• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
6.ayı yani 180 günü tamamlamış olması gerekiyor. Verdiğin ürünleri buharda damağının ezebileceği kıvama getiriyorsn sert olmuycak yani. Bu şekilde boğulma riski oluşturmuyor canm. İstersen daha küçük parçalarlada başlarsın. Bence bebeğini bulamaç gibi muhallebi tarzı şeylere alıştırma. Sonradan daha iyi beslenmesi için şimdiden onu hazırla. Tabi blw bu kadar değil. Sen bir araştır olur mu. Sonra kararını verirsin zaten.
Tsklr cnm cvbn icin. Arastircam daha detayli

Arkadaşlar bende aylar önce bu tabloyu not almıştım. Sizinlede paylaşmak istedim. Hangi ayda hangi besini yedirebiliriz.
20171121_205238.webp

Hanımlar bugün dra gittik. Blw hakkinda doktor biraz daha geç başla dedi. Yurtdışındaki seminerde blw yöntemiyle beslenen bebeklerde boğulma çok oluyormuş. Besini yerken aglayinca hapşırık ama falan boğaza kaciyormus. Mama sandalyesi nde diknotursa bile 8-9 ayında başla dedi. 20 gün var 6.aya. Dr meyve suyu vererek başla dedi. Ama ben meyve suyundansa meyvenin kendisini vermek daha iyidir bence. Bugün elma yerken elimle minik parça ezip ağzına verdim bayıldı. Ben bilemedim şimdi. Sebze ile baslayacaktim ben 6.ayda..

Hanımlar bugün dra gittik. Blw hakkinda doktor biraz daha geç başla dedi. Yurtdışındaki seminerde blw yöntemiyle beslenen bebeklerde boğulma çok oluyormuş. Besini yerken aglayinca hapşırık ama falan boğaza kaciyormus. Mama sandalyesi nde diknotursa bile 8-9 ayında başla dedi. 20 gün var 6.aya. Dr meyve suyu vererek başla dedi. Ama ben meyve suyundansa meyvenin kendisini vermek daha iyidir bence. Bugün elma yerken elimle minik parça ezip ağzına verdim bayıldı. Ben bilemedim şimdi. Sebze ile baslayacaktim ben 6.ayda..
Boğulma riski her beslenme türünde aynıdır diye düşünüyorum. Evet bebek dik oturtturulmalı ve başını dik tutabilmesi gerek blw yöntemi için. Biz anneler bu geçiş sürecinde çok dikkatli olmalıyız. Ona yardımcı olacak biziz. Gözümüz üzerinde olmalı ve allah korusun öyle bir durumda ilk yardımı bilmemizde gerek. Bu konuda netten araştırabilirsin. Bebeklerde boğulma riski doğduğu andan başlıyor aslında. Süt boğazına kaçabilir. Kustuğu geri boğazına kaçar ki ben oğlumda yaşadım. Neyseki sakinliğimi koruyarak ve öğrendiğim teknikle üstesinden geldim. Ha illaki göze alamıycaksan meyve suyuylada başlayabilirsin. Yiyecekleri çok püre haline getirmeden deneyerek aşama aşama 7. 8. Ayına kadar kendi içgüdülerinle hareket edebilirsin. Boğazına kaçma yutamama her şekilde olabilir dediğim gibi. Allah korusun. Öğürerek öğrenecekler birde. Bu durumda aman bişey oluyor mu diye panik yapmamakta gerek. Yutabileceği parçaları önüne koyucaz zaten bir süre sonra.

Boğulma riski her beslenme türünde aynıdır diye düşünüyorum. Evet bebek dik oturtturulmalı ve başını dik tutabilmesi gerek blw yöntemi için. Biz anneler bu geçiş sürecinde çok dikkatli olmalıyız. Ona yardımcı olacak biziz. Gözümüz üzerinde olmalı ve allah korusun öyle bir durumda ilk yardımı bilmemizde gerek. Bu konuda netten araştırabilirsin. Bebeklerde boğulma riski doğduğu andan başlıyor aslında. Süt boğazına kaçabilir. Kustuğu geri boğazına kaçar ki ben oğlumda yaşadım. Neyseki sakinliğimi koruyarak ve öğrendiğim teknikle üstesinden geldim. Ha illaki göze alamıycaksan meyve suyuylada başlayabilirsin. Yiyecekleri çok püre haline getirmeden deneyerek aşama aşama 7. 8. Ayına kadar kendi içgüdülerinle hareket edebilirsin. Boğazına kaçma yutamama her şekilde olabilir dediğim gibi. Allah korusun. Öğürerek öğrenecekler birde. Bu durumda aman bişey oluyor mu diye panik yapmamakta gerek. Yutabileceği parçaları önüne koyucaz zaten bir süre sonra.
Oğlum kusmugunu belki 40 kere yutmustur. Sütüm bazen çok gelince boğazına kaçıyor . Ben müdahale etmiyorum ya oksuruyor ya oguruyor. Bilemedim valla. Meyve ezip vermekte istemiyorum. Blwciler siz nsl yapacaksınız. Dr bugün bana dedi ki soğuk kanlı misin? İlk yardım biliyor musun? Dedim hayır. Gösterdi bana. 1 yaş öncesi müdahale farklı çünkü.

Oğlum kusmugunu belki 40 kere yutmustur. Sütüm bazen çok gelince boğazına kaçıyor . Ben müdahale etmiyorum ya oksuruyor ya oguruyor. Bilemedim valla. Meyve ezip vermekte istemiyorum. Blwciler siz nsl yapacaksınız. Dr bugün bana dedi ki soğuk kanlı misin? İlk yardım biliyor musun? Dedim hayır. Gösterdi bana. 1 yaş öncesi müdahale farklı çünkü.
Evet farklı. Bilmek gerekiyor. Ben sebzeleri buharda haşlayıp damağının ezebileceği şekilde eline vericem. Meyve ile başlamak istemiyorum çünkü ilerde sebze yemeyini yemek istemiyorlarmış. Yoğurtta hemen vermiycem. Bağırsaklarına bianda o kadar yüklenmek istemiyorum. Ha arada haftada bir meyve suyu verebilirm 1 çay kaşığı kadar. 1 ay sonra zaten ara ve ana öğünler eklencek gelsin omletler köfteler çorbalar :)

Ben bulamaca karşıyım ve ilk kizimda da 7.ayda tanecikli beslenmeye başlamıştık .hiç rondo blendar kullanmadım sadece ilk 15 gün rende ile rendeleyip suzdum sonra püre arkasından çatalla ezme.mesela biz mercimek tanesi kadar yumurta sarısı ve peynir başladık.5 gün sonra makarna 5 gün sonra bulgur pilavı 5 gün sonra nohut /kurufasulye 5 gün sonrada köfte vermeye başlayacağım.doktoruma güveniyorum yoksa ilk Ay değil ama 8 ve 9 ayda blw baslayabilirdim.

Ben bulamaca karşıyım ve ilk kizimda da 7.ayda tanecikli beslenmeye başlamıştık .hiç rondo blendar kullanmadım sadece ilk 15 gün rende ile rendeleyip suzdum sonra püre arkasından çatalla ezme.mesela biz mercimek tanesi kadar yumurta sarısı ve peynir başladık.5 gün sonra makarna 5 gün sonra bulgur pilavı 5 gün sonra nohut /kurufasulye 5 gün sonrada köfte vermeye başlayacağım.doktoruma güveniyorum yoksa ilk Ay değil ama 8 ve 9 ayda blw baslayabilirdim.
Çeşit bol desene :) peki neden sebze ile başlamıyosn. Kurufasulyeyi nasıl vericeksin. Gaz yapmaz mı yahu :)

Canim bize de doktor meyve suyu ile baslatti.. bizde sasirdik ama doktor yillarin doktoru sonra okuyup baktim neyden basladigimizin pek bi onemi yokmus..

Bugün 2.gğn... yoğurdu 2 kaşığa çıkartarak devam ettik. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok gibi. Yarın kabak haşlayıp biraz eline, biraz da püre şeklinde ağzına verme niyetindeyim :halay: yarı blw yarı klasik olacak bende durum sanırım ilk 1-2 ay...

Bugün 2.gğn... yoğurdu 2 kaşığa çıkartarak devam ettik. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok gibi. Yarın kabak haşlayıp biraz eline, biraz da püre şeklinde ağzına verme niyetindeyim :halay: yarı blw yarı klasik olacak bende durum sanırım ilk 1-2 ay...
Ben oyle yapmıstım ılk oglumda
Tamamen bdv kullanmadım
Cok basarılıydık
Kendı yedı hep masallah
Yıne oyle yapacagım senın dedıgın gıbı
Sekız ayda oglum omletını kendı yerdı
Sekız aylıkken baya kendı yıyor

6.ayı yani 180 günü tamamlamış olması gerekiyor. Verdiğin ürünleri buharda damağının ezebileceği kıvama getiriyorsn sert olmuycak yani. Bu şekilde boğulma riski oluşturmuyor canm. İstersen daha küçük parçalarlada başlarsın. Bence bebeğini bulamaç gibi muhallebi tarzı şeylere alıştırma. Sonradan daha iyi beslenmesi için şimdiden onu hazırla. Tabi blw bu kadar değil. Sen bir araştır olur mu. Sonra kararını verirsin zaten.
Yaw o havuc buharda haslanmak bılmıyor :D ılk oglumdan bılıyrm delı edıyor benı
Bugun cam rendeden suyunu verdık sevmedı :)
Sevılmez kı zaten neye benzıyor böö :)
Ben yıme buyuk havuc verım elıne
Iyı dıs kasıyor :D
Bu arada bnm ılk oglum sekız aylıkken baya kendı yemeye basladı
Sekız aylık bellı edıyor kendını
Yalnız meyvelerın canına okur parca pincık eder yemezdı
Uc yasında hala yemıyor
9 aylıkken kasık kasık yogurdunu yerdı
Heryer yogurt olurdu ama yerdi
Avokado vermek ıstyrm ben deneyen var mı?

Önden giden annelerimiz size bir sorum var..
Yogurdu hergun gunluk sut alip mayalamak zahmetli degil mi?
Bu hep boyle mi olacak?
Bu aksam ilk yourdumuzu mayaladik simdi ben bu yogurdu 2 gün veremem mi bebegime var mi bilen :KK66:
Önden giden annelerimiz size bir sorum var..
Yogurdu hergun gunluk sut alip mayalamak zahmetli degil mi?
Bu hep boyle mi olacak?
Bu aksam ilk yourdumuzu mayaladik simdi ben bu yogurdu 2 gün veremem mi bebegime var mi bilen :KK66:
Ben 1,5 yasına kadar hergunmayaladım
Hıc zor degıl kı
1,5lıtre sut alırdım uc gunde bır
Kaynatıp o sutu kaynar sekılde kavanoza koyup konserve gıbı sıkı kapanmasını saglardım
O sutebırsey olmuyor
Mınık kapaklı kaseye ısıtıp koyup hergun mayalıyorsun
Sabah mayalayıp ogleden sonra verebılırsın
Vıtamın degerı yuksek oluyor

Evet. Tabi önce evde yumuşaması için beklettim.
Cnm sana 7-8 aylık ıcın kendılerı yıyecegı top tarıfı vereyım
Bır hurma ve bır kuru kayısıyı haslıyrz az su ıle
Guzelce catalla ezıp sonra elımızle yogurup top yapıyrz, sonrada bugday ruseymıne buluyoruZ
Sekız aylık olunca cekılmıs cevız ıle yogurulabılır
Sonra o topları kontrollu bı sekılde elıne verıyrz
Suyuda su ıcme kapları var ya mınık, bebedorum falan var
Ona koyup elıne verıyr suyunuda ıcıyor
Bu arada ben hep o bebedorum kapıyla ıhlamur verıyordum elıne yedı ayllıkken kahvaltı yaparken
Kendısı ıcıyordu, elınde hızlıca sallıyordu butun mutfak damla damla ıhlamur :D ama olsundu ogrenıyordu :D

Canim bize de doktor meyve suyu ile baslatti.. bizde sasirdik ama doktor yillarin doktoru sonra okuyup baktim neyden basladigimizin pek bi onemi yokmus..
Meyve suyundansa meyvenin kendisini ezip versek yada haşlasak daha iyi değil mi

Yaw o havuc buharda haslanmak bılmıyor :KK70: ılk oglumdan bılıyrm delı edıyor benı
Bugun cam rendeden suyunu verdık sevmedı :)
Sevılmez kı zaten neye benzıyor böö :)
Ben yıme buyuk havuc verım elıne
Iyı dıs kasıyor :KK70:
Bu arada bnm ılk oglum sekız aylıkken baya kendı yemeye basladı
Sekız aylık bellı edıyor kendını
Yalnız meyvelerın canına okur parca pincık eder yemezdı
Uc yasında hala yemıyor
9 aylıkken kasık kasık yogurdunu yerdı
Heryer yogurt olurdu ama yerdi
Avokado vermek ıstyrm ben deneyen var mı?
Ya şu buharda haşlama aleti var 50 liraya falan ondan alıcam işe yarar mı sence. Sen kendin ocakta mı yapıyodun yoksa makinede mi canm.

Cnm sana 7-8 aylık ıcın kendılerı yıyecegı top tarıfı vereyım
Bır hurma ve bır kuru kayısıyı haslıyrz az su ıle
Guzelce catalla ezıp sonra elımızle yogurup top yapıyrz, sonrada bugday ruseymıne buluyoruZ
Sekız aylık olunca cekılmıs cevız ıle yogurulabılır
Sonra o topları kontrollu bı sekılde elıne verıyrz
Suyuda su ıcme kapları var ya mınık, bebedorum falan var
Ona koyup elıne verıyr suyunuda ıcıyor
Bu arada ben hep o bebedorum kapıyla ıhlamur verıyordum elıne yedı ayllıkken kahvaltı yaparken
Kendısı ıcıyordu, elınde hızlıca sallıyordu butun mutfak damla damla ıhlamur :KK70: ama olsundu ogrenıyordu :KK70:
çok iyi teşekkür ederim. buğday ruşeymi almıştım zaten ona bulayınca topu sert olmuyor mu öyle çiğ mi yiyor onu anlamadım.

Back
X