2017 Kasım ayında tüp bebek tedavisine başlıcak olanlar

Evet canım yumurta toplama işlemindensonr oluşamin bişey yani alınan ilaçların bünyeye fazla gelmesinden kaynaklanıyor. Benimde hormonlarım fazla uyarılmıştı. 33 yumurta alındı ve 1 saat 15 dk sürdü operasyon. Narkozdan uyandıgımda agrıyla uyabmıstım. Ama hemşire iğne yaptıktan sonra kendime geldim. Ayrıca sancı aynı adet sancısıydı korkulacak bişi yok

Tekrarladık canım, negatif. İlaçları kestim, hayırlısıyla bol sancılı reglimi bekliyorum.
Evet ya bıde orası var bu işin.
Allah işimizi kolaylasın. Bu arada 3. Denemede nasıl yol izleniyor biliyormusun cnm. Yani histeroskopi yana genetik inceleme fln mı isterler bizden

Sanırım bu sefer kredi cekip daha donanımlı biryere gidicem şifası allahtan. Elimizden gelen herseyi yapıcaz. En azından dah titiz calısan bi ekip istiyorum. Gayret bizden takdir allahtan

Evet ya bıde orası var bu işin.
Allah işimizi kolaylasın. Bu arada 3. Denemede nasıl yol izleniyor biliyormusun cnm. Yani histeroskopi yana genetik inceleme fln mı isterler bizden
Az önce bir transfer ve sonrasında kullanılan bir serumu araştırıyordum. Şansı oldukça arttırıyormuş, 3 ve üstü tüp bebek denemesi negatif olanlarda kullanılabiliyormuş. Tamamen araştırıp doktoruma danışacağım tedavi zamanım gelince.

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM: SERUM TEDAVİSİ

Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri Medikal Direktörü Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Hakan Özörnek, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında şu an için hastaya önerilebilecek en güvenli ve mantıklı çözümün intralipid serum uygulaması olduğunu söyledi.
Eurofertil Tüp Bebek Merkezleri Medikal Direktörü Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Özörnek, gelişen teknoloji ve bilimsel çalışmalar ışığında tüp bebek tedavisinde heyecan yaratan intralitip (serum tedavisi) hakkında bilgi verdi. Serum şeklinde damar yolu ile embriyo transferinin ilk yapıldığı gün ve sonrasında da aralıklarla kullanılan intralipid uygulaması ile daha önce birkaç kez tüp bebek uygulandığı halde gebe kalamayan hastaların bu tedavi yöntemi ile bebek sahibi olabileceklerini kaydeden Özörnek, “Bebek başarısızlığı yaşayan hastalarımız var. Tekrar tekrar tüp bebek deniyorlar ama başarılı olamıyorlar. Bu çok kötü bir şey, çünkü hasta bizim karşımıza gelip oturuyor, bir sonraki tedavide ne yapabiliriz diye soruyor. Uzun yıllardır bizim buna bir cevabımız yoktu. Ama yaklaşık 1 yıldır uyguladığımız bir serum tedavisi var. Bu hastalarımızın çok işine yarıyor” diye konuştu.
Serum tedavisi hakkında bilgi veren Özörnek, “Serum yoğun bakım hastalarında kullandığımız, içinde yağ molekülleri olan serum. Yoğun bakım hastaları ağızdan beslenemediği için damardan verdiğimiz bir serum. Peki, bizim hastalarımızda ne işe yarıyor? Bağışıklık sistemini düzenliyor. Bu hastalarda bağışıklık neden mi önemli? Bir kere gebelik vücutta istisnai bir durum, sistemde bozukluk olduğunda maalesef tüp bebek hastaları tekrarlayan tüp bebeklerde başarılı olamıyor. İşte bu hastalarda bu tedaviyi uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.
Serum tedavisinin dünyada 4-5 yıldır uygulandığına dikkat çeken Özörnek, “Bende geçen sene öğrendim. Yaklaşık 1 yıldır hastalarımıza uyguluyoruz. Daha önce 5-6 kere başarısız olan hastalarımızın gebeliklerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu hastalar için önemli bir tedavi ve iki tane avantajı var. Her yeni tedavi çok pahalıdır ama bu tedavi pahalı değil. İkincisi de yan etkisi olmayışıdır. Şuana kadar 15 hastada yaptık, 12’sinde gebeliğimiz var. İki seferden fazla tüp bebekte başarılı olmamış hastalarımıza mutlaka öneriyoruz. Tüp bebek denemiş ve başarısız olmuş hastalarda yaptığımız serum tedavi ile hastaların büyük bir bölümünün bir sonraki tedavide gebe kaldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Allah razı olsun cnm bu bilgiyi paylaştıgın için bende arastırırım. Yarın testi tekrarlıcam ama şimdiden kolları sıvamaya başladım 3.denemem için yasminsay Y yasemin hafsaaa bi fikrim yok ama zararı olucagını sanmıyorum. Proteine de ağırlık göster en güzeli damağına uygunsa etsuyu oda büyük kemikli etten oluşan ve en az iki saat kaynatılmıs.küçük yada büyükbaş farketmez. Protin bakımından cok zengin.

Onlarla pek aram yok cnm yaa

O zaman sana istiridye mantarı tavsiye etsem gerçi şifası allahtan sen güzel beslen gerisi takdir. Afrikada açlıktan ölmek üzere olup ama gebe kalanda cok nasip olunca tabii..

Buarada bak aklıma ne geldi opudan sonra dr bama günde iki kutu redbul içiceksin demişti işi garipleştiren kısmı söylemeyi unutmuşum. Ben belkide ondan kısmi hafif geçirdim

Canım opu yapılabilmesi için yumurta başına e2 değerinin 150-200 olması gerekiyor. Pcos olduğu ve yumurta sayısı da çok olduğu için bence e2 değerin normaldir. toplama zamanı gelmişse bu e2 değerine bakılırsa bence 15-20 yumurtan vardır

Ben bunu geçen yıl bahçecide tedavi olurken uygulattım. Bu yeni bişey değil ama çok yararlı. Doktorum demişti ki biz uzun zamandır bahçeci de bunu uyguluyoruz sana da iyi gelicek demişti. Bence bunu uygulatmak gerekiyo kesinlikle

2015 yılının haberi canım bu, 2014 yılında başlamışlar.

Bugün toplama öncesi son kontroldü canım e2 bakmadılar. 2 gün önce 3000 di. 15 yumurta saydı doktor. Cumartesiye kadar bu sayı değişir mi ki ??

Değişmesi muhtemel canım ama önemli oşan coklugı değil kaliteli olması. 2. Gün embriyosuyla tutanda var benım 30 üstü yum toplandı döllenen 11 di yola devam edip dondurulan 6 ydı ama tutmadı

Değişmesi muhtemel canım ama önemli oşan coklugı değil kaliteli olması. 2. Gün embriyosuyla tutanda var benım 30 üstü yum toplandı döllenen 11 di yola devam edip dondurulan 6 ydı ama tutmadı
Kaliteli olması daha önemli evet canım. Bugün hemşire ohss a karşi ovitrelle yerine lucrin le çatlatacaklar yumurtalarımı. Ovitrelleyi de toplama sonrası yapacaklarmış ohss u önlemek için. İnşallah kaliteli embriyolar oluşur bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…