• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ya kızlar ben şimdi şunu merak ediyorum. Bebek doğduğu gün hemen yanımıza gelince meme mi vercez? Yani benim sütüm yoksa boş boş emcek mi? Çok cahilim bu konuda kusuruma bakmayın. Göğüslerim çok acıyor ağrıyor yeni başladı. Bu süt mü var demek? Masaj yapmamı önerdi doktorum. Mamayı sordum alma sakın dedi. Siz mi vereceksiniz dedim yok dedi. Aç mı kalacak yavrum ya süt gelmezse

Valla canım 1.5 günlük acemi anne olarak, ilk benden de hemen emzirmemi istediler ki biliyorsun o ilk bağ çok önemli, eskiler göğüs kiri derler o bile yetermis, hoş o bile bende var mıydı bılmıyorum ama zaten özelde sezeryan oldum ben, benden önce bebek odamiza gelmişti zaten, bebekten sonra odaya ben geldim ki o dakikadan sonra bebisi yanımızdan hiç almadılar, hatta topuk kanını bile yanımızda aldı hemşire, bu arada kızımın ikinci günü dolarken hamilelik günlüğü gibi benim paylaşımlar hala süt namına birsey yok, bebisi azimle emzirmeye devam ediyorum ama bugün de uçları acımaya başladı, boş boş çekmekten olurmuş, tecrübeli annelerim sut arttirmak icin hatta soyle daha dogru olur sutumun gelmesi icin (çünkü ben dsha geldigini hic hissetmedim) yapabilecegim birsey varsa paylasin herseyi deneyebilirim şu an :)

grupta 40. haftası bitip takvimi dolup doğurmayı bekleyenler var @Bihter34,@efsunkarr mcrhelena mcrhelena durumu bir el atın arkadaşın desteğinize ihtiyacı var

O gruptan biri olarak bir gün önce akranlari dünyaya geldi, hatta efefsunkar efefsunkar senin bebek benden bir iki gün büyük olmalıydı hiç mı kiskanmiyor senin meleğin benimkini, yaa seninkine dé pes:KK23:

Kizlar nette bi post gordum aklima geldi
Paylasmak istedim
Kiz cocugu olan annelerimizin alt degistirirken yaptiklari temizlige dikkat etmesi gerekiyor
Benim kizim olmadigindan uzerinde cok durmadim, bebek bakim kitaplarida anlatir bu durumu
Eger bilginiz yoksa arastirin olur mu? Sonra sikinti yasamayin

Valla canım 1.5 günlük acemi anne olarak, ilk benden de hemen emzirmemi istediler ki biliyorsun o ilk bağ çok önemli, eskiler göğüs kiri derler o bile yetermis, hoş o bile bende var mıydı bılmıyorum ama zaten özelde sezeryan oldum ben, benden önce bebek odamiza gelmişti zaten, bebekten sonra odaya ben geldim ki o dakikadan sonra bebisi yanımızdan hiç almadılar, hatta topuk kanını bile yanımızda aldı hemşire, bu arada kızımın ikinci günü dolarken hamilelik günlüğü gibi benim paylaşımlar hala süt namına birsey yok, bebisi azimle emzirmeye devam ediyorum ama bugün de uçları acımaya başladı, boş boş çekmekten olurmuş, tecrübeli annelerim sut arttirmak icin hatta soyle daha dogru olur sutumun gelmesi icin (çünkü ben dsha geldigini hic hissetmedim) yapabilecegim birsey varsa paylasin herseyi deneyebilirim şu an :)
Cnm olur insallah bol sutun
1-emzirmek ( sik sik, gogus degisimli)
2-ten temasi
3-sicak banyo ve masaj
4-uyku
5-sut artirici icecek (humana still tea kullandim ben sadece)
6-bol su icmek
7-bulgur pilavi
8-dereotu
9-bol yesillik(mesela yesil soganli kocaman bi kase maruk salatasi-limon koymayin sutu asidik yapar, pisik yapar)
10-mercimek corbasi-deli gaz yapar ama bi o kadarda sut yapar
11-tahin helvasi
12-hurma (annem hurmali kek yapardi, onun yaptigi sutu hicbirinde bulamadim, isten oglen geldigimde yerdim, aksama dolardi goguslerim)

Kızlar bebeğe ilk 6ay anne sütü deniyor. Su da verilmiyor bu 6ay süresince. Mama verilirse su veriliyormuş. Yalnız benim bu konuda biraz endişem var. Bebek sadece anne sütü alırsa, gerçekten su vermemeli miyiz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hava sıcaklığına bağlı olarak su kaybı olursa ? Bebeğin suya ihtiyacı olduğunu nasıl anlayacağız?
Anne sütünün içinde suda var zaten cnm

Herkese merhaba hanimlar..
Bizim icin kontrol gunuydu bugun gene, bundan sonra da 3 gunde 1 kontrole gidicez..
Nst.de gene sanci cikmadi, 20 lerde seyrediyoruz. Ben de zaten tık yok! Ne agri ne sanci.. Kizimin gelecegine dair en ufak bi ibare yok. Dr haftasonu rahat gibisin dedi. Anlamadim ki ben, hani kizlar erken gelirdi hani hani :KK12:
Bi de her muayenede bekleme suremiz de oteleniyo, gecen sefer dr 12-13 hazirana kadar bekleriz demisti simdi 15-16 haziran diyo :halay: zaten karnimi her goren erkek mi diyo. Erkek mi olacak ne :KK45::KK53::KK70:
Bu arada kizim da 50 cm 3200 gr olmus. Ultrasonun hata payini da katarsak herhalde bu kilo ve boyda dogar hayirlisiyla..
Bizden de haberler boyle..

Evet çok korkuyorum erken gelcek diye. Sabah sancıyla uyandım aklım çıktı canım yandı. Düzenli oldu bir de. Tamam dedim geliyor. Ilık suyla duş aldım. Azalarak geçti. Doktorum da normal olduğunu söyledi. Haftaya salı son muayenemi olcam kısmetse. Gelsinler valla karnımı sevmekten bi hal oldum
saglikla gelsin bebislerimiz insallah cnm

Benimde meme ucum yok silikon uç deniyorum bugün 7.gün ama hala tam emmiyor mecbur hem sağıyorum bende mama takviyeyi yapıyorum..babada doktor sağmayla olmaz emmesi gerek yoksa sütün iki aya kesilir dedi :KK43: çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor
Canım vermek için uğraşmak lazım çok uğraşacaz, en önemli işimiz bebek her ağladığında emzirecez. Eğer yaraolmuyorsa süt gelmese bile emzirecez. Mutlaka gelecektir. Bana doktorum öyle söyledi.
Benimde göğüs ucum önceleri çok küçüktü, şimdi öyle sert ucu yok ama göğüsün dıştaki kahverengi kısmıyla beraber büzüştürüp çenesini açıp verince alıyorlar. İlk günler birisi yardımcı olursa daha kolay yapabilirsin.

Sütünün geldiğini göğsün acırsa , sızlarsa anlarsın. Emzirirken kendimizi kasmıyoruz. Göğüslerimize diyoruz ki bak artık aylarca bebeğimin tüm ihtiyacını sen karşılayacaksın diyoruz ;) Banyo yapabilirsin, emzirme çayı içebilirsin, sağlıklı beslenme adına ne varsa herşey süt yapıyor yeterki booOol bool su ile birlikte al.

Benimde meme ucum yok silikon uç deniyorum bugün 7.gün ama hala tam emmiyor mecbur hem sağıyorum bende mama takviyeyi yapıyorum..babada doktor sağmayla olmaz emmesi gerek yoksa sütün iki aya kesilir dedi :KK43: çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor
bebegini gule gule buyut cnm.bebegin emmiyorsa sag sakin vazgecme.sutun kesilmez kesinlikle artar.benim ilk kizim iki aya yakin ememedi 32 haftalikdi hep sagarak verdim.biberona koyup verdim surekli sonra aldi memeyi.uc satte bir sag zamanla cogalacaktir.illa emmiyosa kendini kahretme sagarak ver eninde soninda emer ve sutun de kesilmez.yenidogan hemsiresi soylemisti bana hastanede..

Herkese merhaba hanimlar..
Bizim icin kontrol gunuydu bugun gene, bundan sonra da 3 gunde 1 kontrole gidicez..
Nst.de gene sanci cikmadi, 20 lerde seyrediyoruz. Ben de zaten tık yok! Ne agri ne sanci.. Kizimin gelecegine dair en ufak bi ibare yok. Dr haftasonu rahat gibisin dedi. Anlamadim ki ben, hani kizlar erken gelirdi hani hani :KK12:
Bi de her muayenede bekleme suremiz de oteleniyo, gecen sefer dr 12-13 hazirana kadar bekleriz demisti simdi 15-16 haziran diyo :halay: zaten karnimi her goren erkek mi diyo. Erkek mi olacak ne :KK45::KK53::KK70:
Bu arada kizim da 50 cm 3200 gr olmus. Ultrasonun hata payini da katarsak herhalde bu kilo ve boyda dogar hayirlisiyla..
Bizden de haberler boyle..

Benimki de kiz ama aynen tik yok dr um 41 haftanin sonuna kadar muddet verdi sonraai riskli dedi karar senin dedi

anne oldun demek:))))))) allah hepimize yasatsin bu duyguyu ins ve senin kuzunu da hayirli evlat etsin . kirmizilardan sensin sampiyon. Ikinciyi belirlemek cok zor . mcrhelena mcrhelena ile basabas gidiyoruz:KK66: Inş bizim de her ne karar verirsek iyisi o olur.

İnşallah kuzum ya.Bak ne güzel bebeğini büyüttü bile A Acemianne42 :)) bizimkiler de içerde büyüdü ama derileri büzüştü artık banyoda çok kalmış gibi çıkacaklar :KK70:

Kızlar ben 38+0 dayım doktorum cinsel ilişki önerdi :110: şaşırdım açıkçası kasılmalara ve sancıya sebep olmaz mı?
Kasılma ve sancı olacak, normal doğumu tetiklemesi için. Kasılma ve sancı olmadan rahimde açılma olmuyor.

Bidaha ne zaman kontrol yoksa karar verip direk doğumamı bekliyor?
mcrhelena mcrhelena sen nasılsın canım

Canım bugün kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum,henüz doğuma hazırlık yok dedi.Eğer haftasonu da hareket olmazsa en geç çarşamba rahim durumuna göre ya sezeryan ya suni dedi.Ama bu durumda olursa suni veremem dedi,çünkü hiçbir hazırlık yokmuş vücudumda

Canım bugün kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum,henüz doğuma hazırlık yok dedi.Eğer haftasonu da hareket olmazsa en geç çarşamba rahim durumuna göre ya sezeryan ya suni dedi.Ama bu durumda olursa suni veremem dedi,çünkü hiçbir hazırlık yokmuş vücudumda

İnşallah bu gece gelir bebisin hic gerek kalmaz hayirlisiyla

Kızlar ben 38+0 dayım doktorum cinsel ilişki önerdi :110: şaşırdım açıkçası kasılmalara ve sancıya sebep olmaz mı?

Sancın kasılman açılman başlasın diye önermiştir ;)

Back
X