Evet, dün doldu tam 6 ay... pazartesi günü başladım tadımlara ben de yoğurtla. Suyu da dün ilk kez verdim ve direk içti. Aslında bizim dr da suya pek gerek yok hala diyor. Su yerine mama içebilir diyor ama ben dünden beri azar azar vermeye başladım.Canim siz 6. Ayi doldurdunuz galiba.. bende philips suluk almistim.. suya nasil alistiricsm bilmiyorum bugune kadar vermedim su.. doktor gerek yokdemisti
Su an tadimlik ayindayiz 3 gun yogurt tattik yarindan itibaren 3 gun de elma suyu tadicaz
Yok be güzelim ben de öyle bir sabır :)Bu arada ben 1,5 yasına kadar gunluk yogurt mayaladım
Canim ben gunluk vweiyorum ama degisen pek bisi yok.. pek sevmedi... sen yogurdu nasil tatli olarak veriyosun icine bisey mi katiyosunKızlar yazdıklarınızı sürekli okuyorum ek gıda heyecanı çok var bende de. Ben bu ay sadece elma havuç suyu ve yoğurt vericem. Onlarda tadımlık olacak. Oğlum 17 haziran doğumlu. Bu arada bizim ufaklık verdiğim yoğurdu tatlı olmasına rağmen ekşi gibi yüzünü buruşturuyor ve yemek istemiyor. Bu gün yogurdu günlük mayalamayi denedim ve sorunsuz yedi. Sizce günlük mayalayınca değişen ne? Bu konuda tecrübe edinen var mi ya da ayni durumda olan?
tatlı derken ekşimemiş yoğurt anlamında. Benim oğlum yerken sanki limon yiyormuş gibi yüzünü eksitiyor. Ama günlük mayaladigimda o tepkiyi vermedi ve yedi. Gerçi çok az veriyorum biraz fazla versem yermiydi bilmiyorum.Canim ben gunluk vweiyorum ama degisen pek bisi yok.. pek sevmedi... sen yogurdu nasil tatli olarak veriyosun icine bisey mi katiyosun
Pastoruze dediginiz şoklanmiş sutse ben tercih etmiyorum.
Kendi mantigimdir; ha gdo lu urun ha şoklanmis sut.
O zaman cok mayalıyorsan sana bı tarıf daha sızde ıcersınızYok be güzelim ben de öyle bir sabır :)
Ben hep acık köy sütü alıyorum, tülbent ıle suzup kaynatıyrm 3 yıldır böyleBrusella ihtimali yüzğnden pastorize olmammış süt ve ürünleri kullanmıyoruz biz. Sen gelen açık süte bir şey uyguluyor musun?
Yarım cay bardagıuygundur bencetatlı derken ekşimemiş yoğurt anlamında. Benim oğlum yerken sanki limon yiyormuş gibi yüzünü eksitiyor. Ama günlük mayaladigimda o tepkiyi vermedi ve yedi. Gerçi çok az veriyorum biraz fazla versem yermiydi bilmiyorum.
Cnm gunden gune o mayalanmaya devam edıyor yapısı degısıyor ve vıtamın degerı farklılasıyorKızlar yazdıklarınızı sürekli okuyorum ek gıda heyecanı çok var bende de. Ben bu ay sadece elma havuç suyu ve yoğurt vericem. Onlarda tadımlık olacak. Oğlum 17 haziran doğumlu. Bu arada bizim ufaklık verdiğim yoğurdu tatlı olmasına rağmen ekşi gibi yüzünü buruşturuyor ve yemek istemiyor. Bu gün yogurdu günlük mayalamayi denedim ve sorunsuz yedi. Sizce günlük mayalayınca değişen ne? Bu konuda tecrübe edinen var mi ya da ayni durumda olan?
15 dk.kaynatiyorumBrusella ihtimali yüzğnden pastorize olmammış süt ve ürünleri kullanmıyoruz biz. Sen gelen açık süte bir şey uyguluyor musun?
Kaşik mamasi derken,kavanozlarda satilanlar mi,pirincunu gibi evde yapilanlarmi.tam olarak kasik mamasi nedir ki.ben evde yaptigim corbayi kasikla verdigim icin kasik mamasi o oluyor benim için.Tecrubeli anneler ek gidaya basladiktan sonra kasik mamasi olarak ne veriyorsunuz birsuru cesit var birde sadece geceleri mi kasik mamasi verilmeli?
Bilgi icin tesekkur ederim.bilmiyordum bunu.markete gidince alayim ben de.daha cok yeniyiz ek besinde.kizim pirincununu sevmedi.tam bugday unu corbasina bayildi.A Aydebal Kasikla yedirdigin hersey elbette kasik mamasi diye gecmiyot.Kasik mamasindan kastim ornegin hipp,aptamil bircok markada olan tahil icerikli yada pirinc icerikli devam sutunden yapilan mamalar.Pirincunuylaa yapilan muhallebide aslina bir kasik mama ozellikle geceleri veriyorum ben mesela hipp princli tahilli kasik mamayi baska cesitleride var elmali,muzlu 7 tahillu vs sen princunundan muhallebi yapiyorsun sanirim geceleri?
daha dolması canım. Bu arada günlük yarim cay bardağı mi yoksa bir öğün mu bir çaybardagi olacak? Bu arada günde kaç öğün vermek lazimYarım cay bardagıuygundur bence
6 ay dolmusmuydu
Yanı dolduysa uygundur
Cnm ılk basladıgında ben tek ogun tattırdım sonra ıkıye cıkardım, bır ogun sebze çorbası mesela patates havuc ıspanak yaprağı ve bı ıkı damla zeytı yagı, bır ogun yogurt. Zaten cocuk senı yonlendırıyor. Çeyrek bardak yogurtta yıyebılır bı cay bardagına kadarda ısteyebılır. Ama tabı duru bız belırleyecegız:) yoksa durmayabılır.daha dolması canım. Bu arada günlük yarim cay bardağı mi yoksa bir öğün mu bir çaybardagi olacak? Bu arada günde kaç öğün vermek lazim
Ben hıc kullanmadımTecrubeli anneler ek gidaya basladiktan sonra kasik mamasi olarak ne veriyorsunuz birsuru cesit var birde sadece geceleri mi kasik mamasi verilmeli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?