2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
İşte onları düzeltelim diye uğrasırken sonraa hoooppppp ikinci cocuk isteği olusmaya baslıcak, sil baştan aynı şeyler :KK48:
Gerçi ben 5 yaşından önce düşünmüyorum ama eşim pek okadar bekleme taraftarı değil. Bakalım.. Artık sorumluluklarımız cok farklı.
Ben ikinciyi düşünmüyorum canım ya bilmiyorum daha bu kızı doğurmadan geleceği hakkında kaygılanıyorum hayat zor artık bu sistemde sağlıklı bir birey yetiştirmek çok zor eşimde istiyo benim hatta 2 sene sonraymış ama hayatı yaşamak zor artık

bence cam al ve 125 lik yeter. cam daha sağlıklı ve sonuçta biz tuttuğumuz için sorun olmuyor ağırlığı. emzik bence bi tane bulunması lazım bazen insan öyle çaresiz kalıyor ki emzik iyi oluyor.
cevap için teşekkür ederim canım :-)

benim de niyetim iki tane cam almak. Ml bakmadım hiç,dediğin gibi biri minik su için,diğeri mama ya da süt için olacak. çok tavsiye edildiği için avent ya da dr.browns almak istiyorum.Ama suavinex de çok hoşuma gidiyor
Benim de kafamı ml ler karıştırıyordu. Neyseki tavsiyede bulunmuş arkadaşlar sağ olsun :) cevap için teşekkürler kuzum :KK73:

Ben ikinciyi düşünmüyorum canım ya bilmiyorum daha bu kızı doğurmadan geleceği hakkında kaygılanıyorum hayat zor artık bu sistemde sağlıklı bir birey yetiştirmek çok zor eşimde istiyo benim hatta 2 sene sonraymış ama hayatı yaşamak zor artık

Kac yasindasin canim sen

Evet direk 100 lük yapıldı, ailede herkeste var diye birde kiloluyum diye, önce açlık aldılar sonra 2 bardak şerbet gibi bişeydi içirdiler, 1 saat arayla 3 kez daha kan aldılar, toplam 4 kan vermiş oldum, o arada aç bekledim ve yürümemede izin vermediler hep otur dediler, içtiğim şekeri eritmemem amaçlı efor sarfetmemem gerekiyormuş

Oof 3 saat aç mı beklicez :( neyse artık sonuç güzel çıksın da napalım:)

Benim eşimde 2-3 sene sonra diyor.. Benim için cok erken, onada kıyamam cunku o daha bebek olacak, ilgisiz kalır, hem ben zorlanırım hem o. Çevremde görüyorum bicok örnek, beraber büyüsünler diyip hemen ardından yapan annelerin sinir sistemleri altüst olmus durumda.. Kaygılanmakta cok haklısın, hepimizi öyleyiz ama kardeşin yeri önemi farklı, bi kardeşi olmalı eminim kendide ister :)

evet canım sezeryandı benimki

Askında toplamda cok deil de bu ay cok aldım bende diorum nie belim kukum filan cok agrıo bi kerede alınca zor geldi sanırım
canım benim büyük boy cam şişe var aventin biri de küçük boy cam chiccobunlini getirdi ama onun memesini avent yapıcam bi de ben iki tane cam olunca hafta sonu dr brownun 120ml lik cam olmayanından da bitane aldım gazlı bebek olursa die hiç emzik almadım aventin 2 kelebek emziği hediye geldi yenidogan için belki lazım olur sonucta yeni nesil bebekleri türlü huylarla doguo:halay: bide kuzenin isveçten heves edip bisürü emzik siparişi vermiş yurt dısında o :olamaz:

benim sat agustos 28 hesaplaruma göre mayıs 22 de 38 hafta filan oluo
Anladım kuzum güle güle kullansın bebişin inşallah :) ay ben onların huyunu yerim ya, sağlıcakla kavuşalım hepimiz inşallah :anneadayı::KK46:

Kızlar şuana kadar çatlayan var mı acaba bende olmadı daha şükür:KK49:
Bi tanıdığımın 7 aydan sonra çatlamış daha hızlı büyüyo artık karnımız bende kaşıntı falan yok ama zeytinyağı sürüyorum arada birde nemlendiricili duş jeli kullanıyodum her zaman karnım hiç gerilmedi. genetikte diyolar anneminki harita gibi bakalım artık şimdilik iyi gidiyo

bende bunu ilk defa duydum. benim arkadaşımın oğlu da kafası yukardaydı dönmedi .38. haftada doktor artık dönmez dedi sezeryanla doğum yaptı. ama daha erken bebek bundan sonra dönüp doğum pozisyonuna girecek diye biliyorum. benim ilki 26. haftadan sonra hep kafası aşağıdaydı..
Agır iş yapma uzanma dkkat et fln dedi buyuk ihtimal onlara dkkat etmezsem skntı olabilecek bişey olabileceği içn onlem amaclı soylems olabilr nette okudm bnde zatn genelde 30larda donuyomus o yzden içim rahatladı :)

canim allah yardimcin olsun umidini yitirme cok uzuldum durumuna ne bilemiyorum ki Allah sifa versin bebegine sag salim kucagina al insallah bundan sonra aklimdasin dua edecegim sana
benim 19 eylul sezeryan olacagim 26 haziran gorunuyor son gunum ama daha konusmadik doktorla ne zaman dogum olur diye muhtemelen 1 hafta once alinir bebek kendi erken gelmezse

ben sadece 1 tane avent minik cam biberon almistim tutar mi tutmaz mi diye ama hemen tuttu biberonu beni emmeyi reddediyodu ill 25 gun cok ugrastim memeyi kavratmak icin ama basardim cok sukur. 25 gun sagarak biberon ve meme birlikte besledim. Memeye iyice alisinca ancak bir yere giderken annemlere birakiyodum bebegi sutumu de sagarak saklama posetine koyuyodum isitip iciriyorlardi o sekilde kullandim su verilmiyor zaten 6 ay. 4-5 aylikken de biberon ve emzigi bıraktı memeye daha duskun oldu. Emzigimiz de aventti onu da hemen tutmustu canim bu sekilde yani. Bence sende simdilik 1 tane cam al ihtiyac duyunca buyuk boy da alirsin ama emzik al derim rahatlik oluyo 2 yasina kadar emzik emebilirlermis 2 yastan sonra emmesi dis yapisina zarar verebiliyomus oncesinde sikinti olmuyomus

bu cuma annemde olacagim misafirleri var sabahtan aksama ordayim insallah ama arkadas aklimda cekebildigim kadar cekerim diger gunlerde de. Bende bebegime hatim yapiyorum dogmadan bitmesi lazim ogluma da yapmistim mevludunde bagislamistik insanin ici daha bi rahat oluyo gercekten
6 aydan önce su vermeyeceğimizi de bilmiyordum açıkçası :skandal: o zaman dediğin gibi bir tane yeter küçük ve cam olanlarından. Bende diş yapısına zarar veriyor diye almak istemiyordum emzik ama ücretsiz izne de ayrılamayacağım için benim içinde büyük kolaylık olacak galiba. Alacağım gibi görünüyor. Cevap için teşekkür ederim canımmm :KK200:

Canım senin
emziğe sen değil malesef bebeğin karar veriyor. ben chicconun falan almıştım ilkinde hatta denemediğim emzik kalmadı ama bizimki gitti 1,5 tl lik fatoş emziği aldı. sonrada nuk kauçuk yarım damak. bunda da ablasından kalma fatoş emzik var hiç açılmadık. bide nuk aldım aynısından. tabi bunları beğenmezse diğer seçenekleri değerlendireceğiz.

bende bunu ilk defa duydum. benim arkadaşımın oğlu da kafası yukardaydı dönmedi .38. haftada doktor artık dönmez dedi sezeryanla doğum yaptı. ama daha erken bebek bundan sonra dönüp doğum pozisyonuna girecek diye biliyorum. benim ilki 26. haftadan sonra hep kafası aşağıdaydı.

ay yazın korse giymek çok zor ama korsede harika topluyor vucudu. ben şortlu olandan giymiştim. 40 günlükken çıkardım korseyi sadece çok az bi göbek kalmıştı. yoksa heryer toplanmıştı. annem çıkarma bi ay daha kullan dedi ama ben bunaldım deyip attım keşke annemi dinleyip en azından sadece göbbek için kullansydım.

eğer anne sütü alıyorsa suya gerek yok diyor uzmanlar. ama mama takviyesi varsa mamadan sonra 1-2 çay kaşığı içiriyorlar. biz 4,5 aylıkken meyve suyu falan vermeye başlamıştık doktor önerisiyle. o zaman ek gıdanın hemen arkasından 1-2 çay kaşıgı sadece içirtiyordu. yani 6. aya kadar sadece çay kaşığı ile veriliyor su. ondan sonra bebeğin kendi tutabileceği minik su biberonları var hatta bi tane vardı bana hediye geldi markasını unuttum şimdi. tombik birşey 3 ayrı başlığı var ilki biberon ucu gibi, ikincisi normal alıştırma bardakları gibi üçüncüsü de pipetli oluyor.

ben varım elimden geldiğince okurum.
canım seninki sezeryanmıydı.korse kullanmıssınya o yuzden merak ettim

Benimde bebeğimin makatı aşağıda ama hiç öle erken Doğum falan demedi bu konuda başka forumlarda da baş aşağıda olunca erken Doğum olabilirmiş diyor valla bu işin bi ayarı yok onu anladım
Belki daha dikkatli olmam için oyle demştir doktor canm agır iş yapma uzanma fln da dedi cnku hayrlısıyla saglıcakla vaktiyle kavusalım bebişlerimize inşallah:)

Benim eşimde 2-3 sene sonra diyor.. Benim için cok erken, onada kıyamam cunku o daha bebek olacak, ilgisiz kalır, hem ben zorlanırım hem o. Çevremde görüyorum bicok örnek, beraber büyüsünler diyip hemen ardından yapan annelerin sinir sistemleri altüst olmus durumda.. Kaygılanmakta cok haklısın, hepimizi öyleyiz ama kardeşin yeri önemi farklı, bi kardeşi olmalı eminim kendide ister :)
Eşim tarafı alışkınlar arka arkaya doğurmaya ilk geceden hamile kaldı biri çocuk sütten kesilmedi 2. yi doğurdu çocuğun tekini annesine gönderdi durmuyo diye yine benim arkadaşım aynı şekilde birinci yürümeden ikinci oldu kız psikolojik destek aldı bir gün arabayla eve bırakyık bana fenalık geldi bana göre değil en az 3-4 yaş olmalı ilki kendini kurtarmalı

Selam kızlar bugun doktr kontrolumz vardı. Bebiş imin başı yukarda duruyomus ayaklar asagıdayms erken dogum riski olusturabilr bu şeklde dedi. Kaçıncı haftada başaşagı donmesi gerekiyor ki acaba
Bebeğin son andaki pozisyonu doğum şeklini etkiliyo diye biliyorum bende öyle doğmuşum ayaklarım aşşağıda duruyomuş sezeryan olmuş annem.Bu veletler şimdi sürekli dönmüyor mu içerde benimki öyle ama doktor hiç öyle bir şey demedi sadece her kontrolde plesenta ile rahim arasını ölçer uzunluk gayet iyi der bebeğin pozisyonu ile ilgili erken doğum yorumu yapmadı hiç

Aynen bende duyunca sinir oldum :) ama mecbur yaptırdık tabi, öğlen 1 e kadar aç durdum :KK43: neyseki sonucu güzel çıktı :)

Ne güzel darısı başıma artık:) fenalaşma falan olmadı dimi sende? Yalnız gitmek zorunda kalabilirim çünkü :)

Merhaba benim 2li testim iyi çıkmıştı ama 4 lü testte yüksek risk çıktı 1/57 . Detaylı ultrasonda gayet sağlıklı bebeğim ultrasonda bir sorun görmedi doktor, yinede nifty test yapılmasına karar verdik beklemedeyiz şimdi ama çok zor bir süreç.. inşallah temiz bir sonuç çıkar bunu ancak yaşayan bilir nadıl dayanıcaz sonuç gelene kadar. Çok kötüyüm. Böle yaşayan ve testi temiz çıkan var mı? Allah kimseyi evladıyla sınamasın
Canım bu testler kesin sonuç vermiyor 2 li testin normal çıkmış zaten bişey olsa oda riskli çıkardı zaten ayrıntılı iyi çıkmış bütün organlarının uzunluğu büyüklüğü orantısı yapısı herşeyi ayrıntılıda çıkıyo seninki güzel çıkmış. Bu testler kesin olmadığı için ayrıntılı sakatlık tarama yapılıyo zaten birebir görülüyo herşey nifty test yaptır ama üzülme Allahın izniyle bişey olmaz

Gerçekten mi yaaa bende de plesanta previa var... :KK43: ... napicam allam bana dua edin ... hem de rahmi tam kapatan cinsten totalis.... çok korkuyorum ... inşallah 30 dan önce gelmez bebek .. çok ciddi bir sorun ve gece uykularım kaçıyor.. tam teşekküllü bir hastanede hatta yanımda kan ile birlikte ameliyat olmam gerekiyormuş... annelik çok kutsal diye boşuna dememişler
Canım benim ya dikkat et kendine Allah yardımcınız olsun. Rabbim zamanında sağlıcakla neşe ile kucağına almayı nasip etsin uzun sağlıklı bi ömür nasip etsin yavruna.

Back
X