Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canim siz 6. Ayi doldurdunuz galiba.. bende philips suluk almistim.. suya nasil alistiricsm bilmiyorum bugune kadar vermedim su.. doktor gerek yokdemisti
Su an tadimlik ayindayiz 3 gun yogurt tattik yarindan itibaren 3 gun de elma suyu tadicaz
Evet, dün doldu tam 6 ay... pazartesi günü başladım tadımlara ben de yoğurtla. Suyu da dün ilk kez verdim ve direk içti. Aslında bizim dr da suya pek gerek yok hala diyor. Su yerine mama içebilir diyor ama ben dünden beri azar azar vermeye başladım.

Bugün menüde kabak ve yoğurt karıştı... ve sanki daha iyi oldu. Kabağı tek yemekten pek hoşlanmamıştı Ada, yoğurtla olunca arada gitti sanırım.

Kızlar yazdıklarınızı sürekli okuyorum ek gıda heyecanı çok var bende de. Ben bu ay sadece elma havuç suyu ve yoğurt vericem. Onlarda tadımlık olacak. Oğlum 17 haziran doğumlu. Bu arada bizim ufaklık verdiğim yoğurdu tatlı olmasına rağmen ekşi gibi yüzünü buruşturuyor ve yemek istemiyor. Bu gün yogurdu günlük mayalamayi denedim ve sorunsuz yedi. Sizce günlük mayalayınca değişen ne? Bu konuda tecrübe edinen var mi ya da ayni durumda olan?

Canim ben gunluk vweiyorum ama degisen pek bisi yok.. pek sevmedi... sen yogurdu nasil tatli olarak veriyosun icine bisey mi katiyosun

Canim ben gunluk vweiyorum ama degisen pek bisi yok.. pek sevmedi... sen yogurdu nasil tatli olarak veriyosun icine bisey mi katiyosun
tatlı derken ekşimemiş yoğurt anlamında. Benim oğlum yerken sanki limon yiyormuş gibi yüzünü eksitiyor. Ama günlük mayaladigimda o tepkiyi vermedi ve yedi. Gerçi çok az veriyorum biraz fazla versem yermiydi bilmiyorum.

Pastoruze dediginiz şoklanmiş sutse ben tercih etmiyorum.
Kendi mantigimdir; ha gdo lu urun ha şoklanmis sut.

Brusella ihtimali yüzğnden pastorize olmammış süt ve ürünleri kullanmıyoruz biz. Sen gelen açık süte bir şey uyguluyor musun?

Yok be güzelim ben de öyle bir sabır :)
O zaman cok mayalıyorsan sana bı tarıf daha sızde ıcersınız
Bı tane havuc ve bır tane kabak rendenın ınce tarafından rendele, 1-2 bardak kadar az su ıle onları pişir, sonra suyunu cogalt, 1-2 bardak kadar. Kaynar halde ıken yarım kase kadar tel sehrıye at, bı yerde yumurta sarısı, bı kasık un (tb unu olabılır) bır bardak yogurt cırp, onu corba suyuyla ılıtıp corbaya ekle, kıvam alana kadar karıstır, altını kapat nane dök, bırazda zeytınyagı
Bebıslerın sevdıgı muhtesem yogurt corbası
1 yumurta oldugu ıcın corbayı fazla mıktarda yapıyrz. Onların yedıklerı az olacağı ıcın sorun olmaz ama ıstersen yarım yumurta sarısı ıle de yapabılırsın

Yarım cay bardagıuygundur bence
6 ay dolmusmuydu
Yanı dolduysa uygundur

Cnm gunden gune o mayalanmaya devam edıyor yapısı degısıyor ve vıtamın degerı farklılasıyor
Ben arastırmalarımda gunluk yogurtla karsılastım ve hep kendı mantagıma yatanı uyguladım
1,5 yasına kadar gunluk, sonra 3 gunde bır mayaladım. Suan 3 yasında artıkhaftada bir yapıyrm köy sütü ile
Yogurt kaymaklarından da tereyagı

Ben ogluma hazır labne yedırıyordum
Sutu kestırıp lor yapıyrdm
Onu labne ıle karısırtırıdm cunku loru pek yutamıyor labne kayganlastırıyor
Sızde sutu kestırebılırsınız lımonla olabılır

Tecrubeli anneler ek gidaya basladiktan sonra kasik mamasi olarak ne veriyorsunuz birsuru cesit var birde sadece geceleri mi kasik mamasi verilmeli?
Kaşik mamasi derken,kavanozlarda satilanlar mi,pirincunu gibi evde yapilanlarmi.tam olarak kasik mamasi nedir ki.ben evde yaptigim corbayi kasikla verdigim icin kasik mamasi o oluyor benim için.
Dr. da demisti bana kasik mamasi diye de 4. ayimizda.kasikla beslemek diye algilamistim ben.
Unu kavuruyorum.sebzeleri baglamada olsun,sade olsun,et suyulu olsun,muhallebi seklinde olsun vermeye calisiyorum.
Kemik suyunun besin degeri çok dusuk hatta yok ama tat anlaminda kullaniyorum.
Amacim biraz kilo aldirip saglikli beslemeye gecmek.

A Aydebal Kasikla yedirdigin hersey elbette kasik mamasi diye gecmiyot.Kasik mamasindan kastim ornegin hipp,aptamil bircok markada olan tahil icerikli yada pirinc icerikli devam sutunden yapilan mamalar.Pirincunuylaa yapilan muhallebide aslina bir kasik mama ozellikle geceleri veriyorum ben mesela hipp princli tahilli kasik mamayi baska cesitleride var elmali,muzlu 7 tahillu vs sen princunundan muhallebi yapiyorsun sanirim geceleri?

Bilgi icin tesekkur ederim.bilmiyordum bunu.markete gidince alayim ben de.daha cok yeniyiz ek besinde.kizim pirincununu sevmedi.tam bugday unu corbasina bayildi.

Yarım cay bardagıuygundur bence
6 ay dolmusmuydu
Yanı dolduysa uygundur
daha dolması canım. Bu arada günlük yarim cay bardağı mi yoksa bir öğün mu bir çaybardagi olacak? Bu arada günde kaç öğün vermek lazim

daha dolması canım. Bu arada günlük yarim cay bardağı mi yoksa bir öğün mu bir çaybardagi olacak? Bu arada günde kaç öğün vermek lazim
Cnm ılk basladıgında ben tek ogun tattırdım sonra ıkıye cıkardım, bır ogun sebze çorbası mesela patates havuc ıspanak yaprağı ve bı ıkı damla zeytı yagı, bır ogun yogurt. Zaten cocuk senı yonlendırıyor. Çeyrek bardak yogurtta yıyebılır bı cay bardagına kadarda ısteyebılır. Ama tabı duru bız belırleyecegız:) yoksa durmayabılır.
Bızım komsu erken baslamıstı cok verıyordu herseyı. Muz falan. Vermıs ceyrek muz bes aylık benege. Kocasına bırakıp markete gıtmıs. Bebek muzı cok sevıyor ve ıstıyor. Babasına butun muzu yedırmıs. Dusunsene bes aylıkbebek bır muz yıyor
Aksam hastanelkk oldular
Bu arada ben muz pek vermedım
Tercıh ettıgım bır meyve degıldı
Sonra uc ogune cıkabılır
Sabah kahvaltı
Oglen corba
Ogleden sonra yogurT

Kahvaltı
Ihlamur
Ev yapımı lor peynırı
Nohut tanesı yumurta sarısı

Oglen corba ornegı
Patates havuc pırasa
Patats havuc ıspanak
Patates havuc kabak
Patates havuc brokolı

Patates havucu sabıt tutup yanına sebze eklıytz. Neyı yakıstırsanız onu ekleyebılırsınız sebze gunden gune artabılır. Nane eklenebılır. Zamanla ıcıne ırmık atılabılır. Daha sonrakı zamanlarda tel sehrıye
Uzerıne mutlakazeytınyagı damlatıyrz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…