2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hayırlı cumalar kızlar...
Doğum için fotoğrafçıyla anlaşmayı düşünen var mı? Ya da daha önce yaptıran? Benim çok hevesim var ama o dönem ekstra külfet de çıksın istemiyorum.. :KK51:

Ben normalde alttan muayene bile olamayan insanım. Vajinusmusun kıyısından döndüm. Düşünmeyim diyorum ama doğumdan çok tırsıyorum. Bazı sorunlar nedeniyle normal doğum yapamicam zaten ama sonda falan bile başımın dönmesine yetti:işsiz:
Ay cnm korkma okadar
Sezeryanda olsa normal ddogumda olsa geciyor gidiyor
Tek odaklandigin bebegin oluyor
Anestezi sonrasi takilir sonda
Hic birsey hissetmezsin
Bebegini kucagina alir miss gibi kokusunu icine cekersin
Ben bebegimi kucagima alinca
Hep bebegim olsun istedim
Oyle harika bir his ki
Bir insanin surekli bebegi olmali die dusundum:)
Dogum guzel birsey, guzelliklerini dusun:)

Doğum için fotoğrafçıyla anlaşmayı düşünen var mı? Ya da daha önce yaptıran? Benim çok hevesim var ama o dönem ekstra külfet de çıksın istemiyorum.. :KK51:
Gereksiz buluyorum ben. Her anı aklımda çakılı zaten. Kendi çektiğimiz fotoğraflar da var. Hiç gerek yok bence. Abartı olmayacak şekilde Oda süslemesi yaptırdım iki doğumumda da. Doğum mutlu bir olay neticede. Ameliyat hastası odası gibi olmasın insanın içini açsın istedim. Güzel ambalajlı çikolatalardan aldım bebek figürlü falan. O kadar. Gerisi boşa masraf. Ve öyle abartılı hale geldi ki bu sektör insanlara dayatılıyor artık. Aaa baby shower yapmayacak mısın.... aaa çok güzel organizasyonlar var yapmayacak mısın... canımızın parçası dünyaya gelirken bile etrafı ağırlayıp memnun etmek çabası niye ki...

Bir de o minnacık bebekleri şekilden şekile sokuyorlar fotoğraf çekmek için. Çok saçma bence... ama ilk annelik herşeye heves ettiriyor. Çok anlayışsız buldum kendimi. Hecesiniz varsa yaptırın tabii. İçinizde kalmasın

Merhaba arkadaşlar şuanda ayrıntılı ultrasona gidiyorum randevu kağıdında 10 12 saat aç olmak gerektiği yazıyor . Görmemişim öylemi acaba sizde açmı gittiniz
Ben gayet tok gitmiştim..

2016 haziran annesi olarak size nacizane tavsiyede bulunmak istiyorum.
Ben doğum yaptığımda hava biraz serinde. çok kalın giydirmedik ama ilk 10 gün uzun kollu ve uzun bacaklı giydirdik. Ondan sonra hep don atlet gezdi. Alışverişte dikkat edilebilir.
Evimize elektrikli ısıtıcı aldık. İlk günler evimiz buz gibiydi. haziran ayı boyunca bebeği yıkarken hep kullandık. Ve her gün banyo yaptırdık.
Herkes söylerdi de inanmazdım gerçekten kıyafetler hızlıca küçük geliyor. abartmaya gerek yokmuş.
bize kot pantolon gibi beli düğmeli altlar boynu fırfırlı yakalı üstler hediye geldi. bunlar acayip kullanışsız. çocuğu yakıp pişiriyor.
gaz sancısı için kiraz çekirdeği termosu harika bir ürün. gazı olunca kriaz çekirdeğini ısıttık karnına koyduk beşiğinde mışıl mışıl uyudu. kucağa alışmadı. hala kucakçı değildir.
emzirme atleti lüzumsuz. atletin çıtçıtlarını hiç kullanmadım. tepeden indirip emzirdim. bez sütyenler kullanışlı ama. eğer destekli kalıp gibi olan sütyenler kullanıyorsanız emzirme döneminde onlar çok kullanışsız oluyor. bez penye sütyen ya da memeleri toparlayan yarım atlet gibi şeyler alabilirsiniz.
bebekler için alt açma minderi gibi şeyler satılıyor ya onlar da gereksiz. hiç kullanmadım ben hediye gelmişti. kullan at alt açma bezleri çok pratik.
şimdiden bez ve ıslak mendil stoklamaya gerek yok. birer tane alırsınız doğumdan önce daha sonra kullanım kolaylığınıza göre hangisini sevdiyseniz ondan alırsınız.
müslin örtüler çok güzel. heryerde kullanrısınız. ben banyodan sorna önce ilk ıslaklığını müslinle alıyorum, sonra normal havlu ile kuruluyorum.

Faydali bilgileri biriktiriyorum. inş alışveriş yaparken unutmam :110: müslin örtü tülbentlerden daha mı kalın oluyor? yoksa tülbentlerin bezine mermerşahi mi diyorlar? bilginiz var mı acaba?

Ben en son bebişe hamile kalmak için beraberdik eşimle ogün bügündür yatakları bile ayrdık birsey olur korkusundan ama ters tepmesindende korkuyorum uzaklaşmayız inşallah daha çok

eşinle sana da yazık değil mi kuzum? bi tehlike olsa dr söylerdi zaten. abartmadığınız sürece bence normal süreci yaşamak gerek. sonra bi de 40 gün lohusa olacağız. bi daha düşün derim riskin yoksa. ben hiç engel olmadım, haftada 3ü geçmemeye dikkat ediyorum. ama biraz sancı başından beri oluyor ve geçiyor. ki zaten arada bir kasıklarım ağrır benim.

Bir de o minnacık bebekleri şekilden şekile sokuyorlar fotoğraf çekmek için. Çok saçma bence...

ben de aynen dediğin gibi yapacağım. belki bi ay sonra bebişin prof fotolarını çektiririm 1-2 poz o kadar..

Gereksiz buluyorum ben. Her anı aklımda çakılı zaten. Kendi çektiğimiz fotoğraflar da var. Hiç gerek yok bence. Abartı olmayacak şekilde Oda süslemesi yaptırdım iki doğumumda da. Doğum mutlu bir olay neticede. Ameliyat hastası odası gibi olmasın insanın içini açsın istedim. Güzel ambalajlı çikolatalardan aldım bebek figürlü falan. O kadar. Gerisi boşa masraf. Ve öyle abartılı hale geldi ki bu sektör insanlara dayatılıyor artık. Aaa baby shower yapmayacak mısın.... aaa çok güzel organizasyonlar var yapmayacak mısın... canımızın parçası dünyaya gelirken bile etrafı ağırlayıp memnun etmek çabası niye ki...
Ben odayida susletmedim :)))
Ama yapana da birsey diyemiyrm
Seven yapiyor kotu de degil
Ben sunu dusundum
Hem gereksizz buldum hem o an basimiza birsey gelse nolcak dedim
Sus mu onemli olandi
Oyle dusundum yapmadim evimi de suslemedim:)
Bosa masraf geliyor bana
:)
Yapmak isteyen alinmasin lutfen
:)

Ben doğum yaptığımda hava biraz serinde. çok kalın giydirmedik ama ilk 10 gün uzun kollu ve uzun bacaklı giydirdik. Ondan sonra hep don atlet gezdi. Alışverişte dikkat edilebilir.
Evimize elektrikli ısıtıcı aldık. İlk günler evimiz buz gibiydi. haziran ayı boyunca bebeği yıkarken hep kullandık. Ve her gün banyo yaptırdık.
Herkes söylerdi de inanmazdım gerçekten kıyafetler hızlıca küçük geliyor. abartmaya gerek yokmuş.
bize kot pantolon gibi beli düğmeli altlar boynu fırfırlı yakalı üstler hediye geldi. bunlar acayip kullanışsız. çocuğu yakıp pişiriyor.
gaz sancısı için kiraz çekirdeği termosu harika bir ürün. gazı olunca kriaz çekirdeğini ısıttık karnına koyduk beşiğinde mışıl mışıl uyudu. kucağa alışmadı. hala kucakçı değildir.
emzirme atleti lüzumsuz. atletin çıtçıtlarını hiç kullanmadım. tepeden indirip emzirdim. bez sütyenler kullanışlı ama. eğer destekli kalıp gibi olan sütyenler kullanıyorsanız emzirme döneminde onlar çok kullanışsız oluyor. bez penye sütyen ya da memeleri toparlayan yarım atlet gibi şeyler alabilirsiniz.
bebekler için alt açma minderi gibi şeyler satılıyor ya onlar da gereksiz. hiç kullanmadım ben hediye gelmişti. kullan at alt açma bezleri çok pratik.
şimdiden bez ve ıslak mendil stoklamaya gerek yok. birer tane alırsınız doğumdan önce daha sonra kullanım kolaylığınıza göre hangisini sevdiyseniz ondan alırsınız.
müslin örtüler çok güzel. heryerde kullanrısınız. ben banyodan sorna önce ilk ıslaklığını müslinle alıyorum, sonra normal havlu ile kuruluyorum.
Bedenler için ne diyorsun ben 0-3 az en çok 3-6 alıyordum arkadaş benim benek 9-12 giydi mayısta doğmuştu yazlıklar hep 9-12 dedi ben hiç öyle almadım da Bından sonra dikkat ederim en azından

Kızlar chicco lite way baston bebek arabası video izledim tam benlik saglamdır demi?
Ama hala yatak konusunda fikrim yok 2 yaşa kadar yanımızda yatcak

Benimde ilk dogumumsezeryandi ve sonda yi anesteziden snra taktiklari icin hissetmedim.ayrica ayaktaki uyusmalar gecene kadar ustumde hastane onlugu vardi.yawas yawas uyusma gecince sondayi cikardilar ve yine hissetmedim.anestezinin etkisi gecince pijamalarimi giydim.pijamanin lastigi gobegin ustunde oldugundan dikise filan zarar vermiyo.gayet rahatti

Ben doğumu düşünmek bile istemiyorum. Çok korkuyorum zamanı gelince ne olcaksa olur diyorum. :D
Hastane odasını da evi de süslemicem. Yapanlara bişey demiyorum da bence çok gereksiz. Sadece gelenlere çikolata dağıtılır. Onu da eşim hallediverir yani.

Bebek arabasında en son karsrımız da mamas papas armadillo xt modeli. Tekrar bi bakıcaz ebebeğe gidip. Büyük ihtimal onu alırız. Yorumları iyi genelde. Concordda iyi ama mamas papas daha hafif. Bir de tam yatar pozisyonu varmış ve içine uyumlu yenidoğan pedi satılıyor.

Kızlar chicco lite way baston bebek arabası video izledim tam benlik saglamdır demi?
Ama hala yatak konusunda fikrim yok 2 yaşa kadar yanımızda yatcak

Canım oda falan yapmayı düşünmüyorsan, hem anne yanı olan hem derinliğide büyüdükçe artırılabilen karyola gibi beşikler var bebek mobilyası satan mağazaları gezmedinizmi hiç? Biz bikaç yerde sorduk 4 yaş kapasiteli olanlarda var. Sepet beşikler biraz daha küçük oluyor, onların derinliği sabit oldugu için biraz büyüyünce tutunup kalkabilir, riskli biraz.

Merhaba arkadaşlar şuanda ayrıntılı ultrasona gidiyorum randevu kağıdında 10 12 saat aç olmak gerektiği yazıyor . Görmemişim öylemi acaba sizde açmı gittiniz

İlk defa duydum ,ben ilk hamileliğimde kahvaltı ile detaylı arası biraz geçmişti doktor kızdı gönderdi yemek yemeye. o sebeple bu sefer tok karnına gidicem. öncesinde çikolata yemem konusunda bu sefer uyardılar sakın yeme.belki bebek tam uygun durumdayken hareketlendirip bozabilirsin pozisyonu, gerekirse doktor ye diye yönlendirir dediler.

Tatli birseyler yesen dinlesen biraz
Tatli yiyince hemen etki gosteriyor:)
Kizlar birsey daha diyecegim
Ilk gebeligimde bu zamanlar esim goreve gitmiste dort ay, bende annemde kaldim, aksamlari musait olyyordum, haftasonu falan Kuran dinliyordum
Hem bana manevi olarak iyi geliyordu hemde bebegim sakin bir bebek oldu
Ben etkisi olduguna inaniyrm
Hircin bir cocugum yok, uysal bir cocuk, bebekkende iyiydi,
Ben tavsiye ediyrm:)

valla tatl matlı bi etki etmiyor yada sırtı dönük içe hareket ediyor bilmiyorum . kızım biraz hareket et annen rahatlasın diyorum ama fayda etmiyor. ben en iyisi akşama cadı ablasının sesini dinleteyim belki o zaman tepki verir :p

kuran dinletmeyi bende deneyeyim.

Kızlar Merhaba aranıza yeni katıldım benim de Allah iizin verirse bir kızım olacak. Size bişey danışmak istiyorum ben 3 gündür ishal oldum tuvaltten cikamaz oldum:KK43:( doktora gittim dün hemen baktı bebegime bebek iyi ama ben susuz kalmışım serum verip gönderdiler yemene icmene dikkat et geçer dedi ama ne yediysem geçmiyor içtiğim her sudan sonra tuvalete gidiyorum:KK43:( leblebi patates muz yoğurt hepsini denedim başka bir önerisi olan var mi

kuru kahve yada acı türk kahvesi iyi geliyor. deneyebilirsin.

@Ruhimucerret ben kiraz çekirdeği termosunu pek anlamadım. benim ilki çok gazlıydı ikinciside böyle olabilir. aklımda bulunsun. tekrar bi anlatır mısın nasıl yapılıyor?
Kizlar ben tecrubelilerden bilgi almak.istiyorum.byk.ihtimal benim sezeryan olcak ikiz oldugu.icin.. Pijama olarak 3 takım aldim.lohusa pijamasi seklinde ince püfür püfür..ama sezeryan da kullanabilir miyim acaba yoksa boydan gecelik seklinde de almak lazim.mi.bilginiz var mi

ben gecelik alıcam. ilkini normal yaptığım halde alt pijama giymeme izin vermediler.sürekli kanama kontrolüne geliyorlardı. tuvalete kalkarken sadece annem ve hemşire olmasına rağmen utandım hep. keşke gecelik alsaydım diye. bu sefer gecelik alıcam allah kısmet ederse. zaten ilkinden 2 takım pijama var. onlarda lazım olursa kullanırım.

ben ilk doğumumda anlaşmıştım hastanenin fotoğrafçısıyla. sadece çekim yapıp cd olarak verdiler. doğum anı, doğumdan sonra bebek bakımı sırasında, ilk buluşma ve emzirme ve en son gün anne ve babayla odada çekim. ben iyiki yaptırmışım diyorum. o anı çok iyi hatırlıyorum ama fotoğraflarda benim göremediğim bir çok ayrıntı var.bizde öyle bebeği şekilden şekile sokma durumu olmadı. tüm fotoğraflar hep doğaldı. şimdi kızım bile bakıp ilk halini görüyor.

allah kısmet ederse bunda da aynı şekilde istiyorum.

Kızlar pijamayi ve geceligi simdiki bedeninize gore mi alıyorsunuz?

aynı beden yada bi beden büyük alabilirsin. zaten lohusa şeylerinde de hamile kıyafetleri gibi .karın göbek kısımları bol oluyor.ben ilkinde tecrubesizlik kendimden 2 -3 beden üstlere bakıyordum tecrübeli arkadaşlarım saçmalama asla öyle olmayacaksın. göbeğin büyüyecek ve o da doğumdan sonra biraz inecek sen normal bedeninde al dediler. öyle yaptım. ve gerçekten normalde giydiğim beden giydim doğum sonrasıda.

Bebek arabasında en son karsrımız da mamas papas armadillo xt modeli. Tekrar bi bakıcaz ebebeğe gidip. Büyük ihtimal onu alırız. Yorumları iyi genelde. Concordda iyi ama mamas papas daha hafif. Bir de tam yatar pozisyonu varmış ve içine uyumlu yenidoğan pedi satılıyor.
Cnm bende var armadillo
Ben cok memnunum
Kolay katlaniyir
Kilay suruluyor
Az yer kapliyor

Cnm pijama bana kullanissiz geliyor
Hele ki sezeryanda giymek zor olur gibj
Ben normal dogum yapmama ragmen, hasta bakici bezimi ( cok kanama oluyor dogum sonrasi bez bagliyorlar) degistirirken bile bacagimj oynatamadim acidan
Iyiki gecelkk almisim
Uc takim gecelik bir sabahlik aldim
Hemen ciktigim icin ikisini kullandim
Ama evde ucunude bol bol giydim
Emzirirken rahat oluyor
Ayrica ince askili atletlerde lohusalikta kullabilir asagi rahat siyriliyor ancak emzirme atletlerinin kubu oldugu icin sut aktiginda ped koyuyorsunuz guzel oluyor
Mesela birini emzirirken digerinden sut akiyor
Ancak bu dedigim ilerleyen haftalarda
Hemen okadar bol sut olmuyor
Ay bende anlattikca anlatiyrm :)
Sagol canim;)

Back
X