[/QUOTE]Canım herkesin bünyesi farklı işte. Sen rahat geçirmişsin sezaryen .ben de normal doğumu rahat geçirdim. Hatta drum dikis dikerken böyle elime kova bez verseler doğumhaneyi temizlerdim.öyle bir kuvvet geldi ki:) sonuçta doğum bu kesinlikle yabana atılır bir olay değil. Ve herkeste cook farklı işliyor. Yengem ishal oldum saniyor 30 dk ya bebek kucağında. Ben 56 saat sancı aldım suyunu patlatana kadar doğum olmadı. Bence ilk doğumu olacak arkadaşları yureklendirmeliyiz.gerekirse gebelik kurslarına katılmalı. Sadece Dr a bağımlı olmamalı. Bu konuda uzman doula lar var .irtibata geçilmeli her şey rağmen normal doğumdan psikolojik ve ya sağlık anlamında cekiniliyorsa o zaman sezaryen e karar verilmeli .bilinçli insanlariz olanaklarimizi kullanmalıyız.
Evet haklısın bazıları da sezeryan kötü diyor bünye meselesi .bebeklerimizi saglikla kucaklayalimda Rabbim o kuvveti verir zaten insallah.daha doğuma çok var ben sadece. Sezeryan olmak zorunda olan arkadaş için anlattım zaten Rabbim hangi doğum kolaysa onu nasip etsin .