- 22 Ekim 2015
- 2.022
- 3.788
- 83
- 41
Böbrek olsa onu da yerim de zararlıAyy okurken böbrek diye okudum, gözlerim böyle açıldı
Meğer börekmiş![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böbrek olsa onu da yerim de zararlıAyy okurken böbrek diye okudum, gözlerim böyle açıldı
Meğer börekmiş![]()
Sizde şeker olduğu için mi ekmek yemiyorsunuz kızlar ? Ben her sabah kaşarlı tost yiyorum beyaz ekmek ya da ramazan pidesi içine. Bana doktorum yeme dememişti ekmek. Bi de tatlı falan da çok yiyorum şerbetli falan. Ama hiç nabız tansiyon şeker falan ölçmüyorum evde alet olmadığı için. Tehlikeli mi ki

50lik yüklemem biraz yüksek çıkmıştı, ama 100lük yükleme normal çıktı 26. Haftada. O zaman olmayıp sonradan şeker çıkabiliyomu acaba son haftalarda. Benim kilo takıntım yok ya hatta ben alamıyorum diye üzülüyordum 7. Aya kadar hiç alamadım ama neyseki şimdi son ay aldım biraz. Bi ara her doktora gidişimde kilom artacağına yarın yarım düşüyodu ama şimdi topladım biraz. 53 le hamile kaldım bu sabah tartıda 60.5 dim
Vallahi aciliyetin ne zaman olduguna bagli aslinda normal dogumdan farkı yok canim calisma saatleri icinde olursa doktorun geliyo gece olursa nobetci doktor ve ekip ilgileniyo. Ben gece 12 bucukta dogurmustum ameliyathane acisindan bir sikinti olmadi hemen alinmistim sezeryan karari verildikten sonra imzalari atip oyle cok beklemedimKizlar ya acil su geldi bilmem ne oldu diyelim
Sezeryanda olmak gerekiyorssa nasil oluyor acaba
Doktor musait mi, ameliyathane bos mu, nasik oluyor ki
Endişeleniyorum![]()
inşallah mamaya gerek kalmaz memeden ayrılmayan bi çocuk olur :)Aaa o zaman hipp alayım ben de. Ben de organik ve iyisi olsun takıntısından almıştım, bir de bende ileri derece laktoz alerjisi var, belki çocuğa geçer diye.
Aptamil ile ilgili olanları ben de duydum.
Gerçekten çok teşekkür ederim.
öncelikle gözünüz aydın canım. Benim kızım 3 günün sonunda sarılık değerleri yükselmişti her gelene soruyodum rengi sarımı die. Bu psikolojiden kurtulun kendinizi yıpratmayın. Normalde 2 saatte bir emziriyordum gece de alarm kuruyodum hiçbi sıkıntı yaşamadım sonrasında düzeldi. Saat başı emzirin mesela.gece de 2 saatte bir. İnstagramda emziren anne isimli kullanıcının paylaştığı bilgilere katılıyorum sizde bakabilirsiniz. Yine söylüyorum kendinizi yıpratmadan stres yaşamadan geçirmeyen çalışın bu dönemi ki sütünüzde bol bol gelsin inşallah.Valla kizlar bence gununde dogan bebek herzaman daha iyi.benim ilk kizim 40.hafta dogdu beslemek falan daha kolaydi
Bu kizim 36+0 da dogdu premature bebek sinifinda hala kendini anne karninda zannediyor.emzirmek beslemek gercekten zor.hemen yoruluyor,uyuyakaliyor,uyanmiyor.
Bilgisi olan vardir sarilik kan gunde geciyor.yani hangi gunden sonra attik sarilik olur mu dan kurtulacagiz.iyice paranoyak oldum.kizim normalde sari bi bebek bide sarilikta sinirda surwkli artti mi modundayim.
Allahin izniyle hepimiz bu 40 gunljk sureci bol sutlu saglikli bir sekilde atlatiriz.
Dogurmayan arkadaslar hrpinizin allah yardimcisi olsun saglikla alin bebisleri kucaginiza.guzel haberlerinizi bwkliyoruz
ben de halen 4 kg dayim. Zaten 3 kg su bebek. Dogumdan sonra yuzde yuz kilo alirim diyorum malum yemek istedigim cok sey var. 160 a 66 yim suan. Nefsimi korertince diyetle veririm alirsam kilo.Her halde grubun en az kilocalan kisilerinden biriyim.doguma gittigim gun toplamda 5 kilo almistim eve geldigimde hepsi gitmisti.gerci 2 gun ac biraktilar beni o zaman bile kilo vermis olabilirim.su an sut olsun diye hosaf falan iciyorum yemek olayini pek abartmiyorum.geldigim gibi korsemi de taktim. İnsallah bu donemde biraz daha kilo veriririm.zaten normalin ustunde kilom var
Benimki de sezeryan olcak ama doktor hasta bezi alabilirsin dedi. Olabilir yani bebek beklemezse gününü. Çok tedirginim ya Çarşamba kontrol var doktora alsa bebişi diye söylesem mi diye düşünüyorumBen bilmiyordum bu su olayının hastaneye gidinceye kadar sürdüğünü falan. Görümceme sordum senin nasıldı nasıl gittin hastaneye malum hazırlıksız yakalanmıştı, ped mi koydun ne yaptın dedim. Bana dediki "ne pedi yahu havlu koydum ben" ben şok. Normal olsa alacam şu depend hasta bezlerinden de sezeryan diye inatla almıyorum. Olurda gelirse suyum aniden havlu da fena fikir değilmiş![]()
Kizlar birsey sorucam sut saklama nasil oluyor.yani saginca o sutu dolapta mi sakliyoruz.nasil yapicaz.benim kiz memeyi alir almaz uyuyakaliyor en azindan sut sagip hem sutumu arttirmak hemde vermek istiyorum
Dun sagdim biraz dolaba koydum normal kismina.o sutu kac gun icinde icirmeliyim . bide kasjkla iciriyorum ben biberon vermedim hic korkuyorum memeye alisamaz diye.zaten gogus uclarim buyuk bebegin agzi kucuk zor aliyor biberona alisirsa hic almaz diye.
53 le hamile kaldım bu sabah tartıldığımda 60.5 çıktı. Ama ilk aylar hiç almadım, bu kiloları hep son aylarda aldım. Ama benim bebek de kilo alamıyor ben oyüzden kısmamaya çalışıyorum hiçbişeyi. Hatta tatlı yiyecekler bebeği şişirir demişlerdi ama benimkini şişirmediAyy çok kıskandım şerbetli tatlı kısmını. Valla bazıları şekerden yemiyor bazılarımız da kilodan dolayı doktorun attığı fırçalardan. Ben mesela doktor bağırıp durmasa şerbetli tatlının içine girip çıkardım
Sen kaç kilo aldın tatlı ekmek rahat yerken merak ettim![]()
inşallah mamaya gerek kalmaz memeden ayrılmayan bi çocuk olur :)
öncelikle gözünüz aydın canım. Benim kızım 3 günün sonunda sarılık değerleri yükselmişti her gelene soruyodum rengi sarımı die. Bu psikolojiden kurtulun kendinizi yıpratmayın. Normalde 2 saatte bir emziriyordum gece de alarm kuruyodum hiçbi sıkıntı yaşamadım sonrasında düzeldi. Saat başı emzirin mesela.gece de 2 saatte bir. İnstagramda emziren anne isimli kullanıcının paylaştığı bilgilere katılıyorum sizde bakabilirsiniz. Yine söylüyorum kendinizi yıpratmadan stres yaşamadan geçirmeyen çalışın bu dönemi ki sütünüzde bol bol gelsin inşallah.
Benimki acil olursa hastanedeki ebelerini arıyo kendi de yola çıkıyo. Hallederim dedi sanki diş çekiyoKizlar ya acil su geldi bilmem ne oldu diyelim
Sezeryanda olmak gerekiyorssa nasil oluyor acaba
Doktor musait mi, ameliyathane bos mu, nasik oluyor ki
Endişeleniyorum![]()
ben de halen 4 kg dayim. Zaten 3 kg su bebek. Dogumdan sonra yuzde yuz kilo alirim diyorum malum yemek istedigim cok sey var. 160 a 66 yim suan. Nefsimi korertince diyetle veririm alirsam kilo.
Cnm benim yan cati kemikleri normal dogum icin iyiymis. On cati basikmis.
%60 sezeryan
%40 normal doğum dedi.
Kanala girerse normal deneyecez dedi.
Hep dua ediyorum hayırlı olan neyse o olsun.
Sen suni sancı ile doğum yaptın. Ben de sancım gelmezse suni talep edecem. Normal hakkımı sonuna kadar kullanıp öyle sezeryan a okey dicem. Tabi herhangi bir problem olmadan ilerlerse süreç.
Senin 3 dikişin var diye hatırlıyorum.
Wc hariç oturup kalkmak hariç başka bir sorunun oluyor mu ? Biraz anlatır mısın rica etsem.
benim bilgim buzdolabinda 3-4 gun buzlukta 3 ay oda sicakliginda da nolur nolmaz 4-5 saat icinde falan tuketilmesi gerektigi yönündeKizlar birsey sorucam sut saklama nasil oluyor.yani saginca o sutu dolapta mi sakliyoruz.nasil yapicaz.benim kiz memeyi alir almaz uyuyakaliyor en azindan sut sagip hem sutumu arttirmak hemde vermek istiyorum
Dun sagdim biraz dolaba koydum normal kismina.o sutu kac gun icinde icirmeliyim . bide kasjkla iciriyorum ben biberon vermedim hic korkuyorum memeye alisamaz diye.zaten gogus uclarim buyuk bebegin agzi kucuk zor aliyor biberona alisirsa hic almaz diye.
dikiş ağrın geçti mi ya da kaç gün sürermiş geçmesi. Birde dikişler ksç gün sonra iyileşir tahmini. Sen 2 gün çok çektin ama başardın idolümsün.Yok canim baska sikayet olmuyor
Wc ve oturmak sorun sadece.bazi yerlerde his kaybi olabilir yaziyor ben ilkinde hic yasamadim oyle birsey bundada dikus yine ayni yerde.insallah bu seferde yasamam.dikis olmadan normal dogum olmuyor bildigim kadariyla
Sadece dikislerini kolla ve bakimini iyi yap
Bide kendini yorma dinlen dikis agrin gecene kadar.normal dogum zor ama gercekten guzel bi surec.kaldi ki ben bu sureci cok daha uzun yasadim
Ama simdi iyiki normal dogurmusum diyorum.istiyorsan gercekten dene.