• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
@TuruncuHayal canım bir de doktorun normalmbi kadın doğumcuysa bence bi prof a daha muayene olmanı tavsiye ederim.
Benim kızımda da yumurtalık kisti çıktığında yıkılmıştık. Ama doktorum bana istrrsen prof a da muayene olanilirsin demişti. Sonra çok şükür iyi haberler aldık içim rahatladı.
Zaten artık gelişimini tamamladı. Kendini sakın sıkma, çok fazla üzme. Ben inanıyorum sağlıklı sıhhatli alacaz kucaklarımıza :)
Doktordan sonra da bize haber vermeyi unutma olur mu
benim gittiğim dr doçent. uzmanlık alanı tüp bebekmiş. ben bunu randevu aldıktan sonra öğrenmiştim. bu benim 2.hastanem.2.dr um. dr normalde çok güleryüzlü biri. ama kilo ve tansiyon kontrolü yapmaması felan kafamı hep kurcalamıştır. doğuma yakın olmasaydım değiştirirdim tekrar. hastaneyi beğeniyorum ve içim o manada rahat. bakalım doğumdan sınra da aynı düşüncede olurum inşallah.

ah güzelim takma diyecemde insanın elinde değil yemin ederim şu an boşanlım dese koşa koşa boşarım okadar soğudum sorumsuz insan bebeğe tek iğne dahi almadı sorsan 4 çoçuk şstiyormuş çok çaresiizm doğumu bekliyorum beterin beteri var bide hala çalışuıyorum ymk düzeni olmuyor diye içten içe bana kinlendiğinede iddia girerim yaradanım yar ve yardımcımız olsun inş
Nasıl bir iğne bile almaz. Hakikaten beterin beteri varmış. Kv hep der huzurlu bir ev cennete misaldir, huzursuz bir ev cehenneme misaldir diye.
Bir evde dayanışma, birlikte hareket etme, birlikte karar verme ve anlayış yoksa o ev düzene girmiyor. Düzen derken temizlik olarak değil, anlaşma olarak yani.

benim gittiğim dr doçent. uzmanlık alanı tüp bebekmiş. ben bunu randevu aldıktan sonra öğrenmiştim. bu benim 2.hastanem.2.dr um. dr normalde çok güleryüzlü biri. ama kilo ve tansiyon kontrolü yapmaması felan kafamı hep kurcalamıştır. doğuma yakın olmasaydım değiştirirdim tekrar. hastaneyi beğeniyorum ve içim o manada rahat. bakalım doğumdan sınra da aynı düşüncede olurum inşallah.
Ne güzel doktormuş kilo konusunda, benimki Demokles'in kılıcı gibi, 100 gr fazla alayım tepeme biniyor:)

Evet ilk cocuk. Bilemiyorum belki ondandir lohusaliktan sanirim bunu dert ettim belki ben abartiyorum belkide senin dedigin gibi hala alisma evresinde. Artik hamilelik ve lohusalik hormonlarindan kurtulmak istiyrm takintili bi insan oldum ciktim.

Sıkma canını canım. Biz de ne görcez bilmiyorum doğumdan sonra. Ama biryerlerde okumuştum. Babalarda bizim gibi doğuştan içgüdü olmadığından jetonları biraz geç düşüyormuş çocuk sevgisi için. İstisnalar vardır belki ama.., Mesela ben de Bebek oynarken karnımda eşim de elini koysun onunla ilgilensin istiyorum. Telefonuyla internete giriyor. Bazı akşamlar hiç dokunmadığı oluyor ama sert çıkmak yada laf söylemek istemiyorum. Çünkü muhtemelen bizim hissettiklerimizi çeyreğini hissetmiyorlardır. Ne zaman ki Bebek baba diye sarılmaya başlayacak o zaman daha iyi hissedecekler muhtemelen. Böyle düşünmeye çalış, kendini üzme canım.

Bazı ultrason makineleri bile farklı parametrelerle ölçüm yapıyor, biri diğerini tutmuyor. Çok takmayın bence. Büyüse de küçük de olsa çıkacak nasılsa yakında :) Sağlıklı olsun yeter.
Yanaklarına almıştır o. Minnak tombalağım benim

aha aynı benim durum kv Bursa'dan gelecek, 12 - 13 yaşında kızıda var o da gelecek ve ben çıldırıcam kesin
Bebekle napıcam diye düşünmüyorum bu kadar, kv daha çok düşünüyorum. Depresyonda ve sürekli konuşuyor.
Ah ah ilk doğumum geldi aklımaaaa... hem annemler hem kayınvalidemler gelmişlerdi daracık eve... bekar görümcem saat başı beşiğin tepesine dikilir sarı bu çocuk sarı, gittikçe sararıyor... incir ye incir sütün çoğalır der dururdu... kv ile ikisi emzirirken tepeme tüner gögsümü sıkarlardı, kv grip oldu burnunu sildiği kağıt mendilleri oraya buraya bırakır annemle ben peşinden toplardık. ben yatak odasından çıktığım anda gider beşiğin başına dikilir hapşıra hapşıra çocuğu severdi... ay ne kötü günlerdi yaa...

:KK47::KK47::KK47:
eminim sen aynen böyle yapıyorsundur o sırada :KK70: seni çok yakın buluyorum kendime. doğumlar bitsin kaybolmanı istemem. senin gibi insanlar candır.
Yok öyle yapmıyorum 6 kilo aldım sadece korkudan :D Ama kaybolmam, daha çok çekeceğiz bebelerden, destek olup atlatacağız :D Sen de çok süper bir cana benziyorsun :KK37:

Bugün bende de yine ağrı var iyi hissetmiyorum kendimi. Dr.um yurt dışında inşallah doğum olmaz çok tedirginim
Böyle diye diye doğuracaksın :KK56: inş
Doğru dedin. Yarın sabah eve yakın başka bi özel hastane var oraya gidip bilgi alayım. Akıl akıldan üstündür ne de olsa.
Canım üzülme inşallah hayırlısıyla atlatacaksın hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun. Okan ünv hastanesinde de güzel doktorlar var ben geçenlerde gitmiştim. Bide oraya bak istersen

Ah ah ilk doğumum geldi aklımaaaa... hem annemler hem kayınvalidemler gelmişlerdi daracık eve... bekar görümcem saat başı beşiğin tepesine dikilir sarı bu çocuk sarı, gittikçe sararıyor... incir ye incir sütün çoğalır der dururdu... kv ile ikisi emzirirken tepeme tüner gögsümü sıkarlardı, kv grip oldu burnunu sildiği kağıt mendilleri oraya buraya bırakır annemle ben peşinden toplardık. ben yatak odasından çıktığım anda gider beşiğin başına dikilir hapşıra hapşıra çocuğu severdi... ay ne kötü günlerdi yaa...
Ay elimde olsa şu anneleri üzen herkesi örgü şişiyle bir dürtsem :) Bir de senin eşin doktor, ondan da çekinmiyolar. Umarım bu sefer rahat edersin.

Beatrice ve geç kalan alışveriş sorularından bir tane daha geliyor. Şu incecik zıbınlardan aldınız mı? İç zıbın deniyor düğmesiz filan ipek gibi bir kumaş.
Tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
@lilipit bacım ne dersin?
Ben 4 tane aldım o iç zıbınlardan... hastane çantasına koyduğum her takımın içine bir tane bıraktım... kızıma giydirmişlerdi. Oğlumda hemşire geri göndermişti giydirmeden . Ama evde annem de giydirdi ilk bir ay kadar

Ben 4 tane aldım o iç zıbınlardan... hastane çantasına koyduğum her takımın içine bir tane bıraktım... kızıma giydirmişlerdi. Oğlumda hemşire geri göndermişti giydirmeden . Ama evde annem de giydirdi ilk bir ay kadar
Ben de alacağım, marka var mı bildiğin?

Ay elimde olsa şu anneleri üzen herkesi örgü şişiyle bir dürtsem :) Bir de senin eşin doktor, ondan da çekinmiyolar. Umarım bu sefer rahat edersin.
İkinci doğumuma sokmadım onları eve... daha bunlar ne ki öyle üzdüler ki beni ikinci çocuğumu 6 aylıkken görebildiler. Bunda zaten iki yıldır hiç görüşmediğimden sadece annem ve babam yanımdalar

Sezeryan olan arkdaslar efsunsuz efsunsuz S Sosyologg_anne digerlerinin adı aklıma gelmedi.bişey sorcaktım.salı günü doktor pansuman yapıp üstünü kapattı.yarın tekrar kontrolüm var büyük ihtimal üstündeki adı neyse bezi kaldırır sanırım.sizdede mi böyle oldu acaba.birde ilk dogumda üçüncü günü duş alabilirsin dedi.ama şimdi bi hafta sonra dedi.gerçi banyo yapacak durumda degilim.cok fazla agrım var nedense.dün agrıdan agladım hatta.ilk sezeryanda hiç agrım olmamıştı.yerimden kalkarken bile annemden yatdım alarak kalkıyorum ve kambur seklinde yürüyorum

İşte o zaman sinirlenirim ben, çıldırtır beni öyle şeyler.. Ancak oturup şunu şöyle bunu böyle yapcaz diye konuşur, birde papağan modu var kadında istediği olana kadar söylerde söyler. Bir gün anneme temizlik yapalım, çocuklara yardım etmiş oluruz dedi. A aaa odaya bir girdim ki kendisi yatakta yatıyor hasbam, benim zavallı annem yer siliyor. O kadar sinirlendim ki!.. Böyle yaptığı saçma sapan o kadar çok şey var ki, annemin, eşimin hatrına katlanıyordum ama lohusalık bahanesiyle saldırırım

ayyyy kabus gibiymiş.
ben bu gibi tecrübelerin yaşla bağlantılı olduğunu düşünüyorum nedense. 20 li yaşlarında biri mesela sessiz kalabilir ama 30 küsür yaşında biri bu tarz şeylerde sessiz kalamaz istese bile.
mesela ben kendimi düşünüyorum , herhangi bana göre ters olabilecek şeylerde asla susamam. kayınvalidem ve diğer herkeze karşı neyse lafım derim onu. ama asla saygısızlık yapmadan sesimi yükseltmeden tabiki :)
zaten inceden inceden gereken her tiyoyu verdim. doğumdan sonra 1 hafta geçince herkez gidecek. 1 hafta sonra gitmeyen olursa da bişekilde gitmeleri için konuşucam. geçen gün kayınvalideme bile dedim ; 35 yaşındayım 2 bebek büyüttüm ( bi arkadaşımın bebeğini 40 ı çıkana dek baktım birde ablamın bebeğine baktım uzun zaman ) emzirme hariç zaten tecrübeliyim. 1 hafta kalınsın sonra herkez evine gitsin zaten ramazan dedim. en kötü ihtimalle biraz alınırlar ama ben asla ve asla 1 haftadan uzun evde kimseyi çekemem. kendimi iyi tanıyorum.

Böyle diye diye doğuracaksın :KK56: inş

Canım üzülme inşallah hayırlısıyla atlatacaksın hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun. Okan ünv hastanesinde de güzel doktorlar var ben geçenlerde gitmiştim. Bide oraya bak istersen
oraya gidecektim aslında ilk başlarda. sonra gisbire gittim ve sonrasında da yüzyılda kaldım. okan üniv hast ssk anlaşmalı mı bilgin var mı ? yarın sabahtan gidecem başka bi hastaneye ya , olmadı oraya giderim hem.

Evet ilk cocuk. Bilemiyorum belki ondandir lohusaliktan sanirim bunu dert ettim belki ben abartiyorum belkide senin dedigin gibi hala alisma evresinde. Artik hamilelik ve lohusalik hormonlarindan kurtulmak istiyrm takintili bi insan oldum ciktim.
her erkek ayni ilgiyle davranmiyo cnm bnm esimde ogkum dogdugunda oyleydi kucagina almiyodu fazla sevmiyodu ama sonradan ona gulucukler atmaya basladi ve ilerleyen zamanlar baba diyince ona duskun olunca simdi ogluna asik bi adam simdi kizina karsida oyle herseyi yapiyo ama duygu yok bakalim dogunca nasil olucaz

Back
X