• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
@TuruncuHayal canım ben normal pijama takımı aldım rahat rahat giyerim. Zaten öyle güllü dallı şeyler tarzım değil :) sırf annemin gönlü olsun diye bir tane dantelli sade pijama almış onuda koydum bavula.

irosss irosss benım bebısınde eli hep yüzünde aynen seninki gibi...demek doğuncada böyle oluyorlar utangac bebısler...
KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ Canım tabıkı 20+++larda sanada yer var... veririz birlkte.
bu arada benım bebiş çok aşağıdaymıs cıkmak istiyormuş ama bende hiç ağrı belirtisi yok.cok wcye sıkısınca oluyor.
haa unutmadan yazayım benim bebiş mesanemle aşk yaşıyormuş resmen dr soyledi. o kadar baskı yapıyormuşki kaç kere cıkıyosun wc ye dedi:)

kızlar bu aralar kv 'dem melek:) (tabı ılk bebebgım tecrubelerı sonra görecegız...)
evde yalnızım dıye 3 kez arıyo ağrım yok deyınce kapatıyo.
bana kuaför ve ağda işlerim için yer ayarlamış,haftasonuna.
acil durum için taksi numarası bulmuş.izinliyim evde yalnızım diye.
sık sık yemege davet ediyor. sen yapamazsın o halde dıye.
evler yakın olmasına ragmen rahatsız etmeyım dıye gelmiyor.
inşallah bu tutumunu çocuk doğuncada sergiler...: D
haaa bu arada kv röflesini yenılemıs sac boyunu değiştirmiş falan.muhtemelen doğumda cekılecek fotolarda guzel cıksın dıye...:)

anneme gelince 15 nisanda en son telf görustuk... bir dolmuşluk mesafedeyız. gelemyı gıtmeyı bırak aramıyor bıle.
muhtemelen bebek doğup eve cıkınca haberi olur,oda kardesler vasıtasıyla.....

bu arada kv nın en sevdiğim huyu asla annemlerle ılgılı bısey sormuyor. yanı kaç kez konusuyoruz gıdıp gelıyor muyuz falan karısmaz sormaz etmez... iyiler mi der gecer.

Ne kadar zor hissettiklerin benim esimde giyim esya alma konusunda bi sıkıntı yok elinde ne varsa dokuyor oglumuza ama ilgisiz gibi geliyor bana mesela evden cikarken insan bebegini koklamadan nasil cikar anlamiyrm ben yarim saate bi kokluyrm nerdeyse uykusunda bile. Bugun mesaj attim esime evladina karsi niye ilgisizsin diye bakalim ne diycek
Canim ya biz annelik icgudusuyle hemen bebegimizi sarıp sarmaliyoruz kokluyoruz ama bazi erkekler yenidogan bebeklere dokunmaktan cekiniyorlar incitirim diye ondandir belki uzulme

@TuruncuHayal canım gögüs kalkanı, gögüs kremi bunlarıda koy derim.
Ben pijama bulamadım güzel rahat bişeyler hep lohusa hamile pijamaları var onlarda çirkin ve gereksiz pahalı. 1 - 2 defa ancak kullanır sonra atarım kenara.
Normal pijama takımımı alsam, kompedan loya gibi yerlerden?
ben bırazdan cıkıp alacagım. normal pijama takımı. bende lohusa takımlarına bır ton para vermek ıstemedım.
polo nunda pijamaları guzel.pentınınde. fıyatlarına bakacagım.
lcw dede hakkaten cok guzel bır takım görmustum 50 tlydı kaldıysa onuda alabılırım.

ben bırazdan cıkıp alacagım. normal pijama takımı. bende lohusa takımlarına bır ton para vermek ıstemedım.
polo nunda pijamaları guzel.pentınınde. fıyatlarına bakacagım.
lcw dede hakkaten cok guzel bır takım görmustum 50 tlydı kaldıysa onuda alabılırım.
Bende bu haftasonu gidip bakayım 1 - 2 takım rahat bişeyler. Hastane için 3 gecelik koydum. Hiç pijama koymadım hem gelen giden olursa pijamayla rahat ederim iyi olur.

Cgkfte Cgkfte canim benim doktr eve gidince dus alabilirsn demisti. 5.gu de sargiyi cikar dedi. 2 ay sonra kontrole gel dedi. Dedigi gibi yaptm. Bi sikayetim yok. Doktorunu ara istersen agri icin. Kac gun oldu dogum yapali
Saol canım cwp yazdıgın için.paZartesi dogum yaptım.ilk sezeryanımda çok acı cekmedigim için suanki durumum bana anormal geliyo.

irosss irosss benım bebısınde eli hep yüzünde aynen seninki gibi...demek doğuncada böyle oluyorlar utangac bebısler...
KIRMIZILIKUCUKKIZ KIRMIZILIKUCUKKIZ Canım tabıkı 20+++larda sanada yer var... veririz birlkte.
bu arada benım bebiş çok aşağıdaymıs cıkmak istiyormuş ama bende hiç ağrı belirtisi yok.cok wcye sıkısınca oluyor.
haa unutmadan yazayım benim bebiş mesanemle aşk yaşıyormuş resmen dr soyledi. o kadar baskı yapıyormuşki kaç kere cıkıyosun wc ye dedi:)

kızlar bu aralar kv 'dem melek:) (tabı ılk bebebgım tecrubelerı sonra görecegız...)
haaa bu arada kv röflesini yenılemıs sac boyunu değiştirmiş falan.muhtemelen doğumda cekılecek fotolarda guzel cıksın dıye...:)

anneme gelince 15 nisanda en son telf görustuk... bir dolmuşluk mesafedeyız. gelemyı gıtmeyı bırak aramıyor bıle.

bu arada kv nın en sevdiğim huyu asla annemlerle ılgılı bısey sormuyor. yanı kaç kez konusuyoruz gıdıp gelıyor muyuz falan karısmaz sormaz etmez... iyiler mi der gecer.

Ah sorma o eller yok mu ne eldiven tutuyor ne yerinde duruyor sürekli açıkta duracak kıpır kıpır oynayacak ne yaparsam yapayım çıkarıyor eldivenleri dün uzun Çorap taktım çıkarmaz dedim onu bile çıkardı sıkıntıya gelmiyor benim oğlum :-)

Beatrice ve geç kalan alışveriş sorularından bir tane daha geliyor. Şu incecik zıbınlardan aldınız mı? İç zıbın deniyor düğmesiz filan ipek gibi bir kumaş.
Tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
lilipit lilipit bacım ne dersin?

Ben almadım. Sadece 2 tane hastane çıkışı takımımız var onun içinde var. İlk doğduğu birkaç gün giydirilir sonra giydirilmez diye tahmin ediyorum. Tecrübeli anneler aydınlatırsa iyi olur tabii Hoppa

Kızlar oturup kalkarken yürürken falan kasığıma ağrı giriyor bu sancı mı oturunca geçiyor ama dünde olmuştu azcık
Böyle hamlama gibi birşeyse, bacağını kaldıramıyorsun yatarken sağdan sola dönemiyorsun gibiyse eğer çatı ağrısı diyorlar bana öyle dediler. Bugğn randevum vardı dr a sordum bu arada 35+5 im dr dediki eyvah olmamalı kanala erken girmemeli erken gelmemeli dedi. Hemen jeli sürdü amabu 2-3 dk içinde bir taraftan erken olmasın derken diğet taraftan hemen kavuşurum hiç fena olmaz aslında diye de düşünmedim değil, neyse sonuç olarak baktı kanala girmemiş erken doğum riski yok ama o ağrı bebeğin kolu ve omzunu sağ kasığıma dayamasından dolayı oluyormjş. Zorluyormuş yani kafa aşağıda olunca ve yönü sağa doğru olunca benim sağ kasık pert bu aralar..

Çocuk doğunca buraya giremez oldum ama aklım hep sizde herkes iyidir umarım okuyamadım geçmişi doğum yapan varsa Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bekleyenlere kolaylıklar güzel dogumlar @efsunsuz merak ediyorum doğum yaptın mı canım. Bu arada kızlar sütüm geldi çok şükür arada mama takviyesine devam ediyorum ama anne sütüne yoğunlaştık çok şükür memeden emince doydu mu emin olamıyorum oyüzden çoğunlukla sağıp biberonla veriyorum yanlış yapıyorun galiba ama emin olsam sadece meme den vermek istiyorum kendisi de pek sabırsız gerçi memeyi tutana kadar biraz huysuzlanıyor inşallah zamanla daha rahat kavrar da ikimiz de rahat ederiz. oğlum çok tatlı teyzeleri ultrasonda eli hep yüzündeydi hala bütün pozları öyle pek Nazlı kendisi :-)
Eki Görüntüle 2000062
Oyy oyy cennet kokulu masallah küçük beye :nazar: canim bugünler boyle gececek bol bol meme bol bol kucak. Sütün de gelmis istersen 1 hafta memeden emzir kilo alimi normalse aynen devam et memeye. Bende senin gibi biberonla sagip verdim 3 hafta kadar memeyi tutturduktan sonra hep meme verdik kilo alimi cok guzeldi tabi biberondaki gibi emmiyo mırın kırın filan ve daha yorucu oluyo giderek daha iyi tutmaya baslamisti ve emzirmek de baya kolayima gitmeye basladi. Seninki de biraz kavramaya basladi sanirim memeyi bundan sonrasi gelir insallah hic merak etme.

TuruncuHayal, post: 51512400, member: 778106"] lilipit lilipit ve diğer doğum yapıp tecrübe edinen annelerimiz

şimdi benim hastane çantam şu şekilde..
eksikler varsa tamamlayım hemen..

anne için

* 1 gecelik
* 2 pijama t.
* 2 yedek pijama takımı ( minik de olsa kan olursa takıntılıyım giyemem diye koydum yedekleri )
* göğüs pedi
* depend
* sütyen
* iç çamaşır
* terlik
* rezene ve humana
* yoksa diye elektrikli minik su ısıtıcısı
* tülbent
* resim çekinmelik baş örtüsü ve göz kalemi allık
---
İslak mendil
Havlu pecete
Sal
Corap
Garmastan pomadgogus kremi

bebek için

* 4 tam takım kıyafet
( her birini ayrı küçük hurçlara koydum. sıraya göre dizdim ) şu şekilde ;
-bez
-çıtçıtlı body
-alt-üst
-2.çorap
-eldiven,şapka
-ağız bezi
-penye battaniye
* yedek çıtçıtlı body patik ve alt
* bez ve ıslak pamuk mendil
* hastaneden çıkartmak için battaniye
* puset
* yüz mendili
* havlu
* biberon
* emzik

---
Her takimin icine ic zibin
Patikli alt
Battaniye en az iki tane
Disari cikarken bi tane kalin
Bebegi koyduklari mini besik gibi seyin icine ortu
Tek kullanimlik alt acma ortusu

----şimdi hatırladıklarım bunlar. çünkü baya oldu ben çantaları hazırlayalı.
iki ayrı kabin boy bavula hazırladım. üzerlerine de yazdım bebek için anne için diye.
ilk kıyafetini de ayrıca yazdım ki yanlış giydirilmesin diye.

eksiklerim neler ?
zıbın demişsin onu okudum. hafta sonu 6 tane alsam yeter mi ? 1 tane var çünkü.
telaşlandım son 1 haftam öyle görünüyor da.
---

6 tane ic zibin mi cnm
O cok fazla
İki uc dort gibi bu sayi yeterli olabilir

Ne güldüm yaa :) bu erkekler niye böyle kazulet gibi bilmem.
Aynen cnm
Yenidogan bebek bakimi sifir :)
Simdi oglusla cok iyiler
Garibim mühendis, araziye cikiyor, pert bi sekilde eve geliyor, oglum babacim cok ozledim, seni cok sevirm diyor, bizimki eriyor
O haliyle oyun oynuyor oglumla :)
Ama yenidogandan yine uzak dursun
Yine kaciracam:)
Ya iki gunluk bebege hoppidi yapiodu:) cocugun belini cikarcak:)

simdi gelmeyecek esim beceriklidir ona cmassir bulasik makinesini çalıştırmayi tarhana corbasini ufak tefek gerekli şeyleri ogrettim zaten kizartma manti menemen omlet gibi seyleri cok.iyi yapar 3 4 gun idare et bizi yeter dedim.belki o kadar bile gerek kalmayacak o buyuk kizima bakack ben de bebekle ilgilencm is bolumu yaptik:)
Ohh o zaman süper
Bi oncekinde ne eziyet cekmissin ya
Kabus gibi:)
Kv resmen kendine baktirmis ayip ya

@TuruncuHayal canım gögüs kalkanı, gögüs kremi bunlarıda koy derim.
Ben pijama bulamadım güzel rahat bişeyler hep lohusa hamile pijamaları var onlarda çirkin ve gereksiz pahalı. 1 - 2 defa ancak kullanır sonra atarım kenara.
Normal pijama takımımı alsam, kompedan loya gibi yerlerden?
cumartesi için hastaneden sonra alışverişe çıkıcaz. o gün eksiklerimi tamamlıcam. kalkan ve kremi de yazdım listeye.
ben de hiç loğusa pijaması vs almadım. koca hamileliği bile sadece 1 tane hamile taytıyla geçirdim :D
normal kıyafetlerim hep oldu çünkü.
pijamalarımı da eminönünden almıştım şahinlerden. ben tesettürlüyüm diye yaz olmasına rağmen ince uzun kollu tercih ettim pijamaları. ne de olsa kp gelir hastaneye illa ki. yoksa normalde evde sıcakta giyilmez. ev için de normal kısa kollu üst kapri tarzı ile geçer günler diye tahmin ediyorum. sen de bence en rahatından al 2-3 takım. tiril tiril giyersin.

@TuruncuHayal canım ben normal pijama takımı aldım rahat rahat giyerim. Zaten öyle güllü dallı şeyler tarzım değil :) sırf annemin gönlü olsun diye bir tane dantelli sade pijama almış onuda koydum bavula.
aynen. benim de öyledir. sadeliği çok seviyorum.

canım ben bişey soracağım belki haddimi aşacağım ama çok üzülüyorum her annenle ilgili mesajını okuduğumda.
şimdiden özür dilerim..
annen diğer kardeş/kardeşlerine de sana davrandığı gibi mi davranıyor ?
sadece sana özelse bu tavrı sebebini hiç merak ettin mi ?
( istemediği biriyle evlendin diye ya da bebeğin olmasını istemediği/erken olduğunu düşündüğü iin vs vs )
sanki evlatlıksın da böyle 1.5 ay olacak neredeyse aramıyor seni, karnın burnunda üstelik.
gerçi benim annem de bana küstü son 2 haftadır o da beni aramıyor. sebebini yazsam dersin ki sen anne annen çocuk olmuş bu konuda diye. çünkü ne bir saygısızlık ne bir ses yükselmesi hiç bişey yaşamadık. sadece dediğim ; wc lerden birini kullanmayı iptal ettik haberiniz olsun demek oldu. annem de üstüne alınmış.

senin kadar değilse de annem konusunda benim de kalbim acıyor aslında biliyor musun ? :(

benim gittiğim dr doçent. uzmanlık alanı tüp bebekmiş. ben bunu randevu aldıktan sonra öğrenmiştim. bu benim 2.hastanem.2.dr um. dr normalde çok güleryüzlü biri. ama kilo ve tansiyon kontrolü yapmaması felan kafamı hep kurcalamıştır. doğuma yakın olmasaydım değiştirirdim tekrar. hastaneyi beğeniyorum ve içim o manada rahat. bakalım doğumdan sınra da aynı düşüncede olurum inşallah.

Tansiyon kontrolü yapmaması hiç iyi birşey değil gerçekten canım ya.:KK43:
Aletin falan varsa arada kendin bak bari olmaz mı?

Süt için vazgeçmeyin kızlar. Benim 3. Gün banyodan sonra geldi sütüm. Aventin biberonuyla hastanede ara ara mama verdik.Emzirme için bilgi vermeye gelen hemşire başka biberon kullanma anne memesine en yakın bu dedi. Ama kızımın da çok faydası oldu gelişinde. Boş göğsü baya bir emmeye çalıştı yavrum. Bi de ben hiç gelmeyeceğini düşünmedim. Sürekli su içip humana tee, komposto tükettim., 2 gündür mama vermiyoruz. Çiş takibi de yapıyorum. 4 defadan fazla idrar yaparsa doyuyor demektir dedi hemşire. Ne kadar doğru bilmiyorum ama.

Back
X