruma yeterince güvenmediysem. Ama normal doğumu bekleyemez sezeryan olurdum. Çünkü normal bekleyip sezeryan olma ihtimalide o kadar yüksek. Sen doktorunla kısa sürede görüş canım böyle stres yapman daha kötü

Bu saatte ayaktayım. Ne yazıkki çok fena grip oldum. Boğazlarım hışır hışır burnum tıkalı başım fena ağrıyor. Boğaz acısından uyku tutmadı. İnşallah ilerlemez kısa sürede toparlarım :hasta:
Canım çok geçmiş olsun ben elma çayı yaptım boğazımı rahatlattı istersen dene normalde kuru elmadan ama şimdi tazeden yaptım 2 elma 1 limon dilimledim 2 çabuk tarçın 15 e yakın tane karabiber attım içeceğim fincan la 6 fincan a yakın su koydum kaynayınca altını kapatıp 5 dk dinlendi fincanıma azıcık toz zencefil ve bal koyup içtim bugün boğaz agrım kesildi çok şükür. Tıkalı burnuma da deniz suyu spreyi vermişti doktorum onu kullanıyorum. Ağrım çok olursa da parol alıyorum mecbur :KK16:

@TuruncuHayal canım bir de doktorun normalmbi kadın doğumcuysa bence bi prof a daha muayene olmanı tavsiye ederim.
Benim kızımda da yumurtalık kisti çıktığında yıkılmıştık. Ama doktorum bana istrrsen prof a da muayene olanilirsin demişti. Sonra çok şükür iyi haberler aldık içim rahatladı.
Zaten artık gelişimini tamamladı. Kendini sakın sıkma, çok fazla üzme. Ben inanıyorum sağlıklı sıhhatli alacaz kucaklarımıza :)
Doktordan sonra da bize haber vermeyi unutma olur mu

Beatrice ve geç kalan alışveriş sorularından bir tane daha geliyor. Şu incecik zıbınlardan aldınız mı? İç zıbın deniyor düğmesiz filan ipek gibi bir kumaş.
Tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
lilipit lilipit bacım ne dersin?

Canım çok geçmiş olsun ben elma çayı yaptım boğazımı rahatlattı istersen dene normalde kuru elmadan ama şimdi tazeden yaptım 2 elma 1 limon dilimledim 2 çabuk tarçın 15 e yakın tane karabiber attım içeceğim fincan la 6 fincan a yakın su koydum kaynayınca altını kapatıp 5 dk dinlendi fincanıma azıcık toz zencefil ve bal koyup içtim bugün boğaz agrım kesildi çok şükür. Tıkalı burnuma da deniz suyu spreyi vermişti doktorum onu kullanıyorum. Ağrım çok olursa da parol alıyorum mecbur :KK16:
Sağol canım deneyeyim bu çayı. Bende burnum için bebekler için serum fizyolojikler varya ondan aldım iyi geldi baya. Kısa sürede toparlarım inşallah bende :KK200:

Beatrice ve geç kalan alışveriş sorularından bir tane daha geliyor. Şu incecik zıbınlardan aldınız mı? İç zıbın deniyor düğmesiz filan ipek gibi bir kumaş.
Bu dediğinden bende hiç yok. Bir tane hastane çıkışı içinden çıktı. Ablam hiç gerek yok alma demişti. Bende almadım :)

Hanımlar kv, anne ve misafir konusunda ne kadar iyisiniz :) Benimkiler zaten kalmaz ama, kalacak olsalar ve karışsalar hemen kovalarım sanırım.
Bunda belki uzun zaman yalnız yaşamış olmam ya da cadaloz karakterim etkili bilemiyorum. Ama kendimi, ailemi, bebeğimi, kocamı herkesten önce korurum sanırım. İster küssünler, ister darılsınlar.

Sadece karakterinden dolayı kayınvalidenler hakkında böyle söyleyebiliyorsan yanlış buluyorum.Eşine saygı duyuyorsan ailesinede saygı duyman gerekir.kendi ailen karışsa birşey olmayacak ? Kayınvalidenler karışsa ister küssünler ister darılsınlar ? Aranızda büyük sorunlar olmadığı sürece ailen neyse senin için, kayınvalidenlere karşı aynı sevgiyi beslemesende ailene sergilediğin tutumu onlar içinde göstermen gerekir.

Alan arkadaşlarımız var ama ben almadım. Kardeşim yenidoğan yoğun bakım hemşiresi, bana gerek yok demişti.
Göbek bağı düşene kadar kullanılıyor sanırım

Bu dediğinden bende hiç yok. Bir tane hastane çıkışı içinden çıktı. Ablam hiç gerek yok alma demişti. Bende almadım :)
Benim annem de, hiçbir şeye karışmaz, bunun için dedi ki, göbek bağı düşene kadar rahat edersin, yıkamaya başladıktan sonra da ilk nemini alır çocuğun, al dedi.
Kadın kırk yılda bir tavsiye verdi diye alayım diyorum :D

Sadece karakterinden dolayı kayınvalidenler hakkında böyle söyleyebiliyorsan yanlış buluyorum.Eşine saygı duyuyorsan ailesinede saygı duyman gerekir.kendi ailen karışsa birşey olmayacak ? Kayınvalidenler karışsa ister küssünler ister darılsınlar ? Aranızda büyük sorunlar olmadığı sürece ailen neyse senin için, kayınvalidenlere karşı aynı sevgiyi beslemesende ailene sergilediğin tutumu onlar içinde göstermen gerekir.

Yalnız kendi aileme de aynısını söylüyorum :) Onlar da bunu makul buluyorlar. Yani bir ayırım yok. İki aile de bizim eşim-ben-çocuğum-kedilerimiz:) bir aile olduğumuzu, kendilerinin bu ailenin dışında olduklarını bilir.

Herkesin aile tarzı başka, belki o yüzden yanlış anlamışsınızdır. Mesela benim ailem bebek olunca gelip yardım etmek yerine yazlığa gitmeyi tercih ederler, çünkü biz ailece bireyselliğe inanırız. Eşimin ailesi ise eski İstanbullu olduklarından başka insanlara karşı yükümlülükleri olduğunu düşünüyorlar. Eşim de bu konuda yanımda, hatta elinde olsa hastahaneye gelmelerini bile istemez.

Çocuğu yaparken onlara sormadığımız gibi, bakarken de onları yükümlü tutmuyoruz.

Ayrıca bebeğimiz ile ilgili karaları, hastahane ziyareti bile olsa sadece eşim ve ben verebiliriz. Yardım istersek ailelerimize danışırız, ancak karışılmasına izin vermeyiz.

Kısacası iki aile arasında ayrım yok :)

Alan arkadaşlarımız var ama ben almadım. Kardeşim yenidoğan yoğun bakım hemşiresi, bana gerek yok demişti.
Göbek bağı düşene kadar kullanılıyor sanırım
Kardeşinin yeni doğan hemşiresi olması ne kadar güzel :KK200: Zaten çok ucuz bir şeymiş annemin gönlü olsun diye alayım 2 tane :)

Canım ultrason ölçümleri de yanlış olabiliyo bazen. 1 haftada 700gr bana pek gerçekçi gelmedi. Benim bebeğim 1 hafta geriydi, sonra bigün acilden gidince başka nöbetçi doktora denk geldim, 2 gün önce 1900 çıkan bebeğe 2 gün sonra 2600 demişti. 1 hafta sonra 2300 denildi. Bebeğin kilo verme ihtimali olmadığına göre yanlışlık oldu herhalde. Bi de bi arkadaşımın doktoru bebeğin iri olucak 4 kilo falan diyip kızı sezaryana almış bebek 3050 doğmuş. Tabi senin durum farklı olabilir ama belli de olmaz
Karın ölçümü alıyor ya bebeğin o anda nefes aldıysa bebek kilosu fazla ölçülebiliyor. Bende yanlış ölçmesini Ümit ediyorum. Her hafta 200 gram civarı alıyordu

Karın ölçümü alıyor ya bebeğin o anda nefes aldıysa bebek kilosu fazla ölçülebiliyor. Bende yanlış ölçmesini Ümit ediyorum. Her hafta 200 gram civarı alıyordu
Bazı ultrason makineleri bile farklı parametrelerle ölçüm yapıyor, biri diğerini tutmuyor. Çok takmayın bence. Büyüse de küçük de olsa çıkacak nasılsa yakında :) Sağlıklı olsun yeter.

Maşallah sert çıkmışsın bayağı :rolleyes:
Kız ben kocama öyle desem gücenir diye cesaret edemem. Ben de isterim evde sadece kendi annem olsun ilk zaman, sonra da sadece kocamla kalayım ama, o da kendi annesine kıyamaz belki torununu görsün ister ne bileyim :KK64:
Eşimin de kalbini kırmak istemiyorum onun için ses çıkarmıyorum.:olamaz:
İyi seninki gücenmemiş.
Üvey olduğu için çok rahatım. Bir de evlenirken yaptıkları şeyler var. Bildiği için sesini çıkaramıyor.

Back
X