- 14 Nisan 2012
- 735
- 735
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınvalideler, kilolar, ilaçlar, birde grup birleşmiş o yüzden baya oldu canım. herhangi doğum vs olmadı şimdilik sakin :)Noldu gruba arkadaslar ne cok yazmissiniz imkansiz bu kadar sayfayi okumam naptiniz siz![]()
Yok. Demir, kalsiyum-magnezyum, folikasit devam ediyorum. 1 haftada 700 gram almış el insaf. Doktor 38 haftalık olarak görünüyo ultrasonda dedi. 16 Haziran sezeryan tarihi ama beklemicek sanırımDecavit kullanıyormusun? O ekstra kilo aldırıyor
ah güzelim takma diyecemde insanın elinde değil yemin ederim şu an boşanlım dese koşa koşa boşarım okadar soğudum sorumsuz insan bebeğe tek iğne dahi almadı sorsan 4 çoçuk şstiyormuş çok çaresiizm doğumu bekliyorum beterin beteri var bide hala çalışuıyorum ymk düzeni olmuyor diye içten içe bana kinlendiğinede iddia girerim yaradanım yar ve yardımcımız olsun inşBenim elime düşse bile onun gibi davranmayacağımı biliyor.
İşten geldiğinde bir posta tartıştık zaten. Tutmuş 400 tl ye 2 tshirt almış . Çok sinirlendim. Her kuruşun hesabını yapan adam kendine gelince hiç kısmıyor. Çocukların ihtiyacı olduğunda da kısmıcaksın dedim. Başladı saymaya ben nankörmüşümde bilmem ne. İnsan bir sorar nasıl oldun canım der. Ondansonea dışarı hava almaya diye çıktı arkadaşla geliyoruz dedi.
Hala sormadı sancın var mı diye. Var dediğimde abartıyorum sanıyor, asla yalan söylemeyeceğimi adı gibi biliyor da naz çekmek istemiyor. Beni hiç nazlamaz pohpohlamaz. Napim o da öyle işte, değiştiremiyorum..
milletin ağzına bakıp öyle hareket ediyor. Ne kv den ne görünceden çekmiyorum. Arkadaşları ne derse doğru o.Geçen hadi gidip stüdyo da aile fotosu çekelim dedim, millet duysa gülermiş. Böyle bir değişik..........
Ben zaten aldım da çocuk da tosun oldu. Geçen hafta 2664 gramdı bu hafta 3358 gram. Tosun paşa:)))Decaviti ben kullanıyorum, o yüzden bende çok kilo aldım bence
ah güzelim takma diyecemde insanın elinde değil yemin ederim şu an boşanlım dese koşa koşa boşarım okadar soğudum sorumsuz insan bebeğe tek iğne dahi almadı sorsan 4 çoçuk şstiyormuş çok çaresiizm doğumu bekliyorum beterin beteri var bide hala çalışuıyorum ymk düzeni olmuyor diye içten içe bana kinlendiğinede iddia girerim yaradanım yar ve yardımcımız olsun inşBenim elime düşse bile onun gibi davranmayacağımı biliyor.
İşten geldiğinde bir posta tartıştık zaten. Tutmuş 400 tl ye 2 tshirt almış . Çok sinirlendim. Her kuruşun hesabını yapan adam kendine gelince hiç kısmıyor. Çocukların ihtiyacı olduğunda da kısmıcaksın dedim. Başladı saymaya ben nankörmüşümde bilmem ne. İnsan bir sorar nasıl oldun canım der. Ondansonea dışarı hava almaya diye çıktı arkadaşla geliyoruz dedi.
Hala sormadı sancın var mı diye. Var dediğimde abartıyorum sanıyor, asla yalan söylemeyeceğimi adı gibi biliyor da naz çekmek istemiyor. Beni hiç nazlamaz pohpohlamaz. Napim o da öyle işte, değiştiremiyorum..
milletin ağzına bakıp öyle hareket ediyor. Ne kv den ne görünceden çekmiyorum. Arkadaşları ne derse doğru o.Geçen hadi gidip stüdyo da aile fotosu çekelim dedim, millet duysa gülermiş. Böyle bir değişik..........
Şeker yok da hiç bu kadar fark etmemişti. Daha doğum iznine çıkmadım. Korkuyorum bi anda gelecek diyeYok öyle düşünmeyin, ben ilk aydan itibaren içmedim, yine de bir hafta kadar önde. Yapı meselesi biraz da şeker vs yoksa.
maşallah ya şaşırdım, benim cumartesi kontrolüm vardı 2387 grmdı daha minnoşum.Ben zaten aldım da çocuk da tosun oldu. Geçen hafta 2664 gramdı bu hafta 3358 gram. Tosun paşa:)))
Canım ultrason ölçümleri de yanlış olabiliyo bazen. 1 haftada 700gr bana pek gerçekçi gelmedi. Benim bebeğim 1 hafta geriydi, sonra bigün acilden gidince başka nöbetçi doktora denk geldim, 2 gün önce 1900 çıkan bebeğe 2 gün sonra 2600 demişti. 1 hafta sonra 2300 denildi. Bebeğin kilo verme ihtimali olmadığına göre yanlışlık oldu herhalde. Bi de bi arkadaşımın doktoru bebeğin iri olucak 4 kilo falan diyip kızı sezaryana almış bebek 3050 doğmuş. Tabi senin durum farklı olabilir ama belli de olmazBen zaten aldım da çocuk da tosun oldu. Geçen hafta 2664 gramdı bu hafta 3358 gram. Tosun paşa:)))
Ben eşime annen gelirse ben çocuğu da alıp annemlere giderim ne yaparsanız yapın dedim. 40ım çıkana kadar annemden başkasını istemiyorum dedim. Tamam dedi :)))Ben de en çok Doğum sonrasından korkuyorum. Şimdiden strese girmeye başladım. KV geldi, KV'li günlere başladım bile. Doğumda görümcem gelecek sonrası da kalacak. Bir de kızı var. Ne kadar kalacak onu da bilmiyorum. E ben kendi annemi istiyorum yoksa bişeye canım sıkılacak kendi anneme söylediğim gibi kimseye söyleyemem. Bizim ev curcuna olacak anlayacağın. Napçam bilmiyorum. KV salondaki koltuğa yatak yaparız dedi geçen gün duymazdan geldim. Ben yatak odasına çekilip sakin sakin yavrumu emzirmek istiyorum.![]()
Kızlar dünden beri huzursuzum çok.eve geldim cnm.
önce muayene etti.
3000gr
50 cm
plesanta yaşlanmaya başlamış
amniyon sıvısı sınırın altına düşmüş
o yüzden haftada 2 kez sıkı takibe alıyorum seni dedi.
cumartesi günü gideceğim tekrar.
çatı kontrolü yaptı.
yan kemikler gayet iyi ama ön kemik basık dedi.
o yüzden %60 normal %40 sezeryan görünüyor dedi.
eğer bu süreçte bebek doğum kanalına geçebilirse normal denicez.
ön kemiğin öne doğru basık olması yüzünden doğum kanalına başı yerleşemezse de mecburi sezeryan dedi.
2 farklı vajinal muayene etti.
2 sinde de derin nefes aldım ve full rahat olmaya çalıştım çünkü çok canım acıdı. ki ben dayanıklı biriyimdir.
ikisi toplamda 1.5 dk gibi bir zaman sürdü.
Allah tan kısa sürdüler.
ilk muayene amniyon sıvısındaki azalmanın nedeni içindi.
eğer sızıntı çatlak vs varsa hemen doğuma alacakmıştı beni.
ikinci muayene de çatı içindi işte.
smeer testi gibi sandım ben. ama alakalı yok.
nts ye gönderdi muayene sonrası.
dr a da dedim. nts de gram hareket etmiyor benim kız.
ama sonrasında çılgınlar gibi gerdiriyor kendini.
dr a dedim ki : karnımı yarıp çıkacak neredeyse çok canımı acıtıyor dedim.
bu iyi bişey sıvı sınırın altında olduğu için hareketleri çok daha önemli,
azalma olduğu an hemen gel dedi.
soracağım soruları da soramadım yine
cumartesi gittiğimde bu defa not kağıdına yazıp o şekilde soracam.
aklıma gelenler bunlar..
umarım sıvı azalması yüzünden sorunsuz tamamlarım süreci.
Kesinlikle canım benim kvde her şeye karışan bi tip benim birde görümce var başımda sütüm kesilir sinirden falan diye korkuyorum Allah sabrını verir inşallah
Benimki bi anda büyüdüSenin de mi büyük bebiş? Kaç kilo?
Noldu gruba arkadaslar ne cok yazmissiniz imkansiz bu kadar sayfayi okumam naptiniz siz![]()
Canım plesenta yaşlanması ve su azalması durumunda öyle sen gece uyurken bi anda çocuğa bişey olmaz. İnternette de okudum araştırdım. Böyle durumlarda önce bebeğe giden oksijen azalır , bebekte gelişim geriliği olurmuş, nst de kalp atışı yavaşlarmış, sana stres altındayım diye sinyal verirmiş. Nst iyi çıkınca çoğunlukla bebeğin 1 hafta daha iyi durumda olacağı anlamına geliyor dedi benim doktorum. Nst sadece ani olan şeyleri kestiremez onlar da kordon sıkışması ve plesentanın duvardan ayrılması gibi ani olan şeylermiş. Onlar dışındaki şeyler öyle bebeğe bi anda zarar vermez. Bebeğin hareketleri yukarıda yazdığım 2 şey dışında öyle bi anda kesilmez. Önce azaldığını hissedersin merak etme. Zaten diğer türlü olsa doktorun bekletmezdi seni emin ol hemen alırdı. Forumda birinde okumuştum 35. Haftada suyu gelmiş kadının , bebeği 38 e kadar içeride hiç susuz tutmuşlarKızlar dünden beri huzursuzum çok.
Dün kontrolüm vardı yukarda yazdıklarımı kaçıran varsa okuyup bi akıl versin bana.
Korkuyorum...
Plesanta yaşlanması + suyun sınırın altında olması...
Siz benim yerimde olsanız ne hisseder ne yapardınız?
Hareketleri azalırsa hemen gel dedi ama dün eşim aklıma iş düşürdü. Gece boyunca kabus gördüm. Gece uyurken bişey olsa sabaha kadar uykuda nasıl takip edecen hareketlerini bence c.tesi konuşalım alsın bebeği sağ salim doğru zaman ne zamansa dedi. Birkaç tanıdıkla konuştum onlarda normal doğum beklemek uğruna strese girme bebeğini riske atma vs vs bişekilde yorumlar hep riske girmeyip gelişimi tamamlamıştır diyip sezeryan olmam.
Kendinizi yerime koyun ve fikir verin bana.
Selam arkadaşlar ben de diğer gruptan transfer buraya. Dün gece benimki yokladı bi beni, 4 saate yakın belden kasıklara vuran ağrı ve kasılma yaşadım 5dk da 1. Hatta doğum başlıyo kesin diyip sabahın 5inde göğüs pompasını, göğüs kalkanını, emzik, biberon kaynattım ocakta hastane çantasını hazırladım sonra eşimi uyandırmaya diye gittim uyuyakalmışım. Uyandığımda ne sancı ne kasılma hiçbişey yoktu![]()
Ne güzel tamam demiş ya benimki hayatta kabul etmez evlenince aile çok değerli olduBen eşime annen gelirse ben çocuğu da alıp annemlere giderim ne yaparsanız yapın dedim. 40ım çıkana kadar annemden başkasını istemiyorum dedim. Tamam dedi :)))
bende istemem uzun sure kalmalarini ama hic biseyde diyemem yapım degil anca icime atarim ama su bi kesin esime yuklenirim heralde ben genelde maşa olarak esimi kullanirimHanımlar kv, anne ve misafir konusunda ne kadar iyisiniz :) Benimkiler zaten kalmaz ama, kalacak olsalar ve karışsalar hemen kovalarım sanırım.
Bunda belki uzun zaman yalnız yaşamış olmam ya da cadaloz karakterim etkili bilemiyorum. Ama kendimi, ailemi, bebeğimi, kocamı herkesten önce korurum sanırım. İster küssünler, ister darılsınlar.

Kızlar dünden beri huzursuzum çok.
Dün kontrolüm vardı yukarda yazdıklarımı kaçıran varsa okuyup bi akıl versin bana.
Korkuyorum...
Plesanta yaşlanması + suyun sınırın altında olması...
Siz benim yerimde olsanız ne hisseder ne yapardınız?
Hareketleri azalırsa hemen gel dedi ama dün eşim aklıma iş düşürdü. Gece boyunca kabus gördüm. Gece uyurken bişey olsa sabaha kadar uykuda nasıl takip edecen hareketlerini bence c.tesi konuşalım alsın bebeği sağ salim doğru zaman ne zamansa dedi. Birkaç tanıdıkla konuştum onlarda normal doğum beklemek uğruna strese girme bebeğini riske atma vs vs bişekilde yorumlar hep riske girmeyip gelişimi tamamlamıştır diyip sezeryan olmam.
Kendinizi yerime koyun ve fikir verin bana.