• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bugün 5. Günümüz oğlumda pek emzirememiştim o 10 dk dan fazla emmezdi 3 aylıkken de bıraktı süt az geldiği için şimdi kızımda almak istemiyor zorla emziriyorum dün geceden beri. Suratını sağa sola sallıyor heyecanlı gibi. Memeyi tutan bebek tutmaz oldu. Bugün sabah savaşırken yine daha emmeden kendiliğinden 3-4 damla süt aktı. Gelmiş mi oluyor
Evettt bol sutlu gunleriniz olsunnn.
Meme ucunu hafif sıktığınizda ucunda damlalar olusuyorsa sut gelmis demektir

Çatı muayenesinde rahim uzunluğuna,inceliğine ve bebeğin rahme baskısına baktı,zaten kafası da yerleşmemiş kanala dedi.Bu durumda açılma da yok suni verirsem hazır olmayan bir bebeği zorlamış gibi olacaz o da yorar bebeği dedi.Bebeğin genel durumu iyi çok şükür o yüzden dedi zaten salıya çarşambaya kadar bekleyelim dedi kötü bişey olsa sanırım bugün bile müdahale ederdi
Valla bana doktorun isini iyi biliyor gibi geldi
Hadi hayirlisi olsun insallah

Bugün benim dikiş için kontrolü kızımın da işitme testi ve kontrolü vardı. Beklerken kızımla emzirme odasına gittik bi kaç anne vardı emziren. Bi tanesi süt var mı diye göğsünün kahverengi halkasına parmağıyla azıcık bastırdı süt resmen fışkırdı.doğum yapalı da 7 gün olmuş hemen sordum sen neyle besleniyorsun diye bana şerbet içiriyolar dedi. Şekerli su mu dedim evet dedi. Valla kadının memesini kıskandım kesin nazarım değer maşallah da dedim ama

Arkadaslar mamaya karsi degilim ben.
Tabi endogrusu annesutu ama olmayincada herseyin sonu degil.
İlk kizimihic emziremedim.uc buyuklugunden,falan,filan.
Hep mama verdim.
Masallah gelisimi cok iyi.evtt bana zayifgeliyordu ama dr.lar iyi diyordu.
Okul doneminde de hic hasta olmadi.bagisiklik sistemi cok iyidi cok sukur.
Okul basarisi da hep gururlandirmistir beni.yasitlarindan 1 yil erken basladi ama hep onde geldi.
Boyu posuda gelisti.hep uzundu zatende.

Bugün benim dikiş için kontrolü kızımın da işitme testi ve kontrolü vardı. Beklerken kızımla emzirme odasına gittik bi kaç anne vardı emziren. Bi tanesi süt var mı diye göğsünün kahverengi halkasına parmağıyla azıcık bastırdı süt resmen fışkırdı.doğum yapalı da 7 gün olmuş hemen sordum sen neyle besleniyorsun diye bana şerbet içiriyolar dedi. Şekerli su mu dedim evet dedi. Valla kadının memesini kıskandım kesin nazarım değer maşallah da dedim ama
Sizin de gelmis sutunuz.emzirin yada elinizle masajla sıkın.sagin falan ugrasin olmus zaten

Şu kanama cok canimi sıkıyor.ilk kizimda 3 gun surmustu.
Bunda ucgunden sonra kesildi.5. Gun bi basladi7 gundur devam ve yogun

Cnm bak su verilmedigi icin bobrek yetmezligi olacak kadar problemli bi durum oldugunu hic sanmiyrm
Sute gelince, sut katman katman, gogsun doluyor ya, bebegin ictigi ilk sut zaten suya cok yakin bisey, cektikce dibinden yagli sut geliyor, Allah oyle yaratmis ki, corba icip ana yemege gecmek gibi, o yuzden hep biraktigin gogusten devam et deniliyor ki yagli sutu iyice alsin, bebek kilo alsin diye
Kesinlikle minicik midesini su ile kaplamak dogru degil bence
Ama ara ara dudagini islatacak kadar az su vermek sakincai degildir diye dusunuyrm ki cocuk doktorumu bize oyle dedi
Sende doktorunuza danisirsin

Çok sağol canım yanıtın için :KK19:

Supermis valla.vip hastane heralde.nerde ve ozel mi acaba hastane.
Ben devletteydim ve 6 kisi vardi gordugum kadariyla.3 bir yanda uç bir yandaydi
Özel hastane ama vip değil. Mersindeki tüm hastaneler bu şekilde çalışıyor. Dogumlar da 1000-2000 arasıdır heralde. Ben de orada dogum yapacam İMC hastanesi özel suit odasına yer ayırttım bugün ekstra 100 lira ama dogum parasını sormayı unuttum öğrenince yazarım yine

Şu kanama cok canimi sıkıyor.ilk kizimda 3 gun surmustu.
Bunda ucgunden sonra kesildi.5. Gun bi basladi7 gundur devam ve yogun
Banyo yapmak da kanamayı boşalttırıyor. Annem boşalsın daha iyi dedi.

Ağrı kesicim 1 haftalıktı. Dün bitti. Nazar değmesin diye söylemiyordum ama hemen hemen hiç ağrım yok denecek kadar azdı. Demekki ağrı kesicinin etkisiymiş
Çünkü bugün çok ağrıyor.

Bide kızlar idrar yaparken sonlarına doğru ameliyat yerinde çok ağrı oluyor mu?

Kizlar bende sol kasik agrisi oluyor bir gun oluyor iki uc saat suruyor iki buklum oluyorum sonra geciyor bir gun olmuyor sonra gene oluyor is gordugum zaman falan degul normal dinlendigim zaman falan oluyor sizlerdede oluyor mu acaba

Ağrı kesicim 1 haftalıktı. Dün bitti. Nazar değmesin diye söylemiyordum ama hemen hemen hiç ağrım yok denecek kadar azdı. Demekki ağrı kesicinin etkisiymiş
Çünkü bugün çok ağrıyor.

Evet canım normalmiş herhalde

Canım vermek için uğraşmak lazım çok uğraşacaz, en önemli işimiz bebek her ağladığında emzirecez. Eğer yaraolmuyorsa süt gelmese bile emzirecez. Mutlaka gelecektir. Bana doktorum öyle söyledi.
Benimde göğüs ucum önceleri çok küçüktü, şimdi öyle sert ucu yok ama göğüsün dıştaki kahverengi kısmıyla beraber büzüştürüp çenesini açıp verince alıyorlar. İlk günler birisi yardımcı olursa daha kolay yapabilirsin.
Canım sütüm var ama emmiyo pompayla sağınca ucu çıkıyo öylede denedim onuda almıyo sürekli deniyorum ama yok malesef

bebegini gule gule buyut cnm.bebegin emmiyorsa sag sakin vazgecme.sutun kesilmez kesinlikle artar.benim ilk kizim iki aya yakin ememedi 32 haftalikdi hep sagarak verdim.biberona koyup verdim surekli sonra aldi memeyi.uc satte bir sag zamanla cogalacaktir.illa emmiyosa kendini kahretme sagarak ver eninde soninda emer ve sutun de kesilmez.yenidogan hemsiresi soylemisti bana hastanede..
Sağıyorum canım inşallah emer insan ümidini kaybediyo..

Evet anne sütü yeter deniyor. KV ve annem buna çok şaşırıyor. Eskiden su verilirmiş. Bebek içmez zaten ihtiyacı yoksa diyorlar. Sırf onlar diyor diye su vermem tabii ki ama, ben de okuduklarından çok tutarlı şeyler bulamadım. Su vermek özellikle midesinde boşuna yer kaplamasın diye iyi değil diyorlar. Bir de verdiğin Sudan mikrop kapma olasılığı olduğu için sanırım. Fakat diyelim ki Bebek çok iştahlı zaten fazlasıyla emiyor, ve vereceğin su tamamen temiz mikropsuz. Bu durumda su vermenin zararı var mı neye sebep oluyor onu bir türlü anlayamadım.
Ve kafama takılan bir soru, mesela bebekken su ihtiyacı yeterince karşılanmasa ve bu Allah korusun böbrek yetmezliği gibi bir hastalığa sebep olsa bunu tespit edebileceklerini de sanmıyorum şuan açıkçası.
Her insanın su ihtiyacı farklı oluyor mesela. Belki bebeklerinki de öyle. Adana yazındaki bebeğin su ihtiyacı ile Erzurum'da kış günündeki bir bebeğin su ihtiyacı aynı mı mesela.
Nasıl anne sütünün yeteceğine emin olabildiklerini bir anlasam.o_O
Bir de başka bir mevzu var kafama takılan mesela her annenin sütü aynı oranda su içeriyor mu? Yanlış anlamazsanız hayvanlardan örnek vericem kızlar. Mesela iki ineğin sütü bile birbirine benzemiyor. Biri daha kıvamlı biri daha sulu olabiliyor. Kafamda deli sorular:KK53::KK53::KK53:

İğne dediğin nedir canım bu arada o bahsettiğin sorun yaşayanlar neler yaşamış okuyabiliyor muyuz? Herkese açık mı? Öyle ise okumak isterim.
canım her annenin sütü bebeğine göre üretilir yaradan öle uygun görmüş sen nerde ne koşulda yasıyorsan bebeğine de ona göre süt üretiyorsun anne sütünün çogu su zaten he kadar bol su içersen bebek de emdikçe sütün olur o yüzden bebeğin böbrek sıkıntısı filan yaşamaz he ama mama alan bebeklerin suta ihtiyacı oluo diye biliyorum ben şu an ogluma su vermiorum çok şükür susuzluk belirtileri de yok bilgin olsun

Çünkü bugün çok ağrıyor.

Oluo canım özellikle az sıkılmışsam fena oluo ama günden güne azalıo
Kizlar bende sol kasik agrisi oluyor bir gun oluyor iki uc saat suruyor iki buklum oluyorum sonra geciyor bir gun olmuyor sonra gene oluyor is gordugum zaman falan degul normal dinlendigim zaman falan oluyor sizlerdede oluyor mu acaba
ilk hafta olmuştu bende canım sonra geçio sol taraf daha detin kesilio diye biliyorum

canım her annenin sütü bebeğine göre üretilir yaradan öle uygun görmüş sen nerde ne koşulda yasıyorsan bebeğine de ona göre süt üretiyorsun anne sütünün çogu su zaten he kadar bol su içersen bebek de emdikçe sütün olur o yüzden bebeğin böbrek sıkıntısı filan yaşamaz he ama mama alan bebeklerin suta ihtiyacı oluo diye biliyorum ben şu an ogluma su vermiorum çok şükür susuzluk belirtileri de yok bilgin olsun

Oluo canım özellikle az sıkılmışsam fena oluo ama günden güne azalıo
ilk hafta olmuştu bende canım sonra geçio sol taraf daha detin kesilio diye biliyorum

Çok sağol canım yanıtın için. İçim ferahladı bir miktar. Hoppa

Back
X